2010 DKE | Bosna Hersek 1-1 Türkiye | Bilino Polje Stadı | Maç Sonucu

Cevap: 2010 DKE | Bosna Hersek 1-1 Türkiye | Bilino Polje Stadı | Maç Sonucu

Artık Sabri'yi eleştirmeyeceğim. Türkiye'nin en iyi sağ beki denen arkadaş iki maçtır yokları oynadı. Milli takımda oynayamıyor bu çocuk. Ezdiği top için felan demiyorum bunu açtığı 1-2 orta vardı çok kötüydü. Kanadından da çok atak yedik bugün.

Bende katılıyorum.Milli takımın kötülerindende g.gönül.

Malesef 2 senelik çabalar,umutlar ve ortaya konulan futbol büyük hayal kırıklığı ve prestij kaybı yaşattı.Bu anlamda tek sorumlu elbette fatih terimdir.Avrupa şampiyonası sonrası milli takımı toparlar,egolarını bir tarafa koyup futbol adına birşeyler ortaya koyar diye bekledim ancak gerçekten terim benide hayal kırıklığına uğrattı.Bence terim bu saaten sonra milli takımda durmaz,kariyerinide milli takımıda malesef bitirdi.

Bosna maçı aslında bizim açımızdan kolay geçebilecek bir maçdı ancak taktiksel ve ilk 11 anlamında terim çok hatalar yaptı.Şu takımda mustafa sarpın neden oynamadığını bir kişi bana anlatsında öğreneyim artık? bosna maçıda yapılacaklar belliydi,orta alanda top tutup ileriye atılacak topları iyi belirlemek ve defansdada orta alanın mutlaka yardımlaşma yapıp takım savunmasını gerçekleştirilmesi gerekirken terim yine emre-hamit ikilisini orta göbeğe koyarak bir nevi intihar etti.Geçen estonya maçında eleştirdim ve eleştirdiğim içinde eleştiri aldığım emre beyfendisinin gereksiz sarı kartı sonrası takımın tüm ahengini bozması ibretlik bir görüntüydü zira terimin koşulsuz oynattığı emrenin bu "haklı" sarı kartı görmesinin ardından terim adeta çıldırdı..Televizyondan izleyince adeta şok geçirdim ve utandım.Milli takımın teknik direktörünün tüm dünyaya rezil olması bizlerin rezil olması ile aynı şekli taşıyor.

Bu olaydan sonra sayısız gol fırsatını kaçıran bosna aslında türkiyeye karşı tarihi bir skoruda ıskalamış oldu.Defansın inanılmaz hataları gününde olmayan bosna forvetlerince harcandı,oysa bosna yakaladığı fırsatların yarısını atmış olsa 3-4 farklı bir skor olacakdı tabelada.Tamamen aciz,futbol oyunundan yoksun,bezmiş ve bıkmış bir takım vardı sahada.Ne takım mantalitesi nede taktik anlamında sahada hiçbirşey yoktu.Artık bu takımda emrelerin,nihatların hegemonyası bitmeli! hak eden oyuncuların forma alması,oynaması lazım.Terim bu anlamda malesef formayı adaletli dağıtmadı,körü körüne ligde 3 maç ceza almış ve yaptığı işleri göz doldurmayan emreyi ve sakatlık abidesi nihatı kadrosuna dahil ederek hep kumar oynadı.Güncel oyuncuları değil,isim yapmış oyuncuları seçti,adaletli bir sistem kuramadı.4-5 yıldır terimin milli takımı izliyoruz ama ne oynadığımız bile belli değil,ilk 11 sürekli şekilde değişiyor haliyle bir hiyerarşi ve devamlılık olmuyor.milli takımın öncelikli hedefi bir takım iskeleti oluşturmak olmalı ama bu iskelet emreler ve nihatlarla kurulamaz,bunu 4-5 yıldır terim görmedi ,görmemezlikden geldi ama artık teriminde süresi doldu,insanların ondan beklentisi kalması dolayısı ile terimli 2. dönem milli takım serüvenide aynı Galatasaraya geldiği 2. dönemi gibi büyük hayal kırıklığı ile bitti..

Milli takımımız mutlaka dünya kupasına gitmeliydi,bizler hak ediyorduk bunu ama kendi evimizde belçikayı yenemeyen ve o belçikanın futbol cahili ermenistandan 2 yemesi bile biziö için utanç kayanğı olmalıdır.

TFF den benim umudum yok ama milli takıma yerli değil yabancı bir teknik kadro getirilip ülkemiz futbolunu daha ileriye götürmek adına yeni bir vizyon değişimi gerekmektedir ancak mevcut federasyonun bunu yapacak yüreği varmı inanın bilmiyorum...

Mustafa Naim isimli üyenin mesajından alıntı Mesajı göster

Artık Sabri'yi eleştirmeyeceğim. Türkiye'nin en iyi sağ beki denen arkadaş iki maçtır yokları oynadı. Milli takımda oynayamıyor bu çocuk. Ezdiği top için felan demiyorum bunu açtığı 1-2 orta vardı çok kötüydü. Kanadından da çok atak yedik bugün.

Sadece bunu yazmak için girmiştim başlığa. Sağolsun renkdaş söyleyeceklerimi yazmış.

Sabri milli takımda hep cosuyor ve bugun cidden onu aradı gözlerim.

Maça gelince. Girmedi mi girmiyor yapacak birşey yok. Onlarda atamadı bizde atamadık maçın hakkı beraberlikti öylede bitti.

sabriyi sevmem ama tam sabrilik bir maçtı aslında... ceza sahası etrafından her bulduğu pozisyonda kaleye şut atardı 10 tane atsa 9 u dağa kaçardı ama biriside girerdi be kardeşim wallahide billahide girerdi :(

ceyhun kim sarp varken

gökhan uyur gezerken sabrı nerde?

çok yazık oldu çok hep dedim zaten işi bu akdar zora sokamk çok kötüydü ama nedense fatih hoca sağolsun oyuncularına verdiği gazı basın toplantılarıyla olsun reklamlarıyla olsun türk halkınada empoze ettiği için hiç bir zaman geçmişi sorgulamadık biz, euro 2008 eleme gruplarındada aynı şey oldu ve bir şekilde katılınca herşey sineye çekildi, sonra ardından birde yarı final geldi ki yine aynı son dakika hurra hücüma olduğu kadar mantığıyla ve şimdide dünya kupası eleme grubunda aynı şey.

daha önceden yaver giden şansımız bu sefer yanımızda olmadığındanda bu sefer olmadı ve anca kral çıplak denildi ya, e peki sorarım şimdiye kadar nerdeydi bu tepkiler ve ilgi çekicidir ki bosna maçında önce sözleşme uzatmıştı di mi fatih terim. ve yine de umutlar devam ediyor ve belki son anda yaparız bişeyler deniyor ve büyük mucize gerçekleşirse herşey bir şekilde sineye çekilecek ve üstü örtünüp gidecek.

genç ağırlıklı gecelek vaat eden ve bazem isteğin doruğa ulaştığı anlarda bize neler yapabileceğini gösteren bir milli takımımız var ve bu takımın kötü yönetilerek şu hallere düşmesi ve şimdi olası bir mucizeyi beklemek tek kelimeyle ayıptı başka birşey değil.

ayrıca angutlar maç topiğinde artık iyice uçarak arda ile gökhan gönülü karşılaştırmaya başlamışlar maç konusundan çıkarak, gerçekten ezik ve gerçekten zavallılar.

Emrenin,tuncayın,semihin ve fatih terimin bulunduğu bir milli takımın dünya kupasına gitmemesine pekde üzülmedim.:cool::cool:

Fatih terimin artislikleri artık hiç çekilmiyor.

Çeksin gitsin bu ülkenin başından,ne taktik ne teknik ne rakip analizi hiç bir şeyden anlamıyor.

Suç sende yahu Gökhan.

70 metre ne gidip geliyon oğlum.

Takım'da soL kanat diye birşey yokken Sag Kanat akın akın geliyor...

Ondan sonra ciğerin kalmıyo. Millet seni forvet falan sanıp gol atamadın diye küfrediyo.

Kendine dikkat et bundan sonra oldu mu.

eğer o pozisyonda oynuyosan golü atacaksın yok ben atamam diyosan hocana diceksinki ben orda oynayamam beni çıkar sabriyi al diceksin

2008 Avrupa Şampiyonası’na gitmeden önce gruplarda oynadığımız takımlardan biriydi Bosna Hersek. Elemelerde Bosna Hersek her ne kadar puan olarak çok gerimizde kalmış olsa da bize yol vermek zorunda kalmış, biz katılmıştık şampiyonaya. Ama 2010 Dünya Kupası için tam tersi olacak gibi. İşimiz bu noktadan sonra gerçekten çok zor. Bosna Hersek 10 Ekimde oynayacağı Estonya maçını kazandığı taktirde Dünya Kupası'na gitmeyi garantiliyor.

Dünkü maç hakkında uzun uzun yorum yapmak istemiyorum. Söylenecek fazla bir şey yok. Bu milli takımın elinden gelen her türlü çabayı göstermesi gerekiyordu ama dün oldukça pasif kaldığımızı kabul etmek zorundayız. Kötü futbolumuza rağmen çok önemli pozisyonlar elde ettik, bunlardan yararlanamadık. Turnuvalara katılma anlamındaki istikrarsız çizgimizi devam ettirmeye devam ediyoruz.

Mevcut kadro belki sorgulanabilir. Keşke şu futbolcu değil de bu futbolcu oynasaydı gibi görüşler tahminden öteye gidemez. Ama bazı oyuncuların kendi takımlarında sergiledikleri oyunu milli takımda sergileyememeleri irdelenebilir belki. Bu anlamda Fenerbahçe’de harika bir performans sergileyen Gökhan Gönül’ün milli forma altında potansiyelinin altında performans sergilemesi sorgulanabilir. Emre Aşık gibi üst düzey bir tecrübe varken Önder Turacı tercihi de sorgulanabilir. Şunu kabul etmemiz lazım; dün takım olarak gerçekten kötüydük. Dünyanın en üst düzey turnuvasına büyük ihtimalle katılamayacak olmamız gerçekten çok üzücü.

Belki bazı akıllılar çıkıp şu savda bulunabilirler. Sen git, yıllarca Bosna ile ilgilen, onları besle, elinden geleni yap; onlar gelsin senin gözünü oysun. Bu çok yanlış bir mantık olur. Çok zaman geçirmeleri, bazen sert oynamaları, arada çirkef hareketlerde bulunmaları belki bazılarının sinirine dokunmuş olabilir ama 'futbol gerçeği' diyorlar buna, siyasi, ekonomik ve din kardeşliği gerçekliği değil. Ülke tarihinin en büyük başarısını elde etme anlamında çok büyük bir şansı yakalamış bir takımın bu uğurdaki emeğine ses çıkarılamaz. Çünkü tersi durumda belki bizim oyuncularımız da aynı tavırda olacaklardı. Hayat gerçekleri söz konusu olduğunda babanızla bile olan ilişkinizi gözden geçirmeniz gerekebiliyor. Bu da öyle bir şey olsa gerek. Futbolun acımasızlığı ve çekiciliği…

eğer o pozisyonda oynuyosan golü atacaksın yok ben atamam diyosan hocana diceksinki ben orda oynayamam beni çıkar sabriyi al diceksin

Sabri olsaydı maçımı çevirecekti?

Bütün suçlu terimdir,rakip takımın yarısı almanya liginde oynuyan oyuncular ve onları en iyi tanıoyan kişi takımda nuri,nuri gibi bir yedeğin varken tuncay gibi ne yaptığı belli olmuyan bir adamı 90 dk sahada tutamazsın hadi tuncayı çıkarmadın bari ardayı çıkar 60.dan sonra hadi onuda çıkarmadın hamitin yerine al nuriyi.

Sen kampa emre aşığı davet etme sırf önderi oynatacam diye ıkın.

Sonra ilk devre bile dayanamadan çıkar önderi.

Elinde emre aşık var çağır kampa,nuri var adamı kampa çağırıyon sonrada en kritik maçta oyun elden giderken oyuna almıyorsun.

Terimin şutlanması için 2 çare var:

1.bu hafta bjkyi farklı yenebilirsek(ki hiç zan etmiyorum)denizli istifa eder ve milli takımın başına geçmek için kolları sıvar.

2.sistemi olan iyi bir yabancı hoca sadece milli takımlardan anlıyan biri getirirsin.

Çok zaman geçirmeleri, bazen sert oynamaları, arada çirkef hareketlerde bulunmaları belki bazılarının sinirine dokunmuş olabilir ama 'futbol gerçeği' diyorlar buna, siyasi, ekonomik ve din kardeşliği gerçekliği değil. Ülke tarihinin en büyük başarısını elde etme anlamında çok büyük bir şansı yakalamış bir takımın bu uğurdaki emeğine ses çıkarılamaz. Çünkü tersi durumda belki bizim oyuncularımız da aynı tavırda olacaklardı. Hayat gerçekleri söz konusu olduğunda babanızla bile olan ilişkinizi gözden geçirmeniz gerekebiliyor. Bu da öyle bir şey olsa gerek. Futbolun acımasızlığı ve çekiciliği…

Bosna'nın işi uzatmasına, zaman geçirmesine kızacağımız kadar işlerin bu noktaya kadar bıraktığımızı düşünmek lazım. İş bu noktaya geldikten sonra Bosna elbette uzatacak.

Suç sende yahu Gökhan.

70 metre ne gidip geliyon oğlum.

Takım'da soL kanat diye birşey yokken Sag Kanat akın akın geliyor...

Ondan sonra ciğerin kalmıyo. Millet seni forvet falan sanıp gol atamadın diye küfrediyo.

Kendine dikkat et bundan sonra oldu mu.

Haklısın gidip geliyor çabalıyor. Ama Sabri de bunları yapmıyor mu? Sabri'yi niye eleştiriyoruz? Çoğu zaman iyi orta açamıyor. İsabetsiz şutlar atıyor ve karşısında iyi bir hücumcu olunca açıklar veriyor diye. Yoksa çabalama koşma konusunda Sabri'nin üstüne futbolcu yok. Son 2-3 haftadaki futboluyla formayı hakediyordu Sabri. ismail,semih hakediyorsa bu form durumlarıyla o da hakediyor.

Şimdi Gökhan bu maçta ne yaptı? Gitti geldi. Tamam. Ortaları çok kötüydü. Hele 1 tanesi var ki ceza sahasının içinden kesecek ortaya inse kesin gol diyeceğimiz bir pozisyon. Top korner bayrağına iniyor. Birkaç pozisyonda uygun durumda kendine güvenemeyip şutunu çekmedi. Kaçan topta zaten sağ ayağına gelmiş topu ezdi. Sorumluluk almaktan kaçtı. Sağ kanadımız bir ara felç oldu. 70 ile 85. dakikalar arası oradan 1-2 gol yemememiz sadece şans değil miydi? Biz değil miyiz gidip gelmeyle koşmayla topçu olunmuyor diyen? Sabri'yi eleştiriyoruz. Ama onu iyice yerin dibine sokmak için milleti abartmanın göklere çıkartmanın manası nedir?

Sabri olsaydı maçımı çevirecekti?

Bütün suçlu terimdir,rakip takımın yarısı almanya liginde oynuyan oyuncular ve onları en iyi tanıoyan kişi takımda nuri,nuri gibi bir yedeğin varken tuncay gibi ne yaptığı belli olmuyan bir adamı 90 dk sahada tutamazsın hadi tuncayı çıkarmadın bari ardayı çıkar 60.dan sonra hadi onuda çıkarmadın hamitin yerine al nuriyi.

Sen kampa emre aşığı davet etme sırf önderi oynatacam diye ıkın.

Sonra ilk devre bile dayanamadan çıkar önderi.

Elinde emre aşık var çağır kampa,nuri var adamı kampa çağırıyon sonrada en kritik maçta oyun elden giderken oyuna almıyorsun.

Terimin şutlanması için 2 çare var:

1.bu hafta bjkyi farklı yenebilirsek(ki hiç zan etmiyorum)denizli istifa eder ve milli takımın başına geçmek için kolları sıvar.

2.sistemi olan iyi bir yabancı hoca sadece milli takımlardan anlıyan biri getirirsin.

Herşeye Ragmen Şenol Güneş Diyorum Hocam Ben !

Yeter artık Sıkıldık Hepimiz !

Senegal'i Altın golle yıktıgımız o golü unutabildik mi ?

o An oturdugum yerde kalakalmıştım...!

Şenol Güneş ile ayrı bir hava ayrı bir tat vardı Milli takımda !

F.t ve Mustada Denizli'nin artık elini etegini çekmesi Lazım Türk futbolundan...

Dün hiç pas yapamadık, kanatlarda çok etkisizdik. Dönen topları alamadık ve Ersun Yanal'ın da dediği gibi rakip forvetler her topu aldı ve rahat pozisyon buldular.

Bosna beraberlik golünü atana kadar yarı sahamızdan çıkmadı resmen. Attılar ve ortada gibi gözüken bir oyun ama en etkili ve tehlikeli ataklar onlarındı. Volkan gününde olmasaydı skoru tahmin bile edemiyorum.

Fatih hocamız , Semih'le başlamak yerine Sercan'la başlasa daha iyi olurdu sanırım.

Arkadaslar bence Milli takim Dunya Sampiyonasina gitmeyi basindan beri haketmedi? Neden mi? Dun Almanya kendi sahasinda bizim Azerbaycan'la oynuyordu. Skor 2-0. Azerbaycan 10 kisi kalmis. Bir ara Ballack'in suratini gosterdiler. Adam oyle ciddi ve hirsli idi ki. Bu durum diger Alman oyuncularda da vardi. Onlar hafif ciddiyetsizligin kendilerine pahaliya patlayabilecegini biliyorlar. Bunun farkindalar. Bizimkilerse Bosna-Hersek'le oynuyor. Suratlarda hafif siritma. Andorra ile karsilasinca hafif siritma siritmaya donusuyor. Turk futbolunun en buyuk eksikligi mental zayiflik. Koy takimi pisikolojisi Turk futbolunu mahvedebilir.

Bir de Ingiltere-Hirvatistan macindaki olayi da yazmam gerek. Mac sirasinda sahaya bir taraftar indi. O anda kameralar stadin guzelliklerini gosterdiler. Bizim TV'ler ise ev oyunlarindaki olaylarin en ince detaylarini tum dunyaya gosteriyorlar.

serifsiz hakemler

Hakem ne yasin... yenemedik iste. Bosna daha ustun oynadi. Dunki, Milli takimda bir seyler yapmaga calisan tek kisi "SISIRILEN!" Arda'ydi.

kötu oldumuz kabul ediyorum ... gitmeye hak etmiyoruz ama .. hakemlerde cok art niyetlidi serifsiz hakemler

Şenol Güneş'in gelebileceğini sanmıyorum, Derwallin türkiyede yaptığını resmen Güney Korede yapıyor ve bunu bırakıp zamanında kovulduğu milli takımı tercih edebileceğini sanmıyorum.

Sadece memlekete dönme amaçlı böyle birşey olabilirki oda çok düşük bir ihtimal ama boşuna tartışıyoruz arkadaşlar bence Terim kalacak yine takımda istesekte istemesekte

Geri
Üst Alt