2010 DKE | Türkiye 4-2 Estonya | Maç sonu

Cevap: 2010 DKE | Türkiye 4-2 Estonya | Maç sonu

Biraz güleyim maçın stresini atayım diye fb lilerin forumuna baktım. Kanım dondu. Adamlar Arda'yı kötülüyolar hala. Kalitesini tartışıyolar. Bide bizim konuşmamıza bak şurda. Farkımız burda başlıyo heralde. En basitinden :D

Bugünkü Arda 'yı eleştiren, taş olur taş.

Bosna maçında Kazım çıkar yerine Hamit oynar ortada da M.Sarp-Emre oynar. Fatih hoca eşşek değilse görmüştür bizim gördüklerimizi. Bana kalırsa Semih de ilk 11 çıkar Sercan yerine..

Cevap: 2010 DKE | Türkiye - Estonya | 21.00 | Kayseri Kadir Has Stadyumu | 5 Eylül

Bu kadar yazı yazmışsın öncelikle emeğine sağlık , okumak isterdim ama bu kadar yazıyı okuyacak sabrım yok. Kadroya bakınca yazının şekli şemalide ortaya çıktı aslında. İyi ki de okumamışım dedim kendi kendime. Her ne kadar karakter olarak bir gram dahi hazzetmesem de şu Emre denen insandan futboluna diyecek tek bir lafım yoktur. Emresiz bir kadroyla Bosnayı orada yeneceğimizi düşünmek oldukça yanlış ve taraflı bakış açısımdam başka bir şey değildir. Sabriye kadar sağ açıkta adammı kalmadı derler insana...

Bosna karsısına cıkarılabılecek en iyi kadro.

___________________Volkan_______________________

G.Gönül_________G.Zan_______Servet_________Hakan

_________________Sarp

____________________________Emre_____________

Hamit______________________________________Arda

________________Tuncay

_________________________Sercan__________________

Gayet Basit anlattım. Tabi senin gibi bi futbol prof.u na yeterli gelmemiş :D

Sağ bekte Gökhan Gönül'ün önüne Hamit'i çekip.

Emre'nin yanına bi kesici koyarsa iyi olur. 3-4 gol yemeyiz bosnada diyorum.

Ben sana alaycı üslup kullanmadım. Ama ısrarla istiyosun. Sen de okuduğundan farklı anlamlar çıkarma istersen. Al bak bakalım ben iki saattir ne yazıyorum. Birde mesajımı alıntılayp sanki benden farklı bişeyi savunuyomuş gibi alaycı tavırlar sergilemen yok mu cidden komiksin.

Şunları iyi oku.

Benim yazdıgım yorum ve senin alıntı yapıp yazdıgın yorum.

Emre bugün ön libero da basan ( Topal , Aurelio ) oyuncudan ziyade oyun kurucu olarak oynadı. Daha ne yapsın. Geriden oyun kurdu , defanstan top çıkardı. O Emre'nin değil , Emre'nin yanında Hamit'İ oynata F.Terim'in suçudur.

Biri çıksa Arda bugun hiç defansa yardım etmedi derse komik olur değil mi ?

Emre Ati isimli üyenin mesajından alıntı Mesajı göster

İyide arkadaş emre yarın ön libero da basan ( Topal , Aurelio ) oyuncudan ziyade oyun kurucu olarak oynarsa yanında da hamitle beraber. Görürsün komik mi oluyo Emre'yi kötüleyen yok burda! 2 önliberodan biri defansif biri ofansif olsun diyorum. Emre - Ceyhun gibi mesela. Hamit'i de sağa çeker. Gökhan Gönül'ün önüne. Tertemiz olur

Cevap: 2010 DKE | Türkiye - Estonya | 21.00 | Kayseri Kadir Has Stadyumu | 5 Eylül

Okudum yazını hala aynı kanıdayım. Emre bugun kötü oynadı diyen adam Türki - Estonya macını değil, Papoa Yeni Gine macını izlemiştir.

Emre bu "oyun kurma" görevi ile iddiası kalmamış ve bizim klansmanımızın altında bir takıma karşı bu futbollamı başarılı oldu?

Defansda adam top kaybı yaparken siz nasıl maç izlediniz merak ediyorum? birde defansdan oyun kuruyor diyorsunuz..

Maçta doğru dürüst takım oyununa dair birşey yapmadık,oyunu kuran emre ise hiç oynamasın bu takımda.Bu estonya bize 2 gol attı,emre ön liberoda o golleri izledi sonra iyi oynadı diyoruz ben buna hayret ediyorum.

Oyun kurucu mevkisi ağır bir mevkidir,emre bunu bugün kaldıramadı.kombine bir atağımız yoktu,yapılanlarda ardanın eseri zaten.Sadece ardayı çıkarın bakın bakalım bu çok beğendiğiniz emre nasıl top oynuyor?

Skor hariç ben milli takımın oyununu beğenmedim.Arda ,tuncay ve sercanın bireysel yetenekeleri olmasa bu maçı kazanmazdık ben bunu savunuyorum ve emre bugunki futbolu ile bosnada oynarsa emin olun hüsranları yaşayacağız bunuda hepberaber göreceğiz..

Siz kendi adınıza emreyi takip etmeye devam edin ben bildiğim doğruları yazmaya devam edeceğim...

Emre bu "oyun kurma" görevi ile iddiası kalmamış ve bizim klansmanımızın altında bir takıma karşı bu futbollamı başarılı oldu?

Defansda adam top kaybı yaparken siz nasıl maç izlediniz merak ediyorum? birde defansdan oyun kuruyor diyorsunuz..

Maçta doğru dürüst takım oyununa dair birşey yapmadık,oyunu kuran emre ise hiç oynamasın bu takımda.Bu estonya bize 2 gol attı,emre ön liberoda o golleri izledi sonra iyi oynadı diyoruz ben buna hayret ediyorum.

Oyun kurucu mevkisi ağır bir mevkidir,emre bunu bugün kaldıramadı.kombine bir atağımız yoktu,yapılanlarda ardanın eseri zaten.Sadece ardayı çıkarın bakın bakalım bu çok beğendiğiniz emre nasıl top oynuyor?

Skor hariç ben milli takımın oyununu beğenmedim.Arda ,tuncay ve sercanın bireysel yetenekeleri olmasa bu maçı kazanmazdık ben bunu savunuyorum ve emre bugunki futbolu ile bosnada oynarsa emin olun hüsranları yaşayacağız bunuda hepberaber göreceğiz..

Siz kendi adınıza emreyi takip etmeye devam edin ben bildiğim doğruları yazmaya devam edeceğim...

Burda bu tip yorumlar yapılıyorsa , angutlarında Arda'yı beğenmemesini yadırgamamak lazım. ;)

Neyse Renktas sana göre kötü bana göre iyi. Ama ne yazık kötü oynadıgını söyleyen bir elin parmağı kadar. Haksızsın demiyorum ama haklı oldugunuda söyleyemem.

Tartısmayı bitirsek diyorum. Uzatmanın alemi yok.

Bu kadar güzel futbol konuşurken belki de ayıp olucak ama;

Her atakta altta reklam koyan, dizi tanıtımı koyan, her pozisyondan sonra tekrarı yerine başbakanı gösterin başka ülke televizyonu var mıdır acaba?

--------Volkan---------

GG--Aşık--Servet--Balta

--------Sarp----------

---Hamit-----Emre----

Tuncay------------Arda

--------Semih---------

Böyle oynayabiliriz..

Aklıdma ki 11 diyebilirim ama sadece Semih'in yerine Sercan'ı tercih ederim.

Bugün çok beğendim ben Sercan'ı.

Bir tek bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama fenerde izlediğimiz Gökhan Gönül milli takıma gelince tutuklaşıyor. Son hazırlık maçında da dikkatimi çekmişti, Gökhan atağa çıktığında neredeyse her topu ezdiğinden Hamit boş alanda olmasına rağmen Gökhan ile oynamayı tercih etmiyordu. Bugün de aynı durumu şaşkınlıkla izledim, Gökhan ne zaman ileri çıksa gelen topları ezdiği gibi, defansta da çok sorun yaşattı, hem kademe anlamında, hem de adamını tutma anlamında fenerdeki gibi değildi. Çoğu pası olumlu kulllanamadı ayrıca defanstan çıkışlarda. Son birkaç yıla baktığımızda Sabrinin de tam tersi bir grafik izlettiğini söyleyebiliriz sanırım, Galatasarayın sağ bekinde sırıtsa da olay milli maçlar olunca daha az hata ile oynuyor ayrıca ofansa katkısının da üst seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Hatta Terimden korkusuna oynuyor geyikleri bile geçiyordu. Ben bu durumları ile Sabrinin Gökhandan milli takım için daha faydalı bir tercih olacağını düşünüyorum.

Bugünkü maçta Sercan beklentilerimin çok üzerindeydi diyebilirim, aklıyla oynuyor oyunu, kesinlikle dağınık, ani hareketler yapmıyor, topu alışı, dönüşü ve driplingleri sanki kitabından çalışmış ta gelmiş. En sıkıntılı bölgemizin orta saha olduğunu söylersek sanırım yanlış olmaz, her ne kadar defansif anlamda zaaf yaşasak ta bunun önemli sebeplerinden biri organizasyonsuzluk, sistemli bir şekilde oynayamıyoruz, kopuk kopuk kesitler var, belirli bir oyun düzeni oturtmamız lazım artık. Ardanın da kanattan ziyade forvet arkası olarak oynaması ve Tuncayın kanada kayması hücum zenginliğimizi artıracaktır, Terim eski Ardayı değil, yenisini kullanmayı becerebilmelidir.

Bir tek bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama fenerde izlediğimiz Gökhan Gönül milli takıma gelince tutuklaşıyor. Son hazırlık maçında da dikkatimi çekmişti, Gökhan atağa çıktığında neredeyse her topu ezdiğinden Hamit boş alanda olmasına rağmen Gökhan ile oynamayı tercih etmiyordu. Bugün de aynı durumu şaşkınlıkla izledim, Gökhan ne zaman ileri çıksa gelen topları ezdiği gibi, defansta da çok sorun yaşattı, hem kademe anlamında, hem de adamını tutma anlamında fenerdeki gibi değildi. Çoğu pası olumlu kulllanamadı ayrıca defanstan çıkışlarda. Son birkaç yıla baktığımızda Sabrinin de tam tersi bir grafik izlettiğini söyleyebiliriz sanırım, Galatasarayın sağ bekinde sırıtsa da olay milli maçlar olunca daha az hata ile oynuyor ayrıca ofansa katkısının da üst seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Hatta Terimden korkusuna oynuyor geyikleri bile geçiyordu. Ben bu durumları ile Sabrinin Gökhandan milli takım için daha faydalı bir tercih olacağını düşünüyorum.

Bugünkü maçta Sercan beklentilerimin çok üzerindeydi diyebilirim, aklıyla oynuyor oyunu, kesinlikle dağınık, ani hareketler yapmıyor, topu alışı, dönüşü ve driplingleri sanki kitabından çalışmış ta gelmiş. En sıkıntılı bölgemizin orta saha olduğunu söylersek sanırım yanlış olmaz, her ne kadar defansif anlamda zaaf yaşasak ta bunun önemli sebeplerinden biri organizasyonsuzluk, sistemli bir şekilde oynayamıyoruz, kopuk kopuk kesitler var, belirli bir oyun düzeni oturtmamız lazım artık. Ardanın da kanattan ziyade forvet arkası olarak oynaması ve Tuncayın kanada kayması hücum zenginliğimizi artıracaktır, Terim eski Ardayı değil, yenisini kullanmayı becerebilmelidir.

Fenerde 30 kere bindiren adam burada 10 kere gelememiş atağa. Geldiklerini de kötü kullanmış zaten. Ya sakatlıktan yeni çıkmasına ya da özgüven eksikliğine bğlamak lazım sanırım. 3. ihtimal,ki en korkuncu,milli takımı önemsemiyor oluşu da olabilir. Bugün oraya Sabri'yi koysan canını dişine takarak oynar. GG'ye oyuncunun kendisini fenerden çok milli takımda gösterebileceğini anlatması gerekir sanırım.

Burda bu tip yorumlar yapılıyorsa , angutlarında Arda'yı beğenmemesini yadırgamamak lazım. ;)

Neyse Renktas sana göre kötü bana göre iyi. Ama ne yazık kötü oynadıgını söyleyen bir elin parmağı kadar. Haksızsın demiyorum ama haklı oldugunuda söyleyemem.

Tartısmayı bitirsek diyorum. Uzatmanın alemi yok.

Angutların yada kanatlıların ne dedikleri beni ilgilendirmiyor arkadaşım,ben izlediğim maçın yorumu yaptım,milli takımda oynayan her oyuncu o formanın hakkını vermelidir,kötü oynuyorsa eleştireceğiz elbette zira ben arda ve servet dışındaki kendi oyuncularımızda eleştirdim ve bugünki maçdaki performanslara dayanarak bosna maçına en uygun 11i yazdım,ne futboldan anladığımız kaldı nede oynatacak adam bulamadığımız...

Olayı büyütmeye elbette gerek yok ama emre içinde benim görüşüm bu yöndedir,art niyetli baktığımdan değil tutunki öyle bir yapıya sahip değilim ama ortaya konulan kötü futbolda en az emrenin o oyun kuruculuğu baş etkendir son olarak bunuda belirteyim..Emre böyle "iyi" oynacaksada vah bizim halimize diyorum..Şu arda turanın emekleri harbiden boşa gitmiş sayarım o vakit..

Fatih Terim'in Colin Kazım Richards adlı; milli takımda oynadığının farkında olmayan, İstiklal marşını ve Türkçeyi bunca yıldır öğrenmeyen ve öğrenmek için en ufak bir gayesi olmayan hadi bunu da geçtim en önemlisi kazanma hırsı olmayan vatandaştan ne zaman vazgeçeceğini çok merak ediyorum. Sağ kanattan doğru düzgün atak yapamadık Colin Kazım Richards çıkana kadar. Atak yapamadığımız gibi Colin savunmaya da yardım etmediği için Gökhan Gönül tek başına kaldı ve rakibin bulduğu pozisyonların hepsi sağ kanadımızdan gelişti.

Helal Olsun Ardaya bee,MacIn AdamI Arda.

:007::007::007::007::007::f50::f50::f50::f50::f50:

Kazım oyundan çıktıktan sonra maçın seyri değişti. İlk yarı boyunca sağ kanattan neredeyse hiç gelememiştik (Arda'nın çabaları dışında). İkinci yarı yerinde bir değişiklikle Milli Takım daha iyi ve daha atak oynadı.

Onu bunu bilmemde Arda olmasa biraz daha zorlanırdık bu maçta 1. ve 2. golde özellikle 2. golde inanılmaz katkısı vardı hayranlığım her geçen gün artıyor Ardaya . Bu arada Gökhan Zan sakat sakat mı oynatıldı bu maçta çünkü sakatlandı yine " Ya bence sakat sakat oynatıldı sonuçta Fatih hocanın çözmesi lazımdı sormuştur muhtelemen Zan a nasılsın diye Zanda iyi değilim diyememiştir sonuçta milli takım bence Fatih hoca direk Zanın sakatlığını çözüp H.baltaya stoper görev vermesi lazımdı..

Arda müthişti herzamanki gibi ki en iyisi Arda ydı. Emre,Tuncay,Hakan balta(bişeyler yapmaya çalıştı),Sercan(bişeyler yapmaya çalıştı) bunlar iyiydi. diğer bütün oyunlar bence vasat üstüydü ... aslında diğerleride kötü değildi Fatih hoca kötüydü oyunu hiç okuyamıyor Kazım ı çıkarıp yerine Nuri yi alsa Hamit i sağ çizgiye kaydırsa ortaya Nuri yi kaydırsa sorun düzelebilirdi bence ama bence işte :)

Arda-Emre-Tuncay.Bu üçlü tartışmasız maçın yıldızıydı.Hele Arda ne top oynadı öyle, Arda'sız milli takım çok zorlanır.Emre de gayet iyiydi, pres yaptı, top taşıdı, oyun kurdu.Sezon öncesi anterman yapmış Emre'nin ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu gördük.Beni en çok şaşırtan da Tuncay oldu.Böylesine iyi gol vuruşları yapabileceğini hiç tahmin etmezdim.

Tuncay ve ingiliz futbolu = Acayip Tuncay.

Macin adami bence Tuncay'di, onda sonrada Arda ve Emre gelir. Ayrica Sercan'ida begendim. Nihat'tan cok daha iyi.

Arda süpersin koçum.

Arda,Tuncay ve Sercan bence iyilerdi.

Birisi bana kezimın ne oynadığını anlatabilir mi? Kanat oynuyor desen adam hiç kanatta yok. Kanada yardıma gelme top alma yok. Forvet desen o da değil. Ortalıkta mal gibi dolaştı. Defansa yardım da sıfır. Oyundan çıkarken herkes oh be kurtulduk demiştir. Bosna-Hersek maçında da kadroya alınırsa yuh artık derim ben.

Gökhan Gönül'ü de severim felan ama milli takımda oynama felan mı diyorlar acaba çocuğa. kazım çıkana kadar vasattı. kazım çıkınca o da kendine geldi sanırım. Ama fener Gökhan'la arasında dağlar kadar fark vardı.

Geri
Üst Alt