2010 öncesi oynadığınız efsane oyunlar

GTA 1 diyeceğim ama ondan önce de bilgisayarda disket ile F1 falan oynuyorduk. İlk bilgisayarımda Mouse ve CD sürücüsü yoktu, windows 95'di galiba işletim sistemi de, ancak masaüstü gelmiyordu, dos komutlarıyla kullanılıyordu. c:dir/p veya c:/dir falan yapardık. Hatırlamıyorum pek. 20 seneden fazla olmuş çünkü.

f1cbeafab16d43b32b5afb4804df8132.jpg

Windows 95te ilk PC oyunlarımdan
Oynadigim ilk oyunlardan olabilir
Ben windows 98 32mb ram 2gb hardiskli tuplu bilgisayarimda oynamistim :D
Okuma yazmayi notepadta ogrenmistim bilgisayara asiktim ozamanlar.
Soyle gereksiz bir bilgide vereyim.
O cocuk aklimla buyuyunce bilg muh yada yazilimci olma hayalim vardi.
Suan bilgisayar bolumu okuyorum yazilimla aramiz idare ederde bilgisayardan sogudum o cocukluk heyecanim yok :D

[device_name] cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Pac-Man' a Dobişko denilirdi o yıllarda :D Sana bundan sonra Dobişko Örmın mı desek n' apsak, kulağa hoş geliyor :D :D
Doğrudur bir hayli pac-man oynamışlığım vardır da yıl olmuş 2018 ağabey nereden çıkardın hala dobişko oynadığımı :D Bana lakap takmadan rahatlamazsın zaten. Ağabeyimizsin ses çıkaramıyoruz tabi vur abalıya :D

Commodore64, Atari800 ve pcde oynayıp isimlerini bilmediğim birkaç oyun hariç hatırladığım ilk oyun Golden Axe'tir galiba.

hqdefault.jpg

Neredeyse 25 yıl önce de goblin görünce kesiyorduk, Diablo 3'te de hala goblin görünce kesiyoruz değişen yok :DD

Hasta oluyordum bu oyuna. Sonra kendi bilgisayarımda Doom 1-2, Heretic, Hexen, Fifa 95, Wolfenstein, Duke Nukem vs oynuyordum. İlk aldığım Cd oyunu World Cup 98'di bir de onu unutamıyorum. O seneden önce benim pcde cdrom yoktu maalesef :DD

C64 de oynadım ilk oyunumu ama hangisiydi hatırlamıyorum.

Tam dinozor başlığına döndük ama şunu gördüm şimdi yüreğim burkuldu;

art-of-fighting-2-virtual-console-20080925044913964-2576498.jpg

Disket oyunuydu bu işte CD bile yoktu bu oyun varken. :D

Ara sıra disket arızası verir sistem kilitlenirdi hatta.

Disket oyunu dediğime göre 1.47MB'dan daha az yer kaplayan şahane oyun. Paint terk. :D
Yok pc oyunu değil bu bildiğim kadarı ile :D Bu kara kutu atari oyunu diye hatırlıyorum. Disket misket hak getire :D

bizim zamanımızda pc yoktu commodore 64 vardı ilk oynadığım oyunda buydu çok manyak oyundu ama.

IK.png

Geri
Üst Alt