2011-2012 Erkek Basketbol Takımı Transfer Sezonu

Cevap: 2011-2012 Erkek Basketbol Takımı Transfer Sezonu

Evren Ömer Onandan sonra en iyi Türk sg'ddir.Fenerle bu sene finale oynadık diye basketbol izleyenlerin 1 sene önceki halini bilmemesi normal

biraz gerçekçi olmak lazım ömer evrenden en az 2 gömlek daha iyi bir oyuncu.ha şuda var ömer evrenin yaşında iken bu kadar iyi değildi.ömer kendini son 2-3 senede çok yukarıya taşıdı.evren onu yapabilir mi bilmiyorum.

Zaten Ömer kadar iyi demedim.Ömerden sonra en iyi dedim

Evren daha yetenekli ama Ömer daha iyi performans gösteriyor diyelim.

bu yılki tek maç hariç tüm maçları izledim o bir kenarda kalsın da ...sahada çıkıp 20-25 dk oynuyorsan sakatlık mazeret değildir şut atmak için

Merak etme ben Evreni eleştirenler gibi Fenerle oynuyomuş izleyek tayfasından değilim.Yıllardır izlerim bu takımı.Sakatlığından dolayı iyi şut atamamış olabileceği hiç aklına geldi mi?Yazın ameliyat olacak nasılsa.Seneye Fener maçlarını izlersiniz belki o zaman görürsünüz gerçek Evreni

Yapmayın arkadaşlar Ömer nere, Evren nere?

Ömer bırakın Türkiye'yi Avrupa'nın en iyi şutör guardalarından birisidir. Ömeri asıl özel kılan şutu da değildir. Yaptığı bıktırıcı savunmasıdır. Evren'e gelene kadar daha Sinan Güler var bir kere. Sinan Güler de müthiş bir savunmacıdır ancak Sinan'ın şutu Ömere oranla oldukça zayıftır. Evren şut ve hele de savunma anlamında Ömer ONAN'ın yarısı kadar bile değildir. Yeteneği varsa da biz o yeteneği göremedikten sonra zerre kadar önemi yok. Kaldı ki dediğim gibi; geçtim Ömer ONAN'ı Sinan GÜLER bile Evren'den iki gömlek üstün bir oyuncudur.

Zaten Fenerbahçe adına final serisinde fark yaratan 3 oyuncu vardı : Ömer ONAN, Emir Preldzic ve Roko Leni UKIC. Bizde bu oyuncuların karşılığı olmadığı için kaybettik zaten.

Evren miş, Caner miş bunlar hikaye. Sinan GÜLER'i almalıydık. Kerem GÖNLÜM'ü almalıydık. Preldzic'in bir benzerini bulmalıyız. Ukic ayarında bir guard bulmalıyız. Bunlar gerçekleşmediği sürece bizim Fenerbahçe veya Efes Pilsen ile mücadele etme şansımız yok. Hele hele Evren ve Caner rotasyonda ilk 5 olacaksa mümkün değil!

Geçen seneki Evren ile Ömer arasında öyle büyük bir fark yoktu.

Geçen seneki Evren ile Ömer arasında öyle büyük bir fark yoktu.

Yapma gözünü seveyim!

Ömer'in sırf savunması 3 tane Evren eder. Ömer tek sayı atmasa bile Navarro gibi bir oyuncuyu 2 sayıda tutabilecek bir savunma yapar.

Nasıl fark yoktu yahu?

Yapma gözünü seveyim!

Ömer'in sırf savunması 3 tane Evren eder. Ömer tek sayı atmasa bile Navarro gibi bir oyuncuyu 2 sayıda tutabilecek bir savunma yapar.

Nasıl fark yoktu yahu?

2009-2010'daki performansıyla pek fark yoktu tabi.

evren bencede gene sene bu halinden 2 kat iyiydi. en azından boş 3 lükleri atıyordu. bu sene tam takır kuru bakırdı. ya arkadaş bazı fenerliler gelipte oyuncularını övüyo burda:)

Ömer'e laf söyleyeni Allah çarpar lan.

2009-2010'daki performansıyla pek fark yoktu tabi.

Ben 2009-2010 bilmem.

Ben diyorum ki: Evren büyük hedefleri olan bir takımın oyuncusu falan olamaz. Caner de öyle. Hatta bana göre Cevher bile öyle.

Bakın kıyas yapalım

1 numara : Rok Leni Ukic (Emir Preldzic), Kerem Tunçeri, Tutku Açık (Yeni Transfer)

2 numara : Ömer Onan (Emir Preldzic ve Bogdanovic), Sinan Güler, Evren Büker (Josh Shipp)

3 numara : Emir Preldzic (Bogdanovic), Butsy Thornton, Caner Aslan (Shumpert)

4 numara : James Gist (Mirsad Türkcan), Savanovic (Kerem Gönlüm), Furkan Aldemir ( Luksa Andric)

5 numara : Gasper Vidmar (Oğuz), Vujcic, Pekovic (Likholitov)

Pekovic'i transfer etsek bile diğer tüm pozisyonlarda bariz gerideyiz.

Anlaşılan o ki; 4 numaraya başka transfer yapmayacağız. Belki Ersan İlyasova gelirse ancak o zaman 4 numara konusunda Fenerbahçe'nin önüne geçebiliriz. Ancak Ersan'la bile Efensin 4 numaralarının önüne geçemeyiz bence. 1, 2 ve 3 de ise ciddi bir Fenerbahçe üstünlüğü göze çarpıyor.

Özetle bizim Fenerbahçe ve Efes Pilsek ile mücadele edebilmemiz için her pozisyona çok kaliteli transferler yapmamız şart! Evren'le Caner'le Shipp le falan olmaz bu iş.

evren bencede gene sene bu halinden 2 kat iyiydi. en azından boş 3 lükleri atıyordu. bu sene tam takır kuru bakırdı. ya arkadaş bazı fenerliler gelipte oyuncularını övüyo burda:)

Bu laf bana mıydı?

Galatasaraylıyım diye gerçekleri söylemeyeyim mi? Evren Ömer'den iyidir mi diyeyim? Ne istiyorsunuz benden?

Evrenin savunmasının Ömerden aşağı kalır yanı yok.Atletizminin daha iyi olduğu bilinen bir şey

Geçen yıl ki istatistikleri:

Ömer :9.2 sayı,1,3 rebo,1.1 asist,%65 ikilik,%35 üçlük, %60 serbest atış 25 dakika süre ortalaması

Evren:9.82 sayı,3.4 rebo,3.6 asist,%68 ikilik,%43 üçlük,%76 serbest atış 28 dakika süre ortalaması

Evren hepsinde üstün geçen yılki istatistiklerde

Evrenin savunmasının Ömerden aşağı kalır yanı yok.Atletizminin daha iyi olduğu bilinen bir şey

Ömer :9.2 sayı,1,3 rebo,1.1 asist,%65 ikilik,%35 üçlük, %60 serbest atış 25 dakika süre ortalaması

Evren:9.82 sayı,3.4 rebo,3.6 asist,%68 ikilik,%43 üçlük,%76 serbest atış 28 dakika süre ortalaması

Sir Alex Ferguson derki : "İstatistik mini etek gibidir. Çok şey gösterir ama asıl göstermesi gerekeni göstermez."

Çok severim bu sözü. Ben bu saçma tartışmayı daha fazla uzatmak istemiyorum. Saygılar...

Ben 2009-2010 bilmem.

Ben diyorum ki: Evren büyük hedefleri olan bir takımın oyuncusu falan olamaz. Caner de öyle. Hatta bana göre Cevher bile öyle.

Bakın kıyas yapalım

1 numara : Rok Leni Ukic (Emir Preldzic), Kerem Tunçeri, Tutku Açık (Yeni Transfer)

2 numara : Ömer Onan (Emir Preldzic ve Bogdanovic), Sinan Güler, Evren Büker (Josh Shipp)

3 numara : Emir Preldzic (Bogdanovic), Butsy Thornton, Caner Aslan (Shumpert)

4 numara : James Gist (Mirsad Türkcan), Savanovic (Kerem Gönlüm), Furkan Aldemir ( Luksa Andric)

5 numara : Gasper Vidmar (Oğuz), Vujcic, Pekovic (Likholitov)

Pekovic'i transfer etsek bile diğer tüm pozisyonlarda bariz gerideyiz.

Anlaşılan o ki; 4 numaraya başka transfer yapmayacağız. Belki Ersan İlyasova gelirse ancak o zaman 4 numara konusunda Fenerbahçe'nin önüne geçebiliriz. Ancak Ersan'la bile Efensin 4 numaralarının önüne geçemeyiz bence. 1, 2 ve 3 de ise ciddi bir Fenerbahçe üstünlüğü göze çarpıyor.

Özetle bizim Fenerbahçe ve Efes Pilsek ile mücadele edebilmemiz için her pozisyona çok kaliteli transferler yapmamız şart! Evren'le Caner'le Shipp le falan olmaz bu iş.

2009-2010'u bilmediğin belli zaten.

Her yere transfer yapılır marak etme, Fenerbahçe'nin de abartılacak bir kadrosu yok;

Ukic - XXX - Engin

Ömer - Kinsey

Emir - Bogdanovic - Marko

Gist - Mirsad

Vidmar - Kaya - Oğuz

7 yabancı ile oynayacaklar, Kinsey ve yeni guardı çıkartırsak

Ukic - Engin

Ömer - Marko

Emir - Bogdanovic

Gist - Mirsad

Vidmar - Kaya - Oğuz

1 numaraya guard alacağız, Ukic kalitesinde birini alırsak Tutku farkıyla öne bile geçeriz orada.

5 numarada Pekovic ya da o kalitede birini alırsak tek başına Vidmar+Kaya+Oğuz'u dağıtır, Furkan ile Andric'e gerek bile kalmaz.

Kirilenko'yu alırsak 3 ve 4'te de öne geçeriz, geriye sadece 2 kalır. Domercant'i falan alırsak orda da pek fark kalmaz.

+ Oktay Mahmuti + taraftar farkı var.

Kısaca şu transferlerle çok rahat önlerine geçeriz onların, Ömer falan ne yaparsa yapsın.

Ayrıca Ömer şu anda 33 yaşında, 2 sene sonra Ömer falan yok Evren var.

ne evrenmiş ya o zaman milli takıma seçilirdi kabul edelim fenerin adrosu bizde 2-3 gömlek üstün artık bu sene her pozisyona kaliteli oyuncular almamız lazım efes ve fenerle başedebilmemiz için

Adam sakat oynadı tam verim veremediği için suçlu durumuna düştü.Fedakarlık falan yapmayacaksın Türkiyede

ne evrenmiş ya o zaman milli takıma seçilirdi kabul edelim fenerin adrosu bizde 2-3 gömlek üstün artık bu sene her pozisyona kaliteli oyuncular almamız lazım efes ve fenerle başedebilmemiz için

Fatih Solak mili takıma seçilirken Mehmet Okur çağrılmıyordu, Tanjevic'in kadroları kıstas değil. Aday kadroya da çağrılmıştı geçen sene zaten.

Geri
Üst Alt