2011-2012 Sezonu Kadromuz Nasıl Olmalı?

Cevap: 2011-2012 Sezonu Kadromuz Nasıl Olmalı?

-------------g.buffon---------------

sabri---c.zapata----ersan----drenthe

---------selçuk----kallström--------

kazım--------------------------arda

--------------elmander-------------

---------------drogba--------------

--------------Enyeama------------

Sabri--Granqvist--S. Kesimal--Çağlar

Keita----Selcuk----Källström----Arda

--------Elmander--Drogba----------

Önümüzdeki yıl için Türkiye Ligi'ni çok rahat alabilecek kadro... Hem gençlerin hem de tecrübeli oyuncuların olduğu ideal bir kadro olabilir.

------------buffon-------------

sabri----ersan---zapata----zhirkov

--------selçuk-----lass----------

-------------diego---------------

-----volkan-------------arda-----

-------------drogba--------------

4-4-2 Baklava Orta Saha.

------------------- Frey --------------------

- O. Şam---S. Aziz ---- G. Zan --- Çaglar-

------------------ L. Diarra ----------------

-------- S. Inan ------------- Kallström ---

-------------------- Arda -------------------

---------- Drogba ------- Elmander -------

Kurulmasi mumkun bol alternatifli kadro.

Frey (Sinan Bolat - Emirhan)

Sabri (Serdar) - Ersan (Servet) - Zapata (Zan) - Zhirkov (Balta)

Selcuk Inan (Yekta) - Kallstrom (Culio)

Kazim (Volkan Sen) - Emana (Emre Colak) - Arda (Pino)

Drogba ( Elmander - Baros)​

------------Buffon----------------

Sabri---Zapata---Ersan(Servet)---Fuchs

--------Selçuk---İnler-------------

Payet-------Diego----------Arda

----------Drogba--------------

Forvette Semih Şentürk var. Şu an bilindiği gibi boşta. 20 gol 15 asisti garanti bir oyuncu. Drogba'dan istediğimizi fazlasıyla bize verir. Yanına Antep'ten 19 yaşındaki Cenk'e de parayı bayılırsak mükemmel bir forvet hattımız olur.

Orta sahada Emre Çolak'ı özellikle yazdım. Yazma nedenim kesinlikle yabancı kontenjanı değil. Çok güveniyorum bu oyuncuya. Tabi ki Yekta da bu isme alternatiftir. Şimdi dudak büküleceğini biliyorum. Ama oynarsa önümüzdeki sezonun yıldızı olur. Bu isim yerine Cenk'i yazıp rahatlıkla 4-4-2 de oynayabiliriz.

Onun dışında transfer edilmesini istediğim isimler kadroda var. Dembele'yi zaten 2 sezon önce Serhat önermişti. Hakikaten şiir gibi topçu. Kollektif, golcü, teknik, süratli, güçlü....

Zhirkov yazdım sol beke. Guardado da olabilir. İki hücumcu bek ve iki mükemmel açık ile Semih'in performansı çok artacaktır. Adam'ın topsuz oyunu çünkü FM tabiriyle 20. Yapılan her orta ile buluşacaktır.

Kale için Julio Cesar ismi geçmeye başladı Twitter'da. Ben bu oyuncunun takımından ayrılmasını ihtimal dahilinde görmüyorum. Ama Buffon, Frey, Boruc, Cesar. Hepsi olağanüstü isimler. En olası Frey'i gördüğümden onu yazdım yoksa tercih derseniz tabi ki Buffon ayrı bir şey... Sinan Bolat da yedek için doğru isim olur. Kaleyi ilerleyen yıllarda kapabieceğini umuyorum.

Vidal alınabilirse çok önemli olur. Mükemmel top kullanabilen bir adam. Orta sahada da çok çok iyi oynar. Sol bek de oynar. Ama yazdığım defans ikilisi hem Popescu'dan sonra bir türlü beceremediğimiz oyunu kurma sorununu çözecektir hem de defansif manada kuvvetli olacaktır.

Cambiasso ile ilgili adı dışında başka bir şey yazmaya gerek yok :) Ama olmazsa o bölgede alternatif çok. Lassana Diarra da Türkiye Lig'lerine çok değişik bir ambians katar sanırım :) Ancak bu bölgede kilit sert ve belli oranda topla oynama becerisi olan bir oyuncu alınması gerekliliği. Yoksa Selçuk Collman geçen sezon orta sahada iyi performans verdiyse Yekta da iş görür.

Taner Yalçın ve Serdar Aziz de transferini çok arzu ettiğim diğer 2 Türk isim.

Elmander alındı. Bence hücum hattının her yerinde oynayabilmesiyle joker oyuncu olacaktır. Başımızdan eksik olmayan sakatlıklar nedeniyle bir ilk 11 oyuncusu kadar çok forma bulur.

Ayrıca takımda özellikle görmek istemediğim 2 adam var. Biri Pino diğeri de Bursaspor'dan Volkan.

Eksik mevki olarak sağ beke de bir çözüm bulmak lazım. Bu bölgede oynayabilecek alınması olası Türk oyuncu kim var şu an hatırlayamıyorum.

120133_Galatasaray_SK.jpg

6+2+2 kuralını göz önünde bulundurarak 11'i 26'ya tamamlarsak... Çünkü Fatih Terim'in geçmişte sorunsuz bir takım 26 birbirine denk oyuncudan oluşur şeklinde bir açıklaması olmuştu...

Cenk, Yekta, Serdar Aziz, Taner Yalçın, Çağlar, Sinan Bolat, Kazım, Elmander, Serkan, Ufuk, Ayhan, Gökhan Zan, Baros, Culio, Cana

Bence Semih bizim aradıgımız forvet değil. Soguk geliyor bana.

Not: Onun dışında takım taş. :)

-------------Handanoviç----------

Sabri--Dany--E.Gülüm--Emanuelson

---Selcuk---İnler---Källström---

---Gervinho--Elmander--Arda---

Bence Semih bizim aradıgımız forvet değil. Soguk geliyor bana.

Not: Onun dışında takım taş. :)

Drogba bizim aradığımız isimse Semih'de öyledir. Çünkü her iki forvette pivot özelliklere sahip. Evet Drogba özel bir oyuncu. İki ismi kıyaslamıyorum. Fakat Semih bizim forvet mevkimizi kusursuz şekilde dolduracaktır. Çünkü gol vuruşlarında çok başarılı bir adam. Topsuz oyunda FM tabiriyle 20 alır. Nerde durması gerektiğini çok iyi biliyor. Doğru noktalara çok güzel kaçıyor. Hava toplarında etkili. Güçlü olduğu için sırtı kaleye dönük top alabiliyor. Top kontrolü ve yüksek pas yeteneği onu bir asist makinasına çeviriyor. Golcü bir sağ açık da alınırsa iyi bir 10 numara kadar asist yapacaktır. Ayrıca dripling yeteneği yüksek olmasa da yüzü kaleye dönük hep doğru yerde top aldığı ve bir şekilde önünü boşaltıp kendine şut hazırlama yeteneği de olduğu için bence durdurulamaz bir forvet haline geliyor. Markajı gerçekten çok ama çok zor bir adam. Topla buluştuğunda topla oynama süresi çok kısa. Ama çok etkili. Rakip defansın müdahale şansı neredeyse hiç olmuyor. Üstelik önümüzdeki sezonlar için Avrupa'da da etkili olur. Bence aradığımız isim burnumuzun dibinde, bedava bizim gidip onu almamızı bekliyor.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus Semih Şentürk takımdaki kimi oyuncuların performansını çok arttıracaktır. Mesela Arda Turan kendi ağzıdan Türkiye'de en çok birlikte oynamak istediğim forvet Semih çünkü saha içinde aynı dili konuşuyoruz ve beni çok rahatlatıyor demiştir. Selçuk'un da gelmesiyle bu sezon kaptan yeniden doğar.

Semih'in avantajları saymakla bitmiyor ama çok önemli son bir tane daha ekleyip mevzuyu fazla uzatmadan bitireyim. Adam Türk. Bizi defansta Servet veya Çağlar gibi bir ismi görmekten kurtarıp bu bölgede yabancı hakkı kullanmamıza olanak tanıyacaktır.

Fenerbahçe futbolcusu olmasına gelince inanın bu transferle adamlara gol atıp atmayacağımız hiç umrumda değil. Hakikaten çok beğendiğim bir isim. Kimden geldiği ile zerre ilgilenmiyorum. Hala böyle bir oyuncuları varken Niang ve Emenike ile uğraşan Fenerbahçe'ye de hayret ediyorum cidden. Ben Semih'in yerinde olsam bu kadar güvensizliğe ve aşağlanmaya karşı 1 dakika o takımda durmazdım.

Forvette Semih Şentürk var. Şu an bilindiği gibi boşta. 20 gol 15 asisti garanti bir oyuncu. Drogba'dan istediğimizi fazlasıyla bize verir. Yanına Antep'ten 19 yaşındaki Cenk'e de parayı bayılırsak mükemmel bir forvet hattımız olur.

Orta sahada Emre Çolak'ı özellikle yazdım. Çok güveniyorum bu oyuncuya. Tabi ki Yekta da bu isme alternatiftir. Şimdi dudak büküleceğini biliyorum. Ama oynarsa önümüzdeki sezonun yıldızı olur. Bu isim yerine Cenk'i yazıp 4-4-2 de oynanabilir.

Onun dışında transfer edilmesini istediğim isimler kadroda var. Dembele'yi zaten 2 sezon önce Serhat önermişti. Hakikaten şiir gibi topçu. Kollektif, golcü, teknik, süratli, güçlü....

Zhirkov yazdım sol beke. Guardado da olabilir. İki hücumcu bek ve iki mükemmel açık ile Semih'in performansı çok artacaktır. Adam'ın topsuz oyunu çünkü FM tabiriyle 20. Yapılan her orta ile buluşacaktır.

Kale için Julio Cesar ismi geçmeye başladı Twitter'da. Ben bu oyuncunun takımından ayrılmasını ihtimal dahilinde görmüyorum. Ama Buffon, Frey, Boruc, Cesar. Hepsi olağanüstü isimler. En olası Frey'i gördüğümden onu yazdım yoksa tercih derseniz tabi ki Buffon ayrı bir şey... Sinan Bolat da yedek için doğru isim olur. Kaleyi ilerleyen yıllarda kapabieceğini umuyorum.

Vidal alınabilirse çok önemli olur. Mükemmel top kullanabilen bir adam. Orta sahada da çok çok iyi oynar. Sol bek de oynar. Ama yazdığım defans ikilisi hem Popescu'dan sonra bir türlü beceremediğimiz oyunu kurma sorununu çözecektir hem de defansif manada kuvvetli olacaktır.

Cambiasso ile ilgili adı dışında başka bir şey yazmaya gerek yok :) Ama olmazsa o bölgede alternatif çok. Lassana Diarra da Türkiye Lig'lerine çok değişik bir ambians katar sanırım :)

Taner Yalçın ve Serdar Aziz de transferini çok arzu ettiğim diğer 2 Türk isim.

Ayrıca takımda özellikle görmek istemediğim 2 adam var. Biri Pino diğeri de Bursaspor'dan Volkan.

Eksik mevki olarak sağ beke de bir çözüm bulmak lazım. Bu bölgede oynayabilecek alınması olası Türk oyuncu kim var şu an hatırlayamıyorum.

120133_Galatasaray_SK.jpg

11'i 18'e tamamlarsak

Cenk, Yekta, Serdar Aziz, Taner Yalçın, Çağlar, Sinan, Kazım

Vidal-Emre Colak-Semih= FAUL

Mevcut kadro:

-------------Boş----------------

Sabri----Boş----Servet(?)----Boş

--------Boş----Selçuk----------

---Boş-------Boş---------Arda---

-------------Boş----------------

Vidal-Emre Colak-Semih= FAUL

Emre Çolak ile ilgili zaten düşüncelerimi söyledim. Oynadıkça kendini sevdirecektir.

Semih Fenerbahçe futbolcusu olduğu için forumdaki çoğu insana antipatik geliyor biliyorum. Ama Kazım bile işini yaptıktan sonra kendini sevdirdiyse nasıl ki Zidane Juventus değil de Real efsanesi olarak hatırlanıyor Semih de Galatasaray performansından sonra Fenerbahçe'de ki başarılarını unutturup bizim efsane oyuncumuz olarak hatırlanabilir.

Vidal'i beğenmemeni anlayamıyorum. Almanya Ligi'nin en iyi orta saha oyuncularından biriydi bu sezon. Domine etti bölgesini. Bayern falan adamı almak için şu an ölüyor. Sol bek, defansın göbeği, defansif orta saha ve orta saha oynama özelliğine sahip, hava toplarında çok etkili, mükemmel top kullanabilen, topa müdahaleleri kusursuz ve de hızlı bir adam. Taktiksel manada aynı Elmander gibi teknik direktörün eline büyük koz verir. Özellikle Vidal'i beğenmeme konusunda açıklama bekliyorum senden Hayri, çünkü cidden merak ediyorum fikrini.

Drogba bizim aradığımız isimse Semih'de öyledir. Çünkü her iki forvette pivot özelliklere sahip. Evet Drogba özel bir oyuncu. İki ismi kıyaslamıyorum. Fakat Semih bizim forvet mevkimizi kusursuz şekilde dolduracaktır. Çünkü gol vuruşlarında çok başarılı bir adam. Topsuz oyunda FM tabiriyle 20 alır. Nerde durması gerektiğini çok iyi biliyor. Doğru noktalara çok güzel kaçıyor. Hava toplarında etkili. Güçlü olduğu için sırtı kaleye dönük top alabiliyor. Top kontrolü ve yüksek pas yeteneği onu bir asist makinasına çeviriyor. Golcü bir sağ açık da alınırsa iyi bir 10 numara kadar asist yapacaktır. Ayrıca dripling yeteneği yüksek olmasa da yüzü kaleye dönük hep doğru yerde top aldığı ve bir şekilde önünü boşaltıp kendine şut hazırlama yeteneği de olduğu için bence durdurulamaz bir forvet haline geliyor. Markajı gerçekten çok ama çok zor bir adam. Topla buluştuğunda topla oynama süresi çok kısa. Ama çok etkili. Rakip defansın müdahale şansı neredeyse hiç olmuyor. Üstelik önümüzdeki sezonlar için Avrupa'da da etkili olur. Bence aradığımız isim burnumuzun dibinde, bedava bizim gidip onu almamızı bekliyor.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus Semih Şentürk takımdaki kimi oyuncuların performansını çok arttıracaktır. Mesela Arda Turan kendi ağzıdan Türkiye'de en çok birlikte oynamak istediğim forvet Semih çünkü saha içinde aynı dili konuşuyoruz ve beni çok rahatlatıyor demiştir. Selçuk'un da gelmesiyle bu sezon kaptan yeniden doğar.

Semih'in avantajları saymakla bitmiyor ama çok önemli son bir tane daha ekleyip mevzuyu fazla uzatmadan bitireyim. Adam Türk. Bizi defansta Servet veya Çağlar gibi bir ismi görmekten kurtarıp bu bölgede yabancı hakkı kullanmamıza olanak tanıyacaktır.

Fenerbahçe futbolcusu olmasına gelince inanın bu transferle adamlara gol atıp atmayacağımız hiç umrumda değil. Hakikaten çok beğendiğim bir isim. Kimden geldiği ile zerre ilgilenmiyorum. Hala böyle bir oyuncuları varken Niang ve Emenike ile uğraşan Fenerbahçe'ye de hayret ediyorum cidden. Ben Semih'in yerinde olsam bu kadar güvensizliğe ve aşağlanmaya karşı 1 dakika o takımda durmazdım.

Hocam yazılarını ilgi ile takip ediyorum, uzun yazılarda ki hassasiyetine de hayranım.

Ama bence Semih uygun isim değil bize. Semih tarzı oyuncular nedense bizde pek tutmamıstır.

Ayrıca, bu yazını çevirtip, Atletico Madrid'e göndersen , Semih'i hemen alırlar. :D

Hocam yazılarını ilgi ile takip ediyorum, uzun yazılarda ki hassasiyetine de hayranım.

Ama bence Semih uygun isim değil bize. Semih tarzı oyuncular nedense bizde pek tutmamıstır.

Ayrıca, bu yazını çevirtip, Atletico Madrid'e göndersen , Semih'i hemen alırlar. :D

Teşekkür ederim. O zaman çevirttirmeyelim ki Semih bize kalsın :)

Semih tarzı oyuncu derken ne kastettin? Fenerbahçe'den aldığımız isimler mi? Hasan, Revivo transferleri falan?

Yoksa nasıl Barcelona genlerinde total futbol varsa, bence Galatasaray genlerinde de Hakan Şükür'le yaşanan başarılardan sonra pivot santrafor vardır. Bir ekol yaratıcaksak bu bizim ekolümüzün bir parçası olur kanısındayım.

Semih tarzı oyuncu derken ne kastettin? Fenerbahçe'den aldığımız isimler mi? Hasan, Revivo transferleri falan?

Yoksa nasıl Barcelona genlerinde total futbol varsa, bence Galatasaray genlerinde de Hakan Şükür'le yaşanan başarılardan sonra pivot santrafor vardır. Bir ekol yaratıcaksak bu bizim ekolümüzün bir parçası olur kanısındayım.

Semih iyidir.Drogba gelirse yedek oturmayı kabul ederse başımızın üstünde yeri var

Sorunun cevabını da kendin verdiğin için tesekkur ederim. :)

O bahsettiğin pivot santrafor rolünü Semih in oynayabilecegine inanmıyorum. Semih de o potansiyeli görmüyorum ben. E artık Genç Semih de değil ki kendini geliştirir diyelim. Yoksa yazdıgın pivot santrafor olayına katılıyorum. Ama bu kişi Semih değil. :)

Dip not: Çeviriyi ben hallederim. :p :)

Geri
Üst Alt