2011 - 2012 Sezonu Transfer Dedikoduları

Cevap: 2011 - 2012 Sezonu Transfer Dedikoduları

Yalnız Fatih Terim ve Başkan Ünal Aysal bu aralar yerli oyuncu tranferine çok vurgu yapıyorlar.Olur da devre arasında yerli transferi gerçekleştiremezlerse,hayal kırıklığı olur bence.

Pranjic bu forumda çok fazla küçümseniyor.Adam bu sezon hariç her sezon oynadığı takımlarda 11 oynamış bir isim.Yıllardır Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor.Finalde bile oynamıştı sanırsam,Taiwo,Malouda gibi isimler olmayacaksa Pranjic'in olmasına gıkım çıkmaz.Oyun içi disiplini 10 numara adamdır,ağır değil,teknik ortanın üstü,defansif açıdan katkı verebilecek bir isim e daha ne olsun.

Ama ben Fatih Hoca'nın ve Ünal Başkan'ın açıklaması doğrultusunda 2 yerli 1 yabancı alacağımızı düşünüyorum.

Yerli Tahminlerim

Olcan Adın(Gaziantep) :Hem sol iç hem orta saha oynayabiliyor oluşu Terim2in ilgisini çekmiş olmalı.Koşan bir oyuncu ve Terim'in elinde bir pres silahına dönüşebilir.

Özgür Çek (Ankaragücü) : Yine hem sol bek hem de sol açık bir isim.Sol ön de daha başarılı ve potansiyelli bir oyuncu ama şu an direk 11 oynayamaz.

Hamit Altıntop(Real Madrid) : Uzun süredir gündemimizde idi,Madrid'de yedeğin yedeği olmaktansa gelmeyi tercih edebilir.Sağ bek,sağ iç,orta saha oynaması avantaj,Terim mutlaka istiyordur.

Muhammet Demir (Gaziantep) :Süpriz ama bence Terim bu çocuğu bizim maçta beğendi ve takip ediyor,olmaz ama gelirse ileriki yıllar için çok faydalı olabilir.

Aslında isimler üzerinde bu kadar durmamak lazım.

İhtiyacımız olan mevkilere, formanın hakkını verecek herkes alınabilir.

Bu adamın adı Carlos da olabilir, Ahmet de olabilir.

Yalnız Fatih Terim ve Başkan Ünal Aysal bu aralar yerli oyuncu tranferine çok vurgu yapıyorlar.Olur da devre arasında yerli transferi gerçekleştiremezlerse,hayal kırıklığı olur bence.

Terim: Şuan yabancıdan ziyade, Türkiyeden yerli gençleri istiyoruz. Kesin alırız demiyorum klüpleri verirse almak istiyoruz.

Trabzon maçından sonra hocamız bunu söylemişdi.

Pranjic'in mevkisini sol bek olarak değerlendirenler var bu arada.Sol bek oynayabilmesi,onun sol bek olduğu anlamına gelmez.Pranjic çabuk ve enerjik bir futbolcu,sol kanatta oynadığında savunmaya çok yardımcı olan bir oyuncu.Zaten sırf sol bek için bir yabancı almak çok mantıklı değil,kaleci dahil 5 savunma oyuncusunun 4ünün yabancı olması mantıksız.

Terim: Şuan yabancıdan ziyade, Türkiyeden yerli gençleri istiyoruz. Kesin alırız demiyorum klüpleri verirse almak istiyoruz.

Trabzon maçından sonra hocamız bunu söylemişdi.

Parantez içinde bunu yazacaktım,sonra vazgeçtim.Olur da yerli transferi gerçekleştiremezlerse(ki Türk kulüplerinin anlayışı yüzünden bu çok olası),diyecektim.Fakat çok sık bahsedilmeye başladığı için,ben bunun hakkında çalışmaların olduğunu düşünüyorum ve bu çalışmalar sonuçsuz kalırsa hayal kırıklığı olacağını düşünüyorum.Ama bu hayal kırıklığı bizden çok teknik heyette gerçekleşebilir.

pranjıci terim bek olarak istemiyor . 442 nin kanatlarında ve 433ün orta 3lüsü içinde düşünüyor .. bu adam takım için oynayan disiplinli pır pır bir adam (eski haline göre daha az tabiki]

ayrıca örnek bir proda oldugunu düşünüyorum .takımın ritmini ve kimyasınıda bozmayacak ve düşük maliyetli ..

terimin kafasında bu dönemde yerli kadroyu derinleştirip kemikleştirmek ve sezon bittikten sonra duruma göre yabancı kral transferler yapmak gibi bir düşünce var sanki .

pranjıci terim bek olarak istemiyor . 442 nin kanatlarında ve 433ün orta 3lüsü içinde düşünüyor .. bu adam takım için oynayan disiplinli pır pır bir adam (eski haline göre daha az tabiki]

ayrıca örnek bir proda oldugunu düşünüyorum .takımın ritmini ve kimyasınıda bozmayacak ve düşük maliyetli ..

terimin kafasında bu dönemde yerli kadroyu derinleştirip kemikleştirmek ve sezon bittikten sonra duruma göre yabancı kral transferler yapmak gibi bir düşünce var sanki .

Bu düşünceyi gerçekleştirmek için,yıllık ücreti fazla oyuncular seçiyor o zaman.Riera'nın 3 milyon euro'sundan kurtulmak kolay değil.Ayrıca bir yabancı transferi daha gerçekleştirdiğimizde,seneye maliyetsiz yol ayırabileceğimiz bir tek Melo var,diğer yabancılar zaten kalacaktır.Belki sadece Baros ayrılabilir.Yani 8 yabancı kullanılacağını düşünürsek yaz döneminde 2 bomba transfer yapabiliriz.8'den sonraki yabancılar genç,kadroda olmamayı kafaya çok takmayacak oyuncular olur.Pino gibi.

Bu düşünceyi gerçekleştirmek için,yıllık ücreti fazla oyuncular seçiyor o zaman.Riera'nın 3 milyon euro'sundan kurtulmak kolay değil.Ayrıca bir yabancı transferi daha gerçekleştirdiğimizde,seneye maliyetsiz yol ayırabileceğimiz bir tek Melo var,diğer yabancılar zaten kalacaktır.Belki sadece Baros ayrılabilir.Yani 8 yabancı kullanılacağını düşünürsek yaz döneminde 2 bomba transfer yapabiliriz.8'den sonraki yabancılar genç,kadroda olmamayı kafaya çok takmayacak oyuncular olur.Pino gibi.

riera zaten tam polat dönemi transferi .. ben sezon sonunda ona takım bulabilecegimizi düşünüyorum . baroşta belki gider.. kiralık olan oyuncuların bazılarınıda yollayarak bir denge saglanır . zaten cl ve şampiyon olur isek ek gelirlerde gelir inş gerekn transferleri yaparız . tek korkum herşeyi bilen yöneticilerin ota boka karışması.

Barcelona David Villayi satmak istiyor yoksaaaa?^^

yil 1996 Galatasaray 31 yasinda olan Gheorghe Hagi yi BARCELONA dan Transfer ediyor

yil 2011 Galatasaray 31 yasinda olan David Villa yi BARCELONA dan transfer ediyor

bir villa transferi en az bir hagi transferi gibi olur

bu hayal gercek olur mu?:D

-----------Melo------Selcuk-----------

Hamit----------------------David Villa

-------Elmander----------------------

-----------------------Baros-----------

:tiphat:

Bence sahada iki merkezi forvet varken Villa sol kanat oynayamaz. Anca 4-3-3'de sol forvet oynar. Eğer kadro bu olursa solda başkası oynar, Villa da Baros'un yerinde oynar.

şu an bizim en büyük sıkıntımız 11 de oynyacak yerli oyuncuların kısıtlılığı.... terim transfer stratejisini de buna göre değiştirdi ve haklı bence de.... baktığımız zaman alınabilecek yerli oyuncuların başında alper geliyor; ama onun içinde elimizi çabuk tutmalıyız. zira fırsatçılar pusuda bekliyor... hamit ve olcan düşünülüyor bence.... ama mevlüt alınması akıllıca olabilir tipik 442 forveti ve ilk onbirde form tutarsa 1 yabancı hakkımız daha olabilir onu da taiwo hakan değişimiyle muhteşeme dönüştürebilirz.... bilmem siz ne düşünürsünüz..?

Yönetimin imparatora transfer borcu var. Kimi istiyorsa 1. tercihlerini alsınlar. Bence listede 1. tercihler Amrabat, Olcan ve Alper...

Bursaspor ; Insua, Tagoe ve Svensson ile yollarını ayırıyor.

Resmi ağızdan duyulmuş bilgidir.

Hani svenssonu büyük kulubler istiyordu da Bursa almıştı?

Tagoe daha şimdi gelmedimi?

N'Diaye'dir o. :)

Ki evet bir sürü kulüp istiyordu N'Diaye'yi. Ve muhtemelen de iyi bir paraya gider..

Bizim uzatmalı sevgilimiz Insua'yı kesin alırdık eğer Adnan boyz olsaydı takımın başında. Hatta bildiğimiz Insua gibi oynayacağını bilsem, "Tam ihtiyacımız olan mevkide, gelsin." diyeceğim ama emin olamıyorum işte..

svensonu geçen sene manu istemiştite buraya gelmişti sanırım .. mesut onu diyor galiba .

tagoe bu sene geçen sende arjantinli abiler .. tamamaen boşa para . .

nunez diye topçu gördüm ya bursada .. diger eleman bana yetenekli geliyordu.

Yaşı fazla olmayan uzunca yıllar hizmet edecek (yani Necati falan değil) yerli bir merkez forvet alınabilir, Baros'un da Elmander'in de verimliliği er ya da geç yaşları sebebiyle düşecek. Uzun vadeli düşünüp 2-3 yıl içinde ilk 11'de oynatabileceğimiz yerli bir forvet iyi olur. Cenk Tosun bu seneki form durumu vasat olsa da aklıma gelen ilk oyuncu, Mevlüt de olabilir, Muhammed Demir de. Sercan'ın alınmasını en çok isteyenlerden biriydim, umarım faydalı da olur zamanla ama ben onu daha çok ofansif bir 4-3-3'de kanat forvet oyuncusu olarak görüyorum. Şu haliyle 4-3-3'de veya 4-4-2'de merkez olması için (4-4-2'de eh işte gerçi) kendini geliştirmesi lazım. Bir süredir 4-4-2 oynadığımız için de Sercan onu isteyen benim kafamda bile geri planda kalıyor. Ben 4-3-3 oynasak içerideki maçlarda ilk 11'de bile kullanırım mesela onu. Fatih Hoca'nın şu ana kadarki yönetiminde en sevmediğim noktalardan birisi önde oynarken tüm değişikliklerini defansif manada kullanıyor, kontrayı düşünmüyor. Kontratağa uygun tüm oyuncularımızı genelde çıkarıyor, Sercan'ı da kulübedeyken oyuna sokmayı düşünmüyor. Sercan hiç değilse öndeyken tek forvete de dönmüşken kontratak amaçlı olarak kanat oyuncusu gibi oyuna sokulsa belki biraz daha ısınır, kendine gelir ve süre alarak kendini geliştirir.

Eren Derdiyok.

Geri
Üst Alt