2014 FIBA Basketbol Şampiyonası | 30 Ağustos-14 Eylül | NTVSpor

Tunçeri gider Sipahi gelir. Cedi zaten her türlü kalır. Enes'de artık katılır. Okben ve Metecan'ın gireceğini sanmıyorum.

Ciddi bir SG VE PF sıkıntısı var yalnız takımda.

PF'nin kralı Ersan var yahu :smile:

Dogru,Rakibimiz Brezilya Olacak.Öyle Gözüküyor.

Yok hayır, eşleşmeler şu anda belli zaten. Turu geçersek (Litvanya'yı) Abd kesin gibi, diğer taraftan takımla eşleşmiyoruz. Final de muhtemelen Abd-İspanya finali olur. Brezilya tahminim yarı finalde İspanya'ya elenir. Bizim Brezilya'yla eşleşmemiz ancak finalde olabiliyor o da %1 ihtimal bile değil Abd ve İspanya dururken.

3.lük maçını kastettiyseniz evet orada da Brezilya ihtimali var.

A-B ve C-D gruplarının finale kadar hiç denk gelmemesi, bir nevi 2 ayrı turnuva oynayıp sonra o turnuvaların galiplerinin süper kupa oynaması rezalet. İspanya-ABD finali olsun diye yapılmış gibi resmen. :hmmm:

Var ama tek o var zaten. Kerem gibi bir PF daha bulmalı bu ülke gençlerden.

Ersan'ın yanına 8-10 dk idare edecek bir genç buluruz genç milli takımlardan. Egemen mesela genç milli takımda 5 oynasa da orta mesafe şutu, yumuşak bileği var, henüz zayıf; fiziksel gelişime göre takıma katılabilir seneye ki bu sene Karşıyaka'da ortalama 8-10 dakika süre alacağını düşünüyorum, Ege Arar var, olmadı form durumuna göre yine Barış Hersek alınabilir. Yeter ki elimizde geçen senelerdeki gibi 30 dakika oynayabilecek (sağlık olarak) Ersan olsun, o kadar büyük fark yaratıyorki...

Bu arada maçın tamamına ulaşabileceğimiz bir link bulan olur ve paylaşım yaparsa çok makbule geçer.

Maçı izleyemedim, son dakika üçlüğü ile kazanmışız galiba.

[video=youtube;Sz58OT_QbNc]https://www.youtube.com/watch?v=Sz58OT_QbNc[/video]

Biz daha iyiydik. Biz daha iyiydik. Herif iyi gaza getiriyor:oleyo:

Oyunculara haksızlık etmek istemiyorum ama 2001 den bu yana en kötü milli takım.Mücadeleri tamam çok iyi ama Ergin Ataman'ın payını vermek lazım.Takımın karakterinin en büyük sebebi bence Ergin Ataman.Tanjevic zamanında 10-15 sayı geri düşsek hemen guardımız düşerdi.Tebrikler 12 Dev Adam,Tebrikler hocaların hocası Ergin Ataman

Aslında onun zamanında da böyle çok maç kazandık. Ergin Hoca gözümde bir numaradır ama bunun için Tanjeviçi' de gömmeye gerek yok. Baya maç var böyle geriden gelip aldığımız, takımın karakteri oldu bu artık.

Başka ülkeden parayla alınan oyuncunun attığı basketle Türkiye mi kazanmış oldu şimdi?Birkaç ay önce yine bir oyuncu transfer edeceklerdi.Allahtan beceremediler o iş yattı.Sırf erkek takımı için söylemiyorum.Kadın takımı içinde geçerli.Tüm spor dallarında şuna bir el atılmalı.Milli takımlar ülke vatandaşlarından oluşmalı.

Başka ülkeden parayla alınan oyuncunun attığı basketle Türkiye mi kazanmış oldu şimdi?Birkaç ay önce yine bir oyuncu transfer edeceklerdi.Allahtan beceremediler o iş yattı.Sırf erkek takımı için söylemiyorum.Kadın takımı içinde geçerli.Tüm spor dallarında şuna bir el atılmalı.Milli takımlar ülke vatandaşlarından oluşmalı.

Her ülkede var devsirme. Abartmamak lazim. Hirvatistan, Yunanistan, Ispanya ve niceleri. Hepsinde var.

Ona bakarsan, Cedi Osman da Makedon yada Bosnali.

Her ülkede var devsirme. Abartmamak lazim. Hirvatistan, Yunanistan, Ispanya ve niceleri. Hepsinde var.

Ona bakarsan, Cedi Osman da Sirp´mis.

Her ülkede olması doğru olması demek değil.Ayrıca devşirme ayrı bir olay.Oyuncuyu küçük yaşlardan itibaren yetiştirdiysen ona lafım yok.Emir,Arelyo ya da bayan takımındaki siyahi oyuncular devşirme değil transfer.

Peteri Koponen : "Türklerin taktiği hep aynı. 39 dakika boyunca oyunda kal, sonunda bir şekilde kazan."

O birşey mi? İspanya2007 finalinde Rusya'ya kupayı getiren basketi atan oyuncu ABD'li JR Holden'dı. FİBA, turnuva öncesi takımları ''toplama takım'' kimliğinden olabildiğince kurtarmak için devşirme oyuncu denen sacmalığı icat etti fakat bu seferde milli müsabaka havasını bitirdiler. Eğer Fiba, yabancı uyruklu oyuncuları devsirme yerine alt yapılardan yetişme durumuna göre ele alsaydı daha adil bir durum olurdu bence. Belki biz Valentin Pastal, Zaza Pachulia gibi ihtiyacımız olmayan oyunculara mecbur kalacaktık ama bazı ülkelerde parayı basıp NBA seviyesinde elit oyuncuları devşirip rakiplerine fark atamayacaktı. Fiba cok rezalet bir kurum gercekten.

edit. eurobasket 2015 fransaya verildi.

Son düzenleme:
çeyrek finalde litvanyayı geçsek bile amerika geliyor :D haşırt the blackbord: D

Biz bi yari finale kalalim da, sonrasi zaten imkansizdi. Kadro kalitemiz sinirli maalesef.

Bu kadroyla yari finale cikmak, kupayi kazanmak kadar büyük bir basari olur Türkiye icin. Cok iyi bir takim oldugumuzu düsünmüyorum.

Elenen Hirvatistan, Yunanistan gibi takimlar, bizi güle oynaya yenerdi mesela. Bunu hepimiz biliyoruz.

Fikstür avantaji mi deniyor buna bilmiyorum, ama sansliydik bu sefer. Simdilik kullandik sayilir. Litvanya da bir sans, diger takimlara nazaran.

Bence biz ceyrek final seviyesinde bile degiliz acikcasi.

Türkler olarak her işimizi en sona bırakmayı çok seviyoruz. :D

Galatasaray-juventus maçındaki gol çoşkusu= Türkiye Avusturalya son saniye 3'lüğü :celebrate008:

Amerika'dan sonra oynayacağımız en zorlu rakip olacak.Eğer Litvanya karşısında geri düşersek ve son dakikalara geride girersek kolay kolay çeviremeyiz.O yüzden Amerika karşısındaki akıllı oyunumuzu bekliyorum.Bu kadroyla yarı final büyük başarı olur

Geri
Üst Alt