2018 DK Son 16 | Hırvatistan (3) 1-1 (2) Danimarka | MS | 1 Temmuz | TRT 1

Müdahale topa yöne doğru gitmesi yeterli kırmızı olmaması için.
Bunu var ile de çözmek kolay aslında. Kural değişikliği doğrumu değilimi bilemem.
futbolda adamın bacağını kır,
sonra da deki ben o niyetle yapmadım amacım öpmekti deyince de kırmızıdan kurtuluyo musun acaba...;D

Futbolda niyetler değil, yapılan ve yapılamayan eylemler geçerlidir...

El ile gol engelleme mi?
El ne zamandan beri Futbol'da kullanılabilir oldu yahu?

Suna kirmizi cikmiyorsa futbol izlemeyi birakip survivor izleyelim. Acunun kurallari bile daha mantikli.

sonra da deki ben o niyetle yapmadım amacım öpmekti deyince de kırmızıdan kurtuluyo musun acaba...;D

orasi da hakeme kaliyor .. ve artik video hakeme .. cunku hem penaltiya hem direk kirmizi karta izleyip mudahale sanslari var

bu arada topa nizami mudahaleyi kast ediyoruz , sen ucup cift taban dalip topu kornere de atsan , o hareket zaten bariz gol sansindan once sert ve yaralayici hareket kapsaminda kirmizi kart gerektiriyor

Kuralın mantığı tartışılır orası ayrı.
Ben bile bilmiyordum ve kırmızı dedim.
Tek hatırladığım Fifa'nın oyuncuları sahada tutmak için bu son adam olayında değişiklikler yaptığı idi.

asıl olan niyetse o zaman tamer hocamızın dediği gibi
ali güneşin kasımpaşa maçındaki pozsyonunda da valla kafaynan vuracaktım elime geldi fln diyip yırtılabilir
boş kaleye topu yuvarlayacak adamın arkadan ayağına dalmasına penaltı verilmiyor ve VAR mar gibi şeylerle uğraşılıyorsa futbolun ipi çekilmiş demektir

yoruma acik bir konu bu .. cunku 5 inci dakikada olan bir durum icin kurala baska yorum , uzatmanin 119 uncu dakikasinda baska yorum yapabilirsin

dusunulen suydu .. adam topa mudahale niyeti ile atliyorsa , ama basaramiyorsa , golu engellese de kasit unsuru yok , hata var , bu durumda zaten hucum eden takima gole en yakin avantaj veriliyor , bir de uzerine bu hatayi yapan oyuncuyu ihrac etmek , bir sonraki mactan men etmek cok agir oluyor dendi ... bence mantikli tarafi daha agir basiyor

ama kader bazen aglarini oyle oruyor ki , 100% gol olacak topu suarez elle cikardi , hem penalti oldu hem kirmizi kart , ama adam once penaltiyi kacirdi , sonra penaltilarda elendiler (gana)

istersen suareze 10 mac ver , elle kestigi topla yari finale cikardi takimini

El farklı Sinan. Orada net art niyet var sonuçta. Kural içinde müdahale etme çabası ile eliyle golü engelleme arasında ki farkı anlamak okadar zor değildir bence. Niyet önemli. Veya iyi niyetle girişim gözükmesi yeterli yani.
. el ile gidersen niyetin iyi olmadığı açık açık belirtiyorsun oyuncu olarak zaten.

kural degisikliklerini takip etmelisiniz .. mesela artik kale icinde ofsayttan kacmaya calisan oyuncu icin de ofsayt verilebilecek , cunku kalecileri sasirtiyor diye karar verildi

artik top kaleye girerken disaridan birisi gelip cizgiyi gecmeden celerse hakem gol verebilecek

baya revizeler oldu , karsilasinca sasirmayin sonra

El farklı Sinan. Orada net art niyet var sonuçta. Kural içinde müdahale etme çabası ile eliyle golü engelleme arasında ki farkı anlamak okadar zor değildir bence. Niyet önemli. Veya iyi niyetle girişim gözükmesi yeterli yani.
. el ile gidersen niyetin iyi olmadığı açık açık belirtiyorsun oyuncu olarak zaten.

niye bana hitaben yazdin dostum ?

O konu yine farklı. Elma ile armutu karıştırıyorsun sanki.

tamer ya .. yani simdi her fikre acigiz da ,bir dusunceyi savunmak icin mantikli baslayip sacmalamaya evriliyorsun

el normalde futbolda bir mudahale icin legal sayiliyor mu ? elle mudahale zaten her halukarda kural disi bir hareket

ayak ile mudahale ise bir hak , sen o hakki kullan , basaramaz ,muktedir olamaz isen seni penalti ve sari kart ile cezalandiriyorum ,artik kirmizi vermiyorum diyor kural

eli karistirmanin anlami ne bu konuya

@Sinan Bilgin ciddi ciddi soruyorum ya forumu da ilgilendirdiğinden özelden değil genelden soruyorum trolleme mi ne diyorsunuz ondan değil haikaten sarışın mısın? ona göre bir şey teyit edeceğim

El ve ayak aynı amaçla (MEŞRU GOLÜ ENGELLEMEK ) kullanılıyor.... aradaki ortak nokta burası.....
Yahu alakası yok verdiğin örnek ile.
Burada işin biraz olsun mantığı var, oyuncunun topa müdahele etmeye çalışması diye fikir yürütülmüş.
Mantığı tartışılır orası ayrı ama Fifa'nın oyuncuları sahada tutmaya çalışma arzusu.
Çekip indirse sanırım kırmızı oluyor ama burada iyi niyet veya iyi hal, artık ne dersen de, olayı kurtarıyor.

ekrana göre sol taraf sinan bilgin, sağ taraf tamer tuna hocam

459

kural degisikliklerini takip etmelisiniz .. mesela artik kale icinde ofsayttan kacmaya calisan oyuncu icin de ofsayt verilebilecek , cunku kalecileri sasirtiyor diye karar verildi

artik top kaleye girerken disaridan birisi gelip cizgiyi gecmeden celerse hakem gol verebilecek

baya revizeler oldu , karsilasinca sasirmayin sonra

Bak kale içinde ofsayttan sakınmayı, kaleciyi etkilemekten aktifleştirmenin bi mantığı ve geçerli nedeni var.

Ama kazanılmış ve hakedilmiş bir 100/100 lük golü paldır küldür CEZA ALANI İÇİNDE engellemenin mantığı nerde.

Resmen KASIT... İNDİRME KASTI VAR.. Ne amaçla yaparsan yap kasıt indirmek ve golü durdurmak.
Başka bir masum amaç aramak boş...

Sinan bilgin başlığının linki var mı? önemli bir post atacağım kendisi yine snob takılıyor cevap vermiyor oraya yazayım zira herkesi ilgilendiriyor

Geri
Üst Alt