2018 DK Son 16 | Hırvatistan (3) 1-1 (2) Danimarka | MS | 1 Temmuz | TRT 1

O kadar eski kurallara bağlı gelenekçi birisi olmamama rağmen bana ters geliyor...

Dİleyen dilediğini savunabilir..

Yarın ensenize vuran birisi '' Abi sana değil sineğe vurdum '' derse ADAMA KIZMAYIN SAKIN......;D

Hatta sinek nerde diye sorunca; öldürüp seni kurtaramadım, gaçtı .t oğlu .t savunmasına hiç mi hiç kızmayın...:asd::asd::asd:

Bu konuda uzar gider galiba taraftar arasında yıllar boyunca.

Ne güzel işte. Bol bol tartışılır bir malzeme verdi FIFA millete

Bak kale içinde ofsayttan sakınmayı, kaleciyi etkilemekten aktifleştirmenin bi mantığı ve geçerli nedeni var.

Ama kazanılmış ve hakedilmiş bir 100/100 lük golü paldır küldür CEZA ALANI İÇİNDE engellemenin mantığı nerde.

Resmen KASIT... İNDİRME KASTI VAR.. Ne amaçla yaparsan yap kasıt indirmek ve golü durdurmak.
Başka bir masum amaç aramak boş...

kural su sekilde mantiga oturtulmaya calisilmis .. bir oyuncunun ayagindaki topa, faul olmadan mudahale etme hakkin var , onun disindakilerin hic birisi legal degil , elle oynama , formadan cekme , gogsunden itme , tukurme , vurma gibi ..

sen sana verilmis olan yegane mudahale cinsi ile son sansini deniyorsun , ama basarili olamadigin icin lehte sonuclandiramiyorsun .. ve cezalandiriliyorsun , sari kart ile , ayrica takimin cezalandiriliyor penalti ile .. bunun daha agirinin hakkaniyetli olmadigi dusunulmus

bana cok mantiksiz gelmiyor

o kadar bariz gol sansi ise hucum oyuncusu da golu yapsin o zaman .. mudahaleden kacarak ... ama mesela bjk macindaki penaltida vida miydi tosic miydi , pat diye yedi kirmiziyi , cunku gomis in ayagindaki topu almak icin degil , cekip asilip engellemeye calisti , kendisine kurallarda taninmamis bir yontem denedi ... o halen kirmizi

bunlar kadar onemli bazi regulasyon farkliliklari hala fifa ve uefa sampiyonalarinda bile var .. mesela birinde ikili averaj , digerinde genel averaj oncelikli olarak uygulaniyor , bu bile cogu takimin kaderini etkiledi bugune dek

sampiyonlar liginde ,avrupa liginde video hakem yok , ama bazi liglerde ve dunya kupasinda var

uefa ulke organizasyonlarinda artik uluslar ligi sonuclari rol oynayacak ama dunya kupasi eleme gruplari olusturulurken neye bakilacagi belli degil

O kadar eski kurallara bağlı gelenekçi birisi olmamama rağmen bana ters geliyor...

Dİleyen dilediğini savunabilir..

Yarın ensenize vuran birisi '' Abi sana değil sineğe vurdum '' derse ADAMA KIZMAYIN SAKIN......;D

Hatta sinek nerde diye sorunca; öldürüp seni kurtaramadım, gaçtı .t oğlu .t savunmasına hiç mi hiç kızmayın...:asd::asd::asd:
Söylem ile olmuyor bu iş yalnız.
İyi niyet görülmesi gerekir..

Adama tabanıyla dalarsa ve ayağı kırsa burada da iyi niyet yokdur veya ciddi şekilde kural dışında dalma hareketi vardır. Eski kurallara göre kırmızılık hamlen neyse şimdide değişen bir şey yok.

Bu Danimarkalı topa doğru ayak tabanı kural çevresi içinde topa yönelik hareket etti işte. İy niyet olarak sayılıyor bu.

Topu orada faul yapmadan müdahale etmesi sıfıra yakın olsada vardı yani.
Şansını denedi olmadı işte.

kural su sekilde mantiga oturtulmaya calisilmis .. bir oyuncunun ayagindaki topa, faul olmadan mudahale etme hakkin var , onun disindakilerin hic birisi legal degil , elle oynama , formadan cekme , gogsunden itme , tukurme , vurma gibi ..

sen sana verilmis olan yegane mudahale cinsi ile son sansini deniyorsun , ama basarili olamadigin icin lehte sonuclandiramiyorsun .. ve cezalandiriliyorsun , sari kart ile , ayrica takimin cezalandiriliyor penalti ile .. bunun daha agirinin hakkaniyetli olmadigi dusunulmus

bana cok mantiksiz gelmiyor

o kadar bariz gol sansi ise hucum oyuncusu da golu yapsin o zaman .. mudahaleden kacarak ... ama mesela bjk macindaki penaltida vida miydi tosic miydi , pat diye yedi kirmiziyi , cunku gomis in ayagindaki topu almak icin degil , cekip asilip engellemeye calisti , kendisine kurallarda taninmamis bir yontem denedi ... o halen kirmizi
OFFFFFFFFFFFFFFFF SİNAAAAAAAANNNNN .......

Gole giden adama topa temas edemeden temaslı faulu ceza alanı içinde yapmış.

Senin kurallara görede kırmızı işte.... Niye inat ediyosun. Değişen kuralın içine sığmıyo işte bu meret pozisyon.

HEle bu alttaki işaretlenen teşhis akıllara zarar bişi olmuş...
Sana iyi forumlar... Faulu yapana yakalama indirimi olarak kırmızıdan sarıya terfi ettirme... BRAVVO AKLINA:....

gol + sarı olabilir
p kaçarsa da herife kırmızı Nasıl

Benim bildiğim kural şöyle revize olmuş penaltı verdiyse şayet hakem o zaman sarı kart veriyor kırmızı değil
Kaleci için geçerli bu galiba sadece. Bariz gol şansında niyet faktörü devreye giriyor normal oyuncularda.

bjk maçında Tosic kırmızı gördü Gomise yaptığı hareketten dolayı mesela bariz golü engelledi diye tutarak.

Üzüldüm la Danimarka ya.

Daha doğrusu zamanında babasının takımını haşat ettiğimiz Schmeichel Junior'a üzüldüm.

Berbat bir maçtı ikisi de turlamayı hak etmedi bence. Hırvatistan belki daha yetenekli bir takım ama öte yandan Danimarka ise daha sempatik bir takım. Onların turlamasını daha çok isterdim.

sent via GSC

gercekten cok anlamsiz .. kurallari degistiren ben miyim ? boyle uygun gorulmus degistirilmis , ben ise bu degisenin ne oldugunu izah etmeye calisiyorum

hata bende , bu itirazlari mail olarak international board a gonderin eski sisteme dondursunler o zaman , cattik yahu

Söylem ile olmuyor bu iş yalnız.
İyi niyet görülmesi gerekir..

Adama tabanıyla dalarsa ve ayağı kırsa burada da iyi niyet yokdur veya ciddi şekilde kural dışında dalma hareketi vardır. Eski kurallara göre kırmızılık hamlen neyse şimdide değişen bir şey yok.

Bu Danimarkalı topa doğru ayak tabanı kural çevresi içinde topa yönelik hareket etti işte. İy niyet olarak sayılıyor bu.

Topu orada faul yapmadan müdahale etmesi sıfıra yakın olsada vardı yani.
Şansını denedi olmadı işte.
Yaw hacım dalgamı geçiyosunuz yaaa....
Paldır küldür adam indirmenin iyiniyet neresinde yaw...;D Güldürmeyin artık n'olur...:love::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Bu arada gol + sari zaten var .. top kaleci gibi ucup elle celer ama gol olmasina engel olamazsan yine sari kart goruyorsun .

Geri
Üst Alt