2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları | TRT Spor-Yıldız

zaten sunum sırasında suçluluk psikolojisiyle bunlara o kadar çok vurgu yaptılarki

ben Türkiyeyi hiç tanımayan bi yabancı olsaydım

oturup bi düşünürdüm bunlar neden hep aynı şeyi söylüyor diye

sırf erdoğan yüzünden bile vermezler bence. adamlar bu ülkenin demokrasi seviyesini dışardan bizden daha iyi görüyor

Ya şu teknoloji muhabbetini kapatın ya.

Japonya kazansa bile bunun led ekran tvlerle alakası yok.Allahım muahbbete bak ya.

Adamlar bildiğin olimpiyat için şehir yapmış.Tek eksileri nükleer sızıntı olayı

Renault'un tir motorlarini Volvo'ya yaptiriyor ama parcalar kasa falan gerisi Renault yapiyor. Demekki herseyi ayni marka yapacak diye birsey yok.

Baska bir ornek ; Skoda'nin motoru volkswagen arabadaki geri kalanlar Slovak yapimi.

Akisini belirtmedim ki, onun tasarımını kim yapıyorsa teknolojinin sahibi odur. Sen yan sanayisindir.

Oğlum ben Arçelik'te çalıştım neyin ne olduğunu biliyorum. Vestel'i de biliyorum Türkiye'deki teknolojiyi de biliyorum. Samsung sana vermesin paneli içinde tiyatro mu oynayacaksın televizyonun? :D İspanya'yla kıyaslamıyorum zaten de teknolojimiz yüksek demek abes yani bu durumda.

Abi tamam ben Vestel dünya devi demedim zaten, ama kendi çapımızda bir şeyler yapıyoruz, ayrıca APPLE bile o paneli kendi üretmiyor gidip LG den Samsung dan alıyor, yani paneli vermeseler, bizde tiyatro oynarız Apple'da tiyatro oynar anlayacağın. Arçelik ve Vesteli kıyaslamak da yanlış olur, Arçelik televizyona çok önem vermiyor, daha fazla beyaz eşya ağırlıklı ve beyaz eşyada dünyada ilk 5 e rahat girer.

Abi tamam ben Vestel dünya devi demedim zaten, ama kendi çapımızda bir şeyler yapıyoruz, ayrıca APPLE bile o paneli kendi üretmiyor gidip LG den Samsung dan alıyor, yani paneli vermeseler, bizde tiyatro oynarız Apple'da tiyatro oynar anlayacağın. Arçelik ve Vesteli kıyaslamak da yanlış olur, Arçelik televizyona çok önem vermiyor, daha fazla beyaz eşya ağırlıklı ve beyaz eşyada dünyada ilk 5 e rahat girer.

arkadaşım biz teknoloji üretebilen bir firmaya sahip değiliz henüz ben sana bu kadarını söylüyorum bende en az senin kadar isterim bizim de teknolojide dünya devi firmalarımız olsun ancak şu anda ne yazıkki yok.

vestel küçük marka değil dünyanın en büyük ikinci avrupanın en büyük fabrikası türkiyede oda vestel

hatta natgeo mega fabrikalara konu olan ilk türk fabrikası

[media]https://www.youtube.com/watch?v=m5aYpNMwSgw[/media]

arkadaşım biz teknoloji üretebilen bir firmaya sahip değiliz henüz ben sana bu kadarını söylüyorum bende en az senin kadar isterim bizim de teknolojide dünya devi firmalarımız olsun ancak şu anda ne yazıkki yok.

Üretiyoruz da senin haberin yok, ilerde meyvelerini göreceksin merak etme. ASELSAN şu an bir sürü ülkeye silah ihraç ediyor, Vestel Akıllı tahtada dünyanın en büyük oyuncularından biri oldu, akıllı telefona girdiler 20 milyonluk ihracat hedefi koydular.

Mesela sen şimdi Samsung'un telefonda kendi teknolojisini ürettiğini sanıyorsundur

Kamerayı X firmadan

İşlemciyi qualcommdan

İşletim sistemini google dan

alıyorlar

bitek paneli kendi, ve kasayı kendi dizayn ediyorlar.

Ama samsung diyince woow diyor insanlar nedense :)))))

Üretiyoruz da senin haberin yok, ilerde meyvelerini göreceksin merak etme. ASELSAN şu an bir sürü ülkeye silah ihraç ediyor, Vestel Akıllı tahtada dünyanın en büyük oyuncularından biri oldu, akıllı telefona girdiler 20 milyonluk ihracat hedefi koydular.

Mesela sen şimdi Samsung'un telefonda kendi teknolojisini ürettiğini sanıyorsundur

Kamerayı X firmadan

İşlemciyi qualcommdan

alıyorlar

sen patent altı üretimi biz üretiyoruz olarak değerlendiriyorsun.şimdi anladım ben olayı.

samsung deyince insalar wow der çünkü samsung sadece bir televizyon üreticisi değil üretmedikleri hiç bir şey yok yüzbinlerce ton ağırlığındaki yük gemilerinden tut kamyonlara kadar herşey.

Kamerayı X firmadan

İşlemciyi qualcommdan

alıyorlar

tamam biz bir numarayız en büyüğüz. yalnız önce şu israilden aldığımız bütün askeri teçhizatları teslim edelim sonra konuşuruz

tamam biz bir numarayız en büyüğüz. yalnız önce şu israilden aldığımız bütün askeri teçhizatları teslim edelim sonra konuşuruz
aselsanın hollanda ordusuna 18 adet kms füzesi (kaideye monteli stinger )sattıgından haberin vardır umarım aselsanın veyahut diğer şirketlerin ihraç ettiği ürünleri istersen netten araştırabilirsin sana bir link vereyim orayı oku savunma sanayimiz ne durumda anlarsın 2015 te yerli savaş uçağımızın kavramsal tasarımı bitiyor siz hala israil diyorsunuz israil kim yahu :sleeping:

1186903_664774743562231_1284141679_n.png

aselsanın hollanda ordusuna 18 adet kms füzesi (kaideye monteli stinger )sattıgından haberin vardır umarım sana bir link vereyim orayı oku savunma sanayimiz ne durumda anlarsın 2015 te yerli savaş uçağımızın kavramsal tasarımı bitiyor siz hala israil diyorsunuz israil kim yahu :sleeping:

amerikan malı patent altı yerli üretim onlar.biz son dönemde teknoloji transferi ile yerli sanayimizde çok ilerleme kaydettik ancak henüz teknoloji üretemiyoruz benim anlatmak istediğim olay bu.

aselsanın hollanda ordusuna 18 adet kms füzesi (kaideye monteli stinger )sattıgından haberin vardır umarım sana bir link vereyim orayı oku savunma sanayimiz ne durumda anlarsın 2015 te yerli savaş uçağımızın kavramsal tasarımı bitiyor siz hala israil diyorsunuz israil kim yahu :sleeping:

Avrupalı TV firmaların çoğu battı, tek Vestel ve Philipps kaldı ayakta durabilen, bunu kimse taktir etmez ama, şu an LG ve Samsung'un avrupada tek rakibi Vestel Ve Philipps. Zamanında devletten 3.2 milyar dolar kredi istediler, panel fabrikası kurmak için, ama izin çıkmadı, eğer o izin çıkmış olsa LG ve Samsung'a denk firma olurdu Vestel televizyonda.

Üniversitenin ikinci senesinde "Urban Geography" adli derste gruplar halinde bir sehir secip onu 2020 olimpiyat secmelerinde temsil etmemizi istemislerdi.

Ben ve 3 ögrenci arkadas Istanbul'u secip, yogun bir analizden sonra bir sunum hazirlamistik. O zamanlar en büyük sikintiyi Istanbuldaki trafik ve ulasim olarak gördük. Sunumda bu problemin gelecekte bir nevi cözülecegini söyledik. Cünkü hükümetin basta Istanbul olmak üzere tüm Türkiye'yi ulasim sikintisindan kurtarmak icin büyük bir yatirim plani koymustu masaya.

Bu plan su an islemede. Plan tuttu mu? Bir nebze tuttu. Türkiye genelinde ulasim ilerledi. Ortalama seyahat zamani kisaldi. Fakat ne yazik ki en büyük sehirlerimizdeki ulasim sikintisi halen had safhada. Halayin basini ceken ise Istanbul. Simdi bu plan (hatirladigim kadariyla) 2020 yilina kadar surecek. Yani büyük sehirlerimizdeki trafik ve ulasim sikintisi gelecekte belki bir nebze cözülür. Fakat unutmayiniz ki dünyadaki tüm metropoller (10+ milyon nufüs) benzer sorunlari yasiyor, ve bu gidisle bu tür sorunlar her zaman var olacaktir. Bir metropol diger metropoldan sadece daha az ya da daha fazla (Istanbul gibi) ulasim ve trafik sorunlari yasar.

Simdi ise ic siyaset sorunu ve komsu ulkelerdeki belirsizlikler gibi cok daha önemli faktörler var.. Bu konular da akademik analiz ve yatirim planlari ile cözülecek gibi durmuyor.

Not: Bizim sunumda Istanbul kazanmisti. Gerci sunumu da ben yapmistim, kacari yoktu yani :p

bi takım yerlerden gazlama haberlerle türkiyedeki teknolojinin sözde nekadar geliştiğini okuyoruz yıllardır ama buna sadece çocuklar inanır. tartışmaya bile gerek yok sen 2013 de savaş uçağı tasarımından bahsederken millet 2.dünya savaşında senin şuan hala yapamadığın tankları, savaş uçaklarını kullanıyordu. neyse kime anlatıyorum ki milliyetçi duygularla olaya yaklaşıyorsunuz

Geri
Üst Alt