2021-2022 U19 Gelişim Ligi Şampiyonu GALATASARAY

Batıkan Kanarya

P. Griffin
Yönetici
Moderatör
1654084974746.webp

baslik sabitlense iyi olur. mecazi demiyorum. nacizane istek. sampiyon kadronun tamamini da ilk mesaja ilistirip sabit sekilde basa koyalim.

konuya genel anlamda bir seyler yine yeniden demek gerekirse tarafim adina; tatli sert bir sekilde kisaca;
bakalim bu kadro dan kac oyuncu , hadi kac demiyeyim de, bir tane bile yetenegimizin yuzune bakilacak mi.......

hatirlarsak,
gecen sezon basinda *fatih terim > * altyapi dan uste cikarmaktansa > yine yeniden gidip fizuli para bayildigimiz baris'i aldik... morutan'i aldik vs,,babel'i feg'i tuttuk as kadro da . bunlar oylesine ornk olarak yaziyorum. basarisiz sonuclanan secimler ve kararlar, bu seezon ozelinde.
su altyapimizdaki genc yeteneklerden en azindan - cesaretimiz yoksa da - bir tanesini *a takima alip sezon icerisinde sure vermeliydik diye ic gecirmiyor mu heyecanlanmiyor mu her hangi bi renkdasimiz ? .

lafi cimi yok. bahanesi hic ama hic yok.
rakipler yeterli yetersiz demeden ,kimi ilk 11 ,kimi yedekten de olsa bolca oynatti. biz ayni cesareti son yillarda gosteremedik. bu bile basli basina basarisizlikliktir ovulen bilinen altyapimizin yok sayilmasi.

benim en buyuk hayal kirikliklarimdandir efsanemiz fatih terim'in bu son gelisindeki altyapiya karsi bu mesafeli tutumu...

eger olaki, yeni baskanlardan biri yine efsanemizle calisacaksa, *altyapidan en az 2 oyuncu as kadro da olmasi gerektigini *sart kosmali *kendisine. malesef baska turlu hocamiz ikna olamiyor altyapimizdaki potansiyele............

x bi hoca da gelse bu sart kosulmali. amasiz mamasiz.
< artik *esik gecildi bu jenerasyonda. onceki donemleri hadi yok sayalim...ama bu donemki jenerasyonu ve basarilarini mutlaka ama mutlaka taclandirma adina olmasi gerektigi gibi(avrupa da altyapisi verimli olan takimlarda oldugu gibi) iki uc oyuncu ile degil daha imkan varsa daha fazla yetenegi ust yapiya cikarmalilar bu yeni sezon oncesinde.

ciddi ciddi cogu renkdas(gssozluk vs) gec de olsa farkina variyor altyapidan ustyapiya *entegre konusunun > *a takim teknik heyetlerince gormezden gelinmesi konusunun > garip sekilde es gecilmesine.......

hoca ismi, unvani bakmaksizin. tecrubeli ,tecrubesiz fark etmez. *bastaki hoca/larin *bahanelerini *artik *bilincli renkdaslarimiz - ''hocanin bir bildigi vardir'' bakisinda gormeyeceklerdir kanaatindeyim/temennisindeyim.....

asil onemli olan once galatasaray.

sozun ozu;

*umarim bu gencler heba olmaz. sezon boyunca ve son donemde nacizane ,bir kac baslikta yorumlarimla altyapi nin onemine dikkatimi cekmek istedim -bir cok kez degindigim gibi....
90lardan beri altyapimizdan cikan yetenekler beni nacizane heyecanlandirirdi ~ara ara donemlerde ust yapiya cikanlar. suan u19 ve alt yas takimlarimizdaki sayica fazla olan potansiyelleri bayagidir takip ettikce ayni heyecana kapildim. dolayisiyla hocalarin altyapimiza mesafeli olmasi, guvenmemesine artik tolere edici bakamiyorum - ~ bakmayacagim da. gssozluk ve youtube mac vidyolarimiz altindaki mesajlarin cogunda bir cok renkdasimiz da mevcut u19 ve diger basarili altyas jenerasyondan yeteneklere yonelik ayni umut ve beklenti icerisinde ,ozellikle A takim teknik ekibinden beklenti adina...

yine uzun bir mesaj oldu. kusura bakmayin. okudugunuz icin tesekkurler renkdaslarim.

Madem şampiyonuz niçin alttan A takıma oyuncu çıkarmıyorlar anlamış değilim

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt