2022 DK Avrupa Elemeleri Play-Off Yarı Final | Portekiz 3-1 Türkiye | MS | 24 Mart | TRT 1

Sirayla cevap vermek gerekirse;
Neden bu ikilinin Avrupa'daki 3 maçı dikkate alınırken ligde çok daha yetersiz takımlara karşı oynadıkları ortalama 25 maçı görmezden geliyoruz.
İrfan, Siopis, Berat vesaire futbolcular bu ikiliden her anlamda daha üstün.
Taylan ve Berkan mutlaka karşılaştırma yapacaksak bizim Ömer'in bir tık üstü o kadar, fazlası değil renktaş.
Bunların Galatasaray'da oynamasından, oynatilmasindan utaniyorum artık.
Çünkü Avrupa'daki rolleri ve ligdeki rolleri farklı renktaş.Avrupa'da underdog takım olarak önceliğimiz savunma oluyor, kaptığımız toplarla da hızlı hücuma çıkmaya çalışıyoruz.(yanlışsam düzeltiniz)

Ligde ise hem savunmayı toplamalarını, hem oyun kurmalarını, hem de önde baskı yapmalarını istiyoruz.Olmuyor.File uç diyoruz, uçamayınca kızıyoruz.Elbette inişleri çıkışları oluyor ama el insaf bu oyuncuların 1 tane alternatifi yok ya.Sene başından beri haklı veya haksız yemedikleri laf kalmadı.Buna rağmen güçlü durup ne oyunlarını bozdular, ne sakatlanıp maç kaçırdılar.

Dün adamını kaçıran da Berkan, Barça maçında Kerem'i kaleciyle karşı karşıya bırakan da Berkan.Ne havalara çıkarmaya gerek var ne de bu kadar gömmeye.

Berat daha iyi demenize de anca gülerim k.bakmayın.Ts maçında üstünlük kurduysak berat leş gibi oynadığı içindi.Keza 2.yarı yerine Siopis girince orta sahayı verdik.

İrfan can önce işine saygı duysun da sahada yürümeyi bıraksın.Sonra da sakatlanmadan 3 maç art arda oynayabilsin.

Çünkü Avrupa'daki rolleri ve ligdeki rolleri farklı renktaş.Avrupa'da underdog takım olarak önceliğimiz savunma oluyor, kaptığımız toplarla da hızlı hücuma çıkmaya çalışıyoruz.(yanlışsam düzeltiniz)

Ligde ise hem savunmayı toplamalarını, hem oyun kurmalarını, hem de önde baskı yapmalarını istiyoruz.Olmuyor.File uç diyoruz, uçamayınca kızıyoruz.Elbette inişleri çıkışları oluyor ama el insaf bu oyuncuların 1 tane alternatifi yok ya.Sene başından beri haklı veya haksız yemedikleri laf kalmadı.Buna rağmen güçlü durup ne oyunlarını bozdular, ne sakatlanıp maç kaçırdılar.

Dün adamını kaçıran da Berkan, Barça maçında Kerem'i kaleciyle karşı karşıya bırakan da Berkan.Ne havalara çıkarmaya gerek var ne de bu kadar gömmeye.

Berat daha iyi demenize de anca gülerim k.bakmayın.Ts maçında üstünlük kurduysak berat leş gibi oynadığı içindi.Keza 2.yarı yerine Siopis girince orta sahayı verdik.

İrfan can önce işine saygı duysun da sahada yürümeyi bıraksın.Sonra da sakatlanmadan 3 maç art arda oynayabilsin.
Sondan başlarsak;
Irfan'ın karakterini konusmaya zaten gerek yok, futbol yeteneğini de. Bizimkilerle yetenek anlaminda karsilastirmıyoruz diye düşünüyorum.
Berat'a gelince eminim tek maç üzerinden değerlendirme yapmiyorsunuzdur. Bana göre oyun görüşü, hatirlarmisiniz bilmem ama Revivo gibi geliyor bana. Dolayisiyla fikrinize saygı duyuyor ancak katılmıyorum. Süre alamamasinin tek sebebi olarak Ts'de şu anda daha komplike oyuncular olmasından kaynaklı diye düşünüyorum.
Ilk paragraftaki düşüncelerinize ise tamamen katılıyorum. Sözkonusu ikiliden yetenekleri üzerinde beklentimiz var doğru. Ancak biz taraftarız, daha da kötüsü biz hep hedefleri daha yukarı çeken bunu arzulayan nadir taraftarlardaniz. Bu yüzden beklentilerimizin haksız olduğunu düşünmüyorum.

Ve son olarak ilk bölümde bahsettiğiniz Avrupa'da bahsettiğiniz taktığın ligde de sezon sonuna kadar aynı şekilde uygulanması gerektigini dusunenlerdenim. Çünkü genel kadro yapımız yetenekli oyunculardan oluşmuyor.
Saygılar,

ben sizin kadar karamsar değilim açıkçası ya ama kazanma şansımız düşük epey.

Bizim barça maçı gibi olabilir

-------------------------Uğurcan----------------------------

--Zeki---------Merih--------------Çağlar----------Rıdvan--

----------------Orkun-------------Berkan-------------------

------Cengiz-------------Hakan---------------Kerem-------

--------------------------Yusuf Y.-----------------------------

Bence bu 11 ile başlayabiliriz. Yusuf yerine Enes de olabilir. Burak ile başlanmamalı.

Twitter'da Kuntz'un Ronaldo'yu Taylan ve Berkan ile durduracagiz dedigini gördüm.

Eger dogruysa Kuntz Dome hocama danisip bu ikiliyi en iyi sekilde nasil kullanacagina dair fikir teatisinde bulunmali.

Twitter'da Kuntz'un Ronaldo'yu Taylan ve Berkan ile durduracagiz dedigini gördüm.

Eger dogruysa Kuntz Dome hocama danisip bu ikiliyi en iyi sekilde nasil kullanacagina dair fikir teatisinde bulunmali.
Benim de aklima geldi fakat bireysel hata ihtimalimiz artiyor. Yoksa Merih ve Caglar Nelsson - Marcao'dan iyi.
Cica yerine Hakan, Babel yerine Cengiz. Bir tek sol bek ve forvet geride. Forvetin avantaji Burak araya daha iyi kacar

Benim de aklima geldi fakat bireysel hata ihtimalimiz artiyor. Yoksa Merih ve Caglar Nelsson - Marcao'dan iyi.
Cica yerine Hakan, Babel yerine Cengiz. Bir tek sol bek ve forvet geride. Forvetin avantaji Burak araya daha iyi kacar

Kagit üstünde iyi olabilirler ama Merih-Caglar tandemi bence su an Nelsson-Marcao tandeminden iyi degil en azindan uyum olarak. Ek olarak bizim Nelsson ve Marcao kadar birbirlerini tamamlamiyorlar, cok daha hataya müsait Merih-Caglar ikilisi bence.

Ugurcan
Zeki Merih Caglar Mert
Taylan Berkan Hakan
Cengiz Burak Kerem
Burak hic cekilmese de böyle önemli bir macta sapkadan tavsan cikarabilecek bir adam, yoksa form olarak Enes Ünal düsünülebilirdi iki maclik bir playoff turu olsa.

Galatasaray ve Portekiz Milli Takımı'nın eski yıldızı Xavier, Portekiz-Türkiye maçını değerlendirdi: Ortada bir maç olacak.

1648035661550.png

"Türkiye özellikle savunma yaparken geçiş hücumlarında etkili bir takım olduğu için Portekiz ne kadar topa sahip olup atak yapsa da Portekiz'in kaybettiği toplarda Türkiye çok etkili olabilir"

Türk halkını ve Galatasaray taraftarlarını çok sevdiğini, asla unutamadığını ifade eden Xavier, yarın akşamki maçla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"İki duyguyu yaşayacağım bir maç olacak. Bu Dünya Kupası bizim yaşça büyük oyuncuların son Dünya Kupası olacağı için önemli. Teknik direktör Santos da bu nedenle Dünya Kupası'na katılmanın ne kadar önemli olduğunu söyledi. Ayrıca federasyon başkanının da görevdeki son senesi, o da Türkiye'yi eleyip bir sonraki tura geçmeyi çok önemli buluyor. Herkes maçın öneminin farkında. Portekiz'in önemli eksikleri var. İki taraf için de çok zor bir karşılaşma. Ortada bir maç olarak görüyorum. Türkiye tarafından ise Türkiye'de oynamış bir oyuncu olarak Türk oyuncuların karakter yapısını biliyorum. Çok karakterli ve savaşçı oyuncular. Türk Milli Takımı çok kuvvetli bir mili takım, bazı sıkıntılı zamanlardan geçti ama sonra çok kuvvetli bir şekilde sıkıntılı günlerden çıktı. Portekiz ile Türkiye arasındaki maçın çok ortada bir maç olacağını düşünüyorum."

"Portekiz'de defansta çok önemli oyuncular eksik"​

Portekiz'in savunmadaki eksiklerinin çok önemli olduğunun altını çizen Abel Xavier, "Portekiz'de defansta çok önemli oyuncular eksik. Ruben Dias ve Pepe. Pepe ve Ruben Dias bu takımın yapı taşları. Santos, stoper mevkiindeki değişiklikleri şu şekilde yapacaktır, en azından bir tane ön liberoyu stopere çekmesi gerekecek. Ama bu maç bir final maçı, tek maç, oyuncu grubu da birbirini iyi tanıyan oyunculardan oluştuğu için çok fazla etkilemeyecektir. Fernando Santos ya 4-4-2 ya da 4-3-3 oynayacaktır." şeklinde konuştu.

Xavier, "Turu geçmeye hangi tarafı daha yakın görüyorsunuz" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Normalde bu sorunuza yüzde 60 Portekiz, yüzde 40 Türkiye diye cevap verirdim. Çünkü, birincisi çok uzun zamandan sonra ilk defa bir milli maç Porto'da oynanacak. Aslında bu milli maç Lizbon'da oynanacaktı ama artık bir final ve telafisi olmadığı için maç kuzeye kaydırıldı. Çünkü uzun zamandır Porto'da milli maç oynanmamıştı. Porto ve etrafında yaşayan insanlar çok motive, motivasyonu arttırması ve daha ateşli bir taraftar grubunun gelmesi için maç Porto'ya alındı. Bundan dolayı kurulacak baskıyla Portekiz bir avantaj sağlayacaktır. Aynı zamanda Portekiz'in orta sahasında Ruben Neves de olmayacak o da önemli bir kayıp. Ama şunu da unutmamak gerek Türk oyuncular iyi konsantre olup, mental olarak iyi hazırlandılarsa bu yüzde 60'a 40'lık oranı yüzde 50-50'ye çevirebilirler."

"Portekiz'in kaybettiği toplarda Türkiye çok etkili olabilir"​

"Portekiz çok daha fazla topa sahip olup, çok daha fazla atak yapacaktır." öngörüsünde bulunan eski Portekizli milli futbolcu, "Teknik direktör olarak Türk Milli Takımı'nın çok maçını izledim. Türkiye özellikle son maçlarda çok iyi savunma yapan bir takım. Bugünün futbolunda da topa çok fazla sahip olup, atak yapmak tek başına çok bir şey ifade etmiyor. Türkiye savunma yaparken geçiş hücumlarında etkili bir takım olduğu için Portekiz ne kadar topa sahip olup atak yapsa da Portekiz'in kaybettiği toplarda Türkiye çok etkili olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin dörtlü savunma ve önündeki iki orta sahasıyla güçlü bir duruş sergilediğini aktaran Abel Xavier şöyle konuştu:

"Hakan Çalhanoğlu ve Berat Özdemir Türkiye'de beğendiğim oyuncular. Ama Berat şu an kadroda yok. Orta sahayı tutan ve ileriye destek verme anlamında ikisi de çok önemli işler başardı. Dörtlü savunma ve önündeki iki orta saha Türkiye adına bu maçın en önemli kısmı olacaktır. Kanat oyuncusu Abulkadir Ömür'ün yaptığı zekice hareketlenmeler önemli. Burak Yılmaz'ın iki stoper arasında durması önemli. Çünkü Pepe ve Ruben Dias oynamadığı için Burak Yılmaz'ın oradaki tecrübesi ve orta sahanın ona yaklaşması maçın belirleyici unsurlarından olacaktır. Özellikle son zamanlarda Türk Mili Takımı taktiksel anlamda çok ileriye gitti. Daha önce de izliyordum, bazı oyuncular ileriye giderlerdi ama geriye dönüşleri hızlı olmazlardı. Özellikle son maçlarda Türkiye'nin taktiksel disiplini olduğunu ve bu taktiksel disiplin için de oynadığın görüyorum."

gscye sorum eski milli ruh var mı içinizde

Geri
Üst Alt