2022 Fransa Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Le Pen alir ve sonra Nato ve Avrupa Birliginden cikmaya calisir

Macron H.O.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Vay be le pen %42 oy almış. Bir sonraki seçimde seçilebilir bu gidişle.

Le Pen %42 oy almış. Avrupa'da faşizm gün geçtikçe daha fazla popülerleşiyor.

Edit: Bir de şöyle bir şey var. Macron'a giden oyların %91'i Le Pen'in önünü kesmek için verilmiş. Yani Macron'u desteklemeyen insanlar sırf Le Pen seçilemesin diye gidip Macron'a oy vermiş. Umarım bizdeki oy kullanmayacağım'cılara ders olur bu durum.

FRIVgXwWQAcz_AD

Son düzenleme:
Macron belki iyi değil bilemiyorum ama aşırı sağcı Le Pen'in seçilmemiş olmasına sevindim.

Aşırı sağın yükselmesi kadar normal bir şey yok şu ortamda. Yoğun mülteci akını, enerji sorununun getirdiği hafif de olsa ekonomik sıkıntılar, her an çıkma ihtimali olan dünya savaşı...

Aşırı sağın yükselmesi kadar normal bir şey yok şu ortamda. Yoğun mülteci akını, enerji sorununun getirdiği hafif de olsa ekonomik sıkıntılar, her an çıkma ihtimali olan dünya savaşı...

+

solun işi gücü bırakıp kimliksel siyaset gütmesi

ezilen milyonlarca kişiyi bırakıp lgbt davası gütmesi

Faşist Le Pen'in kaybetmiş olması sevindirici bir gelişme

Le Pen %42 oy almış. Avrupa'da faşizm gün geçtikçe daha fazla popülerleşiyor.

Edit: Bir de şöyle bir şey var. Macron'a giden oyların %91'i Le Pen'in önünü kesmek için verilmiş. Yani Macron'u desteklemeyen insanlar sırf Le Pen seçilemesin diye gidip Macron'a oy vermiş. Umarım bizdeki oy kullanmayacağım'cılara ders olur bu durum.

FRIVgXwWQAcz_AD
Le Pen'in normal oyu 22 bu sadece Macrona tepki olan yüzde 20 de gelince oluyor. İlk turdaki oylar esas oylar diye düşünüyorum. Keza Melenchon'un yüzde 23 oyu direk Macrona gitmiş. Ayrıca katılım yüzde 66 ki neredeyse seçime katılanların yarısı kadarı sandığa gitmedi. Artık Fransa gibi ülkelerde göçmen karşıtı politikalar ile seçim kazanılamaz. Aynısı 15 sene sonra bizim için de geçerli olacak. Demografimizin anasını ağlattılar.

Geri
Üst Alt