2023 asgari ücreti

Ekonomi gayet iyi çalışanlar azcık nankörlük etmesinler. Ezanları susturamayacaklar
Yok vallaha gözüm varsa adam değilim, 10 11 lira ile insan karnını bile zor douyurur bırak geçinip tutunmayı yaşamayı.

Ama düzeni öyle bir bozdu ki bu baş ekonomist, at izi it izine karıştı, yıllarca ilme ilmek ördüğüm pazarım çöktü resmen (orta gelir grubu) haliyle benim işlerim de günden güne bitti. Sona çok yaklaştık, hatta seçimden sonra üretim falan yapmam diyordum ama kör topal gidiyoruz bakalım, nereye kadar.

Asgari ücrete 5 KURUŞ zam yapılmalıydı. Zira vatandaşımın değeri benim gözümde en fazla bu kadar.

Sağlık çalışanı da aynı
Kolluk kuvvetleri de aynı. Senin yüzünü görmek istemediğin insanlar ile bir kısmı
Hakkı olana halkını versinler ben vermesinler demiyorum. Öğretmenler bu konuda en çok sorunu olanı diyorum. Döner sermayeleri yok ek gelirleri yok. Asgari ücretle satış sektöründe çalışan biri yemek +yol ücreti ile gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerden çok daha fazla maaş alıyor.

Hakkı olana halkını versinler ben vermesinler demiyorum. Öğretmenler bu konuda en çok sorunu olanı diyorum. Döner sermayeleri yok ek gelirleri yok. Asgari ücretle satış sektöründe çalışan biri yemek +yol ücreti ile gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerden çok daha fazla maaş alıyor.
sınıf sınıf ayırarak istenmez diyorum ben de. Bütün memurlara istenmeli.

Üniversiteye kadar türkiyede eğitim öğretim verilmiyor. Devlet çocuk bakıcılığı yapıyor öğretmenler ergenlik gibi en saçma dönemde olan gençleri oyalasın anneleri babaları işe gidebilsin diye varlar şuan başka bir olayı yok.

SM-G780G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Üniversiteye kadar türkiyede eğitim öğretim verilmiyor. Devlet çocuk bakıcılığı yapıyor öğretmenler ergenlik gibi en saçma dönemde olan gençleri oyalasın anneleri babaları işe gidebilsin diye varlar şuan başka bir olayı yok.

bu 15 senedir filan böyle. yaşın profilinde yazan ise bizim zamanımızda eğitim sistemi gayet iyiydi.

Sürekli patronla zam konuşmak zorunda kalmamız can sıkıcı. İlk fırsatta yurt dışı remote düşünüyorum.

Zamlar olayı çözmeyeceği gibi yakın zamanda en düşük oturulamayacak evler bile 10.000 TL'yi görecek ortalama seviye evler 15.000-20.000 aralığına gelecek. Tüm zamları açıklamak için önce memur zamlarını bekleyeceklerdir o açıklandıktan sonra muhtemelen tüm gıda ve diğer etkenlere %30-50 arası zamlar gelir. Dışarıda ortalama bir yemek maliyeti 250-300 TL olur. Bir araç fiyatı 600 bin iken 1 ay sonra 800 bin olur bir ev fiyatı 4 milyon iken 1 ay sonra 5 milyon olur.

Bu fiyatlar gerçek mi azizim?

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Okula ve öğretmene göre o işlem değişir. Ben öğretmen değilim ama o parayı bana verip bu kadar adama eğitim ver deseler, derste gazete okur, telefondan müzik açarım. Uşaklara da takılın kafanıza göre derim.

Dün ev sahibimi künyeye getirmiş bulunmaktayım. Şehrin merkezinde 1600e oturduğum evi 3750’ye çıkardı hamdolsun neredeyse asgari ücretteki artış kadar bir miktara denk gelecek 1 sene daha kafam rahat.
Gideyim de Freelancer hizmet ücretlerine aynı oranda zammı yapıştırayım bende.
Birde uygun orandan kredi patlatabilirsem yılan olur.
Devlete olan vergi borçlarımı da TL üzerinden taksitlendirdim asgarini 20 katı olan borç miktarım an itibariyle 6,5 katına düşmüş durumda.

8 aylık çay stokladım yarın da gideyim kuru bakliyat stoklayayım, buzluğa da dondurulmuş gıdaları doldurdum mu

A05168FE-B90A-4AE6-B751-E7AA886533AF.jpeg

Geri
Üst Alt