Onur Atar
10 Numara!
- 9 Aralık 2013
- 12.446
- 6.474
- 1.123
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Motzcum umarım espridir bu söylediğintrde yegen var surekli sikayet ediyor gecinemiyoruz diye
ama her hafta meyhanede 4 kisi raki iciyorlar
biraz komik geldi
ayagina yorgana kadar uzatacaksin
ustelik evi kira degil ve cocuk da var, ve saglik sekotrunde calisio
bi doz motz alirmisinMotzcum umarım espridir bu söylediğin
Alalım bakalım
bravobedavaya çalışalım o zaman enflasyon olmaz
bravo
ekonomist misiniz
Hayir Duvaristbravo
ekonomist misiniz
Ustelik evi kira degil mitrde yegen var surekli sikayet ediyor gecinemiyoruz diye
ama her hafta meyhanede 4 kisi raki iciyorlar
biraz komik geldi
ayagina yorgana kadar uzatacaksin
ustelik evi kira degil ve cocuk da var, ve saglik sekotrunde calisio
az zorlasalar benim maaşı geçecek.asgari ücretin 9000-9750 ₺ arasında olması bekleniyor. (cnn türk)
Hayir Duvarist
Yav bütün işverenleri niye orta seviye bir işletme olarak görüyiruz ki. Senin söylediğin kesim bu saatten sonra dünya yıkılsa anca zora girer.İşverenleri düşünmek?
İşverenler zaten hamuduyla götürüyor. Özel bir şirketin muhasebe ve insan kaynaklarını biriminde çalışıyorum. 2019 yılında şirket personele ödediği maaşın yarısı kadar kar etmiş, 2020 yılında ise ödediği maaşın neredeyse bire bir karşılığı kadar kar etmiş. 2021 yılında ise ödediği maaşın 1,5 katı kadar etmiş. 2022 1.çeyrek yani Ocak-Mart döneminde ise ödediği maaşın 2 katı kadar kar etmiş.Yani zengin daha çok zengin olmuş bence işverenler voleyi vurmuş durumda. Hatta kendi aralarında konuşurken karını %70e çıkarana enayi gözü ile bakıyorlardır bu dönemde.
Bankalar zengin olmuş durumda, emekli maaşını kendi bankasına taşıyanlara kişi başı 7000 TL civarı promosyon dağıttı. Neden ? Çünkü deli kar yaptılar ve gider yazacak kalem arıyorlar. Kurumlar vergisini özellikle de bu aracı kurumlar üzerinden artan oranlı yaparsa devlet, o zaman hem kendi gelir kalemini yukarı çekmiş olur hem de bankalar böyle istediği gibi at koşturamaz.
Bizim insanımız gerçekten çok kötü.Mahallemizde hükümete muhalif bir abimiz vardı ufak bir cafe işleten, asgari ücret açıklandığı dönemlerde çok pis söverdi ya bu insanlar nasıl geçinecek vs vs diye ama kendisi yanında çalıştırdığı personelin SGK'sını yapmadığı gibi bir de asgari ücretten daha düşük maaş verirdi.Eee asgari ücret daha fazla artsa nolacak ki? Sen daha yanında çalıştırdığın sana para kazandıran insanın emeğini sömürüyorsun? Neden devlete para akmasın, cebimden para çıkmasın. Hep veren olsun istiyoruz.
Geçenlerde hırdavatçıya gittim bir çeşme bir tane de çelik duş hortumu alacaktım, adam çıkardı poşetledi. Ne kadar dedim, 140 TL fiyat verdi. Cüzdandan kart çıkardım, eee şey kartla öderseniz artı kdv olur diyor. Almadan çıktım dükkandan, başka yerden 140 TL'ye kart ile ödeyerek aldım. Ya kardeşim bu malı alırken KDV'sini indirim konusu yapıp satarken neden KDV'sini beyan etmiyorsun? Akşama kadar deli gibi satış yapan mahalle esnafı 3ayda bir vergi ödemeye geldi mi kırk takla attırıyor muhasebecisine. Sarraf adam bile yanında çalıştırdığı elemandan daha az vergi ödüyorsa bu ülkenin düzelmesinin mümkünatı yok.
Asgari ücretin ne kadar olduğunun bir önemi yok, asgari ücretle ne alabildiğin önemli zaten. Asgari ücret ne demek, asgari yaşam şartı demek. Evet bizim ülkemizde asgari ücret oranı çok yüksek ama bu kağıt üstünde böyle. Bildirimi asgari ücretli olarak görünen insanların belki yarısından fazlası elden maaş alıyor, amaç SGK primi ve gelir vergisinden kaçıp cebe para indirmek.
Allahtan müslüman toplumun kalabalık olduğu bir ülkede yaşıyoruz demek ki azıcık da olsa vicdanımız var, bu kadar bile vicdan olmasaydı biz dünyanın başına bela olurmuşuz toplum olarak.