2023 asgari ücreti

Mevzu zam değil alım gücü zaten.

Alım gücünü yükseltecek olan da nitelikli üretimi arttırmak.

8-9bin yapar ama sigorta primlerini düşürür. %15 yerine atıyorum %10 alalım filan der.

Asgari ücreti 8000 bine cikarsa, suan 7000-8000 bin alanlar ne kadar zam alir?

8-9bin yapar ama sigorta primlerini düşürür. %15 yerine atıyorum %10 alalım filan der.
Bundan ölseler vazgeçmezler. Onlara giren çıkan yok nasılsa adamlar sigortasız işçi çalıştırmaktan övünen vekillere sahipler.
En kötü işverenin götüne saplanır işveren borçlu şekilde sgk yürür. 6 ay sonra da seçimden önce bir sgk yapılandırması daha çiçek

Mevzu zam değil alım gücü zaten.

Alım gücünü yükseltecek olan da nitelikli üretimi arttırmak.

Ağır sanayi hamlesini ıskalamak en büyük hatalarımızdan biri. Mesela bizim ülkemiz neden makine sanayide bu kadar geride? Herkesin elinde bir akıllı telefon var ama hiç yerli malı yok piyasada.

Orta sınıf ücreti asgari ücrete yaklaşmaya başladı. Orta sınıfın büyük bölümü alt sınıfa evrildi.
Sınıf vs. diye ayırmak istemiyorum ama en tehlikelisi bu dediğin işte...

Orta sınıf diye bir kavram artık yok. Tıpkı yıllar önce arap ülkelerinde olduğu gibi.

Zengini ultra, fakiri de dibin dibi... Orta direği kaldırarak her geçen gün bu tabloya bir adım daha yaklaşıyoruz.

Yani olan aslında orta direğe oluyor. Bakalım sonumuz ne olacak? Allah herkesin yardımcısı olsun...

Asgari ücreti 8000 bine cikarsa, suan 7000-8000 bin alanlar ne kadar zam alir?
Asgari ücret 8.000 olursa, %45,5 zam olmuş oluyor net üzerinden.

Mevcut maaşı 7.000-8.000 olan çalışanların da minimum 10.000'e fikslenmesi lazım maaşlarının.

Asgari ücret 8.000 olursa, %45,5 zam olmuş oluyor net üzerinden.

Mevcut maaşı 7.000-8.000 olan çalışanların da minimum 10.000'e fikslenmesi lazım maaşlarının.
Sorun orada başlıyor zaten özel sektörde bunu karşılayacak bir bütçe yok.

En sonunda asıl firmalar baş kaldıracak ortada ekonomi falan kalmayacak. Zaten yok gerçi de...

Kafalarına göre oy için şu an üst perdeden iş yapıyorlar ama bu düzen böyle gitmez bir yerde büyük bir patlak verecek.

Geri
Üst Alt