Oğuzhan Sesko
Tek Yumruk
- 11 Ağustos 2009
- 66.263
- 70.485
- 4.918
Boşuna çalışıyoruz.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Squid game gerçek hayatta olsa en çok katılım olacak ülkelerin başında geliriz. Survivor gibi ülke olduk sadece ekonomik olarak da değil insanların sinir katsayısı da katlanıyor.Boşuna çalışıyoruz.
İyi yapanları tenzih ederim de genel olarak öğretmenlerin seviyesi de düşük bence.ben hatırlıyorum lisede geometriciye soru sorardık yapamadık hocam diye hoca da yapamazdı,fizikde keza.Öğretmenlerin kalitesi bence düşük...ögretmenlerin isleri sanilanin aksine daha zor. 5 10 kisiye sunum yada birileriyle ilgilenmeye benzemiyor. sinifta gecen 40dakikayi cogu insan tamamlayamaz. ertesi gun anlatacagi konu kafadan o sirada yazilmiyor. derste sorulacak sorular ve akış bi sekilde planlaniyor. yani eve iş mecburen goturuluyor. bunlarin disinda sinif rehberligi, kulup, şökler, bepli ögrenciler,milli egitime bagli projeler, odevler, idarenin istekleri planlar, zumreler, ogrenci projeleri performanslari, not dokumleri, iviri ziviri hic bitmez. ögretmen kac saat calisiyorsa okulda bi o kadarda evde isi cikar. ögretmen su kadar calisiyor algisi bile yanlis iken, ogrencinin rol modeli olmasi gereken bir meslek dali yerlerde surunur hale geldi yazik. toplumda azcik parasi olana gipta ediliyor cocuklar bile ogretmen olacagima tuz satarim diyor. ögretmen guclu olmadikca ogrencilerden bi beklenti kalmaz. motivasyonu yok, meslegi sadece tatil saniliyor. ben eminim 4 saat gunde ogretmenlik yapsin birileri aksam eve rahat gidemezler. aksam rahat gitseler telefonu kapatmak zorunda kalirlar ogrencisinden velisine arayani durmaz.
SM-M526BR cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
yasiniz kac bilmem ama kpss icin ben olumlu dusunuyorum. eskiden malesef kpss olmadan atanirdi ogretmenler. suan oyle bi durum yok. suan bazi okullar ogretmeni koreltiyor. ornek vermek gerekirse cogu cok programli liselerde ogrenciler bir tane fizik matematik kimya cozecek kapasite degil istekleri de yok. ogretmeni var dersi yok. ogretmen haftada 2 saat derse giriyor ve saatini dolduramiyor diye orta okula fen bilgisi dersine gidiyor. bu ogretmen 3 5 yil boyle gorev yapinca kendi bile cekinir oluyor son siniflara olurda derse girerse.İyi yapanları tenzih ederim de genel olarak öğretmenlerin seviyesi de düşük bence.ben hatırlıyorum lisede geometriciye soru sorardık yapamadık hocam diye hoca da yapamazdı,fizikde keza.Öğretmenlerin kalitesi bence düşük...
okul cok baska biseydir. Turk Milli Egitiminin misyonu ve vizyonu bile dusundugunuz sinav sistemine hazirlik degildir. hayata hazir, saglikli, mutlu bireyler yetistirmektir. isbirligi bir arada olmayi, sosyal hayata hazirligi, saygiyi, ogrencileri ilgi, istek, istadtlari dogrultusunda yuksekogretime yonlendirmeyi saglamak icin vardir. dersaneler vs olmasa bile ayni basarilar saglanir emin olun. soyle dusununun kabatas erkek lisesine gitmisseniz iyi bir altyapiniz vardir. galatasaraya girmisseniz yine en iyilerdensinizdir. diger tarafta meslek liselerinden yarisacaginiz kim olursa olsun dersaneler olmasa sirlaama aynidir. sadece dersanelere giderek sinavi kazanmak yerine sinavi daha cok zorlayarak kazaniyor ogrenciler siralamalari yine ayni. 10 soru cozup 1. olacagina 15 soru ile 1. oluyor. ayrica bu is bir pazar halini aldi. kitaplar cikiyor sinav sistemine uygun. sinavlar degisiyor ve dersane temelli yayinevlerinin sorulari sinavlarda cikiyor. okullara gonderilen kitaplardan cikmiyor. bilgi degil ezber yapiliyor. iyi bir liseden mezun oldum hayatim boyunca dersaneye gitmedim. aradan 20 kusur yil gecti hala lise bilgilerimle cogu ogrenciyle yarisabilirim. sistemi ogretmenler degil baskalari bu hale getiriyor.Geçmişten bu yana insanlar okuldan çok bir şeyler öğrenebilmek için dershanelere gidiyorlardı. Dershaneye gitmeyenlerin içinde başarılı olanlar illa ki çıkıyor sonuçta zeka ve algı seviyesi yüksek insanlarda istisnalar olabilir ama genele vurunca dershane + özel ders alanlar her zaman fark yarattılar. Okuldaki eğitim sistemleri bu kadar iyiyse niye her aile çocuğuna özel ders ya da özel eğitim aldırıyor.
Devlet sektöründe işini çok iyi yapan insanlarda var ama genele bakınca da halen eğitim seviyesi iyi değil hatta gereken ilgi ve özen gösterilmiyor.
Allahtan devlet yönetmiyorsun28bin tl olmalı idi
Şahsi görüşüm
Biraz da bunun sebebi öğretmen sayısından kaynaklanıyor belki abartı olmasın ama toplumda 20 kişiden 1'i öğretmen dolayısıyla da sosyal medya kullanımında çok aktifler ve sürekli yukarılarda atılan tweetler gibi çok fazla örnek var. O yüzden öğretmenler biraz daha ön plana çıkıyor yoksa bu ülkede hiçbir meslek grubu şu an hak ettiği maaşı almıyor.bu arada elestiriler genelde ogretmenlere oluyor cok anlasilir bir durundur. hoca soruyu cozemedi olur goze batar. doktor yanlis mudahalede bulunmuyor, muhendis yanlis hesap yapmiyor, hakim yanlis karar vermiyor, hemsire damar yolunu bulamiyor, veteriner beslenme rasyosunu dogru hazirlayamiyor vs.. diger mesleklerde hic eksiklik yok sadce ogretmenlerde var algisi komik geliyor bana o yuzden ozellikle takiliyorum bu konuya.
bende öğretmenim allah razi olsun kardeşim bizi zortlatmış..Alkolik ne zortlattı yav öğretmenlerigörmüşsündür sanırım , ondan esinlendin gibi geldi
yok oyle bisey malesef. dunyada gelismis ulkelerdeki memur sayisinin yarisina sahibiz oranlandiginda. hakim yanlis tarafa 30 yil cermez ceza. bellidir azcok. okumus avukat olmus kimseler para icin cirpinmasa adalet sistemi bu sekilde islemez. ornegin suclu birini sucsuz cikartmak degildir avukatin isi. suclu kimsenin sadece haklarini bilmedigi yerlerde yardimci olmaktir. ifade edmeedigini ifade etmektir. hakim birilerine 30 yili yanlis veremez. bilinclidir o is. doktor hatanin alasini yapar hergun ve yuzlerce kez. her yanlis tedavide olmezsin. muhendis hatali islerden sadece bina yikmaz. yanlis hesabiyla milyonlarca lira zarara sokar evini yaptirani. falza demir falza beton.... mimar yapmaz oyle kolay kolay bunu soyle yaparsak ayni malzemeden daha fazla faydaniriz falan hesabi sen aksam cizersin soyle bisey istiyoruz dersin aynini verir eline ruhsat icin gerekliya. bina da cokmez ayrica muhendis hata yapinca belediye ruhsat vermez ama fazla malzeme cikartiysa umrunda olmaz. yani hergunheryerde hatalar yapilir. kimininki gorunurnufacik hatalari. kimininki gorunmez. herkes takkesini onune koymali. bu meslegin itibarini malesef topmumdca yerle bir ettik.Biraz da bunun sebebi öğretmen sayısından kaynaklanıyor belki abartı olmasın ama toplumda 20 kişiden 1'i öğretmen dolayısıyla da sosyal medya kullanımında çok aktifler ve sürekli yukarılarda atılan tweetler gibi çok fazla örnek var. O yüzden öğretmenler biraz daha ön plana çıkıyor yoksa bu ülkede hiçbir meslek grubu şu an hak ettiği maaşı almıyor.
Yukarıda saydığınız meslekler en zorları bu dediğim yanlış anlaşılmasın ama en çok kazanması gereken mesleklerin başlarında geliyor sebepleri hakim hata yapsa yanlış kişi 30 yıl içeride yatar, mühendis hata yapsa bina yıkılır insanlar ölür ya da makinalar arızalanır sorunlar artar, doktor hata yapsa hasta ölür. Öğretmenlikte çok değerli bir meslek ama kıstas olarak bu meslekler kadar stresli değil.
Sadece öğretmenlik değil her meslek grubu yerle bir edildi. Ülkede orta kesim diye bir şey artık kalmadı ya zenginsin ya fakirsin ama bunun bir numaralı sorumlusu da oy verenlerdir onlarda halinden memnun ki %51 halen oy veriyorlar.yok oyle bisey malesef. dunyada gelismis ulkelerdeki memur sayisinin yarisina sahibiz oranlandiginda. hakim yanlis tarafa 30 yil cermez ceza. bellidir azcok. okumus avukat olmus kimseler para icin cirpinmasa adalet sistemi bu sekilde islemez. ornegin suclu birini sucsuz cikartmak degildir avukatin isi. suclu kimsenin sadece haklarini bilmedigi yerlerde yardimci olmaktir. ifade edmeedigini ifade etmektir. hakim birilerine 30 yili yanlis veremez. bilinclidir o is. doktor hatanin alasini yapar hergun ve yuzlerce kez. her yanlis tedavide olmezsin. muhendis hatali islerden sadece bina yikmaz. yanlis hesabiyla milyonlarca lira zarara sokar evini yaptirani. falza demir falza beton.... mimar yapmaz oyle kolay kolay bunu soyle yaparsak ayni malzemeden daha fazla faydaniriz falan hesabi sen aksam cizersin soyle bisey istiyoruz dersin aynini verir eline ruhsat icin gerekliya. bina da cokmez ayrica muhendis hata yapinca belediye ruhsat vermez ama fazla malzeme cikartiysa umrunda olmaz. yani hergunheryerde hatalar yapilir. kimininki gorunurnufacik hatalari. kimininki gorunmez. herkes takkesini onune koymali. bu meslegin itibarini malesef topmumdca yerle bir ettik.
Arabanın sıfır olanını da alamıyorsun. Eskiden kıdem tazminatı ile ev araba alıp, hayatın kaymağını yiyenler bizim gençlik ve geleceğimize penetre ettiler. Olay budur.Sadece öğretmenlik değil her meslek grubu yerle bir edildi. Ülkede orta kesim diye bir şey artık kalmadı ya zenginsin ya fakirsin ama bunun bir numaralı sorumlusu da oy verenlerdir onlarda halinden memnun ki %51 halen oy veriyorlar.
Şu an 30 yıl çalışan biri kıdem tazminatı alsa en fazla bir araba alabilir 2019 ve öncesinde en azından iyi bir ev ve ortalama bir araba alabiliyordu.
Geçmişte her meslek grubunda çok ciddi ihtiyaç vardı direk mesleği alınca iş bulup bir kaç senede ev araba alabilecek ortam vardı. Şimdiyse her meslek o kadar çok şişti ki yeteri kadar iş alanı yok yeni mezun kişiye verilen en fazla asgari ücret oluyor. Devlete girmek istesen giremiyorsun her yer dolup taşmış. İş imkanları yaratıp alım gücünü arttırmazsak bunlar daha iyi günlerimiz olur görünen o ki her geçen gün daha da dibe doğru gidiyoruz.Arabanın sıfır olanını da alamıyorsun. Eskiden kıdem tazminatı ile ev araba alıp, hayatın kaymağını yiyenler bizim gençlik ve geleceğimize penetre ettiler. Olay budur.