⚽ 2023 Süper Kupa | Galatasaray 3-0 Fenerbahçe | Hükmen Galip | 7 Nisan | KUPANIN SAHİBİ GALATASARAY

Nelsson'a kötü diyen yoktu o sezon ki demek manyakça olurdu takımın aksayan yerleri başkaydı net şekilde. Konu o değil konu güya geçen sezonki kadrodan daha sorunlu bir kadromuz olması

Kalede güçlendik, Okan'dan daha iyi bir isim olan Günay geldi. Muslera yaşlandı ama aynı Muslera iki sezondur ne iyi ne kötü işte

Sağ bekte zayıfladık ama şükürler olsun ki Boey'e bir şey olmadı. O yüzden bu zayıflama hali sahaya yansımadı. Hoş geçen sezon da Dubois opsiyonu vardı ama Boey yine her maç oynuyordu

Stoperde seviye atladık. Sanchez saçma oyun planımızı defansif açıdan sürdürülebilir yapabilecek kalitede üst düzey bir stoper çıktı. Nelsson gibi €25m'den kuruş aşağı bırakılmamalı muhabbeti yapılan bir stoper kulübede opsiyon oldu

Sol bekte kağıt üstünde seviye atladık. Dubois için şimdi neler deniyor, kör öldü badem gözlü oldu, ama o da ancak idare edecek kadar oynuyordu Angelino gibi. Hocanın en istediği adam erkenden geldi kağıt üzerinde iyi hamleydi tutmadı yapacak bir şey yok. Burada hocadan da Barış hamlesi geldi ve bizi bu mevkide yaza kadar kurtardı (muhtemelen).

Orta sahada sanılanın aksine zayıflamadık. Bir tek Berkan gibi bir opsiyon vardı o eksildi. Geçen sezonun banko tandemi Torreira - Oliveira takımdaydı. Bunlara Ndombele, Kaan ve Demirbay eklendi. Bu heriflerden iyi bir kurgu bulunamamış olması kimin suçu? Berkan hocaya rağmen yollandı muhabbeti hiç yapma çünkü CL kadrosuna yazmama kararını teknik ekip vermişti.

Forvet arkasından Mata eksildi, zaten herif bitikti. Mertens bir yıl yaşlandı. Buraya bir transfer gelebilirdi ama yapılan diğer transferler neticesinde Kerem buraya kaydı. Ayrıca Halil opsiyonu doğdu. Burada zayıfladık diyemem.

Sola Zaha, sağa Ziyech - Tete geldi; Zaniolo ve Yunus eksildi. Barış ve Kerem devam etti. Bir de Rashica alınmadı. Burada netoğlu net şekilde kalite olarak ileri gittik. Zaten Zaha ve Ziyech bize ligde ve Avrupa'da şimdiden maçlar aldılar. Sorun bunların düzenli oynaması ve sağlığı, kariyerlerine bakınca müzmin sakat denecek bir durum yok bu adamların, yaşları da çok geçik değil, bu adamlardan doğru düzgün katkı alamazsak kimin suçu olacak? Kaldı ki diyelim hem Zaha hem Ziyech hem Tete çöp. Solda banko oynayan Kerem'den devam edersin, sağa da Bakambu veya Barış'ı koyarsın. Barış orada Rashica'nın yaptıklarını yapamayacak bir oyuncu mu? Bakambu'nun orada yapacağı ekstra işler yok mu?

Santrforda tarihimizin en iyi santrforlarından biri olan adamı tüm zorluklara rağmen kadroda tuttuk. Bitik Gomis'in yerine Bakambu gibi çok faydalı bir herif koyduk. Net şekilde ileri gittik burada da.

İşin gerçeği şu ki iki yıldır önde gelişigüzel basıp top bize geçince en kısa şekilde kaleye nasıl giderizi kovaladığımız bir oyun oynuyoruz. Savunma hattımızla orta sahamızın bağlantısını güzel kapayan herhangi bir takım olduğunda doksan dakika uzun vur ve önde basa dönüyoruz.

İki yıldır Icardi iyiyse biz de iyiyiz Icardi kötüyse biz de kötüyüz. Bunun istisnası birkaç maç var belki. Oyuncular üçüncü bölgede doğaçlama oynar görüntüde. Teknik kalitesi çok yüksek oyuncularımız olmasına rağmen hızlı, tempolu bir tek pas oyunu göremiyoruz oyunun hiçbir bölümünde. Karar mekanizması sıkıntılı olan oyuncularımız, başta Kerem, bu konuda bir gıdım ileri gidemediler. Mehteran gibi bazen iyileşir gibi olup iki hafta sonra başa sarıyorlar. Bu durumdan kimleri sorumlu tutacağız?

Bence Bakambu, Tete'ye gore beki daha cok kovalar ve dinamizm katar. Tek suphem, Boey ile nasil bir ikili olurlar. Gerci Tete'de Boey ile uyum icinde degil. Ziyech yerine Bakambu olsa en azindan pres gucumuzu artirmis, geriye donusleri de artirmis oluruz.

Nando
Boey Nelsson Akerim Bay
Torriera Kaan
Bakambu Kerem Zaha
Icardi

Bekliyorum. Fener orta sahasi daha direncli olacagi icin Kerem D. yerine Kaan'i tercih eder diye dusunuyorum.

Şu an takımda olsa Zaha - Ziyech - Kerem - Tete - Barış - Bakambu - Halil'in ardından sekizinci kanat opsiyonu olurdu

Boktan Bjk'de oynadığında fark yaratan herifler var Gedson gibi. Zaten iyi oyuncu kendini boktan durumda belli eder, iyi takımda boktan oyuncular bile iyi görünebilir

Zaha Ziyech sayesinde CL'de sonuncu olmadık. Icardi bildiğimiz Icardi olaydı gruptan rahatça çıkardık
baştan aşağı gülünç 1 post olmuş :D

sabah akşam konularından çıkmadığın 2 adamdan daha istikrarlı ve faideli olması senin gereksiz bok atmanla değişecek bir şey değil maalesef. yarı devre bitti 2sinin de 90dksı yok gs forması ile :asd:

önce maça çıkabilsinler sonra bakarız

İki yıldır Icardi iyiyse biz de iyiyiz Icardi kötüyse biz de kötüyüz. Bunun istisnası birkaç maç var belki. Oyuncular üçüncü bölgede doğaçlama oynar görüntüde. Teknik kalitesi çok yüksek oyuncularımız olmasına rağmen hızlı, tempolu bir tek pas oyunu göremiyoruz oyunun hiçbir bölümünde. Karar mekanizması sıkıntılı olan oyuncularımız, başta Kerem, bu konuda bir gıdım ileri gidemediler. Mehteran gibi bazen iyileşir gibi olup iki hafta sonra başa sarıyorlar. Bu durumdan kimleri sorumlu tutacağız?
Tüm yazıyı okudum sayfayı doldurmamak adına son kısmı bırakıp alıntı yapıyorum haklı olduğunuz konular var yedek kaleci Günay iyi hamle, stopere Sanchez iyi hamle, Angelino geldiğinde sevinmeyen yoktu tutmadı olabilir, Boey-Kaan / Angelino-Kazımcan gayet iyi rotasyon diyorduk ama sezon ortası olmadı bunlara zaten tek kelime etmem.

14/14 yaparken ki orta sahamız ligin 10 kat üstündeyse ligin son haftalarına doğruda Torreira olmasa şampiyon olamayacak seviyeye gelmiştik. Lig bittiğinde Rashica gitmiş Icardi gitmiş sol bek eksik ve çok net 2 orta saha ihtiyacı vardı bariz bir şekilde lig bittiğinde olmazsa olmaz haline gelmişti.

Icardi alındı büyük başarıdır, sol bek alındı o zamana göre iyi transfer deniliyordu fakat takımın en önemli mevkisinde kumar oynandı eğer Kaan Ayhan çözümü olmasa şu an hem lig hem Avrupa'da havlu atabilirdik.

14/14'lük seriyi yaptığımız dönemde Torreira, Oliveira, Mertens > Torreira, Ndombele, Oliveira, Mertens, Demirbay diyebilir miyiz o zaman geçen senenin gerisindeyiz.

Kerem-Icardi performansı ve uyumu üst seviyeye çıkmış 10 numaraya adam almak yerine Kerem'in bölgesine Zaha'yı alıyoruz bonservis veremiyoruz limitler var en azından boşta ya da düşük maliyetlerle 1 tane 10 numara bulamaz mıydık.

Ya da Tete alınmışken aynı profil Ziyech alıyoruz rolleri üst üstte biniyor ikisinden de fayda alamıyoruz.

İsim olarak geçen seneyle kıyaslarsak 5 kat daha iyi kadro ama oyun olarak bakarsak 10 kat daha kötü bir futbol var.

Burada suçlayacak birilerini bulmak doğru değil yönetimde hata yapmıştır hocada hata yapmıştır arkalarında durup destek olup hatalarını düzeltmelerini bekleyeceğiz.

Şu an takımda olsa Zaha - Ziyech - Kerem - Tete - Barış - Bakambu - Halil'in ardından sekizinci kanat opsiyonu olurdu

Boktan Bjk'de oynadığında fark yaratan herifler var Gedson gibi. Zaten iyi oyuncu kendini boktan durumda belli eder, iyi takımda boktan oyuncular bile iyi görünebilir

Zaha Ziyech sayesinde CL'de sonuncu olmadık. Icardi bildiğimiz Icardi olaydı gruptan rahatça çıkardık
Gedson BJK'de tam olarak ne zaman fark yarattı. 2 sezondur izliyoruz kendisini orada. Galatasaray maçları ve geçtiğimiz sezonun son bir kaç maçı dışında yokları oynuyor orada.

Sevmek zorunda oldukları için övüyorlar Gedson'u. Rashica da öyle olacak.

Rashicayla dalga geçmeye devam bu sene gelen bütün kanatlardan daha faydalıydı adam. :asd:

Leş bjkde kötü olması adamı kötü oyuncu yapmıyor.

Zaha Ziyech geldi şampiyonlar ligini alırız be kardşm
rachicaya kimse kötü demezdi herahlde. kulübünün fazla bonservis istemesi meseleydi. kimse kalkıp da 7m vermez rachica gibi bi adama. evet o sene boey ile güzel ikili oldular ama bu sene aynı performansı vereceğinin garantisi de yoktu. bas bas bağırdı erden timur satış yapamadığımız için cl gruplarına kalmayı bekledik, oyuncuları buna göre beklettik diye. bu ortamda 7m rachicaya mı verecektik.

Gedson BJK'de tam olarak ne zaman fark yarattı. 2 sezondur izliyoruz kendisini orada. Galatasaray maçları ve geçtiğimiz sezonun son bir kaç maçı dışında yokları oynuyor orada.

Sevmek zorunda oldukları için övüyorlar Gedson'u. Rashica da öyle olacak.
gedson toreiranın yanına nokta atışı transfer olurdu yalnız. en çok istediğim alamadığımıza yandığım topçu o herhalde. sakatlık problemleri olmayan formda bir gedson nokta atışı transfer olurdu. burak elmas zırtosu yüzünden alamadık. terimle papaz oldu diye transfer yapmadı deyyus.

rachicaya kimse kötü demezdi herahlde. kulübünün fazla bonservis istemesi meseleydi. kimse kalkıp da 7m vermez rachica gibi bi adama. evet o sene boey ile güzel ikili oldular ama bu sene aynı performansı vereceğinin garantisi de yoktu. bas bas bağırdı erden timur satış yapamadığımız için cl gruplarına kalmayı bekledik, oyuncuları buna göre beklettik diye. bu ortamda 7m rachicaya mı verecektik.
yaw adam çok üst düzey bi adam değil illa alınsın diye bir şey de demiyorum da gelen adamlar geçen seneye göre çok daha faydasız totale bakarsak. Zaniolo-Rashica-Yunus mu Tete-Zaha-Ziyech mi yani şimdi.

yaw adam çok üst düzey bi adam değil illa alınsın diye bir şey de demiyorum da gelen adamlar geçen seneye göre çok daha faydasız totale bakarsak. Zaniolo-Rashica-Yunus mu Tete-Zaha-Ziyech mi yani şimdi.
oynanmadan seç desen ikinci tercihler tabi abi delirmeyin. tabi ki tete ziyech zaha. sorulması bile tuhaf şu sorunun. karakterlerini bilmem ama şu mevcut düzen düşünüldüğünde bile gene 2. yazdıklarını tercih ederim.

gedson toreiranın yanına nokta atışı transfer olurdu yalnız. en çok istediğim alamadığımıza yandığım topçu o herhalde. sakatlık problemleri olmayan formda bir gedson nokta atışı transfer olurdu. burak elmas zırtosu yüzünden alamadık. terimle papaz oldu diye transfer yapmadı deyyus.
Ne açıdan nokta atışı mesela. Yaratıcılık anlamında Kaan'ın gerisinde bir oyuncu. Tempo ve süreklilik dışında takımın kalitesini yukarı çekemeyecek biri. Sergio bu konuda geçen sezon fark yaratmıştı kritik golleriyle. Gedson işçi arı. Bize orta sahada işçiden ziyade işçilik de yapabilen bir oyun kurucu gerekiyor. Gedson bu isim değil.

Rashicayla dalga geçmeye devam bu sene gelen bütün kanatlardan daha faydalıydı adam. :asd:

Leş bjkde kötü olması adamı kötü oyuncu yapmıyor.

Zaha Ziyech geldi şampiyonlar ligini alırız be kardşm
Raşit,Krepin diatta,redmond,podence,dan ndoye,jhon arias bunlardan birini alabilirdik. İki kanatta'da ters ayaklı adam sıkıntı oluyor.

oynanmadan seç desen ikinci tercihler tabi abi delirmeyin. tabi ki tete ziyech zaha. sorulması bile tuhaf şu sorunun. karakterlerini bilmem ama şu mevcut düzen düşünüldüğünde bile gene 2. yazdıklarını tercih ederim.
gsye sundukları katkı bakımından soruyorum

O üçlünün arasında en zayıf halka yunus, zaha tete ziyechin yunusun molde maçı kadar maçı yok.

bu rezalettir.

Ne açıdan nokta atışı mesela. Yaratıcılık anlamında Kaan'ın gerisinde bir oyuncu. Tempo ve süreklilik dışında takımın kalitesini yukarı çekemeyecek biri. Sergio bu konuda geçen sezon fark yaratmıştı kritik golleriyle. Gedson işçi arı. Bize orta sahada işçiden ziyade işçilik de yapabilen bir oyun kurucu gerekiyor. Gedson bu isim değil.
ben öyle düşünmüyorum ya. ilerde baskı tempoya yönelik bi oyunumuz var. formda bi gedson sahanın her yerinde. toreiradan da iyidir bak bu konuda. topla da çıkabiliyor. ceza sahasında da çoğalmamıza etken edecek bir oyuncuydu. her konuda işimizi görürdü. 6m gibi bir rakam çok makuldü bu adam için. yaşı da genç. fred falan hikaye rakiplerden tek topçu alma durumum olsa gözüm kapalı alırım. bak sol bek problemi için ferdi nokta atışı bi iş olur mesela, onla bile yarışır gözümde.

Danyalcım futbolcunun sahaya çıkabilenini yeğleyelim lütfen

ben öyle düşünmüyorum ya. ilerde baskı tempoya yönelik bi oyunumuz var. formda bi gedson sahanın her yerinde. toreiradan da iyidir bak bu konuda. topla da çıkabiliyor. ceza sahasında da çoğalmamıza etken edecek bir oyuncuydu. her konuda işimizi görürdü. 6m gibi bir rakam çok makuldü bu adam için. yaşı da genç. fred falan hikaye rakiplerden tek topçu alma durumum olsa gözüm kapalı alırım. bak sol bek problemi için ferdi nokta atışı bi iş olur mesela, onla bile yarışır gözümde.
Ben Ferdi'nin de ŞL seviyesinde bu takımı bir üst seviyeye çıkaracağını düşünmüyorum. Ferdi bu ligin kalitesizliğinin doğurduğu sonuçlar sebebiyle sivrilen bir isim. Barış'ın bekte parlaması da buna bir örnek. Ciddi rakiplere karşı performans verebildiğine şahit olmadım daha. Bek değil de kanat gibi oynamasına izin veren takımlara karşı parlıyor. Buna izin vermeyen her takıma karşı takıma kattığı tek şey savunmada yarattığı zaaflar.

gsye sundukları katkı bakımından soruyorum

O üçlünün arasında en zayıf halka yunus, zaha tete ziyechin yunusun molde maçı kadar maçı yok.

bu rezalettir.
yunus değişik bi adam bi kere ads dönüşü öyle bi top oynuyordu ki kusursuz. 3 4 maç gitti yalnız bu süreç. sonrası 11 e kafam rahat yazabileceğim bir oyuncu tarzında değildi.
zaniolo desen belliydi bi basamak olarak gördüğü bizi. verilen paraya da bakarsak bırakmamak salaklık olurdu. kim bu zamana kadar o bahsedilen rakamlarda transfer gerçekleştirmiş. (ha aston macerası güzel gitmiyor orası ayrı) +30m bonservis deniliyordu.
rachica'yı az önce konustuk zaten. gelse evet iyi olurdu rotasyon için. ki formayı alsa bırakmayacak bi hırsıda var. ama kulübü kapıyı 7 den açtı. o para o adama verilmez. veremedik de zaten yoksa okan kesin istemiştir rachica'yı. onun yerine bonservis vermeyip +2-3m fazlasına ziyech, zaha yaptık. mantıksız bir hamlede değildi. rachicayı 7 ye alsan satabilecek miydin muamma. bu alınan iki ismin satışı en az 10. gitmek isterlerse arabistan kapısından bahsediyorum.

daha erken ama sezonun yarısındayız. evet kızıyoruz vs ama bu iki iisimde oynamaya baslarlarsa uefada ciddi yerlere gideriz. yeterki süreklilikleri olsun artık. şöyle 5 6 maç ardı ardına oynasınlar bak o zaman performans artışına.

bu kulübün de abv. ulan 2 maçta bir ağrıları dolayısıyla kadroya alınmadılar diye haber çıkıyor. bir allahın kuluda açıklama yapma gereksiniminde bulunmuyor.

1703767368136.webp

Geri
Üst Alt