2024 asgari ücreti

55 falan gelir. YDO’yu geçme olasılığı yok da yılda bir kere zam olacaksa 17 altı olmamalı

Ayrıca Asgari ücret görüşmeleri var diye enflasyon yüzde 60 açıklandı. Muhtemelen yüzde 33 zam verecekler. Ekonomiyi zorlamayacak oranda artış yapılacak dedi Reis. O yüzden 15 400 civarı olacaktır.

Gelir vergilerine duzellnleme kesinlikle yapılmalı. İşverenin ödeme yapmadığı yerlerde 6. Ayda kesintiler başlıyor ve yıl sonunda absürt rakamları vergi diye kesiyorlar. Benim bu ay 4750 TL kesildi. Mesai de yok.

Sürekli net olarak tutturan biri olarak 16000 TL olacağını söylüyorum.

Asgari ücret şu an 390 dolar seviyesinde tekrardan 500-550 aralığına çekerler 15 veya 16 bin aralığında olur senede 1 kez verecekleri için 16 bin TL yani 550 dolar civarında olur.

Asgari ucrete yapilan her zam işsizligi daha fazla tetikleyecek.

Artik son aşamada iş verenler. 17-18 arasi bi rakam bekliyorum ama bu çok kötü sonuclar doguracak.

Asgari ucrete yapilan her zam işsizligi daha fazla tetikleyecek.

Artik son aşamada iş verenler. 17-18 arasi bi rakam bekliyorum ama bu çok kötü sonuclar doguracak.
basit mantıkta:
İşletmeler personel çıkarmazsa - zam yapacak - müşteri kaybedebilir.
işletmeler personel çıkaracak - az zam yapacak - mesailer ağırlaşır.
marketler zaten giydiren giydirene - her haltın ambalajı 5-10 gram daha düşürülür eder ama genede zamlanır.

Ocak-şubat-mart aylarında faturalar her senenin en yüksek fatura ayları olarak girer - gene haber ilzeriz "zam oldu ona gitti faturaya gitti gene kalmadı bir şey diye "

Ne bekliyorsun ki. 20 bin falan mı?
Abi asgari ücret oranı diğer maaşlara verilecek zamları da etkiliyor. Sen enflasyonun köyün delisi gibi davrandığı ortamda sadece enflasyon kadar zam verir ve hiç refah payı eklemezsen yolsuzluk, hırsızlık, dolandırıcılık gibi kötülükler yaygınlaştığı gibi tabanda artacak.

Geri
Üst Alt