2025 Yılı Divan Kurulları Genel Başlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim ülkenin dinamikleri farklı. Mesela Dortmund altyapısından çıkardığı bir oyuncuyu 20 yaşında 5 milyon euroya kendi liginde U.Berlin gibi bir takıma satabiliyor. Biz ise kendi altyapımızdan çıkan ama A takımda oynatmayacağımız oyuncuyu ha oldu ha olacak diye 22-23 yaşına kadar oraya buraya kiraya veriyoruz ya da gelişim göstereceği bariz belli olan oyuncuları 16-17 yaşında menajerleri aracılığı ile elimizden bedava kaptırıyoruz.

1745658951199.webp

Elemanı hiç izlemedim Dortmund 2024 Ağustos ayında 5 milyon euroya elden çıkarmış ve Bundesliga'da 2 gol 3 asist ile oynuyor. Zaten bizde 1,93lük oyuncuyu sol bek yapmazlar. Senin boyun uzun derler stoper oynamalısın diye stoper oynatırlar. Hele hele sol kanatta hiç oynatmazlar ama arkadaş bu sezon oynadığı maçların çoğunda 3-4-3 oynayan takımda 4lünün sol kenarında oynamış. 1 sezon daha oynar bu takımda sonraki transferi Premier Lig olur 20-25 milyon euroya. 30 yaşına geldiğinde de bizim takımlar devreye girer. Bu arkadaş yıldız olacak kapasitede değil. Özel yetenekleri yok. Dubois gibi, Midtjso gibi takımdaki rol oyuncusu,rotasyon oyuncusu bizim bu tarz oyuncuları 28 yaşından sonra değil genç yaşlarda elimizde bulundurmamız gerekiyor. Bu tarz asker oyuncular belli yaştan sonra bitiyor ve o oyunculardan malesef randıman alman zor oluyor.

Tabi Dortmund'un bu tarz satışları ve altyapısından sürekli bu tarz oyuncuları çıkarabiliyor olması ellerini rahatlatıyor. Hatır gönül ilişkileri olmadığı için rahat rahat oyuncu yetişiyor. Bizde yetiştirme temelli değil yarıştırma temelli herşey. Örneğin Trabzonspor U19 takımının UEFA Gençlik liginde final oynayacak olması çok büyük bir başarı ama emin olun o kadrodan en fazla 2-3 oyuncu süper ligde oynayacak geri kalanlardan bazıları 23-24 yaşında futbolu bırakmış olacak bazıları alt liglerde sürünüyor olacak vs vs. Bizim ülkenin olayı bu malesef.

Alttaki oyuncuya sezon başında Benfica değil de Galatasaray 6 milyon euro vermiş olsaydı daha takıma katılmadan sezon başı kampında çocuğun başını yerdi bu taraftar. Oynadığı ligin elbette önemi var ama transfer edildiğinde tm değeri 7 milyon euro iken şu an 28 milyon euro olmuş durumda. Bu sezon 46 maça çıkmış 4 gol 5 asist ile oynuyor. Biz ise 3-4 sezondur hiç bir sol bekimizden bu kadar katkı almadık.Bu oyuncudan Benfica bu kadar katkı alamasa bile en kötü aldığı fiyattan elden çıkarırdı bir İspanyol takımına. Bizim de transfer yaparken en az bunlara dikkat etmemiz lazım. Pasaport çok önemli, yaş çok önemli tabi en önemlisi ihtiyaç.

1745659954182.webp

Kulübün Sportif AŞ'ye büyük borcu var Aysal zamanında başlayıp faizle büyüyen.
Evet 5 Milayra yakin birsey, ama bu ordan kapanmasi gereken bir sey mi?

Adandan ordan burdan kulube gelir saglayip eritilecek bir sey mi iyi sorgulanmasi lazim

Transferin kulfeti o hesaba etki etmemeli yani demek istedigim.

Evet 5 Milayra yakin birsey, ama bu ordan kapanmasi gereken bir sey mi?

Adandan ordan burdan kulube gelir saglayip eritilecek bir sey mi iyi sorgulanmasi lazim

Transferin kulfeti o hesaba etki etmemeli yani demek istedigim.
Bir kısmını mecbur oradan kapatacaksın. Adayla falan kapanabilecek bir şey değil o faizde yüksek çünkü. Bir kısmı da Kemerburgaz alt yapı tesisleri bitince o da A takım tesisi gibi AŞ'ye kiralanır bu sefer sermaye artışı yapılmayıp kulübün AŞ'ye olan borcu kapatılır gibi.

bizim kulübün mali konulardan sorumlu yöneticisi urfalıymış :) fıkra bukadar

aha beklediğim adam başta çıktı

2 sefer şişe açıp GULP GULP bekliyorum. Sola bakarak

bizim stadın mimarı ölmedimi,dış cephe icin neden hala birşey yapamıyorlar adamın vasiyetı filanmı var

O mimar meselesini halen anlayamıyorum. Para verip yaptırdığımız adam kim oluyorda karışıyor ya sokarım onun projesine
@Can Erden mimardı o daha iyi bilir sanırım fikri mülki haklar filan adamın eseri oldugu icin onun izni olmadan kimse dokunamıyormuş
avrupanın en boktan mimarını bulmakta ayrıca tartısılır herif ucuza kacmak icin beton yapıp bıraktı
yeni nesil mimarlar daha güzel stadyum çizerdi eminim
ayrıca adam ölmüş zaten neden dış cepheye dokunamıyoruz

O mimar meselesini halen anlayamıyorum. Para verip yaptırdığımız adam kim oluyorda karışıyor ya sokarım onun projesine
basit dilde açıklayayım ( adamı savunma adına değil - ben de mimarım ama EGO olayından nefret ederim mimarlarda)

HER YAPININ proje bazında başlıca onaylı projeleri vardır:

- Mimari
-Statik
- Elektrik
- Mekanik (tesisat / asansör /d.gaz alt başlıklarıda var bunların)

bu 4 üde bağlı oldukları mimar ve mühendislerin imzasıyla onay sürecine girer.

Herhangi bir değişiklik olursa herhangi birinde - imzası olan mimar ya da mühendis tekrar imza atması gerekir.

olay bundan ibaret (eğer standart sürecin haricinde mimar tarafı ile bir sözleşme / anlaşma yok ise)

benim en büyük beklentim nevizade dışında stada yakın taraftarlar için mekan olaiblecek yeni bir yerin ortaya çıkarılması

artık şehir dışında gelip sürekli perişan olmaktan bıktık maça gideeğiz diye

@Can Erden mimardı o daha iyi bilir sanırım fikri mülki haklar filan adamın eseri oldugu icin onun izni olmadan kimse dokunamıyormuş
avrupanın en boktan mimarını bulmakta ayrıca tartısılır herif ucuza kacmak icin beton yapıp bıraktı
yeni nesil mimarlar daha güzel stadyum çizerdi eminim
ayrıca adam ölmüş zaten neden dış cepheye dokunamıyoruz
üstte yazdım en kaba haliyle - standart süreç haricinde herifle bir anlaşma var ise onun detayına bakılması gerekir. Yoksa , yapacağın değişikliği her halükarda onun imzalaması lazım ama.

açıkçası betonla brutal bir yapısı var stadın , güzel çıkarıldığında ben bayılırım . Anıtsal bir duyguda verir. o köşelerdeki ayaklar güzel süslenir edilir falan filan. Tam olarak böyle değil bu iş bizde bu arada , tribün altları falan pekte bir cephe tasarımı olarak yaklaşamadığım kısımlar. otoyoldan gelirken karşına çıktığındaki masif duruşu tabii ki hoş (çatı hariç)

benim ama ondan öte stadın çatı yapısını hiç beğenmiyorum. açıklık az - çime etki ediyor falan filan. cepheden daha çok dokunuyor bana çatısı açıkçası. almanyada örnekler var - bir tanesi harika açılır kapanır sistemi vardı 8 gen gibi hatırlamıyorum.

basit dilde açıklayayım ( adamı savunma adına değil - ben de mimarım ama EGO olayından nefret ederim mimarlarda)

HER YAPININ proje bazında başlıca onaylı projeleri vardır:

- Mimari
-Statik
- Elektrik
- Mekanik (tesisat / asansör /d.gaz alt başlıklarıda var bunların)

bu 4 üde bağlı oldukları mimar ve mühendislerin imzasıyla onay sürecine girer.

Herhangi bir değişiklik olursa herhangi birinde - imzası olan mimar ya da mühendis tekrar imza atması gerekir.

olay bundan ibaret (eğer standart sürecin haricinde mimar tarafı ile bir sözleşme / anlaşma yok ise)
Bunları biliyorum ben de elektrik mühendisiyim. Ama bizim mimar işin bokunu çıkarttı. Babasının hayrına yapmadı bizim para verip iş yaptırdığımız bir adam kim oluyorda bize karşı duruyor ya. Aziz gibi paralı köpek diyeceğim olmayacak.

dipnot : işini yapan her meslek sahibine saygım sonsuz ve mimar çevrem çok ama bana göre bu tavır saygısızlık.

kapasite olayı için en mantıklı iş uefaya güzel rüşvet yedirip dortmund stadı gibi kale arkalarına komple ayakta taraftara izin almak

Bunları biliyorum ben de elektrik mühendisiyim. Ama bizim mimar işin bokunu çıkarttı. Babasının hayrına yapmadı bizim para verip iş yaptırdığımız bir adam kim oluyorda bize karşı duruyor ya. Aziz gibi paralı köpek diyeceğim olmayacak.

dipnot : işini yapan her meslek sahibine saygım sonsuz ve mimar çevrem çok ama bana göre bu tavır saygısızlık.
gereksiz ego diye görüyorum işte - GS STADI ESERİM manyaklığı var biraz burada.

Mimarsın sen - müşteri değişiklik istiyorsa inat etmeyeceksin - sensiz olmasın buyur sürece dahil ol et tabii de inatlaşmayı ben de anlamsız bulurum açıkçası.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt