Belhanda 1 gol 1 asistle oynadı, o yüzden normal puanı.

Canerin de bu istatistiklerde payı olması normal o da asist yaptı ve takımın hücumdaki en efektif adamıydı.

Tabii eksik sayıda oyuncuya karşı oynadık biz o yüzden bizden çok kişi olması normal, hücumdaki her pas key pas oldu.
Sence Babel ve Belhanda bu takımda yine ilk 11 düzeyinde oynamaya devam edecekler mi reis ?

Taktik maktik dizilis filan, ben sistemden filan umudumu Dortmund Union Berlin macini izledigimden beri umudumu kestim. Adamlar 2. lig takimiyken hem de deplasmanda sistem ve dizilis dersi vermisti. 2. lig takimi Dortmund'a karsi 10 kisiyle savunma 10 kisiyle hucum yapiyordu. Normal sartlarda 5 dakika sonra kapatmam gereken maci 90 dakika izlemistim.
Bazı takımlar bazı takımlara ters gelir bunda takım yapısının etkisi de var. Keza günlük form durumları, bir ton değişken var.

Sence Babel ve Belhanda bu takımda yine ilk 11 düzeyinde oynamaya devam edecekler mi reis ?
Form durumlarına bağlı ama Belhanda profilinde oyuncu hala yok elimizde, Lemina top taşır ama ceza sahasından uzak oynuyor hep.

Babel ise skorer yönünden dolayı yine muadili olmayan bir oyuncu, bence hocanın kuracağı takım yapısına bağlı ama ikisi de yüzde 60ın üzerinde oynayacaktır hele Belhanda sağlıklı olursa 40 maç oynar bu sezon.

Luyindamanın hata yaptığı golde markaja aldığı adam savunmanın 1 metre gerisinde bazı hücum çıkışlarında yine yanlış pozisyon almaları var formu çok düşük belki de bizi alıştırdı çok iyiye ondan böyle
Luyindama'nın o yaptığı hareketi önceden tahmin edebilecek gidip adamını markaja alacak o pozisyonun gol olmasını engelleyebilecek bir sağ bek oyuncusu olduğunu zannetmiyorum ben reis belki Azpilicueta gibi defansif yönü elit düzeyde bekler yapar o dediğin işi

Luyindama'nın yaptığı hata çok ekstra bir hareketti orada geriye dönmesini mi söylemek gerek, hiç arkasına bakmadan o pası atmasını mı, ezbere hareket etmesini mi, topu rakibi için yumuşatmasını mı söylemek gerek bilmiyorum bırak Mariano'yu da pozisyonun içindeki Luyindama ve golü atan Henrique bile o pozisyondan gol çıkacağını tahmin etmiyordu bence

Form durumlarına bağlı ama Belhanda profilinde oyuncu hala yok elimizde, Lemina top taşır ama ceza sahasından uzak oynuyor hep.

Babel ise skorer yönünden dolayı yine muadili olmayan bir oyuncu, bence hocanın kuracağı takım yapısına bağlı ama ikisi de yüzde 60ın üzerinde oynayacaktır hele Belhanda sağlıklı olursa 40 maç oynar bu sezon.
Ben maçların zorluk düzeyine bağlı olarak defansif açıklarımızı ve oyundaki yumuşaklığın önüne geçmek için ilk başta kesilecek 2 adam olarak Babel ve Belhanda'yı görüyorum tabi bu dediğim her maç için geçerli değil mesela Şampiyonlar Liginde deplasman maçları için veya doğrudan şampiyonluk yolunu açacak kritik maçlar için

Öyle bir durumda Belhanda ve Babel yerine Lemina ve Andone ikilisi sertlik ve mücadele bakımından sahada olur bence

Ben maçların zorluk düzeyine bağlı olarak defansif açıklarımızı ve oyundaki yumuşaklığın önüne geçmek için ilk başta kesilecek 2 adam olarak Babel ve Belhanda'yı görüyorum tabi bu dediğim her maç için geçerli değil mesela Şampiyonlar Liginde deplasman maçları için veya doğrudan şampiyonluk yolunu açacak kritik maçlar için

Öyle bir durumda Belhanda ve Babel yerine Lemina ve Andone ikilisi sertlik ve mücadele bakımından sahada olur bence
Andone'nin Babel'i kesmesi bence zor özellikle Şampiyonlar ligi için de bence çok kritik bir oyuncu Babel. Beşiktaş o sene gruptan çıkarken de ciddi katkısı olmuştu, ben temposunun da artacağını düşünüyorum özellikle deplasmanlarda çok golcü bir kimliği oldu geçmişte.

Valla ben kimseyi kesmek istemiyorum keşke 12 kişi oynasak :)

Seri profil olarak şu kadroya cuk oturması gereken oyuncu ama henüz istediğimiz seviyede değil. İç sahada zaman zaman Babel yedek kalabilir ama deplasmanlarda bu sene en çok işimize yarayacak oyuncu olacak. Lemina hakkında hocanın kafasında nasıl bir plan var hiç bilmiyorum o da iç sahada daha çok kullanılır herhalde

Fatih Terim Bence Belhanda'yı Oynatmaz Artık.Seri 10 numara oynayacak gibime geliyor.Yoksa Sol bek ihtiyacı varken orta saha aldırmasının başka bir anlamı yok.

Taktik maktik dizilis filan, ben sistemden filan umudumu Dortmund Union Berlin macini izledigimden beri umudumu kestim. Adamlar 2. lig takimiyken hem de deplasmanda sistem ve dizilis dersi vermisti. 2. lig takimi Dortmund'a karsi 10 kisiyle savunma 10 kisiyle hucum yapiyordu. Normal sartlarda 5 dakika sonra kapatmam gereken maci 90 dakika izlemistim.
Aslında futbol tamamen buna dönüştü reis artık Liverpool'un çok farklı futbol oynuyor olmasının sebebi de bu takımda en çok top çalan adamları Firmino-Salah-Mane üçlüsüdür defansı&hücum presini daha en ileri uçtan başlatıyorlar Firmino adeta orta sahada oyun kuran oyuncu gibi arkadaşlarını besliyor Salah&Mane sanki takımın santrforu gibi oynuyor

Rakip takım sanki dünya üzerinde sadece bize karşı mı kapanıyor ? yoo Liverpool maçlarında rakipler nasıl kapanıyor ama adamlar o kapalı defansı aşmak için Alexander-Arnold dan V.Dijk'e kadar topla tüfekle hücum ediyor top rakibin ayağında olduğu zaman da topla tüfekle saldırıyorlar rakibi bozmak için

Bizim takımda Nzonzi müdahale etmezse rakip elini kolunu sallayarak tehlikeli bölgeye kadar gelebiliyor kimse de dur rakibi bozayım rahatsız edeyim diye uğraşmıyor bile

Dünya üzerinde takımlar hücumda alanı genişletmeye çalışır beklerin taç çizgisine basarak hücuma katılmasını oyunu açmasını ister defans yapacağı zaman da oyunu daraltır rakibi kalabalık olduğu merkezde savunmaya çalışır biz tam tersi hücum yapacağımız zaman oyunu merkeze yıkıp dar alana sıkışıyoruz defans yapacağımız zaman da inanılmaz geniş alanlarda boşluklar veriyoruz takıma

Şu anda oyun planımız ne oyunu kazanmak için neler yapıyoruz hiçbir fikrim yok ama yapmak istediğimiz şeylerin çok uzağındayız umarım bu durumu değiştirebiliriz ...

Andone'nin Babel'i kesmesi bence zor özellikle Şampiyonlar ligi için de bence çok kritik bir oyuncu Babel. Beşiktaş o sene gruptan çıkarken de ciddi katkısı olmuştu, ben temposunun da artacağını düşünüyorum özellikle deplasmanlarda çok golcü bir kimliği oldu geçmişte.

Valla ben kimseyi kesmek istemiyorum keşke 12 kişi oynasak :)
Benim içinde öyle reis Babel-Belhanda-Seri-Lemina-Andone gibi adamların hepsinin aynı anda sahada olması için ne yapmamız gerekiyor acaba diye düşünüyorum sürekli, çift forvetten üçlü defansa kadar düşünmediğim diziliş kalmadı Lemina'yı sağ bekte kullanmayı bile düşündüm :asd:

Bu arada bu sene ligde 3 maçta 5 gol yedik dile kolay, ve bu hataların çoğu defans oyuncularımızın bireysel hatalarından dolayı oldu

Denizli maçı Marcao'nun yediği saçma sapan o kırmızı kart, Recep'in attığı golde Donk'un rakibi şut çekerken izlemesi, ikinci golde Luyindama'nın taa orta sahaya kadar çıkıp çalım yemesi

Konya maçında yediğimiz gol %99 Donk'un suçu kütük gibi sabit durup pozisyonu izlediği rakibin top yapmasına müsaade ettiği yetmezmiş gibi bir de rakiple duvar pası yaptı

Kayseri maçında yediğimiz ilk gol tamamen Luyindama'nın hatası, ikinci gol Marcao kendini yere atmak yerine pozisyonu takip etse o golü yemezdik

Bunlar atla deve değil çok basit önüne geçilebilecek şeylerdi ama şu kadar saçma sapan hataya rağmen yediğimiz 3 tane kırmızı karta rağmen biz yine iyi o 4 puanı toplayabildik bence. Çok net defans oyuncularımızın konsantrasyon problemi var Donk-Luyindama ve Marcao bol bol gole sebep olan hata yaptılar daha ilk 3 haftadan

Sen istediğin kadar müthiş bir taktik geliştir istediğin kadar güzel defans yap böyle 1 oyuncun çıkıp rakibe gol hediye edince maçtan kopuyoruz ya Luyindama&Marcao ikilisi işi geçen sene ki kadar ciddiye alacaklar yada devre arasında formalarını kaybetmiş olacaklar Galatasaray da oynuyorsanız bunun bilincinde olmak zorundasınız Şampiyonlar Liginde böyle laubali hareketleri affetmezler ki artık ligimizde bile cezayı kesiyorlar

Seri profil olarak şu kadroya cuk oturması gereken oyuncu ama henüz istediğimiz seviyede değil. İç sahada zaman zaman Babel yedek kalabilir ama deplasmanlarda bu sene en çok işimize yarayacak oyuncu olacak. Lemina hakkında hocanın kafasında nasıl bir plan var hiç bilmiyorum o da iç sahada daha çok kullanılır herhalde

Aynen

Deplasman maçlarda farklı oyuncularla oynamak lazım

3 maçın hepsinde eksik kaldık ve o şekilde oynadık gerçekten rezil 1 durum.

4 4 2 ye dönüp pozitif rüzgarı arkamıza almamızın zamanı geldi

1774998_Galatasaray_SK.jpg

şu an hollanda ve almanya gibi takımda üçlü oynuyor

üçlü modasını conte yeniden saldı dünyaya

biz eldeki takımla belki şöyle bir 3lü oynayabiliriz

muslera
luyi nzonzi marcao
lemina belh seri naga
feg
falcao babel

Geri
Üst Alt