çok radikal birşey söyleyeceğim

takımın sistem ve taktik arayışındaki en büyük sıkıntı feghouli ve babeldir

itiraf edemiyoruz ama bu admların tarzları eldeki kadroyu kısıtlıyor

ikisi birden olunca büyük sıkıntı

ps: oyunculara laf etmedim

Öyle. İkisi de 60 dakikalik oyuncu. 4-4-2 yapsan kenarlarda yetersiz kalırlar, 4-2-3-1 yapsan seri'nin oynadigi maclarda kenara belhanda gelir. 4-3-3 yapsan sag forvete andone'yi false olarak koyabiliriz hadi babel bu sistemde ileride yapar da cighouli zor

Şener öyle ya da böyle ilk 11 çıkacak gibi. 10 yabancı + lemina ve andoneyi yedeğe koyarız.Mariano ve donk tribune çıkar.

3-5-2

----------------------------------muslera------------------------------------

---------luyindama----------------donk-------------------marcao-----------

--mariano----------lemina-------------n'zonzi----------seri----nagatomo--

-------------------------andone--------------------falcao--------------------

Üçgen diziliş yapalım 4-3-2-1

Muslera
Mariano Luyindama Marcao Nagat
Lemina Seri Nzonzi
Feghouli Belhanda
Falcao

4-3-1-2

-------------------------------------muslera-----------------------------

----mariano--------luyindama----------------marcao------nagatomo---

-------------lemina-----------------n'zonzi---------------belhanda------

--------------------------------------feghouli-----------------------------

---------------------babel--------------------------falcao-------------------

4-4-2 yeri geldiğinde 3-5-2 oynayabilecek bir kadro kuruldu.

Taktik olarak mutlaka hucüm planı çeşitlenmeli.

Yoksa yazık olur.

Belhanda, Seri, Feghouli, Falcao ve beklerin uyumu çok önemli olacak.

Birbirini iyi anlayıp alan açmalılar hareketli olup.

2015 yılından beri akıl ile hücum edemiyoruz.

Tudor döneminde baskı ile, Terim döneminde ise bireysel performanslar ve dönemsel parlamalar ile başarılı olduk ama bu sene hem lig hem Avrupa daha sert.

O yüzden bu malzemede varken ben artık daha akışkan ve pas ile adam eksilten bir plan görmek istiyorum.

1998-2000 ve 2011-2013 de başardık bunu Terim ile de.

Kayseri maçı ile ilgili futbolakademi.net'ten alınma bir kaç görsel paylaşacağım, ne kadar yanlış dizilimler yaptığımıza dair yorumları size bırakıyorum.

1567614167613.webp

1567614181472.webp

1567614194647.webp

1567614217239.webp

1567614230113.webp

Bak bu foto çok kritik mesela, Feg'in bu koşusunu maç boyu yapan pek çıkmıyor ve o kadar iyi yerden çıkmışki topu alamama ihtimali de pek yok, sıkışmış oyunu da muhteşem açıyoruz sadece bu koşu sayesinde.

1567614286542.webp

Bu da Ömer'in mezzela oynarcasına koşusu, Babel top alırken çok güzel boşaltıyor alanını, burada sağ stoper Ömer'i karşılayacak ama Diagne'nin arka çaprazındaki oyuncu veya Diagne Ömer'e yaklaşsa Kayserispor savunması ciddi dengesiz yakalanabilirdi.

1567614361252.webp

1567614386968.webp

Bu da savunma hattı :

1567614414904.webp

1567614425383.webp

Paylaşımlar hatalı.

1567614455821.webp

1567614482944.webp

Rakip 9 kişi kaldıktan sonraki hücumlarla ilgili görseller de vardı şu an bulamadım, orada dahi fazlalığımızı hissedemiyoruz, hücumda genişleyen, defansta daralan bir takım olmayı beceremiyoruz ve rakipler kolay pozisyon bulurken biz çok zorlanıyoruz, ne yapmak istiyorsak henüz o noktadan çok uzaktayız.

Ya da mariano nagatomodur. Kanat 2 kişiyle oynanır ve 2liler statik olunca göze çarpıyor. Halbuki beklerimiz dinamik olsa Babel de feghouli de sırıtmaz.

feguli niye sikinti yaw
herif olmasa S tutmusuz

feguli niye sikinti yaw
herif olmasa S tutmusuz

feg bu takımın en klas adamı yav zaten o olmasa dediğin gibi tutmuştuk

ben sadece son kurulan takımda ortasaha ağırlı oyunculara bir de driblingi, rakip arkası koşusu ve kanat oyunu zayıf iki kanadımızı ekleyince oyunu çeşitlendiremiyoruz diye dedim

bu ikiliden birinin tarzı farklı olsa iyi olurdu

Andoneyi kiraladıysan tribüne koyamazsın ki Galatasaray maçı kazanamıyorsa ilk hamle çift forvete dönmek olur tahminim nagatomo+ donk tribüne gider onun dısında cezalılara forma göre vs değişir

Şu kadroda babel yerine hızlı bir kanat olsaydı çok farkederdi.

Acaba baskılı oyun oynayabilecek miyiz? Yoksa ilk 3 hafta ki gibi yan pas mı yapacağız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu takımı 4-4-2 oynarken görmek istiyorum. Bence bize en uygun dizilim o olacak.

Fakat dizilime bağlı olarak hücum varyasyonlarımız değişse de , bizim takım oyuncuların beraber oynama alışkanlıkları (Feg-Belhanda-Mariano üçlüsü ya da Garry-Gomisikilisi) veya aldıkları inisiyatifler (Feg'in çoğu hücumda şapkada tavşan çıkarması) dışında çok akıcı hücum edemiyor. Bu konuda biraz hocanın kusuru olduğunu düşünüyorum. Bir hoca takımı havasını henüz göremiyorum umarım zaman geçtikçe takım oturur ve daha iyi oynarız. Lig şampiyonluğu için gerçekten üstün bir kadromuz var, fakat kadro kalitesi dışında ne yaptığını bilen bir takım da izlemek isterim artık özellikle 11-12 sezonundaki gibi.

atletik beklerimiz olsaydı bu kanatlar ile de iş yapardık ama hem bekler hem kanatlar yavaş olunca sıkıntı oluyor. topu dripling ile taşıma noktasında zayıfız.

açıkçası ben andone transferi yerine sol kenara bir oyuncu bulmaya çalışırdım ama bu noktadan sonra yapacak bir şey yok.

özellikle lemina top ile hareket etmekte güçlük yaşayan oyuncu grubumuz içinde sivrilebilir. eğer yatmaya gelmemişse ondan beklentim büyük.

ama buna rağmen eğer sıkıntı yaşarsak devre arasında bir değişim için şartları zorlayabiliriz.

Ben 4-4-2 dizilişinde Falcao'nun yanında kim oynarsa oynasın patlama yapacağını düşünüyorum.. Bu sistem bence zorunlu bir sistemdir..Çünkü Hem Belhanda çok kötü hemde Falcao'yu tek başına bırakmak büyük risk sakatlık açısından..Bu sene Falcao'ya fırsatını bulan tekme tokat girecek.. Hakemlerde bunu görmezden gelecek..Maksimum alacakları kart sarı kart olur belki...Falcao tek kalmamalı !.. Aklıma 2002 Dünya kupasındaki Hakan Şükür'ün yanındaki İlhan Mansız geliyor.. Onun sayesinde bulduğu boş alanlarda İlhan müthiş iş yapmıştı.. Şimdi bütün takımlar Falcao'ya odaklanacak.. Falcao alanı boşaltacak ki yanındaki Andone & Babel takır takır gollerini atsın.. Bu yüzden sistem bence kesinlikle 4-4-2 olmalı..

Geri
Üst Alt