Ben hala asıl formamız bir sene çok klasik olmalı (sadece yakasında kolunda vs çok çok ufak detaylarda hangi yılın parçalısı olduğunu anlayabilmeliyiz) ama bir sonraki sene daha radikal ve değişik bir parçalı tasarımı yapılmalı fikrindeyim... Kötü örnekleri var, iyi örnekleri de var, elbette iyi tasarımcılarla çalışılmalı, ille beğenilmeyen yıllar olacaktır ama biraz risk almak da lazım... Bence HER SENE NEREDEYSE AYNI PARÇALI formulü hem bu devirde camia için sıkıcı bir şey hem de ekonomik olarak mantıklı değil... Geçen senenin aynısı olduğu için forma almayacak bir sürü insan var... Benim fikrimle hem sarı-kırmızı yaratıcı formalarımız olması imkanı ortadan tamamen kalkmıyor, tarihe geçecek farklı parçalılara kapı açık kalıyor; hem de 2 senede bir geleneklere bağlılık notu tekrar tekrar düşülmüş oluyor... Radikal derken mutlaka temel "parçalı" konsepti korunmalı o başka ama biliyoruz yani çok farklı parçalı formalar olabiliyor... Ne böyle aşırı tutucu olmalıyız, ne de forma geleneklerimize sırtımızı çevirmeliyiz...
Yani atıyorum tek yıllarda (1905 tek olduğu için, böylece 150. 200. 250. gibi kritik yıl dönümleri de tek yıllar oluyor) çok klasik parçalı olmalı... Yani birbirinin hemen hemen aynısı, bildiğimiz, sevdiğimiz, en klasik tam parçalı... Hemen hemen dediğim de baya yani eline alıp incelemedikçe fark edilmeyecek derecede aynı (tabi sponsorlar hariç mecburen), yakasında ufacık bir yıl sembolü olur, kolunda belli belirsiz ek bir çizgi veya yazı olur... O da elimize alınca "bu hangi yılınki bilemedim" demeyelim diye... Ancak çift yıllarda ise sanırım çoğumuzun olumlu örnekler olarak hatırladığı 1998-99 gibi, 2007-08 gibi, 2012-13 gibi uzaktan hemen fark edilecek farklı parçalı tasarımları olmalı... Böylece çift yıllarda "bakalım bu sene ne tasarım yapılacak heyecanı olmalı" ve tek yıllarda da "klasik parçalı yılı" heyecanı olmalı... Aradan 2 sene geçtiği için de alıcısı düşük kalmamalı... Arada 1 sene özlenmiş olmalı klasik parçalı...
Bir de 2. ve 3. formanın hep beyaz veya siyah olmasından bıktım... İlle olacaksa siyah veya beyazdan SADECE BİRİSİ olmalı her yıl... 3. ve 4. formalar düz sarılar, düz kırmızılar veya alternatif renklerde olmalı...
Bu senekileri de açıkçası beğenmedim... Yani gerçi bu sene tek yıl (sezonun biteceği yılı baz alıyorum) ama sonuçta geçen senenin aynısı ana forma mantıklı değil... Siyah ve beyaz zaten kusucam artık bıktım yani... Bir tek siyah mor detaylarıyla minik farklılık getirmiş hiç değilse... Yine de bu kadar dümdüz siyah-beyaz formalardan sıkıldım... Hem geçen senenin aynısı parçalı, hem dümdüz siyah beyaz... Nesine heyecanlanalım bu formaların biz şimdi...