GSCimbom
2026 Yılı Divan Kurulları Genel Başlığı
Can Erden

2026 Yılı Divan Kurulları Genel Başlığı Sayfa 16

Can Erden ·

Cevap
508
Okunma
12,7K
Sayfa
16/26
Kredi TL olacakmış. O önemli yabancı para cinsinden olsa ciddi risk olurdu. 10 yılda bu para mevcutta rahat yönetilebilmesi gerekir gibi geliyor bana mevcut gelinen noktada. Lakin benim de asıl takıldığım konu @Murat Yenilmez 'in de dediği gibi bunu kredi alarak çözmek yerine o kadar zengin GS'li iş adamı var, yine yönetim ve AŞ'de o kadar yönetici var hepiniz şöyle biraz para koyup 3 milyar TL kulübe veremiyor musunuz? Hadi en kötü kasa kolaylığı sağlayın faizsiz sonra kulüp size Riva'dan geldikçe para 3 milyar TL'nizi geri versin. Faiz, kur zararınızı da kulüp için yapmış olun ne olacak yani diye sorasım var açıkcası.
Zaten benim gördüğüm itiraz genelde bu. Divanda bile buna itiraz var. Yoksa projelere itiraz eden yok. Şu kredi işi can sıkıyor. Dursun vakıfbank ile gidip kendi görüşmüş. Böyle bir anda kredi ile ortaya çıkılması can sıkıcı.

65 milyon dolar para bulamadığımız için kredi çekip bunu 150 milyon dolar olarak geri ödeyeceğiz.

Ne güzel iş. Böyle başkanlığı herkes yapar.
Sozlesmesi biten 30lukluklara zamlı sozlesme ver, sozlesmesinin bitmesine 2 sene var olan 30luklara zamlı yeni sözleşme ver, kimseyi satama, emlak vaatlerinin hiçbirini zamanında bitireme neredeyse 2 sene geriden gel, hiçbir gelir ureteme kredi cek. Bunlari forumumuzun en dingil uyesi bile yapabilir.

Onay verdiler. Bu divan üyelerinden sıkılıyorum artık. Hepsi süs diye orada.

200 küsur locamız var. 200 GS lı zengine gitsen 2 yıl için adamlardan 300 bin dolar (yani yıllık 150 bin dolar) istesen şu çekilen krediyi zaten topluyorsun.

Yazık valla. Ama sen ne yapıyorsun. 65 milyon dolar kredi çekip 150 milyon dolar olarak geri ödüyorsun. Olan Galatasaray'a oluyor.

Alt yapı Kemerburagaz'daki alt yapı tesisi bitene kadar Florya'da devam edecekmiş. Çünkü Florya'daki inşaat yapılacak alanı etkilemiyor orayla alakası yokmuş. Bu bizim Florya'da spor tesisi yapılacak denen yer var ya sanırım alt yapı o bölgede olabilir.

Divanın üstünden kalkamadılar, divanlarda yayılıp oturarak birbirlerine laf yetiştirmekten iş yapmaya sıra gelmiyor

Bu işin sonu iyiye gitmiyor, gs yönetiminde çok büyük bir rehavet gevşeklik ve atalet hüküm sürüyor

Sonumuz hayrola

Onay verdiler. Bu divan üyelerinden sıkılıyorum artık. Hepsi süs diye orada.

200 küsur locamız var. 200 GS lı zengine gitsen 2 yıl için adamlardan 300 bin dolar (yani yıllık 150 bin dolar) istesen şu çekilen krediyi zaten topluyorsun.

Yazık valla. Ama sen ne yapıyorsun. 65 milyon dolar kredi çekip 150 milyon dolar olarak geri ödüyorsun. Olan Galatasaray'a oluyor.
Dolar bazlı bakmak yanlış biz o krediyi ödediğimizde dolar ne olacak belli değil çünkü. Bana da bu mantıksız geliyor zenginler toplanıp bir konsorsiyum kurup kulübe faizsiz borç olarakta verebilirdi en kötü.

Bu arada yeni ihalesi yapılan Florya projesinden gelecek gelirler hakkında bir bilgi paylaşılmadı sanırım. Ya da ben mi kaçırdım?

İşin içinde Adnan Polat olunca korkutmuyor değil orası.

Dolar bazlı bakmak yanlış biz o krediyi ödediğimizde dolar ne olacak belli değil çünkü. Bana da bu mantıksız geliyor zenginler toplanıp bir konsorsiyum kurup kulübe faizsiz borç olarakta verebilirdi en kötü.

10 senelik kredi için ileri ki yıllarda döviz artışı bilinmediğinden mecbur bugünkü kur üzerinden bir yorum yapabildiğim için yazdım bunu. Yoksa işin finansman maliyetlerine de girmek lazım. 150 milyon dolar diye hesapladığımız şey finansman ve amortisman maliyetleri ile döviz kuru artsa bile daha da yukarı çıkabilir kimse bunu öngöremez bugünden.

Ama sorun bu değil zaten. O kabaca rakamı belirlemek için yazıldı.

Sorun nasıl olurda biz yıllık 32.5 milyon dolar para bulamayıp bunun için gidip 2 yıl için 65 milyon dolar kredi çekiyoruz. Ve bunu kabaca 150 milyon dolar olarak ödemek zorunda kalıyoruz.

Okuduklarımdan anladığım kadarı ile kredi dolara endeksli değil TL bazında çekilecek, ilk 3 yıl anapara ödemesiz olacak ve toplam 10 yıl vadeli olacak..

65 milyon Usd kredi çekip, 150 milyon USD ödeyeceğimizi iddia eden arkadaşlar 10 yıl vadeli, TL geri ödemeli bir kredide bu hesaplamayı nasıl yapıyor? Biri izah edebilir mi?

%40 faizli borcu kapattım diye şov yapıp 2 ay sonra

%60 faizle kredi çeken bir güruhun söylediklerine güven olmaz.

3 milyar krediye 10 senede 7 milyar ödemek de normal, bayağı ucuz hatta o yapacakların sana bu parayı geri getirecek mi, orası muamma.

Bu arada yeni ihalesi yapılan Florya projesinden gelecek gelirler hakkında bir bilgi paylaşılmadı sanırım. Ya da ben mi kaçırdım?

İşin içinde Adnan Polat olunca korkutmuyor değil orası.
Paylaşılmadı. Orada gelecek gelir inşaat başladıktan ve satışlar başladıktan sonra başlayacak. Lakin oradan gelecek gelir nakit akışına sokulamaz zira o para kapalı bir hesapta birikecek ve kullanılamayacak, haliyle nakit akışına bir katkısı olamayacak. Sadece o paradan gelecek gelir kullanılabilecek. O yüzden nakit akışına dahil edilmiyor.

Geri
Üst Alt