Cevap: #21 Aurélien Chedjou
Fransa ligini özetler haricinde takip eden biri değilim. Chedjou'yu da özetlerden tanıyorum. Adı ilk geçtiğinde transferine karşı çıkmıştım; daha tanıdık, tecrubeli, Ujfalusi'nin yaptığı işleri yapabilecek bir stoper istiyordum. Fakat daha iyi tanımak adına Chedjou'yu arastırdım bir kac kez; Fransa'nın en pahalı 5 defans oyuncusundan biri(yanlış hatırlamıyorsam 3.sü), Lille'in en pahalı oyuncusu ve Fransa liginde yılın stoperi. Ayrıca söylentilere göre Lucas Digne'nin gelişiminde de katkıda bulunmuş(Bizim Semih'te kendisinden öğreneceğim çok şey var diyor her fırsatta). Acıkcası hazırlık maclarımızdaki kötü performansına rağmen böyle bir oyuncuyu eleştirmek için henüz çok erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü dile kolay 10 yıldır Fransa dısında bir klüpte oynamamıs bir oyuncu. Stoper mevkindede oynadığını düşünürsek adaptasyonu hiç kolay değil. Efsanelerimizden Popescu için de Fatih hoca adaptasyonu 4 ay sürdü demişti. Chedjou için öyle 5-6 hafta değil takım oturana kadar sabretmek gerekiyor. Takım oturduğunda yine aksayan parca olursa zaten gereği yapılacaktır.