Aslan News @Aslanews
-Fransa’da zirvede olduğunu düşündüğün dönem?
Chedjou: "Elbette orada oynamak önemliydi ama kariyerimin zirvesi benim için Galatasaray."
-Kendini sıklıkla hangi konularda hatalı buluyorsun?
Chedjou: "Orta sahadayken top kapma konusunda iyi olmadığımı düşünüyorum."
-Sokakta taraftarla kutlama yapmıştın.
Chedjou: "İnanılmaz bir tecrübeydi. Başakşehir maçı sonrası elime bayrak alıp kendimi sokağa attım."
Chedjou: "Florya’da oturduğum için sokakta kutlama yapanlar vardı. Beni görünce önce inanamadılar ama sonra birlikte eğlenmeye başladık."
Chedjou: "Ben de kendimi bir taraftar gibi hissettiğim için onların yanında olmak istedim. Onlar nasıl kutluyorsa ben de öyle kutladım."
-Başka bir kutlama şekli daha var: Korna çalarak sokaklarda tur atmak...
Chedjou: "Söylediğin iyi oldu, ilk şampiyonlukta bunu yapacağım."
Chedjou: "Orta sahada yetişmiş bir oyuncu olduğum için defansta dahi olsam topa inanan ve topla oynamayı seven biriyim."
Chedjou: "Top ayağımdayken defans olduğum için ondan kurtulmaya çalışmam, rastgele vurmam, kime verirsem daha iyi olacağını düşünürüm."
Chedjou: "Galatasaray’a gelirken savunma olarak biliniyordum ama attığım gollerle, yaptığım asistlerle insanların algılarını değiştirdim."
Chedjou: "Bu yüzden beni sadece defansta değil, ofansa yakın olan her mevkiye de uygun görmeye başladılar."
-Bu konuda bir kafa karışıklığın var mı?
Chedjou: "Kendime stoper diyebilirim ama orta sahada oynamak da benim için sorun değil."
-Yedirdiğin golden sonra hücum aşkın coşmaya mı başlıyor?
Chedjou: "Öyle bir düşünceye kapılırsanız kendinizi de, maçı da kaybedersiniz."
Chedjou: "Savunma oyuncusu olarak topu filede gördüğümüzde kimin nerede hata yaptığını biliriz ama oyuna yeniden odaklanmak zorundayız."
-Kendini sıklıkla hangi konularda hatalı buluyorsun?
Chedjou: "Orta sahadayken top kapma konusunda iyi olmadığımı düşünüyorum."
Chedjou: "Savunmadayken en büyük hatam bazen aşırı rahat olmak. Kaptırmamam gereken topları kaptırıyorum. Bunu düzeltmek için uğraşıyorum."
-Juventus maçında Eboue’yi kaldırırken aklından ne geçiyordu?
Chedjou: "Yaptığı şeyin bizi küçük gösterdiğine inandığım için ona kızdım."
Chedjou: "Bu hem Galatasaray’a yakışmazdı, hem de rakip bu halimizi görüp cesaret kazanabilirdi. O yüzden onu yerden kaldırdım."
-Geldiğinden beri kendinde nasıl değişiklikler oldu?
Chedjou: "Gelmeden önce Galatasaray’ın, Türkiye’nin en büyüğü olduğunu biliyordum."
Chedjou: "Avrupa’nın da en büyük kulüplerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden taraftarın ilk dönemimdeki eleştirilerini haklı buldum."
Chedjou: "Çok fazla yerildim ama bunun normal olduğunu anladım. Sakatlıklar hayatımdaki zorlukları iyice çekilmez hale getirmişti."
-Sezon sonunda kontratın bitmiş olacak. Ne yapacaksın?
Chedjou: "Kendimi burada çok iyi hissediyorum ve yeni kupalar kaldırmak istiyorum."