Cevap: #21 Aurélien Chedjou
Chedjou'nun pas kalitesi kat kat daha iyi. Ben Chedjou'nun hemen daha doğru düzgün ideal defans bloğuyla tam bir 90 dakika oynamadan eleştirilmesine karşıyım.
Chedjou bana göre iyi bir oyuncu,seyrettiğim zamanlarda da göze hoş gelen bir oyun yapısı vardı,biz takım gereği biraz heyecanı severiz.
Yalnız Chedjou alınmadan önce genel olarak aklımdaki mantığı paylaşmıştım.Bana göre istisnalar kaideyi bozar durumunu bir tarafa bırakırsak ,pozisyon bilgisi iyi olup oyun kurma özelliği olan bek genelde beyaz oyunculardan tercih edilir,yanına da süratiyle ara kapatmak açıkları doldurmak için Afrikalı oyuncu tercih edilir.Sonradan düşündüm Chedjou 9-10 senedir Fransa'da olduğundan Afrika stili defansı unutalı yıllar oluyor,başka bir ligde olsaydı unutamayabilirdi.Dany öyle değil,Dany 3 sene kaldı ,sonra Türkiye'ye geldi,kimya gelişeceğine olduğu yerde kaldı.
Bizde Semih böyle bir eğitimi Ujfa'dan tam alamadı,keşke bir sene daha oynasalardı.Dany de diğer türlü bir oyuncu.
Artı avantaj Chedjou'nun 9 sene Fransa ligi gibi defans oyuncuları açısından nimet bir ligde oynaması.Şu çoğu maçta gerçekleştirdiği riskli hareketleri minumuma indirirse pozisyon bilgisi çok iyi aslında,maç içinde gaza geliyor.Dany saatli bomba gibi,Chedjou'nun yanında Semih'in olması daha iyi olur,yabancı sınırlaması olmasaydı bile Dany ile yan yana olmazdı,çünkü Chedjou'nun içinde dediğim gibi riskli oyun yapısı hala mevcut.