#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ujfayı ilahlaştırdı herkes. şuan bizde olsa çokta farklı olmaz. işte tr dünyanın 3. değil 5. sınıf ülkesi olduğu için fransanın en iyi stopperlerinden biri burada ağızlara sakız oldu.

Lyonlu çok sevdiğim çokta samimi olduğum birisi transfer olunca, daha doğrusu borsaya bildirilince çok şaşırdı ve sitem etti. %75lik vergi uygulanacak bi kaç sene sonra ülkemizde, doğal olarak kulüpler çok zor durumda. Açıkçası takımını küçük düşürmek istemiyorum ama chedjouyu bi italyada ispanyada, almanyada hatta ingilterede görmek isterdim. Ben Lille fanımıyım? hayır değilim. Evet fanatik bir lyonluyum ama aynı zamanda ligue 1 taraftarıyım. Ligimizin önemli bi parçası, böyle bi savunmacıyı tr gibi bi ülkeye kaptırmak bu galatasaray bile olsa bizim açımızdan utanç verici demişti. daha nice mesajlar var ama en etkileyicisi buydu. ve sizin gibi futbol profesörlerinin söylediği gibi kötü bi oyuncu olsaydı 60 bin kişilik stad bu adam transfer olunca son maçta ağlamazdı.

dünyada takımlarda iyi bekler olur. stoperlerden biri hamleci biride kademeci olur. birde ek olarak iyi bir takım savunması olur. söyleyin bana bunlardan hangisi var bizde. futbol oynamayanlar anlamaz ordakiler bi insan, yaninda sabri oynuyor diğer yanında semih kaya. en önemliside çevrende yetersiz isimlerin olması birde geride takım olarak eksik yakalanmanızdır. bizim pozisyon vermeden gol yeme nedenimizde budur. rakibe pozisyon değil boş alan veririz ve eksik yakalanırız. Ujfalusinin yerine alınacak iyi bir kademeci stoper ujfa'dan daha iyi etki yapabilirdi fakat biz gidip semih'in yerine oynayabilecek bi stoper aldık. buda ujfanin ilahlaşmasına yol açtı. AB olayı falan gelirse iyi bi kademeci alırız millet ujfayı falan unutur. Tamam iyi stoperdide dünyada eşi benzeri yok gibi konuşuluyor. ileri yaşına rağmen fazlasıyla iyiydi fakat oynayabileceği tek lig TR idi ve buraya geldi.

Türkiyedeki defans anlayişi:

-----------kaleci-----------

-- sag stoper---sol stoper---

sag bek--------------sol bek

Türklerin hiçbir zaman A klas bir kademeci stoperi olmadi. Özellikle kuzey bati Avrupa ülkeleri kademeci stoper anlayişini benimsemiş.

------------------kaleci--------------

------------kademeci stoper---------

-sag bek---müdahaleci stoper---sol bek-

Bu durumda ya Zan/Chedjou oynatacagiz, ya Zan/Semih. Zan'in yeterliligi tartişilir o ayi bi konu.

Ujfa geldiğinde çok büyük maçlarda oynamadı. O dönem takım olarak defansı yapıyorduk.

Şu anki takımda Ujfa olsa Chedjou'nun durumuna düşebilirdi.

Savunmayı takım olarak yapmaya başlarsak herkesin formu artacaktır.Dünyada hızlı stoper sayısı o kadar fazla değil zaten.

Chedjou'nun geniş alanlarda zaafiyeti olduğu görülüyor, ama bakılacak olursa o kadar boş kalmaması gerekiyor rakiplerin de.

Bunu öndeki oyuncular da sağlamalı. Eğer, siz rakibi sadece savunmaya bırakırsanız dünyada çok az savunma hatasız oynar.

Şimdiye kadar gösterdiği performansla tam bir hayal kırıklığı.Aradığımız lider defansı toparlayıcı bir özelliği yok.Ayrıca sert değil.

Semih biraz toparlasa Chedjou-Semih ikilisi daha çok güven verecektir ama inanılmaz bir düşüş var onda da.Sağ ve sol bek konusuna girmiyorum bile her maç başkaları oynuyor.

O yüzden Muslera'dan sonra savunmada en çok güvendiğim isim Chedjou.

Semih tamamen rezalet oynuyor. Uçup kaçıp atlayıp müdahale ettiği bazı yanıltıcı pozisyonlar kalıyor milletin aklında ama fundamental da ciddi sıkıntıları var. Chedjou ise tam tersi. Fundamental olarak çok sağlam. Semih, Dany ve hatta Sabri'nin boşalttığı alanlar ile uğraşıyor maç boyu.

Ayrıca lider özellikleri var, ileride daha çok ortaya çıkar.

Yanına Ömer Toprak gibi oyun bilgisi daha iyi bir savunmacı şart.

Ujfalusi'yi biz ilahlaştırmadık istatistikler ortada zaten.

o sene semih'te hatasızdı düşün bakalım neden? semihteki düşüş neden bunları bi kurcalayın. O sene dikkat ettiyseniz rakipler ortasahayı geçemiyodu, adamlar şut atamıyodu. Melo sağolsun yapışıp alıyodu adamlardan. keza engin ve emrede kusursuz şekilde savunmaya yardım ediyolardı. Bi kere sizin yaptığınız hata ujfalusi ve chejou olarak bakıyorsunuz olaya. Fakat yapmanız gereken şey şu: o seneki takım ve bu seneki takım olarak kıyaslamanız. sen real karşısına bile 3 ortasaha çıkar rakibin sana 5 ortasaha koyarsa istersen david luiz'i getir, istersen danteyi getir hatta yanlarına puyolu koy iflah olmaz o savunma. ben savunma ve hücumda asla birey olarak bakmam, şöyleki takımı aksatanlar olur mesela kayseri maçında aksatan sabriydi hücumda umutu 2 kez karşı karşıya bırakabilecekken pas şiddetini ayarlayamayıp auta attığı 2 top ve geride bıraktığı boş alanlar var. Bunları ayrı tutabiliriz.

Kobenhag maçında neden farka gidemedik derseniz takım olarak bakarsın, golü neden yedik derseniz yine takım olarak bakarım. ama forumda chedjou hata yaptı deniliyor. Fakat 60. dakikada ben bu maçta bile gol yiyecez dedim, 75. dakikada civarlarında gol geliyo diye abim dedi. çünkü bağıra bağıra geliyodu. Kobenhavn top yapmaya başlamış ortasahanın direnci düşmüş savunmayı ayakta tutan sadece geri 4lü idi. Rakip ilk yarıda değil ortasahayı, kendi cezasahasından çıkamazken ikinci yarı ortasahada biraz top yapmaya başlamış, 2. yarının sonlarına doğruda kaleye gümbür gümbür gelmeye başlamıştı. goldede golü atan eleman 3 kişinin arasında, pası aldığı vakit adamı kovalayan chedjou, yanında 2 yerli futbolcu var, selçuk ve semih. inanırmısın ikiside pozisyonu izliyor.

aynı örnekleri başka oyuncular için verebiliriz, Melo önlibero olmakla beraber klasik ortasahada oynayabiliyor. terimin ilk döneminde öyleydi. daha sonraki sezon (buraklı sezon) geride stoperlerin arasında çakılı oynadı. yani rolü değişti tamamen. Melo miami'de tatil yaparken juve'ye dönmem, çünkü gs'de 4-4-2 oynuyoruz, kendimi buldum. juve'de 4-3-3 oynar iken hoca beni geride çakılı oynatıyor; diğer marifetlerimi ortaya çıkaramıyordum. Hücumda iyiyim gibi bi röportaj vermişti. Ujfa stilinde bi stoper-semih, ujfa-chedjou, hatta ujfa-dany'li bi tandem şimdikinden çok daha iyi olurdu. Terim transferden anlamadığı için aldırdığı stoperlerin hepsinin tarzları aynı. kiminin hava hakimiyeti iyi, kiminin hızı iyi ama tarz aynı.

yine terim bey, maçlardan sonra pozisyon vermeden gol yedik diyodu. bi kere kendi kendine sormuşmu niye olduğunu. BAM BAM oynattığı için geride rakibine inanılmaz boşluklar veriyorsun, pozisyon değil boşluk veriyorsun, artı geride eksik ve uygunsuz yakalanıp golü yiyorsun. Eminim terim bunu hiç araştırmamıştır. Stoch'un golüne bakarsanız rezalet durumumuzu ordada görürsünüz aynı hatayı chedjou yapsa farklı yorumlanır. Ujfanın hatasımı? bence değil. Semihin tuttuğu adam yere düşerken pas atıyor ve semihe bi şarjıyla takla attırıyor ve semih devre dışı. he bana kalırsa bunun daha öncesi var. kendi sahanda bi derbide bu kadar büyük boşluk vermemelisin fakat 2 kişidende gol yenmez. orda 2 stoperindede hata var. Onlardan kabahatliside antrenörün. Aykut bile olayı çaktı alex gibi yavaş adamı çıkardı stoch'un hızından yararlandı. Terime laf söyleyince kızıyonuz. saha içerisinde göremiyor bunları. Mancini padişahımız savunma problemimizi halledecektir.

ayrıca CJ'nin lider olmadığını düşünmüyorum. Gayette lider, fakat sorunumuz lider olması değil. adamların yetersiz olmaları

o sene semih'te hatasızdı düşün bakalım neden.

Düşündüm çünkü yanında Ujfalusi'yi oynuyordu. Gerisi fasa fiso. Pozisyon bilgisi ve oyun zekası yüksek bir futbolcu. Ayağı top yapan, teknik bir stoper ayrıca. Ujfalusi sakatlanıp, Dany geldikten sonra Semih bu genç yaşında savunmanın liderliğine soyunmak zorunda kalmıştı.

Düşündüm çünkü yanında Ujfalusi'yi oynuyordu. Gerisi fasa fiso. Pozisyon bilgisi ve oyun zekası yüksek bir futbolcu. Ayağı top yapan, teknik bir stoper ayrıca. Ujfalusi sakatlanıp, Dany geldikten sonra Semih bu genç yaşında savunmanın liderliğine soyunmak zorunda kalmıştı.

çünkü savunma takımda kusursuz yapılıyordu. Burdada bazı elemanlar ujfaya bak her pozisyonu semihe verdiriyo diye yorumlamışlardı olayı. ama semih'in tarzı hamleci olduğu için ilk olarak hamleyi semih yapıyordu bunu bilmeyenler bile vardı :D

yukarda yazmıştım ama galiba ilk cümleyi okumuşsun. Altta söyledim ben sana birey olarak bakamazsın savunmaya. Chedjou'da lider bi karakter semih'e eboue'ye nerde durması gerektiğini söylüyor. Savunma için bunları yapmak yeterli değil işte. dediğim gibi yanlardaki elemanlar gayet yetersiz. Bunu kabul ederse teknik heyet o zaman kurtulabiliriz savuma sıkıntısından. senin sağ bekin 2 goldede sağ bekte yok. O yüzden kimse ujfa diye zırvalamasın.

ayrıca CJ'yi fransa'da hocası ofansif ortasahada oynatmıştı tekniği ve pasörlüğü sayesinde. Teknik demişken bunuda söyliyim dedim :D

o sene semih'te hatasızdı düşün bakalım neden? semihteki düşüş neden bunları bi kurcalayın. O sene dikkat ettiyseniz rakipler ortasahayı geçemiyodu, adamlar şut atamıyodu. Melo sağolsun yapışıp alıyodu adamlardan. keza engin ve emrede kusursuz şekilde savunmaya yardım ediyolardı. Bi kere sizin yaptığınız hata ujfalusi ve chejou olarak bakıyorsunuz olaya. Fakat yapmanız gereken şey şu: o seneki takım ve bu seneki takım olarak kıyaslamanız. sen real karşısına bile 3 ortasaha çıkar rakibin sana 5 ortasaha koyarsa istersen david luiz'i getir, istersen danteyi getir hatta yanlarına puyolu koy iflah olmaz o savunma. ben savunma ve hücumda asla birey olarak bakmam, şöyleki takımı aksatanlar olur mesela kayseri maçında aksatan sabriydi hücumda umutu 2 kez karşı karşıya bırakabilecekken pas şiddetini ayarlayamayıp auta attığı 2 top ve geride bıraktığı boş alanlar var. Bunları ayrı tutabiliriz.

Kobenhag maçında neden farka gidemedik derseniz takım olarak bakarsın, golü neden yedik derseniz yine takım olarak bakarım. ama forumda chedjou hata yaptı deniliyor. Fakat 60. dakikada ben bu maçta bile gol yiyecez dedim, 75. dakikada civarlarında gol geliyo diye abim dedi. çünkü bağıra bağıra geliyodu. Kobenhavn top yapmaya başlamış ortasahanın direnci düşmüş savunmayı ayakta tutan sadece geri 4lü idi. Rakip ilk yarıda değil ortasahayı, kendi cezasahasından çıkamazken ikinci yarı ortasahada biraz top yapmaya başlamış, 2. yarının sonlarına doğruda kaleye gümbür gümbür gelmeye başlamıştı. goldede golü atan eleman 3 kişinin arasında, pası aldığı vakit adamı kovalayan chedjou, yanında 2 yerli futbolcu var, selçuk ve semih. inanırmısın ikiside pozisyonu izliyor.

aynı örnekleri başka oyuncular için verebiliriz, Melo önlibero olmakla beraber klasik ortasahada oynayabiliyor. terimin ilk döneminde öyleydi. daha sonraki sezon (buraklı sezon) geride stoperlerin arasında çakılı oynadı. yani rolü değişti tamamen. Melo miami'de tatil yaparken juve'ye dönmem, çünkü gs'de 4-4-2 oynuyoruz, kendimi buldum. juve'de 4-3-3 oynar iken hoca beni geride çakılı oynatıyor; diğer marifetlerimi ortaya çıkaramıyordum. Hücumda iyiyim gibi bi röportaj vermişti. Ujfa stilinde bi stoper-semih, ujfa-chedjou, hatta ujfa-dany'li bi tandem şimdikinden çok daha iyi olurdu. Terim transferden anlamadığı için aldırdığı stoperlerin hepsinin tarzları aynı. kiminin hava hakimiyeti iyi, kiminin hızı iyi ama tarz aynı.

yine terim bey, maçlardan sonra pozisyon vermeden gol yedik diyodu. bi kere kendi kendine sormuşmu niye olduğunu. BAM BAM oynattığı için geride rakibine inanılmaz boşluklar veriyorsun, pozisyon değil boşluk veriyorsun, artı geride eksik ve uygunsuz yakalanıp golü yiyorsun. Eminim terim bunu hiç araştırmamıştır. Stoch'un golüne bakarsanız rezalet durumumuzu ordada görürsünüz aynı hatayı chedjou yapsa farklı yorumlanır. Ujfanın hatasımı? bence değil. Semihin tuttuğu adam yere düşerken pas atıyor ve semihe bi şarjıyla takla attırıyor ve semih devre dışı. he bana kalırsa bunun daha öncesi var. kendi sahanda bi derbide bu kadar büyük boşluk vermemelisin fakat 2 kişidende gol yenmez. orda 2 stoperindede hata var. Onlardan kabahatliside antrenörün. Aykut bile olayı çaktı alex gibi yavaş adamı çıkardı stoch'un hızından yararlandı. Terime laf söyleyince kızıyonuz. saha içerisinde göremiyor bunları. Mancini padişahımız savunma problemimizi halledecektir.

ayrıca CJ'nin lider olmadığını düşünmüyorum. Gayette lider, fakat sorunumuz lider olması değil. adamların yetersiz olmaları

Mükemmel bir analiz olmuş.Ama maalesef taraftar savunma = 2 stoper olarak gördüğü için hala ilk hatada stoperlere saydıracaklar...

basit maçlarda koy ömer semih kontenjan açılsın zorlu maçlarda ömer ched

Chedjou iyi bir stoper, süphe yok. Ama lider bir stoper oldugunu düsünmüyorum en basindan beri.

Gönül ister ki, Chedjou´nun yanina tam bir lider alalim ve oynatalim, ama su anda hayal gibi.

Asla kötü bir oyuncu degil, ben begeniyorum. Dany´nin iyisi benim icin. Ama lider degil.

Ayrica karizma adam :)

B_3ff914ee2ed625438ef96c2a472fb0d3.jpg

Zanla performansi artiyo Ched'in cunku hamleci , durdurucu stoper . Zan ise kademeci .

top ayağına baya yakışıyor ve yine top ayağındayken saha görüşü baya iyi bence.

birebirde az bi tob kontrolu olan adamlar karisinda rezalad-haricen ii adam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt