#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
servet ujfa izledigin ne zamandi, sene basini kastediyosan takim zaten 10. haftadan itibaren oturmaya basladi. Yani lige basladigimizda aslinda baya kotu oynuyoduk. Hatirlarsan ilk mac ibb ve 2-0 yenilmistik. Baya pozisyonda verdiydik. Ujfa oynamisti hafizam yaniltmiyosa. Ama suc onda degildi tabiki, takim yeni ve oturmamisti. O yuzden yani

Ujfa sag bek, Eboue oyun kurucu, Servet-Zan stoperler; gercekten muthis bir teknik faciaydi.

biz 2006 da hücum anlayışımzla şampiyon olduk gayette gol yiyen bir takımdık hatırladığım kadarıyla,senin kanatlarında burak aydın bruma oynuyorsa beklerin dany riera sabri eboue ise o takımın stoperlerini en son eleştiririm ben,evet chedjou kötü bu sene ama juve maçı güzel bir örnek önümzde,takım savunması adına birşeyler yapmaya gayret ettiğimiz tek maçtı, chedjou ve zanda kusursuza yakın oynadılar, biz önce gerekli takviyeleri yapalım sonra, chedjounun bu performansı devam ederse eleştirmek daha doğru olur ,ben lilleden takip ederdim chedjouyu hiç böyle bir sıkıntısı yoktu evet ağır bir stoper olabilir ama geniş alanda yakalanmıyordu lillede oynarken şimdi ise her maç geniş alanda mücadele etmek zorunda kalıyor sırıtması normal bana göre

Iste can alici mesele de o. Bize sadece iyi takimin iyi stoperi degil, kotu takimin da iyi stoperi olabilecek ve Galatasaray'i gerektigi anlarda ipten alabilecek bir adam gerekiyordu. Bu kritellere senin de kabul edecegin gibi Chedjou uymuyor, zira yukaridaki yazinda bunu zaten az cok belirtmissin. Yine de pozisyonlari tek tek ele alirsan, -mesela Kasimpasa macinda yedigimiz golde Chedjou'nun yanindaki adami arkaya kacirmasindaki gibi-, Chedjou'nun tek sorununun takim savunmasi olmadigini cok net idrak edebilirsin.

Iste can alici mesele de o. Bize sadece iyi takimin iyi stoperi degil, kotu takimin da iyi stoperi olabilecek ve Galatasaray'i gerejtigi anlarda ipten alabilecek bir adam gerekiyordu. Bu kritellere senin de kabul edecegin gibi Chedjou uymuyor, zira yukaridaki yazinda bunu zaten az cok belirtmissin. Yine de pozisyonlari tek tek ele alirsan, -mesela Kasimpasa macinda yedigimiz golde Chedjou'nun yanindaki adami arkaya kacirmasindaki gibi-, Chedjou'nun tek sorununun takim savunmasi olmadigini cok net idrak edebilirsin.

chedjounun çöp olmadığını savunuyorum sadece yoksa tabikide daha iyisini bulabilirdik, bulmalıydık ama genel olarak takım savunmasından kaynaklandığını düşünüyorum bu düşüşün,devre arası takviyelerden sonra daha net anlaşılır zaten

Sene basinda Adil Rami'yi alacaktik,Chedjou yerine.Bize ve Turkiye ligine cok uygun bi adamdi sertlikse sertlik,kafa topuysa kafa topu,reyizlikse reyizlik hersey vardi adamda.Valencia krizdeyken alirdik cok rahat Fransanin direk stoperi, her zaman piyasasi bi oyuncu yas olarakta 27 genc sayilir, tam bizlikti Milan'a kiralandi satis opsiyonu 7 milyona ,keske kacirmasaydik ismimiz anilmisti.

Ben aksini savunmuyorum zaten. Iyi oynuyor demiyorum. Ama dikkatle altini ciziyorum. Sag bek, sol bek ve orta saha'nin katkisi olmayan bir defans anlayisindan bahsediyoruz. Ne yapsin burda bir stoper? Kendi mevkisini mi kontrol altina alsin, sag tarafdan bindirme yapan adami mi kovalasin?

Sorun mental olabilir. Ama Chedjou asla konusuldugu kadar kötü degil. Bir kac ayda bir oyuncu bu kadar düsüs yasamaz. Ramos veya Dante oynasa bugün defans'ta, ayni sekilde yerin dibine sokariz.

Yahu dikkat edin biraz; Üst seviye de oynayan her takim topu kaptirdiktan sonra topun arkasinda geciyor en az 8 adam. Real Madrid'te Ronaldo bile yapiyor bunu. Dortmund'a bakin, komple 11 adam kapaniyorlar, 2-3 pasla kontraya cikiyorlar.

Birde bizim takima bak.

Aynisi bu sezon sahane devam eden Lille takimi icin söylenir. Savunmada kaliteli adamlari yok, lig'te 5 gol yemisler. Her mac nerdeyse 1-0, 0-1 bitiyor. Neden? Takim savunmasini iyi yapiyor adamlar. Balmont-Mavuba ikilisi iki stoper oyuncusu gibi oyunuyor.

Takım defansı tamamem diziliş ve hoca sucu

Sneıjder drogba burak üçüde topun arkasına geçmeyen adamlar ,izle bak kac sanıyede gecıyor orta saha yı gençlerbırlıgı

Ama bu chedjounun rezıl futboluna bahane degıl

Iyi stoper bence ama yanında lider stoper ile iyi olur.Liderlik yapamıyor bir popescu veya urfi gibi örnek olarak. Yabancı kontentanjanı olduğu bir yerdede 2 yabancı stoper sacmalık olur. Satın gitsin yerine benimde mesela uygun gördüğüm liderlik konusunda astoryi getirsinler. Takım savunmamızın sorunları var ama bkesinlikle maalesef . Selcuk mesela savunma yapmasını beceremiyor faul yapmadan. Sol bek desek oda ne? Eboue de cok kademesini boş bırakıor genelikle ileri çıkışlarından ama kanat oyuncun olmayınca ebouenin çıkışlarına muhtac kalıyorsun.

Takım savunmasının çok kötü olduğu fikri de son iki lig maçı için geçerli değil bence...Melo dan daha ne yapmasını bekliyorsunuz, savunmaya katkı anlamında?...Selçuk biraz toparlanıyor gibi, Sneijder bile gayretliydi...Bunda Mancini nin etkisi kesin...Bir tek Eboue nin Tosic karşısında ezilmesi stoperler için mazeret olmamalı...Stancu futbol hayatı boyunca bir rakip defans oyuncusunun yanından böyle geçmemiştir, eminim...

Aksine bizim orta saha hattımızın ofansif yönü defansa katkılarından daha yetersiz diye düşünüyorum ben...Bir takım, ileriye doğru pas yapmakta bu kadar mı zorlanır da her deneme kendi arkadaşı ile rakibin arasına atılan karambol topuna döner?...Şahsen çok karamsarım gelecek adına, çok sağlam bir stoper ve solbek alınsa dahi işimiz zor...Seneye takımda direkt oynamasını istediğim 5 tane oyuncu sayamıyorum şu takımdan...

yol verin gitsin fransa'da bilinen bir oyuncudur herhalde 4 milyon eder

reis oyuna girdikten sonra rakip duvara toslar gibi tosladı resmen top geçmedi. Yanındaki 3 oyuncuya rağmen.

Büyüksün reis seni çekemeyenlerin koltuk altına tükür.

Çok çok boş bir adam.

Bu sezon yediğimiz gollerin %70'nin içinde bu eleman var.

Amatör gibi oynuyor.Çok kolay adam geçiriyor.Pozisyon bilgiside zayıf sayılır.

Benim için Dany farkı yok hatta Dany bile ikili mücadelelerde bu heriften daha diri daha iyi basarak top kapıyor ayrıca çok çok daha seri ama ger gör ki onunda pozisyon biligisi sıfır!

Çok çok boş bir adam.

Bu sezon yediğimiz gollerin %70'nin içinde bu eleman var.

Amatör gibi oynuyor.Çok kolay adam geçiriyor.Pozisyon bilgiside zayıf sayılır.

Benim için Dany farkı yok hatta Dany bile ikili mücadelelerde bu heriften daha diri daha iyi basarak top kapıyor ayrıca çok çok daha seri ama ger gör ki onunda pozisyon biligisi sıfır!

Saysana bi o golleri.

Saysana bi o golleri.

fatal-error-pop-up.gif

Saysana bi o golleri.

Çok var hakan şimdi uğraştırma uzun zamandır cezalıydım yazamadım tek tek hepsini ama çoğunda hatası var bir şekilde.

Gençler maçında Stancu gibi ağır adamı bile kaç defa kaçırdı neyse uzatmaya gerek yok.Bana göre çöp ve abartılan bir oyuncu.

Sen gelmeden önce baya övüyordun ama kimyası mı tutmadı yoksa abartılan oyuncu mu siz seçin birini ben fikrimi söyledim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt