#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İyi stoper, sadece kötü beceriler sergilediği zamanlar oldu, takıma uyum sağlayamadı. Gönderilmez ise devre arasından sonra daha farklı, daha zinde bir Chedjou izleyebiliriz belki.

Bir de savunma dörtlüsünün Ched dışındakileri müthiş de Ched berbatmış gibi söyleyenleri anlamıyorum, müdafaa ekip işidir, özellikle geri dörtlünün çok iyi anlaşması ve birbirini tamamlaması gerekir. Bir stoper tek başına silip süpüremez ortalığı. Günümüz futbolunda takım savunmasının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Bugün belki iyiydi ancak ne yapacağı belli olmayan bir oyuncu, yedek'te kesinlikle iyi bir Türk stoper beklemeli.

erciyes takımmı ?? zaten adamlar 10-15 dakika biraz oynadılar buna rağmen chedjou son derece yetersiz,ağır bir oyuncu..

rezlet ben hayatımda bu kadar kötü bir stoper görmedim Danny bile 2 gömlek üstün bundan ağır yeteneksiz baygın baygın bakıyor etrafa sahada ruh gibi yediğimiz golde mal mal izledi topu kaymaya bile üşeniyo beyefendi...

Bu adam stoper falan değil. Bildiğiniz ön libero. Bir dönem Barcelona'da oynayan Seydou Keita vardı. Chedjou'nun oyun tarzı da tıpkı onun gibi.

İyi stoper, sadece kötü beceriler sergilediği zamanlar oldu, takıma uyum sağlayamadı. Gönderilmez ise devre arasından sonra daha farklı, daha zinde bir Chedjou izleyebiliriz belki.

Bir de savunma dörtlüsünün Ched dışındakileri müthiş de Ched berbatmış gibi söyleyenleri anlamıyorum, müdafaa ekip işidir, özellikle geri dörtlünün çok iyi anlaşması ve birbirini tamamlaması gerekir. Bir stoper tek başına silip süpüremez ortalığı. Günümüz futbolunda takım savunmasının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Burada sorgulanan ''6.3 m bonservis, 3 m yıllık maliyetle, çok değerli yabancı kontenjanı harcanacak bir stoper midir?''...

Benimde yetersiz bulduğum Semih in çok daha tecrübesiz hali, Balta ve Eboue (Sabri) ile birlikte oynayan ''Big Ceff'' in, Terim in saçma fantezileri bırakıp, stoper mevkiinde oynattığı ilk maçtan itibaren ortaya koyduğu performansı nasıl tanımlayacağız peki, Chedjou nun şu oynadığını beğenirsek?...

Toplum olarak, hayatın başka alanlarında da sıkça görmekten bıktığım kompleksli bir yapımız var, maalesef...İsim yapmış, kaliteli olduğu kabul görmüş bir adam getirilipte kötü performans gösterince kendisini -sözümona- savunmak adına bin türlü bahane üretilmesini bu yapıya bağlıyorum...

Getirilebilmiş olmasını en büyük sevinçle karşıladığım kişi olan, taraflı tarafsız herkesin hayranlıkla baktığı Rijkaard ın, tombala çeker gibi taktik ve oyuncu tercihleri yapmasını Ligi ve oyuncuları tanımamış olmasına bağlıyordum, takımda en çok süre alan oyuncu Sarp iken, orta saha transferine ihtiyaç görmediğini açıklaması son nokta olmuştu...

Ya da Elano Dünya Kupasına aheste hazırlanıp, arada bir maç oynar gibi yaparken kendisini hararetle savunanlar...Bizde ve diğer kulüplerde çok var böyle örnekler...

Bu ikisi çok uç örneklerdi...Kendileri için ''Seneye Hangi büyük Avrupa kulübünde olacağını göreceksiniz'' argümanı pek bir moda olmuştu...Yıllar geçti, daha Avrupada adlarının anıldığını duymadım...

Tabi İddialı savunucuları bunları çoktan unutmuştur...Kendilerine her dönem savunacak yeni ''Eleştiri mağdurları'' nı bulurlar, fedakarca klavye tuşluyorlardır...Allah selamet versin...

her yerde oynar sağ bek stoper, sol bek, önlibero, ofansif ortasaha olarak yani sneijderin mevkisinde oynatabiliriz selçukun yerinde oynatabiliriz. Her yerde oynar yani.

Genel olarak bakarsak hiç memnun kalmadım izlerken,bana güven vermiyor abi ne yapacağını çok geç düşünüyor..

Bu büyük eksi ve oyunu en zor yere sokuyor dikine çıkışlarında bu çok dikkatimi çekti arada iyi paslar verse de genelde pas tercihleri berbat..

Genel olarak bakarsak hiç memnun kalmadım izlerken,bana güven vermiyor abi ne yapacağını çok geç düşünüyor..

Bu büyük eksi ve oyunu en zor yere sokuyor dikine çıkışlarında bu çok dikkatimi çekti arada iyi paslar verse de genelde pas tercihleri berbat..

Saka heralde? Pas tercihleri berbat mi?

Adama b.k atacam diye komik olmayin bari.

Chedjou gibi arkadan top cikarabilen ne kadar stoper varmis? Adam cogu oyuncudan daha iyi oyun kuruyor arkadan. Bu da futbolda cok önemlidir.

Dikine oynarken tercihleri dogru degil ve oyunun zor yerlerine pas atiyor diyorsun.

Tam tersi en dogru yere atarak hem oyunu rahatlatiyor, hem hücumun yönünü degistiriyor.

Örnek, sag cizgide oyun sIkIsInca cizgide kalip pas verecegine Drogba veya Sneijder i tercih ederek ve dikine oynayarak takimi top kayibindan koruyor. Oyunun sIkIstIgI bölgeden topu cikariyor ve hücumu yönlendiriyor. Bu sekilde forvet oyuncularimiz bos alan buluyor. Cünkü Chedjou dogru zamanda topu o bölgeden cikariyor.

Örnek Sabri veya baska bir oyuncu cizgiye paralel oynamaya calisiyor. Sonra da top kaybı oluyor.

Adamin topla oyunu bir stoper icin muazzam. Ama en iyi yaptigi seyi bile elestiriyorsunuz.

Pes.

Gesendet von meinem Xperia Z1

ceycunun ayagi iyi, kendisi soyledigi bi cumle var, paslarim cok iyi oldugu icin lillede hocam beni oyun kurucu olarak oynatmisti demis :asd:

chedjou ağır stoper, hamlelerde geç kalıyor falan dense bir derece anlarım da ayağı kötü demek nedir:)

Afrikadan defans almayacan abi defans dediğin avrupalı orta saha dediğin güney amerikalı forvet dediğin afrikalı olur . He Afrikalı olupta iyi defans olan varmıdır vardır ama onların da sayıları az olanları da büyük takımlar alıyor . Seneye Ömer Toprak , John Terry , Lescott'dan en az birisini almalıyız .

6 milyon verip yabancı stoper alıyosun sonra gökhan zan kadar bile stoper çıkmıyo adam sonrada yabancı sınırlaması falan diye ağlıyosun ya :redface:

Saka heralde? Pas tercihleri berbat mi?

Adama b.k atacam diye komik olmayin bari.

Chedjou gibi arkadan top cikarabilen ne kadar stoper varmis? Adam cogu oyuncudan daha iyi oyun kuruyor arkadan. Bu da futbolda cok önemlidir.

Dikine oynarken tercihleri dogru degil ve oyunun zor yerlerine pas atiyor diyorsun.

Tam tersi en dogru yere atarak hem oyunu rahatlatiyor, hem hücumun yönünü degistiriyor.

Örnek, sag cizgide oyun sIkIsInca cizgide kalip pas verecegine Drogba veya Sneijder i tercih ederek ve dikine oynayarak takimi top kayibindan koruyor. Oyunun sIkIstIgI bölgeden topu cikariyor ve hücumu yönlendiriyor. Bu sekilde forvet oyuncularimiz bos alan buluyor. Cünkü Chedjou dogru zamanda topu o bölgeden cikariyor.

Örnek Sabri veya baska bir oyuncu cizgiye paralel oynamaya calisiyor. Sonra da top kaybı oluyor.

Adamin topla oyunu bir stoper icin muazzam. Ama en iyi yaptigi seyi bile elestiriyorsunuz.

Pes.

Gesendet von meinem Xperia Z1

Son maçın büyüsündesin sanırım ben genel konuşuyorum bu adam çoğu maçta canlı bomba gibi oynadı,ben beğenmiyorum şahsen ne oyun kurmasını ne hamle zamanlamalarını,kısacası daha iyisi rahatlıkla bulunur..

Kademelere girişi,oyun kuruşu ve bazen sorumluluk alıp top sürüşü iyi.Ama sene sonunda daha iyisini almamız gerekiyor bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt