#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Savunma yapmanin altin kurali takim savunmasi aslinda. Ama katiliyorum.

istikrar zaten takım savunmasına çıkıyo. sürekli değişen kadrolarda savunma mı olurmuş. bu chedjou, semih, gökhan, ... ile ilgili değil. oturmuş bi savunmada da sırıtan olursa kapıyı göstermek lazım ama alınalı 6 ay olmuş adamı gönderip birini almak yanlış diyorum.

takım savunması adam savunması falan hikaye yarım sezonda hala güvenimizi kazanamadıysa bu adamda sorun vardır kontra oynayan takımlara karşı çok büyük bir zaaf bu adam

takım savunması hikaye falan değil, senin gibi düşünenler yüzünden başarılı olamıyoruz işte. şu başlığı baştan sona oku, kimi maçlardan dünyanın en iyi stoperi deniyo, kimisinde hemen gönderilsin deniyo. chedjou mu kötü biz taraftar olarak mı dengesiziz bi daha düşün.

takım savunması hikaye falan değil, senin gibi düşünenler yüzünden başarılı olamıyoruz işte. şu başlığı baştan sona oku, kimi maçlardan dünyanın en iyi stoperi deniyo, kimisinde hemen gönderilsin deniyo. chedjou mu kötü biz taraftar olarak mı dengesiziz bi daha düşün.

yahu madem olay takım savunması o zaman kimse semihede sabriyede suç atıp durmasın onlarda takım savunmasının yüzüne kötüler hadi bakıym

orda kasıt farklı hakan yazımı tam oku yarım sezonda iyi oynadığı kaç mac var yada şöyle diyeyim bu chedjouyu iyiki almışız diyen kaç adam gördün F.terime kızdığım nokta bir bu bir amrabat transferi

Chedjou'nun yerinde kim olsa farkli olmaz. Biz savunma yükünü iki oyuncuya teslim edemeyiz. Bu neyin kafasi? Ama biz bunu yapiyoruz iste. Birde bu bekler varken en son elestirecegim oyuncu Chedjou ve Muslera.

Chedjou'yu hemen hemen herkes izledi fransa'da. Biliyoruz nasil biri oldugunu.

Chedjou'nun yerinde kim olsa farkli olmaz. Biz savunma yükünü iki oyuncuya teslim edemeyiz. Bu neyin kafasi? Ama biz bunu yapiyoruz iste. Birde bu bekler varken en son elestirecegim oyuncu Chedjou ve Muslera.

Chedjou'yu hemen hemen herkes izledi fransa'da. Biliyoruz nasil biri oldugunu.

bende çok kötü adam demiyorumki kardeşim bize uygun daha doğrusu lige uygun bir stoper değil ligde rakipler kontraya dayalı oynuyor bize karşı bu adamda o çabukluk ve sürat yok üstesinden gelecek

yahu madem olay takım savunması o zaman kimse semihede sabriyede suç atıp durmasın onlarda takım savunmasının yüzüne kötüler hadi bakıym

semihe hiç laf atmadım zaten, o da sürekli değişen partnerler ile oynadı.

sabrinin futbolun temellerinde eksikleri var, bi insan oynadığı her maç hatasından gol yedirir mi, bakın 1-2 maç demiyorum, her maç ciddi hatalar yapar. ofsayt bozar, kademeye gelmez. ama eğer istikrarlı bi 11 oturtulacak ve sağ bekte sabri olacaksa ona da razıyım. zaten olmadığı görülürse değiştirilir.

Ya anlamiyorsun sevki iste. Futbolun defans anlaminda temel kurallarini bilemiyorsun belliki. Sabri'nin defansif yönü iyi olmadigi icin zaten Chedjou agir ve yavas kaliyor.

Örnek Sabri hücuma cikinca Chedjou onun bölgesini kontrol etmeli, kademe diyebiliriz. Ama bakiyorsun takim savunmasi olmadigi icin yapamiyor, cünkü o kendi bölgesinden ciktigi vakit yine kendi bölgesi acik kaliyor. Böylece rakip takim kolay sekilde pas yaparak savunmayi geciyor.

semihe hiç laf atmadım zaten, o da sürekli değişen partnerler ile oynadı.

sabrinin futbolun temellerinde eksikleri var, bi insan oynadığı her maç hatasından gol yedirir mi, bakın 1-2 maç demiyorum, her maç ciddi hatalar yapar. ofsayt bozar, kademeye gelmez. ama eğer istikrarlı bi 11 oturtulacak ve sağ bekte sabri olacaksa ona da razıyım. zaten olmadığı görülürse değiştirilir.

kardeşim zaten senin için demiyorum genel adına yazdım onu takım savunmamız evet kötü ama chedjouda o kadar abartılacak bir adam değil yarım sezon geçmiş hala acaba diyoruz

Ya anlamiyorsun sevki iste. Futbolun defans anlaminda temel kurallarini bilemiyorsun belliki. Sabri'nin defansif yönü iyi olmadigi icin zaten Chedjou agir ve yavas kaliyor.

Örnek Sabri hücuma cikinca Chedjou onun bölgesini kontrol etmeli, kademe diyebiliriz. Ama bakiyorsun takim savunmasi olmadigi icin yapamiyor, cünkü o kendi bölgesinden ciktigi vakit yine kendi bölgesi acik kaliyor. Böylece rakip takim kolay sekilde pas yaparak savunmayi geciyor.

yahu ne alaka hakan sanki her maç bekte sabri oynadı eboue ile oynadığı maçlardada pek bişey değişmedi yani

kardeşim zaten senin için demiyorum genel adına yazdım onu takım savunmamız evet kötü ama chedjouda o kadar abartılacak bir adam değil yarım sezon geçmiş hala acaba diyoruz

Ben Semih'i elestiriyorum mesela. Ama onunda performasini takim savunmasina bagliyorum ayni zamanda. Yinede Semih'in kapasitesi yetersiz. Topu oyuna sokamiyor. Pozisyon bilgisi iyi degil. Chedjou'da bunun ikiside var. Ama takim anlamda savunma yapmadigimiz icin cok acik veriyoruz. Bu yüzden cok kolay goller yiyoruz iste.

şu takımda melo-muslera hariç acaba denmeyen 1 tane oyuncu var mı? herkes futbol alimi olduğu için bizde. son 4-5 haftaya kadar sneijder gönderilmeli, son 2 haftadır drogba, birkaç haftadır selçuk, bruma, riera, burak, aydın, sany, semih, sabri, hakan, yekta, umut, ... hepsi ama hepsi için acaba diyor bizim taraftarımız. bilmek istiyorum kabahat kimde?

yahu ne alaka hakan sanki her maç bekte sabri oynadı eboue ile oynadığı maçlardada pek bişey değişmedi yani

Eboue ayni degilmi? Hücuma cikinca dönmesini biliyormu? Dikkat edin. Ayrica Sabri bir örnek. Bizim stoperler veya genel anlamda bizim takim ne beklerden nede orta saha'dan defansif anlamda katki görmüyor.

Rakip bizim alana yerlesince hep acik bögleler göze carpiyor. Takim halinde rakibe alani daraltmiyoruz. Iste bu sartlar altinda Chedjou'nun parlamasi zaten mümkün degil. Sonuc, basit hatalar ve Chedjou'nun demoralize olmasi.

şu takımda melo-muslera hariç acaba denmeyen 1 tane oyuncu var mı? herkes futbol alimi olduğu için bizde. son 4-5 haftaya kadar sneijder gönderilmeli, son 2 haftadır drogba, birkaç haftadır selçuk, bruma, riera, burak, aydın, sany, semih, sabri, hakan, yekta, umut, ... hepsi ama hepsi için acaba diyor bizim taraftarımız. bilmek istiyorum kabahat kimde?

nispeten taraftarımız konusunda dediklerinde haklısın renkdaş ama sadece taraftar yönü değil futbol eleştirmenleri futbol yorumcularıda chedjoudan ümitle bahsetmiyor

Eboue ayni degilmi? Hücuma cikinca dönmesini biliyormu? Dikkat edin. Ayrica Sabri bir örnek. Bizim stoperler veya genel anlamda bizim takim ne beklerden nede orta saha'dan defansif anlamda katki görmüyor.

Rakip bizim alana yerlesince hep acik bögleler göze carpiyor. Takim halinde rakibe alani daraltmiyoruz. Iste bu sartlar altinda Chedjou'nun parlamasi zaten mümkün degil. Sonuc, basit hatalar ve Chedjou'nun demoralize olmasi.

tamam canım kardeşim bizim takım savunma yapmasını beceremiyor onda hemfikiriz zaten ama benim demek istediğim biraz farklı chedjou takım savunmamız iyi dahi olsa hata yapmaya çok müsait bir adam

neden olduğunu tam bilmiyorum biraz dönüşlerde ağır ve belki bide afrikalı oluşundandır malum afrikalıların pot kırmaya müsait oyuncular

Geçen gün söylemiştim gene söylüyorum, bu adamın mevkisi olsa olsa ön liberodur, hiç olmadı sağ bektir. Arkasında adam gibi bir süpürücü olmadığı sürece hep eleştirilmeye de devam edecek. Mancini'nin 3'lü defansa geçmek istemesi sürpriz değil, en azından Ceyhun veya Gökhan'ı bunun arkasına koyarak bir nevi sigorta yaratmaya çalıştı. Adam aptal değil, anladı bunun çizgi savunma oyuncusu olmadığını. O yüzden Astori'leri, Rhodolfo'ları aldırmaya uğraşıyor, keyfinden değil yani.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt