#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nispeten taraftarımız konusunda dediklerinde haklısın renkdaş ama sadece taraftar yönü değil futbol eleştirmenleri futbol yorumcularıda chedjoudan ümitle bahsetmiyor

del bosqueye, hani o gittikten bari şampiyonlar ligi kazanamayan real madrid hocası, hani burdan kovulduktan sonra dünya şampiyonu olan hocaya yeniköy kasabı diyen yorumcular mı?

ben chedjou veya semih veya başka biri için konuşmuyorum, genel bişeyden söz ediyorum. önce bi takım oturtabilsek ondan sonra eğer onun içinde sırıtırsa tutmayız zaten.

ama şunu da anlamıyorum, şu anda dany ve chedjou gönderildi diyelim, yerine alınacak adamların son derece iyi performans vereceğini nasıl garanti edebiliyoruz? hele ki 1 kere bile izlenmeyen, adı sanı duyulmamış oyuncular alınsın deniyo, ona tamamı ile karşıyım.

Bence kötü topçu değil ama iyide değil ortalama yani. Taraftar ortalama bir oyuncuya tonla para verip yabancı kontenjanından yendiği için hoşnut değil.

tamam canım kardeşim bizim takım savunma yapmasını beceremiyor onda hemfikiriz zaten ama benim demek istediğim biraz farklı chedjou takım savunmamız iyi dahi olsa hata yapmaya çok müsait bir adam

neden olduğunu tam bilmiyorum biraz dönüşlerde ağır ve belki bide afrikalı oluşundandır malum afrikalıların pot kırmaya müsait oyuncular

Her stoper hata yapmaya müsait. Ramos'un Real Madrid'de yaptigi hatalari siralasak bizim gözümüzde 3. klas oyuncu konumuna gelir.

Benim demek istedigim su; Takim savunmasi iyi olmadigi icin Chedjou'nun özelliklerinden fayda göremiyoruz. Aslinda hava toplarinda cok iyi, teknigi muazzam. Defansif yönü ve hamle bilgisi tartisilir, ama her stoperin zayif yönleri vardir ve olmalida. Bunun icin iste oyuncular birbirini tamamlamasi gerek. Yani bir cok kez tekrarladigim gibi takim savunmasi!

del bosqueye, hani o gittikten bari şampiyonlar ligi kazanamayan real madrid hocası, hani burdan kovulduktan sonra dünya şampiyonu olan hocaya yeniköy kasabı diyen yorumcular mı?

ben chedjou veya semih veya başka biri için konuşmuyorum, genel bişeyden söz ediyorum. önce bi takım oturtabilsek ondan sonra eğer onun içinde sırıtırsa tutmayız zaten.

ama şunu da anlamıyorum, şu anda dany ve chedjou gönderildi diyelim, yerine alınacak adamların son derece iyi performans vereceğini nasıl garanti edebiliyoruz? hele ki 1 kere bile izlenmeyen, adı sanı duyulmamış oyuncular alınsın deniyo, ona tamamı ile karşıyım.

evet renkdaş haklısın transfer zamanları nedendir bilen bilmeyen herkes adı geçen çoğu oyuncuya iyidir harikadır vs. gözüyle bakıyor bizim ülkede bu böyle transfer meselesi takımın maçlarından dahi önemli sayılır

neyse olay başka bir mevzuya daldı ben chedju dan pek ümitli değilim açıkçası zıt düşünenlerede saygı duyarım.İyi akşamlar:)

Her sayfada tartisma, her sayfada ya amansizca savunma ya camur atma.

O kadar dedik; yabanci olarak topu topu iki transfere ihtiyacimiz var, biri sol bek digeri stoper. Lig'de sampiyon olmusun, Sampiyonlar Ligi'nde ceyrek final oynamissin, topu topu iki adama ihtiyacin var, git ve en baba stoperi getir bu takima. Ne ugrasiyosun Chedjousuyla falan. Bas parayi ve taraftarin tartisamayacagi birini getir. Giderayak yakti yine bizi Fatih hoca.

Yahu hicbisey bilmiyosan Kolo Touresi, Hugo Campagnarosu falan bostaydi sezon sonunda. Git birini bedavaya bonservissiz al. Daha mi kotu olurdu 7 milyonluk Chedjou'dan? Hic degilse verecegin bonservis parasi kulubun kasasinda kalirdi. Hayir Chedjou'nun yillik alacagi az desen o da degil. Chedjou kim ki Galatasaray'a getirmek icin Lille'de kazandiginin 2-3 kati para vererek getiriyoruz? Fatih hoca ve akil almaz transferleri.

Her sayfada tartisma, her sayfada ya amansizca savunma ya camur atma.

O kadar dedik; yabanci olarak topu topu iki transfere ihtiyacimiz var, biri sol bek digeri stoper. Lig'de sampiyon olmusun, Sampiyonlar Ligi'nde ceyrek final oynamissin, topu topu iki adama ihtiyacin var, git ve en baba stoperi getir bu takima. Ne ugrasiyosun Chedjousuyla falan. Taraftarin tartisamayacagi birini getirsene. Giderayak yakti yine bizi Fatih hoca.

Yahu hicbisey bilmiyosan Kolo Touresi, Hugo Campagnarosu falan bostaydi sezon sonunda. Git birini bedavaya bonservissiz al. Daha mi kotu olurdu 7 milyonluk Chedjou'dan? Hic degilse verecegin bonservis parasi kulubun kasasinda kalirdi. Hayir Chedjou'nun yillik alacagi az desen o da degil. Chedjou kim ki Galatasaray'a getirmek icin Lille'de kazandiginin 2-3 kati para vererek getiriyoruz? Fatih hoca ve akil almaz transferleri.

Aslında Chedjou'ya kötü oyuncu demek biraz saçma.Bizden önce bu adama bakmadım ama herif 2 sene Fransa liginin en iyi stoperi seçilmiş.Ne bileyim böyle bir adamı alınca da insan çok büyük transfer yaptık diye düşünuyor.Umut vaad eden bir transfer değil ki.Kendini kanıtlamış birisi olarak aldık Chedi

Aslında Chedjou'ya kötü oyuncu demek biraz saçma.Bizden önce bu adama bakmadım ama herif 2 sene Fransa liginin en iyi stoperi seçilmiş.Ne bileyim böyle bir adamı alınca da insan çok büyük transfer yaptık diye düşünuyor.Umut vaad eden bir transfer değil ki.Kendini kanıtlamış birisi olarak aldık Chedi

O olay yalan. Fransa liginin en iyis secildi, ama sadece bir gazete tarafindan. Yani genel bir secim degil.

Her stoper hata yapmaya müsait. Ramos'un Real Madrid'de yaptigi hatalari siralasak bizim gözümüzde 3. klas oyuncu konumuna gelir.

Benim demek istedigim su; Takim savunmasi iyi olmadigi icin Chedjou'nun özelliklerinden fayda göremiyoruz. Aslinda hava toplarinda cok iyi, teknigi muazzam. Defansif yönü ve hamle bilgisi tartisilir, ama her stoperin zayif yönleri vardir ve olmalida. Bunun icin iste oyuncular birbirini tamamlamasi gerek. Yani bir cok kez tekrarladigim gibi takim savunmasi!

inşallah mancini şu takım savunmasını çözer ve chedju ile birlikte daha iyi bir galatasaray izleriz diyip konuyu burada kapatalım hakancım.yoksa kriz geçirecem:D ama demek istediğini çok iyi anladım kardeşim.

Yahu hala o sehir efsanesine inanan var. Thiago Silva'nin oldugu lig'de Ramos'u koy ancak nal toplar. Ki Silva'ya gelene kadar ne adamlar var Fransa'da. Chedjou'nun genc vatandasi N'Kolou bile iyi bence Chedjou'dan. Lakin gel gelelim, Monaco kume dustugu sezon Lyon-Monaco macini izlemeye giden Fatih hoca N'Kolou'yu gormuyor ve bir sezon sonra Chedjou diye yirtiniyor. N'Kolou cok cuzi bir rakama transfer oldu o sezonun sonunda. Nasil bir politikadir anlamiyorum. Hem genc, hem daha iyi bir adam varken gidiyosun daha dusuk seviye ve daha yaslisina iki kati para verdiriyorsun. Anlayana beri gelsin. N'Kolou bir ornek sadece. N'Kolou falan beni kesmezdi ceyrek finalden sonra.

Üst düzey bir stoper ise ve hele hele bu oyuncu Fransa liginden alınacaksa 6.5 mil euro gibi komik bir fiyata hayatta alamazsınız !

Lille ve Porto gibi takımlardan o fiyata anca kadrolarında görmek istemediği oyuncuları alabilirsin , boşuna nefes tüketmeyin

İnter 'den Snijder zaten ayrılmak istiyordu ve kadro dışıydı maliyeti yüzünden takımda tutmak istemediler

Lille ve Porto gibi takımlardan o fiyata anca kadrolarında görmek istemediği oyuncuları alabilirsin , boşuna nefes tüketmeyin

İnter 'den Snijder zaten ayrılmak istiyordu ve kadro dışıydı maliyeti yüzünden takımda tutmak istemediler

Chedjou da değişiklik arıyordu. Takımdam ayrılmak istediğini açıklamıştı ve yardımcı oldular. Ayrıca 28-29 yaşındaki adama 15m€ fiyat mı biçecekti Lille gibi bir takım?

Boldladığım kısım saçmalıktan başka birşey değil malesef.

Chedjou da değişiklik arıyordu. Takımdam ayrılmak istediğini açıklamıştı ve yardımcı oldular. Ayrıca 28-29 yaşındaki adama 15m€ fiyat mı biçecekti Lille gibi bir takım?

Boldladığım kısım saçmalıktan başka birşey değil malesef.

Adamım Lille'den üst düzey bir oyuncuyu 15'den aşşağı alamazsın , Sow bile 12 'ye geldi !

Bu adama çok haksızlık yapıyorsunuz. GS su an Frank de boer dönemindeki sorunu yasıyor defans olarak. Takım savunmamız çok kötü.

İlerde Drogba yası itibari ile basmıyor kornerler hariç orta sahaya kadar bile pek gelmiyor.

Burak desen aynı şekilde tüm gücünü defansın arkasına kaçmaya harcıyor her seferinde ofsayta kalıyor. Üstüne pres yapıyormus gibi göründüğü her fırsatta izleyin mutlaka faul yapıp oyun duruyor.

Sneijder de bunlara nazaran daha çok alan savunması yapıyor ama oda yetersiz.

Bir takımın savunması 1 kişiyi kaldırır ama 3 kişi olunca zor. Zaten GS da kanat yok Selcuk ile melo ya kalıyor bütün yük.

Rakip ortasahada kalabalıksa ve adam geçebilen oyuncusu çoksa o zaman defansımız rezalet gözüküyor çünkü adamlarla direk karsı karsıya kalıyor.

Chedjou da bir defansda olması gereken özelliklerin çogu var. Ayagına hakim. Kafa toplarında iyi ve oyunu okuyor.

Ama sorunu hem takım savunması zayıf olan hemde yanında vasat semih sabri hakan gibi çakma beklerle oynamak zorunda kalması.

Bu takıma terryide getirsen pepe yide getirsen semih sabri ile aynı düzende koysan burda herkes söver bitmiş pep bitmiş terry der.

Ama koy chedjou nun yanına sağlam bir stoper bakın nasıl kendini gösteriyor.

iyi futbol iyi oyuncularla oynanır...

Semihi beğenip chedjouya çöp diyenleri anlayamıyorum...

AB gelsin yada yabancı sınırlaması kalksın. Semih sabri hakan bu takımda ilk 11 in yüzünü göremez ...

Eğer iyi bir transfer süreci geçirip defansı ve ortasahayı güçlenirsek o zaman çok daha iyi bir chedjouyu izleriz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt