#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hazirlik maclarinda pek göremedik. Umarim ikinci yari icin iyi hazirlaniyordur.

Eminim ikinci yari savunma anlayisimiz daha iyi bir seviyeye gelince Chedjou cok faydali olacaktir. Yapilan yorumlarin hicbirine katilmiyorum. Vasat, agir oldugu söyleniyor ama Chedjou bir stoper icin fazlasiyla atletik bir oyuncu.

Sürekli yedigimiz gollerden Chedjou sorumlu oluyor, bir önyargi olusmus.

Kayseri'de yaptigi penalti örnek gösteriliyor, agir deniliyor, vasat deniliyor. Ama yedigimiz gollerin hepsinde nerdeyse stoperlerimiz acik alanda yakalandi. Orda birak Chedjou'yu, daha agir olan Vidic olsa bile rezil olur, penalti yaptirabilir.

Vidic demisken, birde yanina Mertesacker'i ekleyelim. Bunlarda hizli degil, ama pozisyon bilgileri cok yüksek ve sanslari ise savunmayi iyi yapabilen, takim halinde yapabilen bir kadroda yer almalari.

Ne cikariyoruz burdan? Stoperlerin özellikleri arasinda hiz pek önemli degil. Daha önemlisi olan pozisyon bilgisi ve ayaklarinin saglam olmasi.

Bir stoper istedigi kadar kaliteli olsun, acik alanda tek basina hücum oyunculara karsi rezil olur.

mertasackeri gördük drogba yalama yaptı herifi

ama dediğin gibi fizik kuvvetleri iyi pozisyon bilgileri iyi olduğu için arsenalda oynuyolar.yoksa 2side cok ağır gerçekten

İyice gözden düştü anlaşılan. Dany yerine bu giderse şaşırmamak lazım.

mertasackeri gördük drogba yalama yaptı herifi

ama dediğin gibi fizik kuvvetleri iyi pozisyon bilgileri iyi olduğu için arsenalda oynuyolar.yoksa 2side cok ağır gerçekten

Bende bunu diyorum iste. Kaliteli olduklari icin degil, takim halinde oynadiklari icin bunlar üst seviyelerde oynayabiliyor.

Mertesacker vasatin önde gidenidir. Ama Arsenal'in kaptani ve adamlar sampiyonluk icin oynuyor.

Ujfalusi örneklememe bir cevap veremiyorsanız -Elano ya sahip çıkma argümanlarıyla- övmeyin şu adamı ki gidişat o yönde, maalesef...

''Big Chief'' yepyeni bir takımda aynı defans adamlarıyla birlikte oynuyordu; başlarda Muslera şimdiki kadar güven vermiyordu, Eboue biraz daha formdaydı, buna karşılık Semih henüz ''Turfanda'' kıvamındaydı...Üstelik Melo ve hatta Selçuk defansa bu sezonki kadar yardımcı değildi, hücuma özgürce katılabiliyorlardı, Asist-gol istatistiklerini stoperlere yapışarak yapmadılar!...Defanstan şikayetçi olduğumuzu hiç hatırlamıyorum, koskoca sezon boyunca...

Kıyas budur; bana ne Vidic ten, Mertesacker den?...

[media]https://www.youtube.com/watch?v=2GM6moVaoZs[/media]

:ka25:

dany chedjou bonservis ve maaşına 1 tane bizi 7 8 yıl götürecek efsane bir stoper alınırdı. : (

Chedjou bence bu kadar çabuk gönderilecek kadar oynamadı.

Geniş alanda çok kötü duruyor, ama ben bu kadar kötü olabileceğini düşünemiyorum nedense.

Türkiye’ye geldiğinde seni şaşırtan bir şey oldu mu?

“İmza atacağım öğrenildiği zaman Twitter’da kısa bir süre içerisinde takipçi sayım inanılmaz arttı. O gün ilginç bir yere geldiğimi düşündüm. Galatasaray’ın büyüklüğünü daha o zaman anladım."

:trollfacce.gif::happy::happy::happy:

walla bu yabancı statüsünde bile bile neden yabancı stoper istiyor anlayamadım.

muslera-sneijder-drogba-melo-alex-chedjou chedjouyu kesip yerine koycak chedjou tribüne . gelecek adam chedjopudan çokçokçok mu iyi olacak ? Hiç sanmıyorum.

Sezon sonuna kadar kendisini Galatasaray in stoperi olabilecegine gostermeli, o sansi ve sabiri da hakediyor bu adam, kumasi iyi cunku ve daha onemlisi top ayagina yakisiyor, topu guzel dikine oynuyor..

Sezon sonu obyektif bir sekilde degerlendirmesi yapilir, bu adam bizim stoper deriz veya daha iyisini (cift haneli bonservis vermeden) alabilirmiyiz diye dusunuruz, ama simdi zamani degil bunun.

(tabiki hic bir transfer garanti degil, ama yas/kalite/maliyet acisindan hangisi daha karli olur ona da bakmak lazim)

Bugün oynamasını istiyorum, 2. devre ilk devreye nazaran bambaşka bir Chedjou görmek istiyorum, herşey tabii ki takım savunmasına ve geri dörtlünün uyumuna bağlı ama Ched en azından bireysel olarak daha üst seviyelere çıkabilir.

Yazmıcam dedikçe herif batırıyor.

Amrabat'tan sonra yediğimiz en büyük kazıklardan biri :mad-49:

Bunları yazmak istemem ama ısrarla hata yapması insanı çileden çıkarıyor.

Böyle stoper olmaz arkadaş, pozisyon alması Dany kadar kötü ve Dany'den hiçbir özelliği üstün değil.

Bu adamı savunanlar şimdi bana yüklecek ama yapacak birşey yok görünen köy kılavuz istemez.

NET LEŞ topçu..

Seni alana aldırana savunana da sevgilerimi sunuyorum

GT-S5300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt