Recep İçfındık
Büyük Kaptan
- 10 Mart 2011
- 22.386
- 1.438
- 1.503
basaksehir macinda fark yememize neden olan lesh futbolcumuzdur derhal kovulmali 

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.

Defansif melekeleri bana göre oldukça zayıf bir oyuncu. Sivrildiği maçlarda da topla yaptıkları dolayısıyla gözümüze battı. Anderlecht maçında yaptığı asist, kafayla attığı goller, geriden topla ileriye doğru yaptığı driplingler...
Bana göre yine de defansif anlamda pozisyon alması ve takımın savunma çizgisini belirleme yeteneği, kısaca savunmayı kurgulama konusundaki mental yetenekleri oldukça vasat. Bu durumda elimizdeki en iyi seçenek Chedjou'yu daha verimli olabileceği ön liberoda değerlendirmek. Zira adam kendi milli takımında bu pozisyonda çok maç oynadı. Galatasaray'da da oynar. Üstelik bu Melo'nun dinamizmini ve agresif oyununu da orta sahada rakibe çok daha fazla yansıtması anlamına gelecektir. Her maç pasif kalan bu bölge için ilaç olacağını düşünüyorum bu değişikliğin açıkcası. Chedjou bir stoper olarak üstün defansif meziyetlere sahip olmasa da bir ön libero olarak gayet iyi defansif meziyetlere sahiptir. Üstelik topla dikine dripling yapabilmesi, fizik gücü ve hava toplarındaki üstünlüğü orta sahada bize çok faydalı olur. Böylece teknik direktörümüz de formsuz Selçuk İnan'ı kesip hakedene kadar formasını bir başkasına vermiş olur. Ha denedik Chedjou'yu ön liberoda ve olmadı. Olmaz olmaz. İşte o zaman alternatifim Hamit. Ancak bir süre mutlaka Melo Selçuk İnan'ın yerinde oynamalı. Özledim geriden koşu yaparak destek verdiği atakta gol ile buluşan orta saha oyuncusunu. Takımda bunu yapacak adam Felipe Melo'dur. Beşiktaş'ı izliyorum haftalardır. Saçma sapan defans dörtlüleri ile sahaya çıkıyorlar. Hiç biri Galatasaray'da 18'e giremez bana göre. Ama adamlar takım olabildikleri için o pozisyondaki eksiklikleri göze batmıyor. İşte Galatasaray'ın buna ihtiyacı var.

Chedjou'yu asıp kesen yok ki. Daha verimli olabileceğini düşünenler var. Ki ben de orta sahada daha verimli olacağını düşünüyorum.takim bitmis hala herkes chedjou diyor arkadas.
basaksehir macinda chedjou'da yoktu ne oldu sonuc olarak?
Chedjou'yu asıp kesen yok ki. Daha verimli olabileceğini düşünenler var. Ki ben de orta sahada daha verimli olacağını düşünüyorum.
N5
Yukarda Besiktas'tan bahsedilmiş bak. Ligde defans hattı çok da önemli değil. Hele önlerinde Chedjou ve Meli varken sorun olmaz. Şimdi defans neden hep yalniz kalıyor? Önde sadece Melo olduğu için. Selçuk ve Dzemaili beyler etliye sutluye karismiyorlar Başakşehir maçındaki gollerde Selcuk'un rolünü gördük mesela.asip kesen var.
-bende onliberoda daha faydali olacagini biliyorum. ortasahanin her bolgesinde oynar. Melonun yanina song gibi olur. ama stopere kimi koyabiliriz?
edit: koray-semih olur onuda kabul etmeyenler olur 2 mac sonra
Yukarda Besiktas'tan bahsedilmiş bak. Ligde defans hattı çok da önemli değil. Hele önlerinde Chedjou ve Meli varken sorun olmaz. Şimdi defans neden hep yalniz kalıyor? Önde sadece Melo olduğu için. Selçuk ve Dzemaili beyler etliye sutluye karismiyorlar Başakşehir maçındaki gollerde Selcuk'un rolünü gördük mesela.
N5
Orta sahada faydali olmaz cünkü Chedjou kreatif bir oyuncu degil. Atletik, hizli falan ama örnegin Melo'nun attigi paslari ve oyun görüsü yok bunda. Chedjou Fransa'nin orta düzey takimlarinda oynar ve parlar. Ama büyük hedefleri olan bir takimin topcusu asla olamaz. Bizde en fazla yedek olabilecek bir topcudur kendisi. Piyasasi varken satilip, lider vasiflari tasiyan ve oyun görüsü olan bir stoper ile anlasmamiz lazim.
Prandelli bari bir ise yarasa da iyi bir Italyan stoper transfer etse.
Chedjou Melo'nun verdigi paslari da verebilir, o kadar zor degil.
Zaten DM için fazla kreatif olmaya gerek yok - sadece rakibin kontra ataklari durduran, iyi tackle ve hizli olan birisi yeterli olur.