#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Defansif melekeleri bana göre oldukça zayıf bir oyuncu. Sivrildiği maçlarda da topla yaptıkları dolayısıyla gözümüze battı. Anderlecht maçında yaptığı asist, kafayla attığı goller, geriden topla ileriye doğru yaptığı driplingler...

Bana göre yine de defansif anlamda pozisyon alması ve takımın savunma çizgisini belirleme yeteneği, kısaca savunmayı kurgulama konusundaki mental yetenekleri oldukça vasat. Bu durumda elimizdeki en iyi seçenek Chedjou'yu daha verimli olabileceği ön liberoda değerlendirmek. Zira adam kendi milli takımında bu pozisyonda çok maç oynadı. Galatasaray'da da oynar. Üstelik bu Melo'nun dinamizmini ve agresif oyununu da orta sahada rakibe çok daha fazla yansıtması anlamına gelecektir. Her maç pasif kalan bu bölge için ilaç olacağını düşünüyorum bu değişikliğin açıkcası. Chedjou bir stoper olarak üstün defansif meziyetlere sahip olmasa da bir ön libero olarak gayet iyi defansif meziyetlere sahiptir. Üstelik topla dikine dripling yapabilmesi, fizik gücü ve hava toplarındaki üstünlüğü orta sahada bize çok faydalı olur. Böylece teknik direktörümüz de formsuz Selçuk İnan'ı kesip hakedene kadar formasını bir başkasına vermiş olur. Ha denedik Chedjou'yu ön liberoda ve olmadı. Olmaz olmaz. İşte o zaman alternatifim Hamit. Ancak bir süre mutlaka Melo Selçuk İnan'ın yerinde oynamalı. Özledim geriden koşu yaparak destek verdiği atakta gol ile buluşan orta saha oyuncusunu. Takımda bunu yapacak adam Felipe Melo'dur. Beşiktaş'ı izliyorum haftalardır. Saçma sapan defans dörtlüleri ile sahaya çıkıyorlar. Hiç biri Galatasaray'da 18'e giremez bana göre. Ama adamlar takım olabildikleri için o pozisyondaki eksiklikleri göze batmıyor. İşte Galatasaray'ın buna ihtiyacı var.

Defansif melekeleri bana göre oldukça zayıf bir oyuncu. Sivrildiği maçlarda da topla yaptıkları dolayısıyla gözümüze battı. Anderlecht maçında yaptığı asist, kafayla attığı goller, geriden topla ileriye doğru yaptığı driplingler...

Bana göre yine de defansif anlamda pozisyon alması ve takımın savunma çizgisini belirleme yeteneği, kısaca savunmayı kurgulama konusundaki mental yetenekleri oldukça vasat. Bu durumda elimizdeki en iyi seçenek Chedjou'yu daha verimli olabileceği ön liberoda değerlendirmek. Zira adam kendi milli takımında bu pozisyonda çok maç oynadı. Galatasaray'da da oynar. Üstelik bu Melo'nun dinamizmini ve agresif oyununu da orta sahada rakibe çok daha fazla yansıtması anlamına gelecektir. Her maç pasif kalan bu bölge için ilaç olacağını düşünüyorum bu değişikliğin açıkcası. Chedjou bir stoper olarak üstün defansif meziyetlere sahip olmasa da bir ön libero olarak gayet iyi defansif meziyetlere sahiptir. Üstelik topla dikine dripling yapabilmesi, fizik gücü ve hava toplarındaki üstünlüğü orta sahada bize çok faydalı olur. Böylece teknik direktörümüz de formsuz Selçuk İnan'ı kesip hakedene kadar formasını bir başkasına vermiş olur. Ha denedik Chedjou'yu ön liberoda ve olmadı. Olmaz olmaz. İşte o zaman alternatifim Hamit. Ancak bir süre mutlaka Melo Selçuk İnan'ın yerinde oynamalı. Özledim geriden koşu yaparak destek verdiği atakta gol ile buluşan orta saha oyuncusunu. Takımda bunu yapacak adam Felipe Melo'dur. Beşiktaş'ı izliyorum haftalardır. Saçma sapan defans dörtlüleri ile sahaya çıkıyorlar. Hiç biri Galatasaray'da 18'e giremez bana göre. Ama adamlar takım olabildikleri için o pozisyondaki eksiklikleri göze batmıyor. İşte Galatasaray'ın buna ihtiyacı var.

#1 post

Chedjou iyi bir stoper bana göre bunun tartisilmasi bile sacma olur. 10 kere yazdim, ve bunu yazmakta yorulmam Dortmund macinda Semih veya Chedjou´ya suc yüklemenin sacma oldugunu. Oynatilan sistem ile bu iki oyuncu yem edilmistir avrupanin en hizli hücum hatlarindan bir tanesine. Melo dahil, orta saha, forvet, ve beklerimiz bile hic bir sekilde mücadele ortaya koyamamistir. ZDF´de ikili mücadelelerde ortaya koydugumuz performans, Oliver Kahn´in gülümsemesine neden olmustur. Böyle maclarda stoperler hata yapsa bile, büyük bir kusur bulamazsin. Cünkü takim arkadaslari, ve tekenik adamin oynattigi sistem buna sebebiyet vermistir.

Ama bunu da ortaya koymak lazim. Chedjou geldiginden beri öyle aman aman bir performans göstermedi, bazi maclarda birden fazla can alici hata yapmistir. Stoper´in hata yapma lüksü var, ama Chedjou bu lüksün pzerinde hata yaptigi oldu. En büyük eksigi, cogu afrikali stoperler gibi oyun zekasi. Taktik anlayisi bana göre kötü degil, tam tersine iyi oldugunu düsünüyorum. Hizli oyunculara karsi, güclü fizigine ragmen topa giderken avantajli oldugu halde bir cok top kaybettigi gercegi var. Vücudunu nasil koyacagini ayarlayamiyor ve hizli biraz fizikli olan rakiplerinin ondan önce topu kapmasini sagliyor. Fenerbahce macinda Emenike´ye karsi bir kac kere oldu. Ve yine bir cok afrikali stoper gibi, basit oynamama eksikligi var. Cok gereksiz yerlerde stoperde top tutuyor, yada calim atiyor. Almanya´da oynamis olsaydi, bu aliskanligi rahibilerin seytan cikardigi gibi, cikarmaya calisirlardi.

ALL in ALL Chedjou yinede iyi bir stoper. Hava hakimiyeti, taktik anlayisi (Bazen düstügü kis uykulari disinda), kademe anlayisi, güclü fizgi ve topu oyuna cok iyi sokabilmesi onu otomatikmen iyi bir stoper yapiyor. Birde buna ekstra olarak rakip kalede yarattigi gol tehlikesini eklememiz lazim. Illaki stoper gol atacak diye birsey yok, ama eger stoperlerin serbest atislarda tehlike yaratiyorsa, kilitlenmis maclari acma ihtimalin herzaman bulunur. Semih Kaya´nin serbest atislarda, neden ileriye ciktigini ben mesela bugüne kadar anliyamamisimdir (!)

Son düzenleme:
Chedjou-Semih ikilisi yurumuyor, jimmyboy'un dedigi gibi chedjouyu birde on liberoda denemek lazim teknik meziyetlerinden dolayi...seneye ilk isimiz adam gibi bi stoper almak olmali lider vasifli sert tecrubeli ve defansif mentalitesi yuksek olan biri.

hakkinida yemek istemiyorum simdi sneijderla birlikte bize puan kazandiran tek adam bu sezon.

Chedjou'dan Emenike tarzindan bir forvet yaratabiliriz. Elimizde zaten forvet yok. Adam hücumda forvetlerimizden daha etkili :asd:

Chedjou'nun önünde sadece bu sezon yavaş olan Melo'yu koyarsan o da hatalar yapacak. Selçuk'u saymadim bile çünkü o 90 dakika birsey yapmiyor, sorumluluktan kaçiyor. Stoperlerimize fazla suçluyoruz, biraz takimin ne kadar vasat oldugunu, Melo hariç hiç kimse sorumluluk almak istedigini anlayin.

Son düzenleme:
takim bitmis hala herkes chedjou diyor arkadas.

basaksehir macinda chedjou'da yoktu ne oldu sonuc olarak?

Chedjou'yu asıp kesen yok ki. Daha verimli olabileceğini düşünenler var. Ki ben de orta sahada daha verimli olacağını düşünüyorum.

N5

asip kesen var.

-bende onliberoda daha faydali olacagini biliyorum. ortasahanin her bolgesinde oynar. Melonun yanina song gibi olur. ama stopere kimi koyabiliriz?

edit: koray-semih olur onuda kabul etmeyenler olur 2 mac sonra

Senih dany iyiydi. 2 hazirlik maci yuzunden bozdu ikiliyi kim bozduysa. En azindan her kontrada gol yemiyoduk. Chedjou inanilmaz agir, nerde duracagini bilmemesini gectim

Orta sahada faydali olmaz cünkü Chedjou kreatif bir oyuncu degil. Atletik, hizli falan ama örnegin Melo'nun attigi paslari ve oyun görüsü yok bunda. Chedjou Fransa'nin orta düzey takimlarinda oynar ve parlar. Ama büyük hedefleri olan bir takimin topcusu asla olamaz. Bizde en fazla yedek olabilecek bir topcudur kendisi. Piyasasi varken satilip, lider vasiflari tasiyan ve oyun görüsü olan bir stoper ile anlasmamiz lazim.

Prandelli bari bir ise yarasa da iyi bir Italyan stoper transfer etse.

asip kesen var.

-bende onliberoda daha faydali olacagini biliyorum. ortasahanin her bolgesinde oynar. Melonun yanina song gibi olur. ama stopere kimi koyabiliriz?

edit: koray-semih olur onuda kabul etmeyenler olur 2 mac sonra
Yukarda Besiktas'tan bahsedilmiş bak. Ligde defans hattı çok da önemli değil. Hele önlerinde Chedjou ve Meli varken sorun olmaz. Şimdi defans neden hep yalniz kalıyor? Önde sadece Melo olduğu için. Selçuk ve Dzemaili beyler etliye sutluye karismiyorlar Başakşehir maçındaki gollerde Selcuk'un rolünü gördük mesela.

N5

Yukarda Besiktas'tan bahsedilmiş bak. Ligde defans hattı çok da önemli değil. Hele önlerinde Chedjou ve Meli varken sorun olmaz. Şimdi defans neden hep yalniz kalıyor? Önde sadece Melo olduğu için. Selçuk ve Dzemaili beyler etliye sutluye karismiyorlar Başakşehir maçındaki gollerde Selcuk'un rolünü gördük mesela.

N5

kesinlikle katiliyorum

ama semih-koray olursa 2-3 mac sonra semih ya da koray stoper degil seklinde yorumlar goruruz, onu kastettim. Benim acimdan problem yok zaten. chedjou ortasahada da oynuyor. hatta onliberoda daha iyi. kesici ortasaha oldugu icin, kesici bi stopere evrilttiler zamanla

Orta sahada faydali olmaz cünkü Chedjou kreatif bir oyuncu degil. Atletik, hizli falan ama örnegin Melo'nun attigi paslari ve oyun görüsü yok bunda. Chedjou Fransa'nin orta düzey takimlarinda oynar ve parlar. Ama büyük hedefleri olan bir takimin topcusu asla olamaz. Bizde en fazla yedek olabilecek bir topcudur kendisi. Piyasasi varken satilip, lider vasiflari tasiyan ve oyun görüsü olan bir stoper ile anlasmamiz lazim.

Prandelli bari bir ise yarasa da iyi bir Italyan stoper transfer etse.

Chedjou Melo'nun verdigi paslari da verebilir, o kadar zor degil.

Zaten DM için fazla kreatif olmaya gerek yok - sadece rakibin kontra ataklari durduran, iyi tackle ve hizli olan birisi yeterli olur.

Bidaki macta forvet olarak deneriz :D

Son düzenleme:
Chedjou Melo'nun verdigi paslari da verebilir, o kadar zor degil.

Zaten DM için fazla kreatif olmaya gerek yok - sadece rakibin kontra ataklari durduran, iyi tackle ve hizli olan birisi yeterli olur.

Sana 2 sorum olacak:

1. Lorik Cana senin tarif ettigin tarzda bir topcuydu. Neden teneke baglanip yollandi?

2. Melo neden bu kadar cok seviliyor? Sadece iyi bir kesici oldugu icin mi?

Melo´da saha icinde isteksiz. Özzelik ile Dortmund macinda belli oldu, macta bir kac pozisyonda ceza sahasinin önünde calim yiyip, pesinden kosmaya bile tenezzül etmedi. Durum böyle vahimken, sadece bir iki oyuncuyu kurban edip, isin icinden cikamayiz. Takim olarak cok kötüyüz... Bu takimda sadece Chedjou savunma icin sorumlu degil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt