#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence Carole'a haksızlık yapıyorsun Alpay. Şu takımda işini iyi yapan ender adamlardan biri.

Ayrıca Telles den kötü değil, bunu Tellesin gitmesine anlam veremeyen ve kalmasını isteyen biri olarak söylüyorum.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Yine mi sen? Yineliyim ben de o halde; anlattıklarım algılarının çok ötesinde, ama yine de yazayim.

Alex, saydiklarim arasindaki en iyisi. Bonservis + maas Chedjou'dan bi tik fazla olabilirdi veya olmazdi ama degerdi her turlu. Lakin digerleri de Chedjou'dan cok daha iyi. En buyuk fark surada, Chedjou'ya 2.2 verirken Vidic'e 2.5 verebilirdik ama 6.7 milyon gibi bir bonservis odemeyecektik.

Ferdi ve Vidic Chedjou'nun geldiği sezon Man Utd için oynuyordular, kolay kolay bize gelmezdi biraz fantazi o. Vidic 13/14dan sonra Intere gitti

Chedjou-Semih tekmüklenip Denayer tekrar kiralanmalı,Ayrıca Terry-Ujfalusi tarzı bir lider gerekli artık ve sol bek için Telleste dönmeli
Linnes-Terry-Denayer-Telles/Tarık-Koray-Hakan-Carole
Gelecek sene için kurulabilecek Tarık hariç gayet iyi bir defans hattı olur.Sağ bekede yerli olarak biri aklıma gelmiyor.

Telles-Carole sol bekte dengeli, iyi bir ikili olabilirler. Şu an ikisi de bir Hakan Ünsal değiller (yorumcu olarak yerli sevici, itici biliyorum ama acayip sol bekti) ama ikisinin de yaşı genç Telles savunmasını, Carole hücum yönünü geliştirebilir. Hatta Telles kalsaydı, Carole geride Telles onun önünde bile oynayabilirdi.

Bence Carole'a haksızlık yapıyorsun Alpay. Şu takımda işini iyi yapan ender adamlardan biri.

Ayrıca Telles den kötü değil, bunu Tellesin gitmesine anlam veremeyen ve kalmasını isteyen biri olarak söylüyorum.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Telles gelsin arkalı önlü oynasınlar.

Telles acıkta daha ii oynuyor zaten.

Carole-Telles bu ligin net en iyi sol koridoru olur.

Telles gelsin arkalı önlü oynasınlar.

Telles acıkta daha ii oynuyor zaten.

Carole-Telles bu ligin net en iyi sol koridoru olur.

Carole'un önünde biraz daha kanata benzeyen bir oyuncu olsa performansi daha da artar zaten.

Ama bence bu adam Telles degil. Sol bek icin Telles/Carole dönüsümlü olarak cok iyi secenek olacaktir. Bize Telles den daha etkili bir kanat lazim.

Chedjou A sınıf bir stoper olmasada her zaman B sınıf bir stoperdir benim gözümde.Onun sebebi de afrika kökenli oyuncularda genel olarak olan konsantrasyon eksikliği,her maç yaptığı 1-2 önemli hata olmasa zaten kusursuz olur.

Chedjou yu vasat buluyorum stoper de . Gelen topları gam güm vurması. Hava topların da hata yapması savunma anlamında. Çok kolay çalım yemesi. Kademe sorunu ise tam ölüm noktası ama bu adamın yanına lider savunma çizgisini ayarlayan ve bloklar arasındaki mesafeyi tutan bir stoper in yanında oynaması gerekir zaten.
Bu özelikle stoperimiz yok urfiden beri maalesef ki bu teknik ve yönetim faciasıdir resmen kaç yıldır. Takımın dökülmesi bundan dolayıdır urfiden sonra yavaş yavaşça. Gol atma konusunda ligimizde genelikle sorun yaşamıyoruz zaten hata en çok gol üreten takimiydik. Sen rize ye örnek 3 tane atıyorsan rezil savunma hataların ile 4-3e getirmeyeceksin maçı.

NKFVaklınaK

bizim defansın en büyük 4 eksikliği
1)defans 4'lüsü çok yavaşlar arkasına atılan her top tehlike
2)Her hava topunu rakibe bırakıyorlar hava topu hakimiyeti
3)her maç konsantrasyon eksikliğinden gol yiyoruz
stoperin biri uzun güçlü lider süpürücü olmalı bana göre para yetecekse kamil glik yoksa en azından bir senelik terry
diğeride hızlı müdahele adamı biraz daha teknik oyun kurabilecek denayer en az 1 yıl daha kiralanmalı defansın en büyük sorunları bir nebze giderilmiş olur
önünede kesinlikle çok çok iyi box to box bir 6 numara lazım birçok isim var az maliyetli

Chedjou'yu göndermek yerine yanına üst düzey bir partner bulabilirsek daha mantıklı bir iş yapmış oluruz. Ama eğer çok iyi bir teklif gelirse Çin'den mesela, satılabilir.

Hakan Balta ve Koray yedek olarak kalsın. Chedjou'nun yanına da çok iyi bir isim gerek. Denayer olmaz, çünkü alabilmemize ihtimal vermiyorum, potansiyeli yüksek bir oyuncu. Manchester city bırakmaz.

Ayrıca iyi bir orta alana sahip olursak hem beklerin hem stoperlerin hem Sneijder'in perfromansının çok artacağını düşünüyorum.

Carole'un önünde biraz daha kanata benzeyen bir oyuncu olsa performansi daha da artar zaten.

Ama bence bu adam Telles degil. Sol bek icin Telles/Carole dönüsümlü olarak cok iyi secenek olacaktir. Bize Telles den daha etkili bir kanat lazim.

Linnes'in eski takım arkadası norveç'li mohammed elyonussi'yi alabiliriz.

Biz almassak kesin kalite bir avrupa takımına gidip piyasa yapacak.

kalite iskandinavları kapmak lazım.

bu arada bruma'da geri dönmeli. sinan-bruma-linnes-carole-telles-koray-emre can v.s. genclere güveniyorum.

Chedjou'yu göndermek yerine yanına üst düzey bir partner bulabilirsek daha mantıklı bir iş yapmış oluruz. Ama eğer çok iyi bir teklif gelirse Çin'den mesela, satılabilir.

Hakan Balta ve Koray yedek olarak kalsın. Chedjou'nun yanına da çok iyi bir isim gerek. Denayer olmaz, çünkü alabilmemize ihtimal vermiyorum, potansiyeli yüksek bir oyuncu. Manchester city bırakmaz.

Ayrıca iyi bir orta alana sahip olursak hem beklerin hem stoperlerin hem Sneijder'in perfromansının çok artacağını düşünüyorum.

üst düzey, lider bir stoper aldıktan sonra yanında chedjou degil koray veya emre can oynayıp parlasın..

Sacma bir hata ile gol yediriyordu ama bunun disinda fazla elestirildigini düsünüyorum. Onu da forvet oyunculari oyundan düsürüp hizli bir sekilde atagi baslatmak istemesinden dolayi yapti.

1. gol de Selcuk ve Donk rakibini izliyor, Selcuk egliyor, 2. golde takim savunmasinin olmadigini Donk Klose'yi izleyerek müthis bir sekilde ispatliyor.

Ferdi ve Vidic Chedjou'nun geldiği sezon Man Utd için oynuyordular, kolay kolay bize gelmezdi biraz fantazi o. Vidic 13/14dan sonra Intere gitti
Son senelerdeki surecte denk gelen uygun isimleri yazdim. Ona bakarsan Alex de 11-12 sezonunun ortasinda transfer oldu. Ujfa 35'ine gelirken kacirilmamaliydi mesela. CL kadrosunun kurgulanmasi o andan itibaren baslanmaliydi. Nitekim sezon basi sanssiz bir sakatlik, alternatif diye aldik dedikleri Dany'e guvenmemeleri ve Cris'i getirmeleri... Tam bir fiyaskoydu.

Takımda gitmesi gereken en az 15 isim varken Chedjou'ya saldırmak tam anlamıyla komedi :)

Hani şu takımda 5 tane güvenilen ismi saysak maçları izleyenler mutlaka Chedjou der.

Takımda gitmesi gereken en az 15 isim varken Chedjou'ya saldırmak tam anlamıyla komedi :)

Hani şu takımda 5 tane güvenilen ismi saysak maçları izleyenler mutlaka Chedjou der.
Bu sadece bizim taraftarda var iste. Cöpleri elestirip kapi önüne koymaktan ziyade iyileri gönderip yerine iyileri almaktir. Degiseni bilmek icin matematik yapmaya gerek yok, degisen birsey olmaz, 0 yani.

Yani, Balta'yi gönderecegine Chedjou gitsin. <---- Yerine iyi biri gelsin
Sabri gidecegine Eboue gitsin. <----- Yerine iyi biri gelsin
X gidecegine Sneijder gitsin. <---- Yerine iyi biri gelsin
Yasin gidecegine Bruma gitsin, balon cünkü, 20 gol atmadi.

E o cöpler hala var ve o yeni gelenlerin performansini etkileyecek?

Son düzenleme:
Bu sadece bizim taraftarda var iste. Cöpleri elestirip kapi önüne koymaktan ziyade iyileri gönderip yerine iyileri almaktir. Degiseni bilmek icin matematik yapmaya gerek yok, degisen birsey olmaz, 0 yani.

Yani, Balta'yi gönderecegine Chedjou gitsin.
Sabri gidecegine Eboue gitsin.
X gidecegine Sneijder gitsin.
Yasin gidecegine Bruma gitsin, balon cünkü, 20 gol atmadi.

Geçen yıl aynı kişiler Melo temposuz gitsin zaten Hamit Melo'dan iyi oynadı diyordu. Bu sene gördük tabloyu. Bunlar yüzünden kaç senedir aynı döngü sürüyor.

melo gibi takımın dinamosunu gönderip intihar ettik chedjoe melo yanında fasa fiso kalır ! bize kodummu oturtan stoper lazım chedjou kibar adam ve son kullanma tarihi bitti iyice saldım çayıra oynuyor artık defolup gitsin !!

melo gibi takımın dinamosunu gönderip intihar ettik chedjoe melo yanında fasa fiso kalır ! bize kodummu oturtan stoper lazım chedjou kibar adam ve son kullanma tarihi bitti iyice saldım çayıra oynuyor artık defolup gitsin !!
Chedjou dan daha iyi adamin mi var kardesim kadro da bunu anlamak ne kadar zor? Eger daha iyisini istiyorsan Chedjou nun yanina daha iyisini koyarsin.

Chedjou gidip iyisi gelirse yaninda Balta oynarsa ne anladim ben bu degisiklikten? Düz mantik yapmayalim.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt