Cevap: #21 Emre Aşık
ek$isozluk'ten alıntı:
3 farklı dönemde galatasaray forması giymiş futbolcudur. 2000-2001 sezonu başında lucesku dönemi transfer olduğu galatasaray da 3 sezon top oynamış, 2002-2003 sezonu sonunda soluğu lucesku yönetimindeki beşiktaş ta almıştır. 2005-2006 ara transfer döneminde tekrar galatasaray a (bence yuvasına) dönmüş ve 2006-2007 sezonu sonuna kadar erik gerets yönetimindeki galatasaray da oynamıştır. geçtiğimiz sezon kalli hangi akla hizmet (kalli yi çok severim ama ön liberoda stoper tercihleriyle beraber tek hatasıdır emre aşık) bouzid i kendisine tercih edince ankaraspor a kiralık olarak gitmiştir. neyse ki bu sezon tekrar galatasaray a dönmüştür ve umarım futbolu bu camiada burada bırakır.
emre aşık galatasaray formasıyla 2001-2002 ve 2005-2006 sezonlarında iki defa şampiyonluk sevinci yaşamıştır. geçtiğimiz sezon kadroda olamadığından sarı-kırmızılı formayla şampiyonluk sevincini yaşayamamış ve bu durum beni üzmüştür. bare şampiyonluk sayısını ayhan akman ve ümit karan gibi üçleseydi... aynı şekilde mondragon a da geçen sezon şampiyon olan kadroda olmadığı için üzülmüşümdür.
emre aşık galatasaray daki ilk sezonunda 26 numaralı formayı giymişti. 2001-2002 sezonu başında doğuştan fenerli emre belözoğlu inter e gidince, ondan boşalan 5 numaralı formayı tercih etmişti. yuvasına tekrar döndükten sonra da 21 numaralı formayı giydi ve hali hazırda hala giymekte.
emre aşık ın galatasaray formasıyla benim hatırladığım 3 golü vardır. ilki 2000-2001 sezonunda ali sami yen de 3-0 kazandığımız yimpaş yozgatspor maçında attığı goldür. o maçın en önemli detayı, hagi oyundan çıkacaktı ve yerine girecek oyuncu 4. hakemin yanında yerini almıştı. ama oyun durmamıştı ve topu alıp ilerleyen hagi bir hagi aşırtma klasiği ile golünü atmış ve golün sevincini yaşamakla birlikte koşa koşa oyundan çıkmıştı.
emre aşık ın sarı-kırmızılı formayla ikinci golü 2006-2007 sezonunda inönü de oynanan beşiktaş maçında attığı goldür. kornerden gelen topu kafayla ağlara göndermiş, skoru 1-1 e getirmiş ve golden sonra güzel sevinmişti. üçüncü golü de geçen hafta benfica ya attı.
bu arada 2001-2002 sezonunda üç yıldız ı takmaya bir maç kala ali sami yen de ankaragücü ile oynuyorduk. kapalı altta yerimi almıştım. ersun yanal yönetimindeki ankaragücü ne bir önceki sezon sami yen de 2-1 yenilmiş ve şampiyonluğu kaybetmiştik. şampiyonluğa sezon başından beri inansak da içimizde bir "acaba" vardı. neyse ki beklenen gol çabuk geldi ve bir duran top sonucu golü attık. golü aslında o zamanlar ankaragücü nde oynayan burak özsaraç isimli bir futbolcu kendi kalesine atmıştı. ama emre aşık burak la birlikte topa hamle yapmış, bir anlamda burak ın o ters vuruşu yapmasına vesile olmuştu. golden sonra da deli gibi sevinmişti. stat hoparloründen de "galatasarayımızın golü - 5 numara - aşıkkkkkkkkk" sesi yankılanmış, biz de boğazlarımız patlarcasına "emreeeeeee" demiştik. ben gizli fanatik inceden o sezonun gizli kahramanı emre aşık ın golü atmasına daha bir sevinmiştim. zira hatırlayanlar olur, o sezon öncesi kadromuz çok eksilse de popescu hemen ayrılmamıştı, ama lig başladığı gibi lecce ye gidince savunma mecburen "emre aşık-büyük kaptan" ikilisine kalmıştı. tüm taraftarlarda da acaba bu ikili yapabilecek mi tedirginliği vardı ama gerek emre aşık gerek büyük kaptan o sezon formalarının hakkını hem ligde hem şampiyonlar ligi nde sonuna kadar verdiler. bu arada o ankaragücü nde kendi kalesine golü atan burak özsaraç 2005-2006 da mucizevi gelen şampiyonlukta gizli kahramanlardandı. denizlispor savunmasında nobre ye maç boyu adım attırmayan adam olmuştu. ona da bu satırlar aracılığıyla saygılar... ibrahim ege de o 16 dakika uzatmaya giden şampiyonluğumuzun geldiği maçta alex de souza yı kitlemişti ama entry boka sardı, emre aşık a dönüyorum.
şimdi açık söylemek gerekirse fenerbahçe orijinli futbolculara oldum olası hep soğuk bakmışımdır. ilk aklıma gelenler ilyas tüfekçi, hasan vezir, elvir baliç ve abdullah ercan. ama emre aşık bendeki ilk istisnaydı. ahmet yıldırım ı da severim ama o bizde 2 sezon oynadı. emre aşık ın nedense bende ayrı bir yeri var işte.
emre aşık ın galatasaraylılığı oldum olası bana hep samimi geldi. beşiktaş a gitse bile onu hep "galatasaraylı emre aşık" diye gördüm ve geri döndüğünde çok sevindim. sayesinde bir oyuncu fenerbahçe den gelse de onu sevilebileciğini gördüm. malum tomas ve servet çetin i de severim ama emre aşık bu anlamda ilkti ve belki de onları sevebilmeme vesile oldu.
son olarak emre aşık ın futbolculuğundan hiç bahsetmedim. aslında gerek de görmüyorum. kariyeri ve başarıları ortada. tam bir profesyonel. 2 sene daha rahat oynar. istediği kadar kırmızı kart görsün, istediği kadar fenerbahçe maçlarında "saatli bomba" olsun, o bizden biridir. o gol sonrası üzülen suratı bile kendisine kızmamam için yeterli sebeptir. emre aşık mücadeleci, formasının hakkını sonuna kadar veren ve elinden geleni yapan bir futbolcu ve de benim gözümde üç büyüklerde oynamış olsa da her daim galatasaraylı emre aşık. iyi ki galatasaray dasın ve inşallah sarı-kırmızılı formayla futbolu bırakırsın. ulan amma romantik yazdım
(belgarath, 11.11.2008 14:28)