#21 Zvjezdan Misimović

Cevap: #21 Zvjezdan Misimovic

"Grafite, Dzeko, Josue gibi adamlarla ben de oynarım !"

"Bosna milli takımında da aynı, hiç oyunda olmaz, 2 pas atar sonra gene oyunda olmaz, kesin hoca torpili var bu işte"

"İyi futbolcu olsaydı Galatasaray'a gelmezdi, ama adam Almanya'dan bile hiç dışarı çıkamamış"

...gibi yorumlar da gelmeye başlar yakında. Bakalım (öyle olacağını tahmin etmiyorum çünkü hemen hemen kendi mevkisinde oynuyor Zvjezdan) Wolfsburg'ta ki veya ona yakın bir performans gösteremezse Elano gibi yüklenilecek mi adama ?

Şimdi konuyu neden Elano'ya çekiyorsun ? Elano'yla, Misimovic arasında dağlar kadar fark var. Hadi genede Elano'dan yararlanabilirdik. Fakat sağolsun Rijkaard, Elano'yu da bitirdi.

sergende bir ara ligin en verimsiz futbolcularından dı taki luce ile çalışmaya başlayınca...anlamak isteyen anlar

Şimdi konuyu neden Elano'ya çekiyorsun ? Elano'yla, Misimovic arasında dağlar kadar fark var. Hadi genede Elano'dan yararlanabilirdik. Fakat sağolsun Rijkaard, Elano'yu da bitirdi.

Elano'yu hem kendi kişiliği hemde; BAM üçlüsü bitirdi. Sevmediğim halde diyebilceğim tek şey budur. Adam geçen sene Dünya Kupa'sında oynamak için ikili mücadeleden kaçtı, top ayağındayken benden çıksın hesabı yaptı sakatlanmamak için. Bu sene başı da, bir amacı kalmadı Galatasaray'yı ve ülkeyi küçümser gözle gördüğü için, büyük bir kulübe gitme hevesinde. Elano için başka yapılacak bir yorum yok.

Elano ile alakası yok Ahmet. Aynı şeyler Arda içinde olsa ona da benzetirdim. Elano için arkasına çift yönlü pasör adam lazım dedik, bu sayede daha serbest oynar dedik ve daha yararlı olur dedik, gelen cevaplarda belliydi hep: "Arkasında Maicon, yanında Kaka ile babamda oynar", "İyi futbolcu kendini hemen belli eder, yanındakilere bakmaz", "Öyle saçmalık mı olur, yanındakiler ne alaka?" .

Şimdi aynısı Misimovic için söyleniyor. Üstelik Misimovic kendi yerinde oynuyor hemen hemen. Neden benzetmeyeyim ?

Elano bu sene Copa America'ya hazırlanır.

Devre arasında satılmazsa 2.yarı yine toptan kaçan Elano'yu görürüz.

Birde ayrıca bazı yabancılar hemen uyum sağlamış diyor bazı arkadaşlarımız.

Verdikleri örnekler; Guti, Quaresma, Keita, Lincoln, Baros, Kewell gibi isimler.

Guti'nin arkasında Ernst ve Necip oynuyor.

Quaresma'nın arkasında İbrahim Üzülmes oynuyor.

Keita'nın arkasında Sabri olmayınca gördük nasıl oynadığını. Yani Uğur ile oynarken performansının çok çok altında kalmıştı.

Baros, Kewell bu adamlar zaten büyük topçular. Arda ve Lincoln ile iyi anlaştılar.

Son maçlarda görüyoruz Kewell'ı eğer bu maçlar Kewell'ın ilk maçları olsa ona da çok kötü oynuyor.

Birşey yaptığı yok derdik.

Oynadığı takımdaki oyuncular; Ali Turan, Gökhan Zan, Barış Özbek, Aydın Yılmaz.

Hepsini toplasan Kewell'ın verdiği katkıyı vermiyorlar Galatasaray'a.

Elano ile alakası yok Ahmet. Aynı şeyler Arda içinde olsa ona da benzetirdim. Elano için arkasına çift yönlü pasör adam lazım dedik, bu sayede daha serbest oynar dedik ve daha yararlı olur dedik, gelen cevaplarda belliydi hep: "Arkasında Maicon, yanında Kaka ile babamda oynar", "İyi futbolcu kendini hemen belli eder, yanındakilere bakmaz", "Öyle saçmalık mı olur, yanındakiler ne alaka?" .

Şimdi aynısı Misimovic için söyleniyor. Üstelik Misimovic kendi yerinde oynuyor hemen hemen. Neden benzetmeyeyim ?

Elano'nun en yararlı olabiliceği mevki orası kuşkusuz. Fakat asla bir Misimovic olamaz ! Misimovic kadar katkı gösteremez bence. Ama Rijkaard, Elano'yu gerçek mevkisinde oynatsaydı. Geçen sezon ki vasat performansının biraz daha üstüne çıkardı diye düşünüyorum. Rijkaard onu bir türlü o bölgede denemedi. Elano'nun arkasına Ayhan-Topal ikisini koyup deneyebilirdi mesela, ama ısrarla başka bölgelerde oynattı. Ön liberoda denedi. İyi bir antrenör, oyuncudan yararlanmasını bilmeli. Mesela Colman, Şenol Güneş gelmeden önce çok kötü oynuyordu. Şenol Hoca, 1 ay içersinde Colman'ı baştan yarattı nerdeyse. Colman müthiş bir çıkış gösterdi.

Elano'nun en yararlı olabiliceği mevki orası kuşkusuz. Fakat asla bir Misimovic olamaz ! Misimovic kadar katkı gösteremez bence. Ama Rijkaard, Elano'yu gerçek mevkisinde oynatsaydı. Geçen sezon ki vasat performansının biraz daha üstüne çıkardı diye düşünüyorum. Rijkaard onu bir türlü o bölgede denemedi. Elano'nun arkasına Ayhan-Topal ikisini koyup deneyebilirdi mesela, ama ısrarla başka bölgelerde oynattı. Ön liberoda denedi. İyi bir antrenör, oyuncudan yararlanmasını bilmeli. Mesela Colman, Şenol Güneş gelmeden önce çok kötü oynuyordu. Şenol Hoca, 1 ay içersinde Colman'ı baştan yarattı nerdeyse. Colman müthiş bir çıkış gösterdi.

%100 katılıyorum sana. Ofansif olarak oynatıldığı maçlara bakarsak kalitesini anlarız zaten Elano'nun. Misimovic kadar yararlı olamasa da çok yararlı olabilirdi. Antalyaspor, Pana, Beşiktaş, Atletico maçlarında falan hayran kalmıştım adama. Ama Rijkaard yararlanamadı Elano'dan kim ne derse desin.

Ama geçmiş gitmiş, Elano gibi geleceğine inanamadığımız adamdan yararlanamadık, ön liberoda falan denedik haliyle olmadı. Bari Misimovic'ten tam olarak yararlanmaya bakalım. Tabii Cana'yı da unutmamak gerek.

bilmiyorum birtek benmi farkettim ama misimovic bize geldiginden beri kilo aliyor sanki, almanyadayken daha inceydi suan kalinlasti gibie geliyor

hantal kanka hantal.adam almanyada akıyordu macları ızledıgımzde.adamda bi agır hareket etme problemi var.ama hala sabredıyorum 2-3 macı dolayısıyla 1 ayı daha hakediyor.daha erken bnce

Misimovic'den ne beklediğinize bağlı. Misimovic'in en çok koştuğu maç bile 8-9 km'dir. Yani bu adam çok koşmadan iş yapıyor. Yapısında yok çok koşmak. Ama hayatında 1-2 defa izleyipde Messi gibi, Ronaldo gibi hayvan gibi koşmasını bekleyenler kusura bakmasın ama gidip PES-FİFA oynasınlar. Misimovic asist kralı olduğu zamanlarda bile koşu ortalaması maç başına 6-7-8 km idi. Yani bu adamdan 10-11 km koşmasını beklemek, bu adamı hiç tanımıyorsunuz demektir.

Sercan Misimovic bize geldiğinden veri 10 km den fazla koşuyor.

Sorun burada işte.

cana elano.önlerinde msimovic.bnce bu takımı cok rahatlatacak ama ne elanonun top oynamaya nıyetı var,ne de gs nın onu oynatmya

Sercan Misimovic bize geldiğinden veri 10 km den fazla koşuyor.

Sorun burada işte.

Dün ki maçta 8 veya 9 km koştu. Koşmak zorunda kalıyor çünkü, defans ile forvet arasında bir bağ kuramıyoruz ve adam orda yanlız kalıyor ve sevmediği işi koşmayı yapıyor. Bu da performansını, beklenileni vermesini engelliyor.

Misimovic'den ne beklediğinize bağlı. Misimovic'in en çok koştuğu maç bile 8-9 km'dir. Yani bu adam çok koşmadan iş yapıyor. Yapısında yok çok koşmak. Ama hayatında 1-2 defa izleyipde Messi gibi, Ronaldo gibi hayvan gibi koşmasını bekleyenler kusura bakmasın ama gidip PES-FİFA oynasınlar. Misimovic asist kralı olduğu zamanlarda bile koşu ortalaması maç başına 6-7-8 km idi. Yani bu adamdan 10-11 km koşmasını beklemek, bu adamı hiç tanımıyorsunuz demektir.

Bizde oynarken bu adam sürekli en çok koşanlar listesinde. Normal değil zaten bu.

İbb maçının ilk 60 dakikasında hangi oyuncuyu eleştirebiliriz ki,niye istek+hücum futbolu+baskı vardı bunun olmadığı her maç Misimoviç'ten fazla birşey beklemiyorum oyunu rakip sahaya yıktığımız an Misimoviç aktif olur,malesef kaç maçtır gol atıp çekilip duruyoruz.Bıktım korkak futboldan yaslansan zaten yiyorsun,madem yediğinden fazlasını at kazan maçı.

Misimoviç yüzünü kaleye döküp ara pasını attığı an yarım gol atmış oluruz,bu pozisyonları Misimoviç'e hazırlayacak adamlar Ayhan ve Cana'dır.Ki o mevkide rezil performans görüyoruz.Kim oynarsa oynasın.

Misimoviç yüzünü kaleye döküp ara pasını attığı an yarım gol atmış oluruz,bu pozisyonları Misimoviç'e hazırlayacak adamlar Ayhan ve Cana'dır.Ki o mevkide rezil performans görüyoruz.Kim oynarsa oynasın.

Cana ve Elano yanyana denenmeli.

Cana ve Elano yanyana denenmeli.

Rijkaard bu saatten sonra Elano'yu oynatmaz kolay kolay. Ve bunun nedenini de çok çok merak ediyorum. Takımda en iyi anlaşan ikili Rijkaard & Elano'ydu neredeyse, ne oldu da böyle oldu anlamadım.

Rijkaard bu saatten sonra Elano'yu oynatmaz kolay kolay. Ve bunun nedenini de çok çok merak ediyorum. Takımda en iyi anlaşan ikili Rijkaard & Elano'ydu neredeyse, ne oldu da böyle oldu anlamadım.

Ben de bilemiyorum. Elano'nun sorunlarının olduğu açık.

Bence suç Ne Elano da ne Cana da Ne de Misimovic de.Onları kullanmasını bilecek hoca olmadıktan sonra Ronaldinhoyu getir ne fayda.Skibbeyi pek beğenmezdim ama adam elindeki oyuncuyu kullanmasını biliyordu.Rijkaardın bence oyuncu bilgisi çok zayıf.Kimi nerde nasıl kullanacağını bilmiyor.Rijkaard gitmediği sürece bu takım düzlüğe çıkamaz.Bu konuda hiç bir şüphem yok..

Geri
Üst Alt