#21 Zvjezdan Misimović

Cevap: #21 Zvjezdan Misimovic

O Türkiye'de saydığın isimlerin hepsi çok kötü zaten. Sorun Cana tarzı mı Ernst tarzı mı sonra Cana'yı aldık niye Misi'yi aldık , Rosicky tarzı 10 numara alsaydık ya da Misi'yi aldık belliki orta saha problemli niye Ernst tarzı birisini almadık vs. vs. Yani iki tercih Misi ve Cana ama uyumlu değil bu transferler vs. vs. Geride kaldı biraz konu.

Misi ile Cana birlikte hiç oynamadı, boşuna tartışıyorsunuz. (Orta sahayı kastediyorum, sonra yanlış anlaşılmasın)

Ya bir de benim kafamdaki artı bir soru işareti şimdi biz orta sahamız kötü diyoruz. Benim dediğim gibi bir orta saha ya da sizin dediğiniz gibi Cana+box to box ile hallettik diyelim orta sahamızı. Bu sefer Elano mu Misi mi 10 numara pozisyonunda? Hangisinden daha fazla verim alırız. Çünkü forumda genel olarak Elano ve Misi'nin oynamama ya da oynayamama sebebi olarak orta saha gösteriliyor.

Şimdi top elano ya da misimovice geldiği zaman orta saha oyuncuları ileri destek vermediği için hep geri oynamak zorunda kalıyolar.Oysa göbekte bu futbolcularla topu buluşturduğumuzda beklerin ve diğer orta saha oyuncularının boş alanlara doğru gelmeleri lazım.Tabii bizde doğru düzgün orta saha oyuncusu olmadığından bu futbolcuların verimi de düşüyo ya olmayacak yerden dengesiz şut çekmek zorunda kalıyolar ya da çalıma giriyolar

Misi ile Cana birlikte hiç oynamadı, boşuna tartışıyorsunuz. (Orta sahayı kastediyorum, sonra yanlış anlaşılmasın)

Oynasa da bu sistemde fazla birşey değişmeyecek gibi. Hagi çekiyor iyice 2 stoperin önüne sanki öndeki Ayhan ve Barışımız ya da Sarpımız mükemmel box to boxlarmış ve çok iyi pas atıyorlarmış gibi.

Misi ile Cana birlikte oynasalar bile bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Çünkü Misi ile Cana arasında bağlantı sağlayacak oyuncumuz yok elimizde. Bu şekilde verim alırdık Misiden.

------Cana-------

---------Selçuk--

----Misimovic----

Oynasa da bu sistemde fazla birşey değişmeyecek gibi. Hagi çekiyor iyice 2 stoperin önüne sanki öndeki Ayhan ve Barışımız ya da Sarpımız mükemmel box to boxlarmış ve çok iyi pas atıyorlarmış gibi.

Normalde (4-3-3 ve 4-2-3-1'de) bu görevi Cana'nın üstlenmesi gerekir; defansif orta sahanın stoperlere yakın oynaması lazım. Ama biz 4-3-2-1 oynadığımız için 3 oyuncumuzdan mutlaka ikisi stoperlere yakın oynamak zorunda kalıyor, bu da oyunu kilitliyor. Hem biz hem de rakip takım yeterli derecede verimli olamıyor.

Bak adam ön libero diyor hala,ağız alışkanlığı.Çok acayip şeylerden bahsediyorum ben kanka,stoperde Servet'in Ali Turan'ın Gökhan Zan'ın değil de iki tane Neill'ın olduğu,o defans çizgisinin Ufuk'un dibinde değil de Cana'nın dibinde olduğu şeylerden bahsediyorum,Sağ açık sol açık istemiyorum takımda sol forvet sağ forvet istiyorum,özellikle sağ tarafa Giovani Dos Santos tarzında biri lazım diyorum,Arda da kendini geliştirmeli diyorum,içeri kat edip şut atmalı diyorum,birbirimize yakın oynayalım falan diyorum,vapurlar diyorum martılar diyorum when i feel heavy metal diyorum

Bak adam ön libero diyor hala,ağız alışkanlığı.Çok acayip şeylerden bahsediyorum ben kanka,stoperde Servet'in Ali Turan'ın Gökhan Zan'ın değil de iki tane Neill'ın olduğu,o defans çizgisinin Ufuk'un dibinde değil de Cana'nın dibinde olduğu şeylerden bahsediyorum,Sağ açık sol açık istemiyorum takımda sol forvet sağ forvet istiyorum,özellikle sağ tarafa Giovani Dos Santos tarzında biri lazım diyorum,Arda da kendini geliştirmeli diyorum,içeri kat edip şut atmalı diyorum,birbirimize yakın oynayalım falan diyorum,vapurlar diyorum martılar diyorum when i feel heavy metal diyorum

You Rock. :happynew:

Adem Fener gibi, Trabzon gibi takımlara karşı bir şey yapamadık. Pozisyon ürettik Fener'e karşı 1-2 tane. Fakat olmadı. Bir Antalya'yı yendik gol olmadık yerden geldi belki o gol olmasa sabaha kadar gene gol atamazdık. Dediğin gibi oyunu kilitliyoruz da bunun da bize bir faydası olmuyor. Orta sahayı kalabalık tutan bir rakibe karşı pozisyon üretemeyiz (Trabzon, hatta dirençli demek daha doğru)ve orta sahayı kalabalık tutup, hızlı birkaç ofans oyuncusuna sahip takımlar bizi yener, olmadı kalabalık orta saha ile bize yenilmezler :(

Adem Fener gibi, Trabzon gibi takımlara karşı bir şey yapamadık. Pozisyon ürettik Fener'e karşı 1-2 tane. Fakat olmadı. Bir Antalya'yı yendik gol olmadık yerden geldi belki o gol olmasa sabaha kadar gene gol atamazdık. Dediğin gibi oyunu kilitliyoruz da bunun da bize bir faydası olmuyor. Orta sahayı kalabalık tutan bir rakibe karşı pozisyon üretemeyiz (Trabzon)ve orta sahayı kalabalık tutup, hızlı birkaç ofans oyuncusuna sahip takımlar bizi yener, olmadı kalabalık orta saha ile bize yenilmezler :(

Bak oyuncularımız kaliteli olsa bu taktik iş görür. Her maç 1 gol atar üstüne yatarsın ama kalitesiz olunca; kontrollü ve soğuk kanlı oynayan takımlar bizi rahat yener. (Şekil A'da olduğu gibi)

Hiçbir taktik kötü değildir, oyuncuların sistemine uyduğu sürece her taktik işler. Zaten bizi geriye götüren noktada buradan virgüle dönüşüyor. Dünya futbolu kendi ekolünü yaratıp, ekolde taktik üretirken biz taktiğe uyan oyuncuları bulamıyoruz. Çok gerideyiz, çoook.

Devre arasında saçma sapan transferler yapılacağına sezon sonu gerçekten kaliteli futbolcular almalıyız zaten bu takım öyle 1-2 transferle falan toplarlanmaz

Dude biz de Rijkaard diyoruz , gönderildi diyoruz. Orta sahaya Xavi, Iniesta gibi futbolcular lazım böyle birşey için diyoruz. İki tane Neill olduğunda orta saha böyle yerlerde süründüğünde ara pasları ile defans arkasına çok iyi sarkarlar ve gol atarlar diyoruz. Mustafa Sarpinho, Aynaninho, Barışinho diyoruz. Gothic metal, pagan metal diyoruz :) :)

Kafayı yormaya değmez hacım,al benden gelsin.

[video=youtube;Hh7pUR5vGQU]https://www.youtube.com/watch?v=Hh7pUR5vGQU[/video]

Devre arası orta sahaya Yekta'yı alırsın, şu an itibariyle alabiliceğimiz en iyi yerli orta saha bence Yekta. Selçuk İnan ve G.İnler gibi futbolcuları almamız şimdilik çok zor görünüyor. Ayrıca Misimovic alıp vermeyi, paslaşmayı seven bir oyuncu. Adam yokluktan M.Sarp'la verkaç yapmaya çalışıyor. :sad007:

Hehe, playback yapıyor; dermişim. :)

[video=youtube;2WPCLda_erI]https://www.youtube.com/watch?v=2WPCLda_erI[/video]

Geri
Üst Alt