- 6 Eylül 2014
- 94.136
- 64.919
- 4.608
adem git Sahra ile ilgilen lan. Ne işin var Semih ile.
Son düzenleme:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Devamli Hakan´i elestirince, neden Semih Kaya, ama aciklik getirelim...![]()
Öncelik ile o sezon ile ilgili bunu yazayim...
O sezon genel anlamda gösterdigimiz performans, cöpe atilacak bir performanstir. Forvetinden, stoperine kadar, özellik ile bekine ve Teknik adam tercihlerine kadar, bizi mahfeden bir CL sezonuydu. Hakan Balta´nin oynadigi 2 macta da 8 gol yedik...
CL´de o sezon 24 degil, 19 gol yedik, hepsinde de Semih oynadi. Yani Semih ile mac basina 3 gol yemisiz, burada da Hakan daha kötü duruyor, ama gecelim... Semih Kaya´nin da takimda diger oyuncular gibi berbat oynadigini söylebiliriz, ve Semih´in en kötü oynadigi maclar arasindadir bizim formamiz ile, ancak o anormal sezonu bir kistas olarak görmüyorum...
---------------------------------------------------------------------
Gelelim pozisyonlara...
1. Astana maci
Semih topu kaptirdiktan sonra, Muslera´a topu Hakan´in ayagina carpitiyor, oda hamle yapamayinca, kendi kendine bir gol.
2. Astana maci
Gelen ortadan sonra Muslera´nin alanina girip, kendi kalecisini yikiyor... Ne Hakan ne Muslera, pozisyonun devaminda hamle yapacak durumda kaliyor.
3. Madrid maci
Ilk golde rakibini kaciriyor, ve Hakan´in kacirdigi rakipten dolayi, gol yiyoruz.
4. Madrid maci
Hadi Podolski forvet, ama onun disinda uyuyan iki, ihanet eden bir oyuncu var. Ortadan sonra Carole, ve Hakan uyarken, Sabri´de pozisyonun gelisecegi bölgeden kaciyor. 4 kisi arasinda gözüken Semih Kaya, golde suclu oluyor, burda fotolari paylasiliyor izliyor diye, kimse uyuyan, ve ihanet eden adami görmüyor.
#187 Daha detayli burada anlattim o pozisyonu...
Sabri bile taraftari cözmüs ki, ben aslinda cok kurnaz bir insan oldugunu düsünüyorum.
5. Benfica maci
Hizli bir pas geliyor merkeze, Hakan düsüyor, ve golü yiyoruz...
--------------------------------------
Bu algi olusmasin, Adem her pozisyonda Hakan´i sucluyor gibi, cogu pozisyonda birden fazla oyuncu sorumlu, ama bu kadar hatalara dahil olan bir oyuncuyu, bukadar tartismasiz bir statü verilmesini, anliyamiyorum. Coktan yedege cekilmesi gerekirdi, ama Galatasaray mac kaybetmedigi sürece, Hamza 30+ yasinda hic bir yerli oyuncuyu kesmiyor.
Ayagi temiz, sanki takim fizik olarak mücadele gücü düsük oyuncular ile dolu degilmis gibi...![]()
Allah askina cevap ver sadece bu soruya... Hakan kac tane hava topu kazaniyor mac basi ? Ve Semih Kaya kac tane kazaniyor. Cok basit bir soru...
1. astana
Oha diyorum başka bir şey demiyorum.4. analizinde kendin demişsin pozisyonun içinde olmayarak kendini kurtarıyor diye sorna diyorsun ki kendi kalesine gol attı.Orada pozisyonun içinde olmaması mı gerekiyordu?Orada Hakan Balta değil dünyanın en iyi stoperi gelsin yapabileceği hiçbir şey yok.Top hem de Muslera'dan sekip daha da arkasına düşüyordu o pozsiyondayken.Sekmese yine de çok doğru yere gelmişti ve topu uzaklaştırabilirdi
2. astana
O pozisyonda daha büyük hata Muslera'da.Hakan zaten orada yerini almıştı bi anda çıkıp Muslera geliyor.Eğer oraya çıkıyorsan ya topu kontrol edersin ya da tehlike bölgesinin dışına atarsın.Hakan da zaten geldiğini anlayınca çekilmeye çalışıyor.Oradaki hata da büyük oranda Muslera'da
Eğer bunlara hata diyorsak golden 2-3 pozisyon önce ileride top kaptıran adamlara da golün suçunu üstlemek lazım
3. Madrid maçı
Burada %100 hatası var.Adamı kaçırıyor.Fakat oynadığı mevkide en son 2011 yılında Kasımpaşa ve geçtiğimiz sezon 75. dakikada kupadaki Sivas maçının son 15 dakikasında oynamıştı.
İsterse Semih 100 tane hava topu kazansın.Adam hava topu kazanıyor ama bazı pozisyonlarda keşke kazanmasa dedirtiyor.Çok tehlikeli yerlere indiriyor topu.Balta'da bu hata yok.Topu rakip indirse bile top bir şekilde bizim kalemizden uzak ya da tehlike alanının dışına iniyor o top.Ayrıca sana bir bilgi vereyim: Ramos maç başına sadece 2.1 ile hava topu kazanıyor.Godin 2.5 Silva 2.8
Bak güzel kardesim, ben o yukarida gördügün her pozisyonda, tek hatali Hakan Balta demedim. Hepsinde payi var dedim, dogru müdaheleyi yapamadigi, yada Muslera´nin alanina girerek indirmesi ayri olaylar... Her oyuncu kendi kalesine gol atabilir, bu sorun degil, ancak benim gösterdigim büyük bir resimdir, bir bütün olarak bakilinca, Hakan´in iyi oynadigi iddia edilemez...
Benim acimdan önemli olan hem bireysel performanslar, hemde kollektif katkilardir. Mesela Burak 30 gol atsada, takim önceki sezona göre, daha az gol atmis ise, ben bunu Burak´in oynama tarzi ile de bagdastirabilirim. Günlük yorum yapanlar, o zamanlar Levandowski ile kiyaslarken, bugün de linc ediyorlar. Ve baskalarini sacmalamak, yada biased olmak ile itham latinda birakiyorlar...
Hakan ve Semih´in bireysel verilerini koyup, onlarca kiyas yaptim. Eger Hakan´in benim göremedigim sihirli yetenekleri var ise, Hakan oynadiginda, Galatasaray daha az gol yemis olmasi gerekmezmidir ? Yani Hakan oynayinca az, Semih oynayinca cok gol yememiz lazim degil mi ? Cünkü Semih cok hata yapiyor, Hakan yapmiyor...
Son iki yili alalim kiyas olarak süperligde...
Hakan Balta = 30 mac ve yenilen gol 31 = 1.03
Semih Kaya = 23 mac ve yenilen gol 14 = 0.6
Hakan´in oynadigi her mac 1 gol yiyoruz, ama Hakan cok iyi
Ve simdi ortaya koyabilecegim sekilde, Semih´siz Galatasaray savunmasi, son 4 yilda herzaman bu düzeye benzer sekilde kötü oldugunu...
---------------------------------------------------------------
Ve son 4 senede Semih´li Galatasaray
Semih oynayinca Toplam = 97:76 = 0.78 Gol ortalamasi /
Semih oynamayinca Toplam = 39/42 = 1.07 Gol ortalamasi /
Simdi senin icin bunlari toplayip, ortalama her sezon icin ne demek oldugunu anlatacagim...
Semih ile takimin kollektif istatistiklerini 34´e carparsan, 26 cikiyor. 34 maclik, yani sezonluk periyotta, bu takimin Semih Kaya ile her sezon gayet iyi oldugunu gösteriyor. Yani Semih oynadigi maclarda, her simdiyer kadar her sezon cok iyi bir grafik cizmis takim... Galatasaray Semih ile Ujifali sezonda 24 gol yemisti, ve o sürede bir cok degisik stoper ile oynamasina ragmen, Semih cizgisini hic bozmamistir.
Süperligin son 20 senesine bakan herkes, 26 golün, ne kadar iyi bir rakam oldugunu görebilir bir takim icin.
Aynisini Semihsiz rakamlar ile yaparsak, cok degisik bir profil cikiyor ortaya... Semih´siz oynadigimiz maclarda, bir sezonluk periyoda yayasark, hep ortalama 37 gol yemisiz... Yani Semih´siz, her sezon ortalama tam 11 gol fazla yemis takim... Iste bu farki hic kimse aciklayamaz...![]()
Ve bu katkiyi yapan oyuncu, daha bu sene yeni 24 yasina girdi, 20 küsür CL macina cikti bu yasta... Bu adam ile ilgili cöp diyor, gelismiyor diyor insanlar...Ulan Semih olmasaydi, kim bilir ne olurdu diye düsünmek lazim, ilk önce. ^^
----------------------------------------------
O ilk seneyi Semih'in başarısına bağlayamazsın.O sene takım mükemmeldi.Öndeki adamlar bile çok iyi savunma yapıyordu.O sene için ayrıca Semih'in performansına lafım yok.İyiydi.Hakan Balta da sol bekte iyiydi o sene.Ayrıca bir de 4 şampiyonluk falan demişsin Semih hepsinde var Balta 1 sezon hariç hep yedek demişsin.Unutmuşsun sanırım.Tam tersi olacaktı.Hakan sadece bir sene yedek kaldı.Onda da tam yedek değildi yine sezonun yarısında oynamıştır.O da Riera'nın solbeke geçtiği sene.Geri kalan sezonlarda ya solbek ya da stoper olarak oynadı.
Kafa topu istatistiğine takılma diyorum sana.Dünyanın en iyi stoperleri Ramos,T.Silva,Godin gibi adamların kafa topu kazanması 2.5'a yakın.Hakan'ın 2 Semih'in 4 bu sene.O zaman şimdi Semih Ramos ve Silva'dan iyi stoper mi olacak?
Takım Semihli oynarken az gol yiyor demişsin.İlk seneye çıkarttığın zaman ortalamalar birbirine daha yakınlaşır büyük ihtimalle.Ayrıca rakip takımlara ve bizim takımın kadro yapılarına da bakmamız lazım o maçlarda.
Güzel kardesim, seviyeli ve terbiyeli cevaplarin icin öncelik ile tesekkür ederim...
Semih´in 2014/2015 ve 2015/2016 istatistikleri, takimin gol ortalamasi ile ilgili, ayni ilk sezonu seviyesindedir. 2013/2014 yilinda yine gayet iyi, en kötü oldugu sezonda o pozisyonu Dany ile paylastigi 2012/2013 sezonudur, yine de herzaman takimin derecesinden, iyi olmustur...
Aslinda tartismasi gerekilen konu, savunmanin son 4 yildir neden bu kadar lötü oldugudur Semih Oynamadigi zaten. Mustafa Canaslan has a point stated out above, but Chedjou ile Hakan cok oynadi son iki sezondur, Semih gecen sene tek 19 mac cikarabildi sakatliklardan dolayi. Yani bana göre oda valid... Yine Chedjou ile Hakan´in oynadigi maclarda cok gol yedik. Bu sezon sadece iki macta gol yemedik ligde ve o maclarin birinde yine Semih vardi kadroda.
Ilk sezonda takim iyi savunma yapiyordu, ama 2012/2013 sezonundan beri Galatasaray´in gol yeme ortalamasi Semih´in oynamadigi maclarda berbat. Bu aslinda Galatasaray´in savunma olarak zaafiyetlerini ortaya koyuyor, bu tartismasi gerekilirken, Galatasaray´in takim savunmasina belkide en cok katki veren oyuncu tartisliyor... Ve bu takimin yas ortalamasi 30 civari olurken yapiliyor...
Ben Semih konusunu belki fazla uzatiyorum, ancak burdaki yorumlari karsa, kendimi yanlis filimde gibi hissediyorum... Galatasaray´da Sabri, Tarik, Veysel gibi oyuncularin gelmeden önce, savunma hatta arasinda, cok da büyük sorun yasamamistir. 2012/2013 sezonundan beri, sikintiyi ileri alanda, topa karsi oynamayan oyuncular yaratiyor, ve bu yüzden Semih´in oynamadigi maclarda, Galatasaray anadolu kulübü seviyesinde gol ortalamasi buluyor.
Ve ben Hakan´in hakkini zamaninda hep vermisimdir, bana göre 2011/2012 sezonunda takimin kilit oyuncularindan biride Hakan´di. Ben Hakan düsmani degilim, ancak oynadiginda, takim mac basi bir golden fazla yiyorsa, ben savunmaya saglamlik getirdigini savunamam, 32 yasindaki bir oyuncunun.
Bugün tam da sana örnek vermem gereken bir maç yaşandı.Bugün gol yemedik sence bunun sebebi Semih miydi?Yoksa rakip takımın berbat futbol oyuncu kalitesi mi?
Semih'in ilk 2 seneki şansı takım çok iyiydi.3. seneden sonra takım düşüşe geçmeye başladı.Burada da Semih sakatlandı ve formayı kaybetti.Balta'nın oynadığı maçlarda Semih oynasa değişen çok şey olurdu.Balta 1 yediriyorsa Semih 3 yedirirdi.
Semih olmayinca da ayni takimlar ile oynuyoruz, sikinti burada yatiyor. Sag bekte birde Sabri, ve sol bekte Olcan, JPK´nin ilk maci, Semih´in denayer ile ilk defa 90 dakika stoper kurdugu bir mac... Rakip kötü olsa da, ligin en cakal forvet oyuncusuna sahip. Maci 10. dakikadan itibaren izleyebildim, ancak oradan itibaren, bir tane pozisyona girdigini göremedim.
Sabri´nin olmadigi bir macta, bizim gol yemememiz zaten büyük mucize...
Tabiki bir maci cikarip, bir oyuncu ön plana cikarilmaz. Ancak Semih´in grafigi cok net, o olmayinca Galatasaray ayni rakiplere karsi, asiri derece gol yiyor.
Gözünü yağını yiyim yapma yaGekas'ın çakallığı mı kalmış.Ölmüş gömeni yok.Rakip 2 metreye pas atamıyordu Eskişehirle yapıyoruz PTT'de olsa orada da küme düşer bu takım.Sen ben geçsek stopere yine atamazlardı.
Topu kaybettiginde ben hic pozisyonu bile takip etmeden sadece Hakan´i izledim, koskoca cercevenin icinde bile yoktu. Yedigimiz ilk golde, köse vurusunda adamini kaybediyor, ki düsen Chedjou´da hatali.