#22 Hakim Ziyech

Bek kovalamadi goygoyu yapın ama ortada bir gerçek var. Mertens, Demirbay, Kerem yoruldu. Mauro zaten fiziki olarak zayıf durumdaydı. Ziyech girdiğinde defans hattı çok yalnız kaldı. Bu arada 2-3 kere geri gelmeye de çalıştı ama dili dışarıda kaldı. 4-2-3-1’de Mertens ve Hakim ile çıkarsa Okan. Hem kendine hem bu futbolculara yazık eder. 4-3-3 şart. Samsun bekini kovalamaması dert değil ama CL’de kovalamazsan dert olur.

Bek kovalamasın elbette ama onun bek kovalamayacağını bile bile bek kovalaması gereken sistemle çıkmamak gerek. 3 orta sahayla bırakıp beklere desteğe göndermek lazım sık sık

Gerçekten biz bu arkayı nasıl toplayacağız?
Icardi’nin etrafinda maksimum 2 hucum oyuncusu oynatma luksumuz var malesef. Fiziksel durumlari iyi degil ve iyi olsalardi bu ulkeden yollari gecmezdi. Ona gore hareket etmek gerekiyo. Hucumdaki yeteneklerinden yararlanmak icin ileride zinde kalmalari sart. Bolgesel savunma disinda da kendilerini yormamalilar. Icardi’nin entrafinda, Zaha-Ziyech olur, Kerem-Ziyech olur, Zaha-Tete olur, BAY-Ziyech olur. BAY’in oldugu durumlarda bir 3. adam oynatma sansimiz olur BAY’in savunmasida oldugundan.

Ben Mertens’li 4-2-3-1’i CLde oynamayip basarili olma sansimiz oldugunu dusunmuyorum. Zalgiris, Molde, hatta Samsun’un dahi her atakta Nelsson-Abdulkerim-Boey’le yalniz kaldigi bir duzende Kopenhag dahi icimizden gececektir, Bayern’i dusunmek dahi istemiyorum.

F6N9xJmWYAAokPH

Ziyech' in de takıma katılmasıyla, Okan Hoca artık 4-2-3-1 inadından vazgeçmeli. Sadece UCL maçları değil, ligde de böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Samsunspor gibi çok yeni bir takım bile takımı çok fazla geriye koşmak zorunda bıraktı. Geçen yıl düşme hattındaki takımlara karşı da epey zorlandığımızı unutmayalım. O takımdan Rashica yerine Ziyech in gelmesi ve solbekte Angelino' nun oynaması, takım defansının daha da zayıflaması ve bu durumun formasyon değişikliği ile telafi edilmesi gerektiği anlamına geliyor...

Zaha ve Ziyech gibi iki hücum makinesine sahipsen, bu adamların enerjisini 50 metre bek kovalatarak harcamayacaksın; bunu yapabiliyor olsalar dahi verimlilik kavramına aykırı iş olur. Ki Kerem de saf kanat değil, kanat-forvet oynaması gereken biri...Ha, maç içinde skor gerektiği ve rakibin direncinin düştüğü periyodlarda 2-3-5 e de dönersin gerektiğinde; o tamamen ayrı mevzu...

Ben Rashica’yı tartışmıyorum yav, Ziyech’in sol taşşağı olamaz Rashica ama takımdaki defans yapabilen oyuncu sayısı azaldı geçen yıla göre.

Özellikle geri dönüşlerde efor verecek oyuncular lazım, buradaki denge de iyi kurulmalı. Diğer türlü çok sıkıntı yaşarız.
Ziyech dün fellah gibi çalıştı desek yanlış olmaz herhalde?

Ziyech dün fellah gibi çalıştı desek yanlış olmaz herhalde?
Dengeden kastım bu. Ziyech gibi adamlar gücünü ofansta kullanmalı daha çok. Stamina konusunda da yetersiz kalır Ziyech bu bariz.

Zaha için de geçerli bu, ikisine de defans yaptırırsın ama esas güçlerini ofansta kullanmalılar.

Sakat hali ile bu şutu çıkarıyorsa bizim takımda sağlam adam yok demektir.

kötü oynadığımız zamanlarda bile araya attığı kilit pas ile icardiyi karşı karşıya bırakarak veya uzaktan çektiği uzun şut ile maçı kurtaracak hissini çok net veriyor,böyle oyuncular önemli,kötü oynarken maçı çözebilen teknik adam şarttı iyi oldu almamız

Sakat falan değil.

Arabistan’a transferinin gerçekleşmeme sebebi snus veya muadil kullanımıyla alakalı. Diz diye bahane sundular.
O bile değil admirim

Aynı kulüp (Al Nassr) benzer dönemde Brozovic transferinde aynısını yaptı. Inter'le ve oyuncuyla el sıkışmışlardı ama sonradan indirim istediler. €5m bonservis indirimi yaptıydı Inter o dönem, taraftarı baya kızıyordu bu Araplar bir bize pintilik ediyorlar diye.

Galiba Mane fırsatı doğunca ona bütçe açmak için böyle bir hamle yaptılar son dakika. Ziyech'e de kesin aynı şeyi yapmışlardır herif de taştaş mı geçiyonuz gelmiyom ulan demiştir.

Geri
Üst Alt