#23 Colin Kâzım Richards

Cevap: #80 Kazım Kazım

Nereye koşuyor 10 futbolcu? Messi,D.Villa,Pedro koşuyorlar ama topu kaptırdıkları anda, top rakip sahadeyken bizim hücum pres dediğimz şeyi yapıyorlar.

Bunu yapsın yeter top bizim yarı sahadayken gelmesine gerek yok yukarıdaki futbolcularda gelmiyor zaten.

Ne anlatıyorsun ya zaten Melo gibi, Selçuk gibi oynamıyor takım savunması yapıyor. Bunun için de koşmak lazım.

Kazim dun ikinci yaridaki gibi kossun mucadele etsin, canimizi yesin.

Bariz bir skor taraftarısın. 1 tane asist yapsa, başka bişey yapmasa belki 2-1 kaybederiz ama Kazım iyi oynadı dersin. Devam et kardeşim.

Skor taraftarı olsam Samsun maçından sonra sizin gibi Elmander'i överdim.Kazım'ı oldum olası beğenmem.Fenerbahçe'deyken bile.

iyiydi iyi Engin ve Kazım'ın gayretleri beni mutlu etti umarım böyle devam ederler.

Skor taraftarı olsam Samsun maçından sonra sizin gibi Elmander'i överdim.Kazım'ı oldum olası beğenmem.Fenerbahçe'deyken bile.

Samsun maçında Elmander oyuna girdikten sonra rakip defansa üsütnlüğünü kurdu ve golü attık. Övmemiz normal. Sen nasıl izliyorsun futbolu ben onu merak ettim.

İşte Kazım 'a ön yargılı olduğun için bu yorumu yapıyorsun sen. Haftaya Kazım kötü oynasın ben eleştiririm. Ama sen iyi bile olsa eleştiriyorsun takıntılı olduğundan. Son cümlenden belli oldu.

Refik sen eleştirmezsin.Adam geçen hafta maçın adamıydı sana göre

Refik sen eleştirmezsin.Adam geçen hafta maçın adamıydı sana göre

Geçen haftayla bu hafta arasında fark yoktu Kazım için. En sevmediğim adam Hakan Balta ama o bile istekli, ortasahaya yardım etti. Hiçbir oyuncuya takıntım yok. İyiyse iyi oynadı, kötüyse kötü oynadı.

Önyergılı değilim sadece oynadığı futbolu beğenmiyorum.He sizin gibi bir hafta göklere çıkartıp bir hafta yerin dibine sokmam.

Refik neden bu kadar agresifsin? Sakin ol şampuan.d

Bizde zaten koşan 3 tane orta saha oyuncusu vardı.(Melo-Selçuk-Engin)

Ne gerek var birde Kazım'ın koşmasına?

Koştu ve yardım etti

Ne oldu

Aykut hiç top kurtarmadı maçta

Defans hücümdan başlar orta sahadan değil

Onun o defans gayreti orta sahayı rahatlatır

Baktı hücumda etkisiz kaldı geldi defansa yardım etti

Bu çok önemli bir gelişme

Bu kadar küçümsenemez

Hücumda etkisizdi ona lafım yok zaten

Şuna da katılıyorum Kazım-Riera falan bir an önce forma girmeliler

Her maç bu şekilde gitmeyebilir

Bir kanat oyuncusunu koştu diye öven bir bu forumda var galiba?

Yok la ne agresifliği. Bazıları skorboarda bakıp yorum yapıyor. Asist yapsın, koşmasın diyen adama futbol konusunda agresif davranmam.

Sende anlama bozukluğu mu var? Skor taraftarı olan sensin.Kazım'ı hiçbir zaman övmedim. Bir kanat oyuncusunu çok koştu diyen öven adamla futbol konuşulmaz ama neyse yine insaflıyım.

Kazım bildiğimiz gibi değildi, hatta hazırlık maçlarını saymazsak bu sezonun bütün maçlarında verimsizdi. Ama bu gerçek "Kazım kötü futbolcudur" anlamına getirmiyor olayı, kötü bir performans sergiliyor anlamına geliyor. Defansa yardım ettiği için iyi oynadı diyemem. Çünkü onun asıl işi; forvet hattına vereceği destekle üçüncü bölgeye verimlilik katmasıdır. Bunu yapamıyor, bazen de ani çıktığımız atakları "bildiğin" kesiyor.

Şimdi diyeceksiniz ki; "Adem sen de mi skor taraftarı oldun." Cevabım tabi ki hayır, ama forvet oyuncusunun performansı da skora doğrudan verdiği katkıyla ölçülür, benim ölçüm cihazım budur. Yapamadıktan sonra yapamıyordur, gidip yaptı diyemem.

Ayrıca bunu her zaman Kazım'ı savunan biri olarak söylüyorum. Zaten amacım yıkıcı bir ortam yaratıp, eleştirmek değil. Kısaca beklediğimiz ve bildiğimiz Kazım'ı bir an evvel sahaya yansıtmasını temenni ediyorum. Yoksa orta sahamız bizi en fazla 2-3 maç daha idare edebilir, geri kalanı forvet hattının işidir.

Geri
Üst Alt