#23 Kaan Ayhan

yediğimiz ilk golde atağın başlangıcı kendisinin garip pasıyla oldu.
İşte futbol bilen adam.o topu atıyorsan keremin önüne duscek.rakip aldigi an angelino öne fırlamış, fırlamamiş önemi yok.yapacaklari rasfordu kaçırmakti her halükarda.luzumsuz pasti o,teteye oynasa daha iyiydi

Beklentimin acayip üstündeydi orta saha performansı. Maçın başında bi aksar gibi oldu ama sonra hızını bi aldı çıkana kadar döktürdü

Renktaşımızın başarılarının devamını dilerim

Adama dün leş muamelesi çekilmiş ama dün takımın iyilerindendi.

Avrupa'da okey ama ligde sert deplasmanlar hariç Kaan Lucas fazla defansif olur
Bir anlatamadık arkadaş!..4-2-3-1 dizilişinde merkez ikili DM bazlı olmak zorunda zaten. Futbol literatürünü tarayın, bütün kaynaklarda bunun net ifade edildiğini görürsünüz. 3-4-3 de ise orta ikilinin 8-8.5 özellikli olması tecih edilir mesela...

Stoperde de oynaması yanıltıyor, Kaan' ın orijini 6 no ve öyle kazma olanlarından da değil üstelik. Görece zayıf takımlara karşı hücum aksiyonlarına sıklıkla katıldığını göreceğiz. Başka oyuncular için hep öne sürülen maç temposu kazanamama durumu en çok da Kaan için geçerli aslında; toplam kaç dk süre aldığına bir bakın...

yabancı sınırını 1 gecede kaldırabilir öyle bi herif

Bir anlatamadık arkadaş!..4-2-3-1 dizilişinde merkez ikili DM bazlı olmak zorunda zaten. Futbol literatürünü tarayın, bütün kaynaklarda bunun net ifade edildiğini görürsünüz. 3-4-3 de ise orta ikilinin 8-8.5 özellikli olması tecih edilir mesela...

Stoperde de oynaması yanıltıyor, Kaan' ın orijini 6 no ve öyle kazma olanlarından da değil üstelik. Görece zayıf takımlara karşı hücum aksiyonlarına sıklıkla katıldığını göreceğiz. Başka oyuncular için hep öne sürülen maç temposu kazanamama durumu en çok da Kaan için geçerli aslında; toplam kaç dk süre aldığına bir bakın...

Abi iyi de bu dediğin ayet değil ki, 1 senedir 2 dm olmadan da 4231 oynuyoruz, Kaan torreira lig için fazla defansif olabilir, ha bence de fena olmaz ama pendikle oynarken Kaan torreira ikilisi fazla olur örneğin

Hava toplarında etkili olmuş orada Kerem/Sergio olunca böyle bir katkı olmuyor dolayısıyla, Kaan-Davinson 11’de olmalı demiştik, doğru seçim için tebrikler Okan Hoca’ya.

Abi iyi de bu dediğin ayet değil ki, 1 senedir 2 dm olmadan da 4231 oynuyoruz, Kaan torreira lig için fazla defansif olabilir, ha bence de fena olmaz ama pendikle oynarken Kaan torreira ikilisi fazla olur örneğin
1. Sadece yerel mücadele yapmakla, beraberinde kulüpler düzeyindeki en yüksek yarışı devam ettirmek aynı şey değil; o mecranın yıpratıcılığı çok farklı. UCL de son iyi performansları gösteren BJK ve sonrasında BŞ' in o sezonlardaki halini gördük...

2. Sergio oynuyordu da ofansif katkısıyla uçup kaçıyor muydu? Herifin tereddütsüz iyi oynadı diyebileceğimiz son maçı 2022 senesinde kalmış olabilir, abartmıyorum! Birkaç maçın belli bölümleriyle belli aksiyonlarını hesaba katsak ne katmasak ne? Ki sezonun ikinci yarısında Torreira' nın nispeten kötü oynadığı maçlarda 1,5 kişilik, iyi oynadığı maçlarda direkt 2 kişilik performans gösterdiğini hep söylemedik mi, bu noktada başlıca zaaf oluşturan unsur, Torreira' nın yanındaki diğer orta saha oyuncusunun yetersizliği değil miydi?..14 maçlık seride bile öne geçtiğimiz birçok maçı ıkına ıkına kazanmadık mı?..BJK maçında öne geçmemize rağmen 20. dakikadan itibaren maçın kaybedilmeye doğru gideceğini görmeyen kaç kişi vardı? Başta Sergio olmak üzere oyuncu değişikliğinde geç kaldığını hoca bizzat itiraf etmişti de elinde sağlam bir 6 olsa maça Sergio çıkar mıydı sence?..Ligin en mütevazı takımı İstanbulspor' a bile son dakikalarda 2-0 dan puan kaybetme noktasına gelmedik mi?..

İhtiyaç duyulan oyuncu tipine yönelik açtığım başlıkta bunları konuşmaya çalıştık; hoca da defansif yönü iyi bir adam istedi ki Paredes, Amrabat uzun süre gündemde kaldı, son anda Vecino' ya gidildi...Belki de böylesi hayırlı oldu; Kaan beklediğim ve ışığını gösterdiği performansı göstermeye devam ederse ve Demirbay da fiziken biraz daha toparlayıp takıma uyum sağlarsa ve Kaan' ı yedekleyebilirse yerli-yabancı konusu kökünden halledilmiş olacak diye umuyorum...

Hocam bu tarz ezberler takımların çoğu için doğru olsa da esasında olay oyunculara biçilen rollerde bitiyor. Mesela senin 4-2-3-1'e dair en çok söylediğin iki şeyden biri bu, öbürü de iki kanat oyuncusunun ikisinin de ters ayaklı olamayacağı.

Gel gör ki bu yüzyılda izlediğimiz en iyi 4-2-3-1 takımı olan 2012 dönemi Bayern'i sağda solak Robben, solda sağlak Ribery, ortada Kroos - Schweinsteiger ikilisiyle oynuyordu. Demek istediğim şu: mesele oyuncuların meziyet kümeleri ve onlara biçilen görevlerde bitiyor.

Ne Kroos ne de Schweinsteiger defansif orta sahaydı.

Kaan i torrieranin partneri yapmamız lazım. Bazen gününde olmayıp düşük performans sergilerse bile ısrar etmeliyiz. Herşeyden önce Kaan her zaman skor uretme yetenegide olan biri. Duran toplarda ciddi tehlikelimiz daha fazla olabilir.

Hocam bu tarz ezberler takımların çoğu için doğru olsa da esasında olay oyunculara biçilen rollerde bitiyor. Mesela senin 4-2-3-1'e dair en çok söylediğin iki şeyden biri bu, öbürü de iki kanat oyuncusunun ikisinin de ters ayaklı olamayacağı.

Gel gör ki bu yüzyılda izlediğimiz en iyi 4-2-3-1 takımı olan 2012 dönemi Bayern'i sağda solak Robben, solda sağlak Ribery, ortada Kroos - Schweinsteiger ikilisiyle oynuyordu. Demek istediğim şu: mesele oyuncuların meziyet kümeleri ve onlara biçilen görevlerde bitiyor.

Ne Kroos ne de Schweinsteiger defansif orta sahaydı.

Ters ayak konusunu söyleyen ben değilim, başkasıyla karıştırdın sanırım. Sadece -yine orta sahanın defansif yetersizliğini baz alarak;)- defansa yardımı iyi olan Rashica' nın takımda kalmasının iyi olacağını savunmuşumdur; orada esas mevzu düz ayaklı olması değildi yani...

Kroos ve Schweinsteiger DM değillerdi ama defansif yönden çok güçlü adamlardı. Hücum yönlerinin de iyi olması, Bayern' in her kulvarda baskın olmasının başlıca sebeplerinden biriydi. Diğer önemli faktör de -bence- tarihin en iyi kanat forvetlerinden biri olan Robben ile en iyisi olan Ribery' nin aynı takımda buluşmasıydı...Zaten Futbol Tarihinde her halkası çok güçlü oyunculardan kurulu nadir takımlardan birisiydi o Bayern...

Ters ayak konusunu söyleyen ben değilim, başkasıyla karıştırdın sanırım. Sadece -yine orta sahanın defansif yetersizliğini baz alarak;)- defansa yardımı iyi olan Rashica' nın takımda kalmasının iyi olacağını savunmuşumdur; orada esas mevzu düz ayaklı olması değildi yani...

Kroos ve Schweinsteiger DM değillerdi ama defansif yönden çok güçlü adamlardı. Hücum yönlerinin de iyi olması, Bayern' in her kulvarda baskın olmasının başlıca sebeplerinden biriydi. Diğer önemli faktör de -bence- tarihin en iyi kanat forvetlerinden biri olan Robben ile en iyisi olan Ribery' nin aynı takımda buluşmasıydı...Zaten Futbol Tarihinde her halkası çok güçlü oyunculardan kurulu nadir takımlardan birisiydi o Bayern...
Stoperleri çok iyi değildi aslında ama katılıyorum, inanılmaz kaliteli bir takımdı

Torreira - Kaan olmaz da demiyorum ayrıca fakat iki DM şart olayına karşıyım

Mesela rehabilite olursa Ndombele kusursuz bir çift pivot orta saha oyuncusu

Stoperleri çok iyi değildi aslında ama katılıyorum, inanılmaz kaliteli bir takımdı

Torreira - Kaan olmaz da demiyorum ayrıca fakat iki DM şart olayına karşıyım

Mesela rehabilite olursa Ndombele kusursuz bir çift pivot orta saha oyuncusu
Ben de iki DM şart demiyorum, defansif yönden sağlam adamlar olmalı diyorum ve mevcut kadroda öyle bir '8' yok...

Kroos şu an kadroda olsa kim oynamasın der mesela?..Ndombele kendine gelirse olur ama hücum iştahını biraz törpüleyip daha dengeli oynaması, orta sahadaki partneriyle rol paylaşımını iyi yapması gerektiği zamanlar olacaktır. Görece zayıf takımlara karşı direkt kilit açıcı işlevi görür zaten. Diğer bir seçenek, üçlü orta sahaya dönüp Ndombele' yi ''Onumsu sekiz'' gibi kullanmak olur ki buna daha yakınım şimdilik...

Geri
Üst Alt