#23 Kaan Ayhan

Antalya maçında iyi bir performans ve gol bekliyorum

Ligde çok defansif kalabiliriz,adamlar direk topu bize bırakıyor.
Önde hücum dörtlüsü, beklerini alabildiğine ileri atıyorsun, Torreira' yı bağlasan tutamazsın herif gidip rakip ceza sahasında stopere baskı yapıyor. Takımca önde baskıda sonuç alamayıp rakip iki iyi pas yapınca stoperlerimizi 2-2 filan
yakalıyorlar...Hiç umulmadık takımlar bile bu senaryoyu defalarca yaşattı. Sürdürülebilir bir durum değil bu...

Ya önde baskı üzerine kurulu oyun düzeninden vazgeçilip set oyununa dönülecek (Ki hoca bunu yapmaz) yahut Torreira' nın arkasında bir DM konuşlanacak. O DM çakilı duracak diye bir şey yok, topla birlikte hücuma çıkar yine ama top rakipteyken paldır küldür önde baskıya gitmez, stoperlerin biraz önünde yer alır ki stoperler de zaman zamarı yarı sahaya kadar çıkmış olacak...

Önde hücum dörtlüsü, beklerini alabildiğine ileri atıyorsun, Torreira' yı bağlasan tutamazsın herif gidip rakip ceza sahasında stopere baskı yapıyor. Takımca önde baskıda sonuç alamayıp rakip iki iyi pas yapınca stoperlerimizi 2-2 filan
yakalıyorlar...Hiç umulmadık takımlar bile bu senaryoyu defalarca yaşattı. Sürdürülebilir bir durum değil bu...

Ya önde baskı üzerine kurulu oyun düzeninden vazgeçilip set oyununa dönülecek (Ki hoca bunu yapmaz) yahut Torreira' nın arkasında bir DM konuşlanacak. O DM çakilı duracak diye bir şey yok, topla birlikte hücuma çıkar yine ama top rakipteyken paldır küldür önde baskıya gitmez, stoperlerin biraz önünde yer alır ki stoperler de zaman zamarı yarı sahaya kadar çıkmış olacak...

Genel olarak hak versemde takımı 5 e 5 bölmek çok akıl karı gelmiyor bana.Ndombele otursa mesela daha compact geliyor takım.Kaan zor maçlarda olmalı diye düşünüyorum.

Genel olarak hak versemde takımı 5 e 5 bölmek çok akıl karı gelmiyor bana.Ndombele otursa mesela daha compact geliyor takım.Kaan zor maçlarda olmalı diye düşünüyorum.
5-5 bölmüş olmuyorsun, Torreira 8 gibi oynuyor ve baskıya tam katilıyor. Baskı anında stoperler santra çizgisine kadar çıkıyor, Kaan da onların birkaç metre önünde...8 kişi tek hat halinde mi baskı yapsın istiyorsun?!..

5-5 bölmüş olmuyorsun, Torreira 8 gibi oynuyor ve baskıya tam katilıyor. Baskı anında stoperler santra çizgisine kadar çıkıyor, Kaan da onların birkaç metre önünde...8 kişi tek hat halinde mi baskı yapsın istiyorsun?!..

Zaman zaman epey boşluk verdik ama 5 kişi ileride 5 kişi geride gibi oldu boyu uzadı takımın.

1 tane örnek buldum torreiranın daha ileride olduklarıda vardı.

IMG_6369.JPG

Zaman zaman epey boşluk verdik ama 5 kişi ileride 5 kişi geride gibi oldu boyu uzadı takımın.

1 tane örnek buldum torreiranın daha ileride olduklarıda vardı.

Ekli dosyayı görüntüle 222291
Nelsson varken takım boyu daha da uzuyor. Özgüveni düştükçe geriye çekilerek oynamaya başladı.

Şu an için ligde önde baskı işini takım boyunu kısa tutabilen FB daha iyi ve az eforla yapıyor. Rakiplerin acizliğinden çok erken form tutmuş olmalarına bağlıyorum. Birde Djiku ve Fred tam buna uygun adamlar doğrusu...

Kaan'ın iyi performans vermesi çok sevindirici. O kadar harika bir oyuncu ki bir çok mevki için tek başına çözüm. Mesela lig maçlarında Torreira'yı dinlendirme fırsatı verecek ve Ndombele ile oynayabilecek.
Stoperde Abdülkerim'i yedekliyor, dolaylı yoldan Angelino'yu yedekliyor, Sacha'yı yedekliyor adam tam bir Joker.

Kaan Ayhan'ın Manchester United deplasmanındaki performansı:

⏱️ 84 dakika
⚽️ 41 topla buluşma
🎯 25 pas
⚔️ 𝟴/𝟭𝟬 𝗶𝗸𝗶𝗹𝗶 𝗺ü𝗰𝗮𝗱𝗲𝗹𝗲 𝗸𝗮𝘇𝗮𝗻𝗺𝗮
👥 3/3 hava topu kazanma
🛡️ 4 top kapma
❌ 1 pas arası
🔒 1 kilit pas

Kusursuz.

Ekli dosyayı görüntüle 222013
patrick viera yaya toure, felipe melo, istatistiği bunlar izlerken bu kadar iyi olduğunu tahmin etmemiştim. Tam bir joker mevki farketmeksizin görevini yapıyor.

Takımı istesekde 5-5 bölemeyiz, stoperlerimiz beklerimiz hatta ön liberolarımız ne kadar defansif olsalarda ileriyi hücumu düşünen topçular. Bizim takımın en büyük şansı bu

Joker oyuncu tanımının tam karşılığı sessiz sedasız işini yapıyor otur derlerse oturuyor oynasa derlerse elinden geleni yapıyor ayrıca ayağı da çok düzgün pas oyununa da yatkın ve bir de duran toplarda çok etkili bir oyuncu ...

iyi ki fbjkya falan kaptırmadık. şenhore faydalanırdı, şimdi Okan faydalanıyor

Teknik kapasitesi iyi ve bunun yanında soguk kanlı oyunculara bayılıyorum, tebrikler çok iyi bir performans.

Geri
Üst Alt