#23 Kaan Ayhan

4-4-2 'de Sallai 'nin sağ kenarda kullanılması gerektiğini düşündüğüm gibi bir başka çözüm de Kaan 'ı üçlü defans düzenine dönüp sağ bekten kurtarıp orta sahada Torreira 'nın yanına tutucu oyuncu rolünde kullanabilirsek bir çözüm sağlar bize

Belki 3-5-2 gibi bir düzende en azından Torreira 2 forvetin peşinde rakip ceza sahasına kadar baskıya gittiği zaman takımın tüm kaderini kendi yarı sahamız civarında rakiple bire bir kalan 2 stoperimize bırakmayız. Biz böyle devam ettiğimiz sürece Kaan 'a Nelsson 'a Abdülkerim 'e çok kızarız daha

Geçen sene şampiyonlar liginde belki de bu önde baskı konusunda en net örnekleri izledik ve bunu yaparken Kaan 'ın rolü önemliydi gerçekten. Çünkü Kaan atletik bir oyuncu değil, biz böyle sağ bekmiş gibi davrandığımız sürece karşısına ne zaman atletik bir oyuncu gelse Kaan 'a sıkıntı yaşatır çünkü net bir sağ beke göre gerçekten çok ağır bir oyuncu Kaan

Bir de Nelsson her ne kadar topu ayağından çıkarma konusunda net bir oyuncu olmasa da orda rakibin şişirdiği toplarda filan rakibi karşılama konusunda defansif aksiyonlarıyla çok net bir oyuncu. Orda Nelsson 'u ne zaman ısrar edip bir-kaç maç peş peşe oynatsak ceza sahasına gönderilen toplarda, rakibe uzun gönderilen toplarda filan o defansif becerisiyle son 2 senedir şampiyonluğumuzda ciddi rolü var Nelsson 'un

Burda +1 olarak da Mertens 'i bu denklemde ilk 11 'den çıkarıp Sara 'yı hücum tarafında biraz daha serbest bırakabiliriz. Torreira 'nın yanındaki Sara 'nın biz şu anda çift yönlü oyununu övüyoruz genelde bir de uzun paslarını görebiliyoruz ama hücumda biraz daha serbest bırakılmış Sara 'nın hücum tarafında ne kadar etkili olduğunu da görebiliriz

Muthis herif

Maalesef scout departmanimizin yetersizligi, burukbeyin oyuncu secimin berbat olmasindan adam harcaniyor sagbekte

Fener maçında Maximin’e bodoslama daldığı pozisyonda ayağının sıyırıp tam basmaması tamamen şanstı. Ucuz yırttı. Eğer orada basıp kırmızı görseydi muhtemelen maçı 3-2 kaybederdik ve Kaan diye bir futbolcumuz olmazdı şu an.

Diyeceğim şu ki sağ bek oynadığı her maçta takımı yakma potansiyeline sahip. İyi de oynayamıyor. Bunu geçen sezondan beri hepimiz görüyor ve söylüyoruz. Ama bir kişi göremiyor.

Ali Turap’ı sağ beke koyup Kaan’ı da orta sahada Tor ve Sara’nın birinci alternatifi yapsaydık hem şu an sağ bek kazanmıştık hem de Demirbay’ın sahanın ortasına sıçan performansını izlemek zorunda kalmazdık. Okan td falan değil.

Gerçek mevkii değil idare ediyor diye hep gozardi ediliyor.. Çok vasat bir bek performansı veriyor..Hocanın sisteminde 3.stoper gibi oynuyor tarzı savunmalar gelecektir elbet ama bu kadar statikken ne sağ içteki adam ne önündeki adam bir halt yiyemez .. Adamın bindirmesi ya 1 ya 2 tanedir maç boyu bu şekilde önündeki adama topu ver o adam hiçbir tehdit olmadan bodoslama rakibi geçmeye çalışsın..
Devre arası jelerti gönderiyorlar mi ne yapıyorlar bilmiyorum ben kaanın da en az mertens kadar takımı aksattigini düşünüyorum bek oynadığında..
Toreira-Kaan -Sara formasyonu belki en etkili olduğu diziliş olacak

hic bisi yapmıyor allah önunde oynuyan topcuya sabır versin

Bu adamı bu mevkide al gülüm ver gülüm takılıyor eleştirenleri anlamıyorum. Muslera’yı ortasahaya koymaktan çok bir farkı da yok.

Kaan Ayhan eğer 3-5-2 oynuyorsan 3.stoper olur arkada. Büyük sert maçlarda torreira - kaan - sara olarak ortasahada 11 çıkabilir ya da puan kaybettiğimiz kasımpaşa ya da fişi çekemediğimiz son alanya maçı gibi maçlarda 60’dan sonra oyuna girip ortasahayı tutar.

Berkan ve Demirbay’dan ayrı ayrı beklediğin ne varsa sana karışımını da verir.

Gidip adamı sürekli arka toplara kaçan pırpır kanat kademesi karşılattırmaya çalışıyoruz ısrarla her maç sarı yiyor mecburen.

Boey yerine rasgele adam alıp, koca yaz Doue’yi alamadıkları için bu adam sağ beke hapsoluyor. Hem her maç deli gibi topla bindirme yapması ve rakibi çıkmamaya teşvik etmesi gereken alandan yiyorsun hem de ortasahadaki ihtiyacını gideremiyorsun. Jelert tutmuş olsaydı Kasımpaşa maçında Demirbay’ın savruk haliyle ortasahayı tutmaya çalışmazdın. Kaan geldiği senelerde yaptığı gibi orayı tecrübesi ve sertliğiyle kapatırdı.

1729325862205.webp

Bizdeyken çok kalınlaşmış, önceki fiziki durumu çok zayıf ve daha tempolu. Mesela Demirbay da yaş alınca tempo kaybetmiş ama hala ince, Kaan kalınlaşmasa muhtemelen daha tempolu olurdu, orta sahada holding oynamaya uygun fiziği ama defansif bek dışında bek oynamaya uygun değil.

Kaan 'ın bu maçtaki performansından çok rahatsızım. Tempo olarak/atletizm olarak zaten sıkıntı yaşıyor da hem hücumda hem defansta sıkıntı yaşadı bu maç

Kaan 'ın bu maçtaki performansından çok rahatsızım. Tempo olarak/atletizm olarak zaten sıkıntı yaşıyor da hem hücumda hem defansta sıkıntı yaşadı bu maç

Garip gelecek ama ben de tam tersi beğendim bugün normalde sıkıntılı buluyorum...Hücum olarak değil de savunmada gayet iyi gibiydi djenepoyu falan durdurdu genelde sıkıntı yaşardı calimci oyunculara

Cok sevdigim topculardan ama sagbekte banko oynatilmasi ancak takintili teknik adamlarin yapacagi cinsten. Forma adaletli dagitilmiyo.

Yeter arkadas oyniyamiyor iste sag bek olarak hala orda oynatilmasi rezalet birsey, 9 milyonluk jelerti aldiriyorsan ozaman bu oyuncuyu da hazirlamayi bil

Garip gelecek ama ben de tam tersi beğendim bugün normalde sıkıntılı buluyorum...Hücum olarak değil de savunmada gayet iyi gibiydi djenepoyu falan durdurdu genelde sıkıntı yaşardı calimci oyunculara
Aslında durdurmak değil de mücadeleye girmedi diyebilirim Kaan için. orada mücadeleye girip çalımı yememek için bekleyip Davinson 'u bekledi her seferinde

Sıkıntı. Avrupa'da da oynatmamak lazım bence. Sadece ligde oynasın.

70 dk olmadan pili bitiyor

İster bek şster orta saha ister stoper vasattan öteye gidemiyor bu kadar abartılan topçu görmedim son dönemde

Geri
Üst Alt