Abidal gibi defansif bir bek. Kimse sol taraftan yardırmasını beklemesin ama defansif olarak çok güven veriyor. Beton gibi...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Abidal gibi defansif bir bek. Kimse sol taraftan yardırmasını beklemesin ama defansif olarak çok güven veriyor. Beton gibi...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Örnek aldığı topçu o zaten. En çok ona benzetiliyordu zaten Fransa basınında ama şansı yok adamın önünde kurzawa evra gibi adamlar var

Envoyé de mon Nexus 6 en utilisant Tapatalk

gorusumu temellendirmedim, buna ragmen sadece satasmak icin yorumumdan alinti yapman klasik bir delikanli performansi olmus :k19: sanirim yapmak istedigin sey "neden boyle dusunuyorsun?" sorusunu sormakti :)

carole'un pas, yer tutma vs. ozelliklerini degerlendirebilecek kadar fazla sayida macini izledim.

telles klasik guney amerika topcusu, ince bilekli, dar alandan topu cikarabilecek tipte bi oyuncu. Telles yedigi press'e ragmen topu sneijder'le ya da baska takim arkadasiyla bulusturabilir cunku sadece savunma odakli dusunmuyor. Bu anlamda topla guven veren bir oyuncu olmasinin yaninda, pas oyununa katkisinin da carole'den daha fazla oldugunu dusunuyorum. Top kanatlara indiginde sadece geri donen ya da gordugu ilk oyuncuya topu yuvarlayip pozisyonunu koruyan bir sol bek degil; yaratici, oyunun atak-savunma bolumunu dengeli oynayabilen bir sol bek tercih ederim.

eminim sneijder'de boyle bir sol bek tercih eder ;)

Yok artık. Telles neymiş böyle. Bilekleri odun gibi bu Telles'in daha hiç ince bir bilek hareketi, çalım vs. görmedim kendisinden. Dar alanda ince bilek hareketleri ile topu çıkarıyormuş tamamen sallama bir yorum. Telles hiçbir yeteneği ve becerisi olmayan bir futbolcu bozuntusu olduğu için ne hücum nede savunmada herhangi bir katkı veremez/vermedi. Sneijder ile pas uyumu falan bunlarda sallama şeyler aldığı topu tekrar vermek dışında bir şey yapmadı.

Carole Telles'ten çok daha iyi bir bek hatta karşılaştırılmaları hata. 1 yaş var aralarında bu arada. Carole'dan her şeyi tam yapmasını bekleyip Telles'in hiçbir şey yapmadığı halde ama kendini geliştiriyo o yaa demekte saçmalık.

Carole´i ben Telles´den daha faydali, ve bize daha uygun buluyorum. Telles´in oyun kurma yetenegini bence azimsamamamiz lazim, Telles, Yasin ve Sneijder üclüsü cok iyi bir uyum yakalamisti o bölgede. Bu konuda Telles´in pas oyununda üst düzey meziyetelre sahip olmasi, etkin bir rol oynadi. Carole´de ayni seviyede bir pas yetenegi göremedim. Ancak hem özellik ile savunmada, hem hücumda cok daha rahat hareket edebiliyor bireysel anlamda.

Telles bizde durgun oynadi ofansif anlamda, ve defansif yönü cok zayifti. Bir nevi özgüven kapip, sifir inip, kendisi pek birsey hazirlayamadi. Genel olarak ya defanstan, yada ileride pas istasyonu olsuturup, oyunun akiciligini sagladi. Ancak Telles´in de yetenekli oldugunu düsünüyorum, bence cok iyi orta acabilme meziyetleri de var, ancak pek kullanamadik o yönde. Adama Inter´de köse vuruslarini, kullandiriyorlardi, ki bosunda da degil. Aslinda cok iyi kesiyor ortalari. Bence bizde kendisini, olabilecegi kadar iyi göstermedi. Ve bence fizigini gelistirebilirse de, gayet yüksek bir potansiyali var.

Carole daha oturmus bir oyuncu, ve 1.5 Milyon avroya bence, ayni Linnes gibi cok güzel bir transfer. Telles´e yaklasik 7 verdigimizi düsünürsek, Carole ücretine göre de daha uygun duruyor. Adamin fizigi iyi, ikili mücadelerde güclü, top kesiyor, hava topu kazaniyor. Ve bindirmeleri de etkili, ki maalesef beklerimizi bu sene ön alanda pas kisirligindan dolayi kullanamiyoruz. Iyi paslar gelince, ileride iyi penetre edebiliyor savunma icine.

Şuan oynayabileceği en üst seviyede futbol oynuyor bundan fazlası olmaz

Seviye derken onun oynadığı seviyeden bahsetmiyorum

Yoksa burayı hakeden bir isim değil

Yok artık. Telles neymiş böyle. Bilekleri odun gibi bu Telles'in daha hiç ince bir bilek hareketi, çalım vs. görmedim kendisinden. Dar alanda ince bilek hareketleri ile topu çıkarıyormuş tamamen sallama bir yorum. Telles hiçbir yeteneği ve becerisi olmayan bir futbolcu bozuntusu olduğu için ne hücum nede savunmada herhangi bir katkı veremez/vermedi. Sneijder ile pas uyumu falan bunlarda sallama şeyler aldığı topu tekrar vermek dışında bir şey yapmadı.

Carole Telles'ten çok daha iyi bir bek hatta karşılaştırılmaları hata. 1 yaş var aralarında bu arada. Carole'dan her şeyi tam yapmasını bekleyip Telles'in hiçbir şey yapmadığı halde ama kendini geliştiriyo o yaa demekte saçmalık.

ikinci bolumu ustume alinmiyorum cunku ona karsi bi gorusum yok. Bu oyuncular gelisime acik, bu nedenle oyun karakterleri ve takima uyumu uzerinden yorum yapmak daha faideli olacaktir.

ote yandan pas oyununa katkisi ve cizgide orta saha oyunculariyla uyumu acisindan telles'in ustun oldugu bariz.

boldladigim kisim icin ise, el insaf diyorum

HeyxtF.gif

Biraz daha çabalamasa,umursamaz olsa Denizli de sever bunu aslında.

Çabaladığı için sevmiyor beşiktaşlı buruşuk suratlı kurt hocamız.

ikinci bolumu ustume alinmiyorum cunku ona karsi bi gorusum yok. Bu oyuncular gelisime acik, bu nedenle oyun karakterleri ve takima uyumu uzerinden yorum yapmak daha faideli olacaktir.

ote yandan pas oyununa katkisi ve cizgide orta saha oyunculariyla uyumu acisindan telles'in ustun oldugu bariz.

boldladigim kisim icin ise, el insaf diyorum

HeyxtF.gif

Bu gif ile mi cevap veriyorsun ? Futbolcularımızın bir çoğunu yakından gördüm antrenmanda hemen hepsi bu tarz hareketleri yapabilir.

amam carole oglum fazla göze batma denizli yoksa erken cikarir seni

Çok beğendiğim bir tabir vardır.Carole gösterişsiz Telles gösterişli oynar.Ama Carole'un takıma katkısı daha büyük olur.Örnek vermem gerekirse Müller en baba örnektir.Adamın maç içinde sansasyonel bir hareket yaptığını görmezsiniz ama takımı için çok yararlı bir futbolcudur.Carole da Müller tarzında bir oyuncu şık hareketleri yok ama takıma katkısı büyük.

Scout ekibini kutlamak lazim kedi olali bir fare tutmayi becerdiler.

Hamza denen irkcinin Carole'u taniyip takip edip aldirdigini hic ama hic düsünmüyorum, bunun ihtimali yok olacak kadar kücük oldugu icin scoutlar halletmistir bu transferi.

Geri
Üst Alt