239 Kişilik Yolcu Uçağı Düştü | Tüm Yolcular Hayatını Kaybetti

İhtimal düşük olsa bile o ihtimalin gerçekleşebilme olasılığı olduğu sürece insan korkabilir doğal olarak.

Ölenlere Allah rahmet eylesin , yakınlarına da sabır versin. Tesadüf işte yine uçak biletlerine bakarken bu haberi gördüm , kasım ayında Rusya'da düşen uçağın haberini de yine bileti alıp sekmeyi kapattığım zaman açık olan diğer sekme habertürk'te son dakika olarak görmüştüm.

Kara yolunu düşünürsek uçak yolculukları oldukça güvenlidir. İstatistiki veriler de bunu onaylıyor zaten. Mesela 2012 yılında yaklaşık 320 kişi , 2013 yılında da 205 kişi uçak kazalarında hayatını kaybetmiş. Kara yolunda ise sadece Türkiye'de 2012 yılında 2230 kişi , 2013'te ise 2555 kişi ölmüş. Ayrıca uçak kazasında ölme ihtimaliniz, nükleer kazada ölme ihtimalinizden daha düşük.11 milyonda 1 gibi bir ihtimali var, yıldırım düşmesinin bile 2.300.000. Mesela şöyle bir video var 24 saatlik hava trafiğini 1 dakikaya sığdırmışlar muazzam bir şey.

Ekli dosyayı görüntüle 12271

Videosu;

[media]https://www.youtube.com/watch?v=_NFGD9cglb4[/media]

Senede 3-4 defa ucaga biniyorum, ama herseferinde acayip panik yapiyorum. Yarin Izmire ucuyorum, bu yazdiklarini aklima getirir rahatlatirim kendimi biraz :D

malesef bu istatistiklerin hicbiri bana islemiyor ilk türbülansta panige kapiliyorum hemen. :D

Benim arkadas var, asiri korkuyor. O kadar korkuyor ki, kontrol edemiyor kendini, göz yaslari basliyor ucus öncesi. Mecbur kalmadikca ucmaz. Tabi bir sanssizligi var, o da Almanya da yasamasi. Türkiye gitmek icin ucaga mecbur gibi birsey. Arabayla gidince cok zor geliyor insana, kendim gittigim icin biliyorum.

Uzun lafin kisasi, arkadas artik ucuslardan önce biraz iciyor, kendini rahat hissediyor böylece. Uyku hapi falan da almak istemiyor. Allah korusun birsey olursa farkinda olmak istiyorum diyor. Yani gercekten cok kötü bir durum, ucus korkusu.

allah hepsine rahmet eylesin gunahlari varsa bagislasin.

eger kismetimizde ucak kazasinda olmek varsa bunun bir caresi yok oyle olucak bunuda biliyorum ama genede ucaga bindigimde tirsiyorum, her indikden sonra kac defa sukur ediyorum allah bilir birde ben.

enteresan.kucuk yaslarimda uctukdan sonra uzun zaman sonra Istanbula gelmek icin 2007 de uctum.Tirsiyorum yemek ikrami yapiyorlar , kendi kendime ulan gokdede yemesieniz olmaz diyorum ;)

1-2 kere git gel yapınca alışmıyormu insan ya, ne biliyim ben alışırım mesela öyle düşünüyorum :)

millet arjantine, çine fln nasıl gidiyor 18 saat yolculuk, insan kafayı yer uçakta, ben en uzak erzincana uçtum 2 saat zaman geçmedi

1-2 kere git gel yapınca alışmıyormu insan ya, ne biliyim ben alışırım mesela öyle düşünüyorum :)

Alisiyorsun. Ben de cocukken korkardim, aglardim hatirliyorum. 2 yasimdan beri ucuyorum senede en az iki kere. Türkiye ye izine gittigimiz icin. Insan alisiyor diyebilirim, tabi korku seviyen ne kadar ona da bagli diye düsünüyorum.

Alisiyorsun. Ben de cocukken korkardim, aglardim hatirliyorum. 2 yasimdan beri ucuyorum senede en az iki kere. Türkiye ye izine gittigimiz icin. Insan alisiyor diyebilirim, tabi korku seviyen ne kadar ona da bagli diye düsünüyorum.

Tabi canım insan hayatta herşeye alışır, ancak korku ne bu uçak düştüğü zaman kurtulma ihtimalin 0

Geri
Üst Alt