#25 Fernando Francisco Reges

Pas konusu derken sadece yan ve kisa paslar diegonal pas ara topu attığını görmedim defansif olarak çok iyi oyuncu
Lakin arif doğru söylüyor büyük maçlarda rezildi
Burda tudora suç bulabiliriz ama oynamadan da tudora suç atamayız o pozisyon görevde ama sanmıyorum b2b oynayabileceğini

abv juve

Reis ligin ilk yarısındaki tüm maçlarımızı bir daha açıp izlemeni tavsiye ederim

Bunu sana sadece 2 video 'da bile kanıtlayabilirim

1) Ara pası attığını görmediğin Fernando 'nun oyun görüşü ve defans arkasına attığı top. tam 10. saniye de video 'yu bir durdur pas Garry 'ye geldiği anda Fernando tek bir pası ile kaç defans oyuncusunu oyundan düşürmüş
YouTube

2)Diagonal pas atamayan Fernando 'yu bir izle reis bir sürü diagonal pas örneği göstersin sana sadece 1 video 'da . Tudor adamı stoperlerin arasına gömdüğü maçlarda bile takımın en önemli pas istasyonu Fernando 'ydu ...
YouTube

Birde anlamadım "sanmıyorum b2b oynayabileceğini" ne demek ? Bana göre dünyanın en iyi defansif orta sahalarından birisi Fernando neden bu adamı B2B oynatmaya kalkalım ki ?

Reis ligin ilk yarısındaki tüm maçlarımızı bir daha açıp izlemeni tavsiye ederim

1) Ara pası attığını görmediğin Fernando 'nun oyun görüşü ve defans arkasına attığı top. tam 10. saniye de video 'yu bir durdur pas Garry 'ye geldiği anda Fernando tek bir pası ile kaç defans oyuncusunu oyundan düşürmüş
YouTube

2)Diagonal pas atamayan Fernando 'yu bir izle reis bir sürü diagonal pas örneği göstersin sana sadece 1 video 'da . Tudor adamı stoperlerin arasına gömdüğü maçlarda bile takımın en önemli pas istasyonu Fernando 'ydu ...
YouTube

Birde anlamadım "sanmıyorum b2b oynayabileceğini" ne demek ? Bana göre dünyanın en iyi defansif orta sahalarından birisi Fernando neden bu adamı B2B oynatmaya kalkalım ki ?
:005::005::005::hat:

Gerçekten bazen kıymet bilmiyoruz reis. Eğer City 'nin başında Pep olmasaydı Fernando Reges 'i bu yaşında 5 mil. € bonservisle getirmeyi düşünemezdik bile

Porto 'da - City 'de şimdi de Galatasaray 'da adam her zaman görevini dört dörtlük yaptı

Adam b2b oynayamaz diye eleştiriliyor forumda ...

Asiri derecede sacma tartismalarla ugrasiyorsunuz yemin ederim.

Pas konusu derken sadece yan ve kisa paslar diegonal pas ara topu attığını görmedim defansif olarak çok iyi oyuncu
Lakin arif doğru söylüyor büyük maçlarda rezildi
Burda tudora suç bulabiliriz ama oynamadan da tudora suç atamayız o pozisyon görevde ama sanmıyorum b2b oynayabileceğini

abv juve

Diagonal paslarini gormediysen sen baska maclari izlemissin + kariyeri boyunca defansif orta sahada oynayan adami neden b2b olarak oynatmak istersin?

Adamin oyun gorusu, baski altinda cok rahat topu cikarabilmesi, pas oyununda katkisi, diagonal paslari, top kesmeleri next level + cok iyi bir profesyonel.

Videolar yanıltıcı olabilsede genel olarak Enesin görüşüne bende katılıyorum Fernando çoğu konuda üst seviye bir oyuncu,şuan rakiplerimizin Galatasaray kadrosundan almak isteyecekleri ilk oyuncu olur.

Ercan sanirim mac boyunca gözlerini sadece Belhanda ya dikiyorsun. Baska aciklamasi olamaz.

Gerçekten bazen kıymet bilmiyoruz reis. Eğer City 'nin başında Pep olmasaydı Fernando Reges 'i bu yaşında 5 mil. € bonservisle getirmeyi düşünemezdik bile

Porto 'da - City 'de şimdi de Galatasaray 'da adam her zaman görevini dört dörtlük yaptı

Adam b2b oynayamaz diye eleştiriliyor forumda ...
Biliyorum, videolar ile cevap verdiğin üyenin eleştirmesine şaşırmadım orası ayrı.

Bütün bunlardan bağımsız, bu kalitede bir futbolcu bizim ligimizde rahatlık ile b2b bile oynar.

Biliyorum, videolar ile cevap verdiğin üyenin eleştirmesine şaşırmadım orası ayrı.

Bütün bunlardan bağımsız, bu kalitede bir futbolcu bizim ligimizde rahatlık ile b2b bile oynar.

Bu sezon basinda ben de cogu kez dile getirmistim.

Mesela Hertha macinda hücuma dönük ne kadar etkili olabilecegini göstermisti bize. Lig basladi Tudor denen manyak herifi stoperlerin arasina gömmeye basladi.

Fernando bence gayet iyiydi oynadigi sürede ama daha efektif daha etkili kullanabilirdik. Hem defansif hem de ofansif olarak.

Bence lig kalitesi ile alakali degil, topçunun kendisiyle alakali.

City'de genel olarak cdm olarak oynadi. Daha önde oynadigini hiç görmedim.

Porto'da kendisini pek takip etmedim ama tanidigim Portekiz Lig takipçileri onunla ilgili böyle yorumlar yazdilar

Someone already mentioned most of his qualities. He protects our back 4 really well and is a great tackler, lacks creativity and with this new coach he gets caught out of place quite often now. We call him "Polvo" (squid/octopus?) because in that CDM area nothing gets past him.

He's an outstanding tackler. Wins most of his battle in midfield and is best suited to play "alone" in front of the defence. His main weakness is his inability to play through balls and set up plays.

Yani defansin önünde iyi oynayan biri, fakat ofansif anlamda o kadar etkili olamamiş.

Diagonal paslarini gormediysen sen baska maclari izlemissin + kariyeri boyunca defansif orta sahada oynayan adami neden b2b olarak oynatmak istersin?

Adamin oyun gorusu, baski altinda cok rahat topu cikarabilmesi, pas oyununda katkisi, diagonal paslari, top kesmeleri next level + cok iyi bir profesyonel.
Bizde onu diyoruz karabük bursa başakşehir bjk maçlarında niye dağıldı baskıda

abv juve

YouTube

YouTube

Bende onu diyorum tarz olarak öyle oyuncu lazım 3 bölgeye topu ya pasla yada dikine giderek götürürsün attığı paslar hepsi baskı yokken bomboş adamlara bunları bjk Baş akşehir maçında yapacak baskıyı yiyince

abv juve

Bu sezon basinda ben de cogu kez dile getirmistim.

Mesela Hertha macinda hücuma dönük ne kadar etkili olabilecegini göstermisti bize. Lig basladi Tudor denen manyak herifi stoperlerin arasina gömmeye basladi.

Fernando bence gayet iyiydi oynadigi sürede ama daha efektif daha etkili kullanabilirdik. Hem defansif hem de ofansif olarak.
Bunu söylemekten bir çoğumuzun dilinde tüy bitti. Biz bu adamı ne kadar çok ileri çıkardık isek, rakibi o denli baskı altına aldık. Tudorun uygulamasını bekler çıkınca defansı üçleme olarak açıklamaya çalıştı burada arkadaşlarımız ve evet olan o idi, ama Lig'de Galatasarayın bekler çıkınca defansı üçlediğini ben hatırlamıyorum.

Bu adam Selçuk gibi artık ahı gitmiş vahı bile kalmamış bir oyuncunun, Tolga gibi pas özürlüsü birinin oynadığı takımda değil sadece defansif orta saha, merkez orta sahada bile oynar. Hatta Selçuk ve Tolganın birlikte yapabileceğini bu adam tek başına yapar orta sahada.

Ben olsam koyarım bu performans ile devam ederse Donku defansif orta sahaya, bu adamı merkez orta sahaya ve önüne de el mahkum Belhandayı, bakarım orta saha nasıl işliyor mu.

Bunu denemekten ne zarar gelir? Sonuçta diğer alternatifler Tolga ile alternatif çözüm olamayacak, çünkü kendisi sorun olan Selçuk yahu.

Son düzenleme:
Gerçekten Tudor sağolsun takımı sahaya sürdüğü diziliş ve maçlarda kabak gibi belli olan oyun anlayışı yüzünden değil kötü oynamak, hiç bir şey oynayamadığımız ve ne yazık ki rezil olduğumuz maçlar üzerinden mi değerlendiriyor sunuz?

O maçlarda hangi oyuncu iyi oynadı? Fernando o maçlarda belirgin bir şekil de, başında ki teknik direktörün oyun anlayışına uygun bir biçim de deli gibi defans yapmak ile meşgul idi.

Ayrıca, Galatasarayın Galatasaray gibi oynadığı maçlarda baskı altında pas vermesine gerek kalmaz çünkü Galatasaray öyle oynadığı zaman baskı altında olan, pek fazla sahasından çıkamayan, topu fazla göremeyen rakip olur.

Son düzenleme:
Tudora düşman değilim çoğunluğun aksine ama büyük maçlardaki looserlığını söylemeye gerek yok,Hem o maçlarda iyi oynayan tek adamımız Garrydi oda zaten takımın en iyisi bu sezon için,Fernando ortalama veya kötü oynamışta olabilir bu maçlarda olmayacak birşey değil her futbolcu kötü maç oynar.Mesela Malatya maçındada Fernando kötü göründü Malatya çok mu güçlüydü,değildi ama takım saçma sapan bir anlayışla sahadaydı Yasin-Linnes sağlı sollu falan oynadıydı takım halinde berbattık
Emre mahmut orta sahası maymun eder demiştim bizim orta saha yı herkes gülmüştü ikiside oynamadı yerin e inler kahveci pas pas etti hatta kaptırdığı top gol oldu 2 gol bjk maçı 3 ncu golü bursanin ezici 20 ilk dakikası yine Fernand o yerlerde karabük maçında pokonun soktuğu halller
Göztepe maçında yaptığı acemilikler futbol hayatını tehlikeye soktu maç bitecek saçma topla oyuncunun arasına girdi sonuç 2 aydır yok

abv juve

Bütün bu bahsedilen maçlar Tudorun korkağın teki olması nedeni ile, rakibi kendi sahamızda savunma düşüncesi yüzünden, sahaya takımı öyle bir oyun anlayışı ile çıkarması yüzünden.

Sen bütün takımı o denli kendi sahana hapis ettiğin zaman rakip orta sahayı almış oluyor zaten. Takımı o denli gömdüğün zaman gol ile sonuçlanan hatalar da artıyor doğal olarak.

Yahu adam o kadar korkak idi ki, kendi sahamızda Fener maçında bile maçın büyük bölümünü kendi yarı sahamızda bekleyerek oynadık.

Üstelik yanlış hatırlamıyor isem adamın sakatlanması rakip ile girdiği mücadele yüzünden değil, sahanın azizliği yüzünden oldu.

Fernando'nun sahada profesyonel bir şekilde mücadele ederken sakatlanması acemilik, üstelik sahanın azizliği yüzünden olduğu halde, ama Belhanda'nın bir kere önemli bir maçta atılması, yine bir kere daha şu kritik dönemde atılması, üstelik bitmiş olan bir maçta atılması ise sıradan bir durum.

Son düzenleme:
Emre mahmut orta sahası maymun eder demiştim bizim orta saha yı herkes gülmüştü ikiside oynamadı yerin e inler kahveci pas pas etti hatta kaptırdığı top gol oldu 2 gol bjk maçı 3 ncu golü bursanin ezici 20 ilk dakikası yine Fernand o yerlerde karabük maçında pokonun soktuğu halller
Göztepe maçında yaptığı acemilikler futbol hayatını tehlikeye soktu maç bitecek saçma topla oyuncunun arasına girdi sonuç 2 aydır yok

abv juve

Tüm herşeyi Fernandoya yıkıyorsun gibi hissediyorum o maçlarla ilgili bence durum böyle değil,Tüm defansımız+Muslera Başakşehir maçında net büyük sorumlulardır örneğin,gelen gol oldu o maçta öyle ezilip ettiğimiz bir maç değildi

Tüm herşeyi Fernandoya yıkıyorsun gibi hissediyorum o maçlarla ilgili bence durum böyle değil,Tüm defansımız+Muslera Başakşehir maçında net büyük sorumlulardır örneğin,gelen gol oldu o maçta öyle ezilip ettiğimiz bir maç değildi
Yıkmak değil oyuncu özelinde konuşuyorum bunlar gördüğüm şeyler yaşanmış oyunlar

abv juve

Basaksehir besiktas maclarinda iyi oynayan oyuncumuz varmiydi ki?
Iyi oyun değil dağılmaktan bahsediyorum kötü yada vasat olmak ayrı dağılmak ayrı resmen dağıldılar orta sahan direnc göstermez ise 1 ve 3 bölge bir yere kadar sıkar hatlar gevşedi paramparça olursun her yumrukta saymaya başlar hakem boks tabiri ile

Neyse konu fazla dağılmasın ben yeterli olduğunu düşünmüyorum düşünen arkadaş çok olduğu içind e saygı duyuyorum

abv juve

Geri
Üst Alt