#25 Fernando Francisco Reges

Kayseri macinda sahada olur diyen polyanalar online mi

İç Yan Bağ: Fizik tedavi öncelikli olarak düşünülmelidir. Yaralanmanın şiddetine göre değişen farklı programlar uygulanır. Evre I yaralanmalarda kompresyon, elevasyon, ve buz uygulama tavsiye edilir. Kısa süreli koltuk değneği kullanımı önerilir. Üzerine ağrının izin verdiği ölçüde yük vermesine müsaade edilir. Erken harekete başlanması önemlidir. Evre II yaralanmalarda ekstansiyonun son 20 derecesini kısıtlayan ancak tam fleksiyona izin veren menteşeli bir dizlik verilir. Üzerine ağrının izin verdiği ölçüde yük vermesine müsaade edilir. Bağlara stres binmeden diz çevresi kaslarını kuvvetlendirmek için kapalı zincir egzersizlere başlanır. Evre III yaralanmalarda dizlik en az dört hafta süreyle kullanılmalı, üzerine erken dönemde yük verilmemelidir. Bu yaralanmalarda iyileşme süresi 8-12 haftadır.

İç yan bağ yaralanmalarında konservatif yöntemler sıklıkla yeterlidir. Ancak eğer hasta bu tedaviden fayda görmezse çapraz bağ veya menüsküs lezyonu açısından tekrar değerlendirilmeli ve cerrahi planlaması yapılmalıdır.

DİZ İÇ VE DIŞ YAN BAĞ YARALANMALARI VE TAMİRLERİ

GEÇMİŞ OLSUN BÖYLELİKLE LİG BİTMİŞTİR.

Kendisinin tedavi programı ilk açıklandığında işkillenmiştim. İkinci yarının 4. 5. haftasında anca döner diyordum. Şimdi maalesef ikinci devre pek oynayamaz diye düşünüyorum. Ndiaye-Fernando ikilisinden Tolga - Selçuk'a döneceğiz gibi görünüyor. Şampiyonluk için en büyük favoriyken, şu anda en az favori takım konumuna geldik. Selçuk Tolga ikilisiyle geçen seneki takımdan farkı kalmaz takımın. Bizim takımı farklı kılan Ndiaye - Fernando ikilisiyle.

TRT-LX1 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

yine basladılar,fernando futbolu bıraktı diyelim ozaman

Sakatlığın üzerinden 5-6 hafta geçti. Erken yetiştirelim diye zorlamasınlar sezona mal olur. Fener maçıyla başlayan periyoda sağlam girsin, ona fitim şu an.

"Fernando'nun iç yan bağlarında ileri derecede yırtık var. İlk bulgular itibarıyla ameliyat etmemiz gerekmeyecek. Süre vermiyorum ama tedavisine başladık. Kampa kadar tedavisi devam edecek, orada da değerlendireceğiz."*Yener İnce Göztepe maçından sonra bu açıklamayı yapmıştı. Daha o gün bu işte bir gariplik olduğu belliydi. Tıptan anlamam, ama ileri derecede yırtık nasıl ameliyat gerektirmeden tedavi edilebilir. Bence sağlık heyetinin büyük hatası oldu Fernando'nun tedavi sürecinde.

TRT-LX1 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Anlaşılan min 1 ay daha sürecek dönmesi. Fener maçına yetişse bari.

Geri
Üst Alt