#25 Fernando Muslera (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #25 Fernando Muslera

Aynen öyle.Adamın şu anda takıma katkısı 0.Herkes alışmış defans şöyle defans böyle.Müthiş defans yapsak zaten iyi kaleciye ihtiyacımız olmazdı.Şimdilik Zapata'dan bir farkını göremedim ben bu adamın.Görebilen varsa izah etsin bana.

boyle bi kaleci bize geldigi icin sevinmemiz gerekir..

bu adam adindan daha cok soz ettirecek.. daha 3 macta asmakmi lazim yani? zaman herseyi gosterecek..

ufugu gorduk dun kaleye gecti onundeki topa uzanmaya usenen bi kaleci tipi o kadar yani.. bu adam libero gibi oynuyor.. hatasi olacak.. her kalecinin hatasi oluyor.. youtuba yaz bakiyim.. Casillas mistakes yada Cechs mistakes yada Van der Sars mistakes.. hepsinin hatalarini bulabilirsin.. butun kaleciler hata yapar.. normaldir.. cunku onlarda takimin bi oyuncusu (her oyuncunun hata yaptigi gibi) ha Mondragonun bizaman dedigi gibi biz hata yaptikmi arkamizda kimse olmuyor sadece aglar var.. ama futbocularda ise herzaman biri oluyor arkalarinda.. burda Muslera gol hatasi yapmadi ama sacmaladi kabul ediyorum ama diyorum.. Orhan Gencebayi koyuyorum - Hatasiz kul olmazi dinliyorum suanda..

Aynen öyle.Adamın şu anda takıma katkısı 0.Herkes alışmış defans şöyle defans böyle.Müthiş defans yapsak zaten iyi kaleciye ihtiyacımız olmazdı.Şimdilik Zapata'dan bir farkını göremedim ben bu adamın.Görebilen varsa izah etsin bana.

Biraz şans vereceksin oyuncuya. Uyum süreci, Türkiye'deki oyuna alışmasına vs vs. Hemen karalamak kolay. Benim açımdan en azından ilk yarıya kadar kredisi vardır muslera'nın.

Her maçta da hata yaparsa gereken uygulanır zaten. Ama ilk önce zaman vermek lazım ..

boyle bi kaleci bize geldigi icin sevinmemiz gerekir..

bu adam adindan daha cok soz ettirecek.. daha 3 macta asmakmi lazim yani? zaman herseyi gosterecek..

ufugu gorduk dun kaleye gecti onundeki topa uzanmaya usenen bi kaleci tipi o kadar yani.. bu adam libero gibi oynuyor.. hatasi olacak.. her kalecinin hatasi oluyor.. youtuba yaz bakiyim.. Casillas mistakes yada Cechs mistakes yada Van der Sars mistakes.. hepsinin hatalarini bulabilirsin.. butun kaleciler hata yapar.. normaldir.. cunku onlarda takimin bi oyuncusu (her oyuncunun hata yaptigi gibi) ha Mondragonun bizaman dedigi gibi biz hata yaptikmi arkamizda kimse olmuyor sadece aglar var.. ama futbocularda ise herzaman biri oluyor arkalarinda.. burda Muslera gol hatasi yapmadi ama sacmaladi kabul ediyorum ama diyorum.. Orhan Gencebayi koyuyorum - Hatasiz kul olmazi dinliyorum suanda..

Ben bundan farklı bir şey söylemedim ki ? Şu ana kadarki performansını eleştirdim.Onu da mı yapmayalım ?(şimdilik diye belirtiyorum her seferinde)

renkdas neyapalim? ufugumu oynatalim yani? Ha ufugu koymussum kaleye, ha Musleranin formasini o bicim yani..

Ben sadece 3 haftalık Muslera'nın performansını değerlendirdim ve her seferinde şimdilik diyorum.Biz bu tür hataları kaldıracak durumda değiliz.Ne yapalım madalya mı takalım ?

The Goalkeeper Chainsaw Massacre vol.23!!! ulan biraz sabredin:)

Muslera'nın hatası gerçekten affedilemez tamamen gereksiz bir çıkış, defansla da alakası yok. Ancak Bünyamin'in hatası daha kötü bir hata ki 2 puanımıza mal oldu. Mustafa Denizli'nin yorumunu dinleyen pozisyonun sarı kartlık olduğunu anlar.

De Gea, ManU'daki ilk maçlarında hata yaptı ve medya tarafından çok kez eleştirildi. Ama onun arkasında duruldu ve şimdi her pozisyonda güven veren bi De Gea var.

Ayrıca Muslera ne yapmış olursa olsun, dün maçı seyrederken 15. dakikadan sonra ceza sahamız etrafında gördüğüm her topta heyecanlandım "gol yer miyiz?" diye. Muslera bana bu soruyu sordurmayan bir kaleci.

aynen katiliyorum kanka.. hatta De Geanin ciktigi maclara bak.. cogu toplari sans eseri cikariyor.. gectigimiz Chelsea maci mesela.. ramires denen kazma.. onune vursa topu gol.. kalecinin durdugu yere geri vuruyor topu.. yani kalecinin topu cikarmaktan baska secenegi yok.. birazcikta kalecilik sansi olacak yani..

Muslera'nın bu üç maçlık performansının defans ile alakası yok. Ben de transfer döneminde hem sol bek hem de stoper isteyenlerdenim hala daha gereklidir ;ama şu üç maçta defans hattı kötü bile olsa takım çok çok iyi defans yapıyor ya da kapanıyor. 10 futbolcu da topun arkasında zaten ileri de Baros yalnız kalıyor faslı da bundan kaynaklıdır.

Şu üç maçta kaleye gole kadar ya da Muslera hata yapana kadar maximum 2-3 tehlikeli top gelmiştir. Maç boyu ne biz atak yapabiliyor ne de rakip kaleyi zorlayabiliyor. Muslera İBB maçında ikinci topta, Samsun maçında ilk topta gol yedi, son maçta da ilk tehlikeli durumda yine hata yaptı. Bunun defans hattı ile açıklanacak bir durumu yok.

Maç boyu hiç mi gelmeyecek bu adama top bu mu olması lazım, Muslera şu ana kadar defans hattından daha felaket bir durumda, defanstakilerin isimleri pek değişmese de bundan önceki iki senelik durumla alakası yok. Rakip bildiğimiz hapsediyordu ya da çok rahat kontrada gol buluyordu, şu sistemle oynayan bu kadar defans yapan bir takımı zor bulur;Muslera. Bundan sonra düzelir umarım, çok büyük beklenti var.
Defans hattıyla açıklanacak durum yok mu? İBB ve Karabük deki maçlarda yediğimiz ilk golleri dikkatlice tekrar izle,sağ çizgide bekleyen rakip oyuncu neden bomboş,neden yakınındaki en yakın GS li oyuncu 15 metre uzakta? Şu ana kadar yediğimiz gollerin hepsi defans hatası.

Defans süper oynayınca kaleciye gerek yok diyenler çıkacaktır,muslera zaten refleksleriyle öne çıkan bir kaleci,defansın yapacağı birşey kalmadığı cepheden vuruşlarda kaleciye iş düşer.Karabük maçında ufuğun yediği golü muslera kesinlikle yemezdi.Ayrıca adam uruguay da çok iyi bir defans 4 lüsüyle oynarken,burda hakan balta,gökhan zan gibi adamların yanında buldu kendini.

Ben sadece 3 haftalık Muslera'nın performansını değerlendirdim ve her seferinde şimdilik diyorum.Biz bu tür hataları kaldıracak durumda değiliz.Ne yapalım madalya mı takalım ?

tamam kusura bakma.. ama biz hatayi kaldirir durumda olmamzi lazim yoksa elimizdeki bi kactane yetenekli gelecek vaad eden futbolcuyuda kaybederiz soyleyeyim..

Yeni gelen her kaleci uyum sorunu yaşar abi. Neyin peşindesiniz anlamıyorum ki.

Defans hattıyla açıklanacak durum yok mu? İBB ve Karabük deki maçlarda yediğimiz ilk golleri dikkatlice tekrar izle,sağ çizgide bekleyen rakip oyuncu neden bomboş,neden yakınındaki en yakın GS li oyuncu 15 metre uzakta? Şu ana kadar yediğimiz gollerin hepsi defans hatası.

Defans süper oynayınca kaleciye gerek yok diyenler çıkacaktır,muslera zaten refleksleriyle öne çıkan bir kaleci,defansın yapacağı birşey kalmadığı cepheden vuruşlarda kaleciye iş düşer.Karabük maçında ufuğun yediği golü muslera kesinlikle yemezdi.Ayrıca adam uruguay da çok iyi bir defans 4 lüsüyle oynarken,burda hakan balta,gökhan zan gibi adamların yanında buldu kendini.

Aynı şeyi ben de yazdım, Ç.Birinci konusunda. Muslera'nın durumu bence defans ile alakası yok. 10 atak girişimi oluyorsa, 9 'unu defans hattı savuşturuyordur, defansın açık verdiği tek hatada Muslera gol yedi ya da bariz hata yaptı. Şu ana kadar bir katkısı hatta sıradan bir kalecenin verdiği avantaj dahi yok Muslera için. Zaten maç boyu defans bir-iki hata yapıyor, top kaleye çok nadir geliyor. Geçmiş senelerdeki kaleci , savunma yüzünden kötü durumu yok ortada.

Kimse zaten şu anki defans hattını övmüyor,Muslera'nın üç maçlık durumu bu futbolculardan daha kötüdür.

Arkasında durmak lazım.2 maçla asacak değiliz

yaşı elverenler hatırlarlar victor valdez barca nın 3. kalecisi idi. yeni başkan geldiğinde vaad ettiği isimler arasında ronaldinho ve rüştü vardı. rüştü barca ya gitti ve yabancı kontenjanına takıldığı için kaleyi koruma fırsatı bulamadı. o sene emenikenin fenere gelmesi sayesinde 2. kaleci konumuna geçen valdes kaleyi korumaya başladı. ilk sezon mükemmel bir performans göstermemesine karşı önünde oynayan puyol ve arkadaşları sayesinde takım içerisinde pek sırıtmadı. ancak yinede herkesin yorumu valdes in barca kalesine yakışmadığı rakipleri olan real madrid in kalesini koruyan iker casillas kalitesinde bir kaleci alınması yönündeydi. ancak gelen teknik adamlar ve taraftarın ısrarıyla valdes oynamaya devam etti. gün geçtikçe oyununu geliştirdi. Şu anda ise dünya nın sayılı kalecileri arasında gösteriliyor.

bu yazıyı niye yazdım? valdesin ilk sezon yediği hatalı golleri youtubedan falan bulup izleyin. ben iş yerinde giremediğim için ekleyemiyorum buraya. sabrın gösterildiği inancın gösterildiği zaman insanların kendilerini nasıl geliştirdiklerine çok iyi bir örnektir valdes. şimdi bunu yapma sırası bizde. keşke bir Türk kaleci için yapılsaydı bu olay ancak. mondi den sonra takımımıza gelen en kaliteli ve en potansiyelli aynı zamanda yaşı en genç kaleci musleradır. Galatasaray yeni bir efsane kaleci adayına sahiptir. olumsuz tepkilerden kaçınmalıyız.

Niye bu hataları kaldıracak değiliz daha ligin başı? Yaşınız kaç abicim sizin ilk defa mı izliyorsunuz bir sezonu?

Niye bu hataları kaldıracak değiliz daha ligin başı? Yaşınız kaç abicim sizin ilk defa mı izliyorsunuz bir sezonu?

sonunda play off un olduğu bir ligde herşeyin telafisi olabilir. hızlı gidip seyrek düşüreceğimize arap atı gibi sonlara doğru açılalım yeter.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt